גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט שינתה כיוון עשר דקות לפני סיום המסחר וננעלה בעליות

מוקדם יותר היום הירידות בוול סטריט החריפו עד לנפילות של 4.5% במדדים הראשיים ● ירידות חדות באירופה: קאק התרסק ב-4%, דאקס נפל ב-3.7% ופוטסי איבד 2.5% ● המשקיעים בכל העולם ממתינים בדריכות להודעת הפד ביום רביעי ולדוחות הכספיים שיתפרסמו בימים הקרובים

סוחרים מודאגים לאור הירידות בוול סטריט / צילום: Associated Press, Courtney Crow/New York Stock Exchange
סוחרים מודאגים לאור הירידות בוול סטריט / צילום: Associated Press, Courtney Crow/New York Stock Exchange

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

23:00

אחרי יום של ירידות חדות, הבורסות בוול סטריט התהפכו בדקות האחרונות של המסחר ונסגרו בעליות קלות: הנאסד"ק עלה ב-0.63%, הדאו ג'ונס ב-0.29% וS%P ב-0.36%.

במדד ה-S&P 500, נורדסטרום  עלתה ב-12%, מייסיס  ב-18% וקוהל'ס  ב-36%. 

22:20

הירידות מתמתנות בוול סטריט: מניות פייזר ונטפליקס, שצנחו במספר דו ספרתי, כרגע יורדות "רק" בכ-4.2%. נורדסטרום בינתיים מזנקת ב-10.7%, וגם מייסיז קופצת ב-17%. 

המדדים הראשיים בוול סטריט קופצים בשעה האחרונה ונעים מירידות של 2% ל-1%.  כחצי שעה לפני סגירת המסחר, הנאסד"ק יורד ב-0.9%, הדאו ג'ונס ב-1.1%, וה-S&P 500 ב-1.3%.

21:15

הירידות בוול סטריט ממשיכות להירגע: הנאסד"ק והדאו ג'ונס יורדים ב-1.6%, וה-S&P 500 ב-1.8%.

20:15

הירידות בוול סטריט מתמתנות מעט: מ-4.5% ויותר, הנאסד"ק כרגע יורד "רק" ב-2.5%, הדאו ג'ונס יודר ב-2%, וה-S&P 500 ב-2.2%. כ-130 מיליארד דולר נמחקו מבורסות הקריפטו ביממה האחרונה. 

19:25

הירידות מעמיקות: הנאסד"ק יורד ב-4.4%, הדאו ג'ונס ב-2.8%, ה-S&P 500 ב-3.6%. מדד הפחד מזנק ב-32%. airbnb נופלת ב-12%, נטפליקס נופלת ב-11%, ואנבידיה ב-10%.  פחות מ-20 מניות נסחרות בעליות במדד S&P 500, ואף אחת לא ביותר מ-0.5%.

18:45

המסחר בארה"ב מתנהל גם בשעה זו בירידות חדות: נאסד"ק צונח ב-3.7%, S&P 500 נופל ב-3% ודאו ג'ונס מאבד 2.5%. מדד הפחד מזנק ב-26%.

המסחר בבורסות אירופה ננעל היום בירידות חדות: קאק התרסק ב-4%, דאקס נפל ב-3.7% ופוטסי איבד 2.5%. סטוקס 600 ירד ב-3.7%.

מניית יוניליוור  עלתה ב-7.3 במסחר בלונדון. 

17:45

הירידה בוול סטריט התמתנו מעט. נאסד"ק נופל כעת ב-2.8%, S&P 500 מאבד 2.2% ו-דאו ג'ונס יורד ב-1.6%. מדד הפחד קופץ ב-20%. באירופה, דאקס נופל ב-3.6%, קאק מאבד 3.4% ופוטסי יורד ב-2.5%. סטוקס 600 נופל ב-3.7%.

העליות במדיוונד  נחלשו, וכעת המניה עולה ב-1.2% בלבד.

