גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אם לפני כמה עשורים היה נהוג להגיע לארץ ולהתנדב בקיבוצים, כיום המוטיבציה היא לתרום לתעשייה, בדגש על הייטק"

כך אומר עופר גוטמן, מנכ"ל ארגון מסע, שמביא מדי שנה אלפי צעירים יהודים לישראל לשהות הכוללת מעטפת לוגיסטית וחינוכית לצד התמחות מקצועית בחברות מקומיות ● לדבריו, הפעילות במסגרת תוכניות "מסע קריירה" היא Win Win Situation לכל הצדדים: המשתתפים מגשימים עצמם אישית ומקצועית והחברות בהן הם מועסקים נהנות מהידע המקצועי והניסיון שהם מביאים עימם

ארגון מסע מסייע בגיוס צעירים איכותיים מרחבי העולם למגוון משרות / צילום: ארגון מסע
ארגון מסע מסייע בגיוס צעירים איכותיים מרחבי העולם למגוון משרות / צילום: ארגון מסע

הכתבה בשיתוף ארגון מסע

בשנים האחרונות הפך ארגון מסע לגורם מוביל בישראל בגיוס כוח אדם איכותי מקרב העולם היהודי הצעיר. מהנדסים ומתכנתים, רופאים, אנשי חינוך ואנשי שיווק, עוזבים את עבודתם בארץ מוצאם ומגיעים לישראל כדי לעבוד ולחיות כאן לתקופה. זהו כמובן לא הייעוד העיקרי שלשמו הוקם הארגון, שחזונו הוא לחבר צעירים יהודים למדינת ישראל ולבנות את הדור הבא של ההנהגה היהודית בקהילות היהודיות ברחבי העולם. אלא שדרישות המשק והכלכלה הישראלית, והרצון של יהודי העולם להשתלב בשוק התעסוקה המקומי - הובילו את הארגון לייסד מערך שלם של מסלולי קריירה והשמה, שמביאים לישראל מדי שנה אלפי צעירים יהודים.

"אם לפני כמה עשורים היה נהוג להגיע לארץ ולהתנדב בקיבוצים, כיום המוטיבציה היא לתרום לתעשייה, בדגש על הייטק", אומר מנכ"ל מסע עופר גוטמן. "הדור הצעיר עסוק כיום בהגשמה עצמית ובפיתוח הקריירה ורואה בישראל מדינה שבה הוא יוכל גם להגשים עצמו וגם לחוות חוויה שתחבר אותו למקורות ולהיסטוריה שלו. במקביל, גם המשק הישראלי זקוק לכוח אדם איכותי ומתוך הצורך המשולב הזה בנינו תוכניות לפיתוח הקריירה ולהשמה מקצועית".

מדי שנה מגיעים לישראל באמצעות ארגון מסע כ-12 אלף צעירים יהודים מכ-60 מדינות ברחבי הגלובוס. מאז הוקם הארגון בשנת 2004, על ידי הסוכנות היהודית וממשלת ישראל, הגיעו ארצה במסגרתו כ-180 אלף צעירות וצעירים. הם לקחו חלק במגוון רחב של תוכניות בתחומים שונים כגון: מנהיגות, הוראת אנגלית ברחבי הארץ, לימודים, פיתוח קריירה והתמחות מקצועית, ועוד. רשת הקשרים שיצרו במסע עם יהדות העולם, הצורך שזיהו בקרב הצעירים להשתלב בתעסוקה, והמחסור בכוח אדם בענפים שונים ובעיקר בהייטק - הביאו את הארגון ליזום את "מסע קריירה", מגוון רחב של תוכניות השמה, המאפשרות להתמחות ואף למצוא עבודה בישראל.

במרכזו של המסלול המקצועי הראשון שיזמו במסע בתחילת הדרך עמדו התמחויות לסטודנטים ולבוגרי תואר ראשון בחברות ישראליות שונות. עם השנים התפתחו בארגון מסלולי הכשרה מקצועית, המעניקים קורסים וכלים פרקטיים לבניית קריירה.

לפני כשנתיים פיתחו במסע מסלולים להשמה בשכר מלא בתעשייה ובייחוד בהייטק. מסלול ההשמה הראשון הינו מסלול "Fast track pro ל-"ג'וניורס", במסגרתו מגיעים לארץ צעירים בעלי תואר ראשון וניסיון של שנתיים לפחות בתחום הרלוונטי, לעבודה במשרה מלאה. משתתפי התוכנית הם לרוב מצפון אמריקה, צרפת ואנגליה ועוסקים בתחומים משיקים להייטק כגון פיתוח עסקי, שיווק ו-UX/UI. המסלול השני הינו - "מסע טק", הנועד לגשר על המחסור במפתחים ומהנדסים בתעשיית ההייטק הישראלית על ידי הבאת צעירים יהודים, בעלי ניסיון מינימלי של 3 שנים בתחומים הרלוונטיים.

עופר גוטמן, מנכ''ל ארגון מסע / צילום: ארגון מסע

"מסע הוא סוכן של חיבורים"

מסלולי ההשמה המקצועית של מסע פתחו מנעד רחב של אפשרויות עבור צעירים יהודים שמחפשים הגשמה עצמית וביטחון כלכלי בישראל; מנגד הם מציעים למעסיקים הישראלים - ניצול של רשת הקשרים הענפה של הארגון בקהילות יהודיות בעולם על מנת לספק כוח אדם איכותי לארגונים וחברות מקומיות. זהו פתרון שמהווה Win Win Situation לכל הצדדים, לפי גוטמן.