17:10

הירידות בוול סטריט מעמיקות. נאסד"ק צונח בכ-3%, S&P 500 מאבד 2.7% ו-דאו ג'ונס נופל ב-2.2%. מדד הפחד מזנק ב-30%.

גם הירידות באירופה מעמיקות: קאק צונח ב-4.4%, דאקס מאבד 3.3% ופוטסי יורד ב-2.2%. סטוקס 600 נופל ב-3.4%.

16:45

הירידות בארה"ב התחזקו. נאסד"ק צונח ב-2.2%, S&P 500 נופל ב-1.8% ודאו ג'ונס מאבד 1.5%. מדד הפחד קופץ בכ-20%. 

מניית מדיוונד  קופצת ב-8.6%.

16:34

המסחר בוול סטריט נפתח כעת בירידות חדות. נאסד"ק צונח ב-1.8%, S&P 500 נופל ב-1.5% ודאו ג'ונס מאבד 1.2%. מדד הפחד ׁ(VIX) עולה בכ-15%. 

המסחר באירופה מתנהל בירידות חדות גם הוא. קאק ודאקס מאבדים 3% ופוטסי יורד ב-1.8%. סטוקס 600 צונח ב-3%.

16:05

חברת מדיוונד  הודיעה היום על תוצאות טובות בניסוי בתרופה EscharEx לטיפול בפצעים כרוניים. המוצר של מדיוונד כבר מאושר לטיפול בכוויות, להסרה של רקמה שנפגעה ללא פגיעה ברקמה בריאה. גם בתחום הפצע מדובר באותה הטכנולוגיה, ובניסוי היא נמצאה יעילה יותר מטיפולים קיימים. לעומת שוק הכוויות המוערך במספר מאות מיליוני דולרים, מוצר זה של מדיוונד מיועד לשוק של מעל מיליארד דולר בשנה. המניה מטפסת ב-5.3% במסחר המקדים בוול סטריט.

15:30

הירידות באירופה מעמיקות: קאק מאבד כ-2.5%, דאקס נחתך ב-2.3% ופוטסי נחלש ב-1.5%. סטוקס 600 נופל ב-2.5%. החוזים בארה"ב מאותתים על פתיחה שלילית, כאשר החוזים על הנאסד"ק נופלים ב-1.3%.

מניית יוניליוור  עולה ב-7.3%. זאת לאחר דיווחים כי המשקיע האמריקאי נלסון פלץ רכש מניות בחברה.

14:00

ירידות של עד 1.9% בבורסות המרכזיות באירופה. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של 0.1%-0.2%.

מארק האפלה, מנהל ההשקעות הראשי של UBS Wealth Management , מציין כי "עם מספר גורמי שוק קריטיים שעדיין בתנופה, כיוון השוק לטווח הקצר יכול להישאר תנודתי. אבל עבור משקיעים לטווח ארוך יותר, אנחנו לא חושבים שזה דבר רע אם תנודתיות השוק תוציא חלק מהאוויר מהפינות היותר ספקולטיביות של השוק. זה גם לא דבר רע אם התנודתיות הנוכחית פירושה שכמה חברות בצמיחה מתמשכת מוצעות במחירים הטובים ביותר שלהם זה חודשים. בינתיים, חשוב לזכור שאנחנו נשארים בסביבת צמיחה כלכלית חזקה מאוד, שאמורה להישאר תומכת במגזרים מחזוריים וערכיים בטווח הקצר".

לדעתו, המשקיעים צריכים לחפש "חלקים מהשוק שפחות רגישים להעלאות ריבית, איזון חשיפה מחזורית עם שירותי בריאות, לשקול סחורות כגידור גיאופוליטי, ולהשתמש בתנודתיות כדי לבנות חשיפה לטווח ארוך יותר". 

12:25

מחריפות הירידות באירופה. המדדים המובילים מאבדים כעת עד 1.7%. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמת יציבות עם נטייה לירידות.

ארי ואלד,  האסטרטג הטכני של אופנהיימר, מציין בסקירה שפרסם כי "הירידות האחרונות, המלוות ברף ציפיות נמוך של המשקיעים, אמורות לספק נקודת כניסה אטרקטיבית עבור משקיעים בעלי טווח ארוך. הסנטימנט הכללי בקרב המשקיעים בארה"ב ירד לרמתו הנמוכה מאז פרוץ משבר הקורונה בתחילת 2020, כאשר הציפיה למדיניות הפד המחמירה הורידה עוד יותר את תיאבון המשקיעים לאפיקי סיכון".

ואלד רואה את רמת התמיכה הבאה למדד ה-S&P 500 ב-4,275 נקודות, עם רמות ההתנגדות ב-4,575 נקודות (ממוצע של 10 יום), 4,670 נקודות (ממוצע של 50 יום) ו-4,745 נקודות (שיא מתחילת השנה).

בזירת הקריפטו רושם הביטקוין ירידה של יותר מ-4% ונסחר סביב 33,600 דולר, והאת'ריום נסחר בירידה של יותר מ-6% סביב 2,260 דולר

10:15

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח בירידות קלות במדדי המניות המרכזיים. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות של כ-0.5%.

המשקיעים באירופה ממשיכים לעקוב אחרי המתיחות בין רוסיה לאוקראינה ומדינות אחרות באירופה.

בטוקיו הסתיים המסחר בעלייה של כ-0.2% במדד הניקיי.

בזירת הקריפטו רושם הביטקוין יציבות ונסחר סביב 35,000 דולר, והאת'ריום נסחר בעלייה של 0.5% סביב 2,430 דולר. אבי סלמה מנכ"ל הנציגות הישראלית של Hyposwiss, מציין כי "בדומה להתנגדויות של סין בעבר, כך גם הבנק המרכזי ברוסיה הציע לאסור על מסחר וכריית מטבעות קריפטוגרפיים ברחבי המדינה, וזאת בשל החשש לפגיעה ביציבות הפיננסית. נוכחנו לראות בעבר כי הרצון לפיקוח על התחום אומנם עשוי בטווח הקצר לעורר ירידות ובראשם לביטקוין ולאתריום, אך אלו יימשכו לצד עליות. בסופו של דבר ככל שהרגולציה העולמית תתבהר כך החשש ייתחלף במהפכה לכלכלה עתידנית".

08:00

בורסות אסיה פתחו את שבוע המסחר העולמי במגמה מעורבת. בבורסת טוקיו נרשמת יציבות, בשנחאי עליות קלות ובהונג קונג נסוג מדד המניות המובילות בכ-1%.

במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות של 0.7%-0.8%.

עונת הדוחות בוול סטריט תיכנס השבוע להילוך גבוה. בין השאר יפרסמו דוחות IBM   (היום), מיקרוסופט ו-AMD (שלישי), אינטל וטסלה (רביעי) ואפל (חמישי). 

המשקיעים בכל העולם ממתינים בדריכות ליום רביעי, לסיום ישיבתה של ועדת השוק הפתוח (FOMC) ובסופה הפד צפוי להכריז על גובה הריבית בארה"ב. לפי התחזיות הפד לא יעלה את הריבית כעת, אלא בחודש מרץ הקרוב, אך בשוק יעקבו בדריכות אחר דברי יו"ר הפד ג'רום פאוול, בהם היחס שלו לתוואי הריבית ולצמצום המאזן. 

בזירת המסחר בסחורות רושם חוזה למרץ על נפט מסוג ברנט עלייה של 0.9% לרמה של 88.7 דולר לחבית. חוזה על אונקיית הזהב נסחר בעלייה קלה.

בזירת הקריפטו רושם הביטקוין יציבות ונסחר סביב 35,000 דולר, והאת'ריום נסחר בעלייה של 0.5% סביב 2,430 דולר.

עוד כתבות

השכר במגזר העסקי מטפס במהירות / צילום: Shutterstock

השכר במגזר העסקי מטפס במהירות: "מי שיכול, דורש מהמעסיק שיפור"

עליית השכר במגזר העסקי האיצה בחודשים האחרונים, והגיעה לקצב שנתי של 5%, לאחר שבמחצית הראשונה של 2025 נרשמה התמתנות ● בין הסיבות: מחסור בעובדים, היקף המילואים, יוקר המחיה ושינויים בהייטק ● המגזר הציבורי נותר מאחור, אך שם צפוי שיפור כבר בינואר ● המשך המגמה עלול להשפיע לרעה על האינפלציה

חדשות הביומד / צילום: Shutterstock

בפה אחד: ועדת ה-FDA הצביעה נגד אישור המוצר של החברה הישראלית

ועדת ה-FDA הצביעה נגד אישור המוצר של V-Wave הישראלית, שרק לפני כשנה עשתה אקזיט ● רק לפני כחודש מונה ראש תחום תרופות ב-FDA אך הוא סיים את תפקידו לאחר חילוקי דעות עם בכירים בארגון ● החברה הישראלית שפיתחה מערכת לשיקום ממשיכה בגל הרכישות ● הפיתוח שיאפשר לנטר באופן לא פולשני צהבת יילודים ● וזו הזוכה בתחרות איתור טכנולוגיות להתמודדות עם סרטן השד ● השבוע בביומד

תאונת דרכים / צילום: Shutterstock

"כאוס": האם בקרוב לא יהיה אפשר לתקן בישראל כלי רכב אחרי תאונה?

משרד התחבורה מתעכב בחתימה על תקנות חדשות, ויותיר 800 שמאים ללא רישיון החל מינואר ● המשמעות: הם לא יתנו חוות דעת, חברות הביטוח לא ישלמו - ומוסכים לא יתקנו את כלי הרכב

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; ברודקום קפצה, לצד מניות שבבים נוספות

הנאסד"ק ירד בכ-0.1% ● IBM רוכשת חברת דאטה ב-11 מיליארד דולר ● תשואות האג"ח בארה"ב רשמו עליות לקראת החלטת הריבית ביום רביעי ● מנהל ההשקעות של ברקשייר האת'וויי עובר לג'יי.פי.מורגן ● מגנום, שפוצלה מיוניליבר החלה להיסחר הבוקר באירופה • טראמפ על עסקת נטפליקס - וורנר ברדרס: "זה בעייתי" • בלומברג: עליית הריבית הצפויה ביפן תרחיק משקיעים מנכסי סיכון

רו''ח חן שרייבר, נשיא לשכת רואי החשבון / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

השינוי בתקנון לשכת רואי החשבון שמעורר סערה בקרב החברים

נשיא לשכת רואי החשבון, חן שרייבר, מבקש לבטל את ההגבלה הקיימת על מספר הקדנציות בהן מכהן נשיא לשכת רואי החשבון ● נכון להיום, על פי תקנון הלשכה, כהונת נשיא לשכת רואי החשבון מוגבלת לשתי קדנציות בלבד ● המתנגדים למהלך: "מה שנשיא לא עשה בשתי קדנציות הוא כבר לא יעשה. השלטון משחית"

פערי שכר / אילוסטרציה: Shutterstock, Ink Drop

ישראל במקום הרביעי מהסוף: פערי השכר בין נשים לגברים לא הצטמצמו בשני העשורים האחרונים

הדוח, שנערך על ידי ד"ר אלינה רוזנפלד, מראה כי בקרב שכירים ושכירות בעלי תואר ראשון בגילאי 64-25 המועסקים במשרה מלאה, הפערים בשכר מגיעים ל-36% ● בעוד מדינות ה-OECD הצליחו לצמצם פערים והגיעו לממוצע של 11.4% בין השכר החציוני לגברים ונשים, ישראל דרכה במקום ונותרה עם פער של 20.8% לפי חישוב הארגון, לנתוני 2022

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

תל אביב ננעלה בעליות קלות; מדד הביטוח זינק בכ-3.5%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.2% ● השקל התחזק מול הדולר ● מנורה הופכת לבעלת עניין בקבוצת לוזון ● שתי מניות החלו להיסחר היום בבורסה: אוריון זינקה בכ-17% ביום המסחר הראשון שלה, סוגת עלתה בכ-2% ● מיטב: חוץ מישראל - כמעט בכל המדינות שהורידו ריבית, תשואות האג"ח זינקו ● לראשונה מזה עשור, אין מתאם בין שוק המניות לביטקוין ● בלומברג: עליית הריבית הצפויה ביפן תרחיק משקיעים מנכסי סיכון

משטרת ישראל מפתחת מערכת אכיפה מתקדמת / צילום: Shutterstock, trekandshoot

המדינה מקצה עשרות מיליונים למערכות למדידת מהירות. איך זה יעבוד?

המשטרה יצאה במכרז למצלמות חדשות שמודדות מהירות לאורך מקטעי כביש שלמים, כך שלא יתאפשר להאט לפני שמגיעים אליהן ● כ–80% מהאכיפה בכבישי ישראל היא ידנית ורק כ־20% דיגיטלית, ההפך משאר מדינות ה–OECD ● עלות הפרויקט: 14.4 מיליון שקל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצר, שאטרסטוק

הפערים בנתונים ומי משלם הכי הרבה: 3 גרפים על שיטת המיסוי בישראל

מחקר חדש של רשות המסים חושף פערים ביחס לנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בכל הנוגע להכנסות לפי עשירונים ● ממה נובעים הפערים, איזה עשירון נושא ברוב נטל המס ומי מצליח "להתחמק" ממנו?

זיו יעקובי, מנכ''ל קבוצת אקרו נדל''ן / צילום: אלכס פרגמנט

למרות הירידה במניה: מנכ"ל אקרו מכר מניות בכ-26.5 מיליון שקל

זיו יעקובי, מנכ"ל חברת הבנייה, הצטרף לגל המימושים בבורסה ומכר בימים האחרונים חלק מהמניות שברשותו - בשתי עסקאות מחוץ לבורסה ● המכירה מגיעה אחרי שבשנה החולפת ירדה מניית אקרו בכ-14% בניגוד למגמה בשוק

פקקים / אילוסטרציה: Shutterstock, bibiphoto

ה-OECD החמיא על התוכניות לצמצום הפקקים. הבעיה: הקידום תקוע

דוח חדש של ה־OECD על ישראל מדגיש את הבעיה של עומס התנועה, ומשבח את הממשלה על כוונתה להטיל אגרת גודש ומס נסועה ● אלא שהרפורמות נתקלות בשורת התנגדויות ומחלוקות בין המשרדים השונים ● בינתיים, אין להכנסות משני המהלכים זכר בתקציב 2026

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

השקל מתחזק היום בחדות מול הדולר. אלו הסיבות

השקל נסחר קרוב לשפל של 3.5 שנים ומתחילת החודש הוא המטבע החזק ביותר בעולם ● הורדת הריבית הצפויה בארה"ב מול היציבות היחסית פה מגדילה את פער הריביות לטובת ישראל ● גורם נוסף הוא נתון הגירעון הממשלתי, שהפתיע לטובה ומהווה אינדיקציה לאיתנות המשק ● האם התחזקות נוספת תביא את בנק ישראל להתערבות בשוק המטבע?

מחבלי חמאס בעזה / צילום: ap, Jehad Alshrafi

ההצעה של חמאס: הפסקת אש ל-10 שנים ו"הקפאת השימוש בנשק"

חיל האוויר תקף במרכז הרצועה מחבל שתכנן פיגוע מיידי נגד כוחות צה"ל   ● לפי הצעת חוק שעליה יצביע הקונגרס השבוע, ארה"ב תבחן את השעיית הסיוע הצבאי ללבנון ● הדרישה של חמאס לאנשי מיליציות: תסגירו את עצמכם ותקבלו חנינה ● דיווחים בעזה: חמאס והצלב האדום נערכים לחידוש החיפושים אחר החלל החטוף רס"ל רן גואילי ● עדכונים שוטפים

שר התקשורת שלמה קרעי וח''כ גלית דיסטל אטרביאן הדיונים בהוועדה לדיון בהצעת חוק התקשורת היום / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

ועדת התקשורת החדשה יצאה לדרך, השר קרעי הבטיח: "הרפורמה לא תיעצר"

לפתיחת דיוני הוועדה בהצעת חוק התקשורת (שידורים) החדש, בהובלת היו"ר ח"כ גלית דיסטל אטבריאן, הגיעו שר התקשורת עצמו וחברי הוועדה מטעם האופוזיציה - אך נוכחות חברי הקואליציה הייתה דלה במיוחד ● ח"כ שלי טל מירון מיש עתיד: "כל המטרה של החקיקה היא להשתלט על התקשורת החופשית"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

שעון החול לחתימה על הסיוע האמריקאי התהפך. היעד: בחירות האמצע לקונגרס

הקונגרס עומד לבחור מחדש את חבריו, וההחלטות על הסיוע עלולות להשתנות בהתאם ● במקביל, סעיף ההמרות, המאפשר להמיר חלק מהכסף לשקלים ולתמוך בתעשייה המקומית, מצטמצם במהירות ● בישראל מציעים פתרונות: לראות את ההסכם כ"שיתוף פעולה" ולא כ"סיוע"

סופר פארם. מפרסם ענק במונחי דיגיטל / צילום: אייל טואג

מבצעי נובמבר הקפיצו את ביצועי האתרים הישראליים, הרבה יותר מהבינלאומיים

מספר ההזמנות באתרים המקומיים זינק ב־32% לעומת עלייה של 18% באתרים הבינלאומיים במהלך נובמבר ● כחמישית מהישראלים פיצלו את ההזמנות מחו"ל כדי ליהנות מהפטור ממע"מ, שאמור להכפיל עצמו בחודש הבא ● המדד החודשי של רכישות הישראלים באונליין

אסף נגר / צילום: ניר שמיר

"להמליץ על מניות ביטחוניות ובנקים נשמע מוזר. אבל אנחנו אוהבים 3 חברות"

אסף נגר, מנהל תיק הנוסטרו של איילון ביטוח ופיננסים, רואה בשוק הישראלי תמונה חריגה: "בשנה הבאה לא יהיה משק בעולם המערבי שיתקרב אלינו בצמיחה" ● אבל התרחיש האופטימי הזה מייצר גם סיבות לדאגה: "אני מפחד נורא מהתחזקות השקל" ● וגם: המניות המומלצות

עמוד חשמל / צילום: Shutterstock

החל מינואר: תעריף החשמל יעלה ב-1.5%

תעריף החשמל יעלה ב-1.5% - שיעור מתון ביחס לטווח שרשות החשמל הגדירה ● הספקים עדיין מחכים למסמכי ההרכב המדויק של תעריף החשמל, שישפיע על רווחיותם ● מעתה, תעריף החשמל ייקבע פעם בחצי שנה במקום פעם בשנה

הנפקת איטורו בוול סטריט מוקדם יותר השנה / צילום: Reuters, Brendan McDermid

"זה לא כי היזם רוצה יאכטה": למה חברות הייטק רצות להימכר במקום לקדם הנפקה

לצד עסקאות ענק שייצר השנה ההייטק הישראלי, ובראשן מכירת וויז וסייברארק, רק 3 הנפקות הגיעו מכאן לוול סטריט ● בשוק מעריכים כי הקושי הגובר להנפיק, ידחוף עוד ועוד חברות טכנולוגיה למסלול של מכירה ● ברקליס: "הבנצ'מרק ליציאה לשוק הציבורי עלה משמעותית"

תקיפת צה''ל בלבנון (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

גל תקיפות בלבנון: חיל האוויר תקף יעדים של חיזבאללה

מקורות בחמאס: מתקיימות שיחות רציניות לסלילת הדרך למו"מ על השלב השני ● חיל האוויר תקף במרכז הרצועה מחבל שתכנן פיגוע מיידי נגד כוחות צה"ל ● לפי הצעת חוק שעליה יצביע הקונגרס השבוע, ארה"ב תבחן את השעיית הסיוע הצבאי ללבנון ● עדכונים שוטפים