"מסע הוא סוכן של חיבורים", הוא מסביר. "אנחנו מחברים בין יהודי העולם לישראל. יש לנו פריסה רחבה בעולם, ואנו עומדים בקשר קרוב עם הקהילות היהודיות ועם 180 אלף בוגרי התוכניות של מסע ואמונים על שיווק דיגיטלי, שמגיע לקהלים רחבים. כל אלו מאפשרים לנו להגיע למיליוני יהודים בעולם ולחבר אותם למדינת ישראל ולמעסיקים בשוק המקומי".

 מעסיקים, מעוניינים לקחת חלק בתוכניות "מסע"? הקליקו כאן>> 

גוטמן מדגיש כי מסע הוא הגוף המוביל כיום בהבאת צעירים וצעירות ממדינות שונות לעבודה בארץ בתחומים מגוונים ומהווה ציר מרכזי בגיוסם של עשרות אלפי צעירים יהודים ממקצועות חיוניים למשק הישראלי.

החיבור בין העובדים למעסיקים מתבצע באמצעות "מרכז הקריירה" של מסע, הגוף שאחראי על פיתוח תוכניות ההשמה המקצועית. המרכז עומד מצד אחד בקשר ישיר עם מאות מעסיקים, ומצד שני נמצא בקשרים עם אלפי צעירים יהודים - ויוצר חיבורים על בסיס דרישות המשרה והצרכים. בנוסף זוכים המשתתפים למעטפת הוליסטית, הכוללת טיפול בוויזה ובאשרת עבודה, ביטוח רפואי וכן סיוע בדיור. במהלך שהותם בארץ הם לומדים עברית באולפן, משתתפים בסיורים להכרת הארץ ומצטרפים לקהילה רחבה של משתתפים ומשתתפות המלווים על ידי מדריכים ויועצים.

"פסיפס רחב ועשיר של צעירים וצעירות"

שנת 2021 היתה שנת שיא במסע, עם גידול של כ- 150% בביקושים לתוכניות "מסע קריירה" ובעיקר לתוכניות ההשמה בהייטק. לדברי גוטמן, "הרצון להיות חלק מתעשיית ההייטק המשגשגת בישראל בשילוב ההתמודדות הטובה של המדינה עם משבר הקורונה, הביאה צעירים רבים להצטרף לתוכניות מסע. מתחילת הקורונה הגיעו לישראל עם מסע יותר מ-20,000 משתתפים, אלפים נוספים צפויים להגיע במהלך החודשים הקרובים והביקוש ימשיך לעלות בעשרות אחוזים".

מאז החלו לפעול תוכניות ההשמה המקצועית של מסע, השתלבו אלפי צעירים יהודים ממדינות שונות בתפקידים מגוונים ובחברות שונות בענף ההייטק. אלפי צעירים נוספים השתלבו במקצועות הרפואה, החינוך והתיירות ובסך הכול, מציינים במסע, נאמדת תרומתם השנתית לתוצר הלאומי של המשק על כ-2.3 מיליארד ש"ח.

עוד מדגישים שם כי אלמלא תוכניות ההשמה, משרות רבות בתחומי ההייטק היו מועתקות לניו יורק, דבלין או הונג קונג, דבר שעשוי להוביל לכרסום במעמדה של ישראל כאומת סטארט-אפ. על פי נתוני הארגון כ-6,000 משרות מאוישות מדי שנה במשק הישראלי בזכות הגעתם של צעירים יהודים מהעולם במסגרת התוכניות.

"המסלולים שלנו מפצים על המחסור בכוח אדם איכותי ומיומן במשק הישראלי ומספקים ראש שקט למעסיקים", אומר גוטמן. "בעזרתנו הם יכולים להתרכז רק בגיוס ובהשמה מקצועית, כלומר באבחון וקליטת עובדים, ולא בכל הפרוצדורות שמסביב הקשורות לרילוקיישן, כגון סיוע בהנפקת ויזה ואשרת עבודה - וזה יתרון עצום עבורם. בנוסף, כדאי להדגיש שוב כי העובדים החדשים מקבלים מאיתנו מעטפת רחבה, שכוללת דיור, ביטוח רפואי, לימודי עברית, טיולים ברחבי הארץ, מדריך שמלווה אותם וקהילה שתומכת בהם. כל אלה מאפשרים להם נחיתה רכה והשתלבות טובה לאורך זמן".

עוד אומר גוטמן כי "יש לנו שווקים שונים בצפון אמריקה, באירופה, בחבר העמים לשעבר ובאמריקה הלטינית; מגיע אלינו פסיפס רחב ועשיר של צעירים וצעירות ממקומות שונים בעולם. הם מביאים עימם ניסיון מקצועי מארץ הולדתם, בשילוב תרבות ארגונית שונה, רעיונות וצורות מחשבה חדשות. מעבר לתרומה התרבותית הגדולה שיש לכך לחברה הישראלית, יש לכך תרומה עצומה לכלכלה הישראלית בכלל ולהייטק הישראלי בפרט".

הזדמנות להיפתח לשווקים חדשים

סוגיית הגיוון האנושי בה נגע גוטמן הפכה בשנים האחרונות לאחד מהנושאים המדוברים ביותר בכלכלה הגלובלית. הצורך המתרחב בכוח אדם, וההבנה שמעבר לפינה מצויות אוכלוסיות רבות, שהשתתפותן בשוק העבודה יכולה למנף את הכלכלה - המריצה חברות רבות, ובעיקר תאגידים לקדם גיוון תעסוקתי.

אולם במקרה שלנו, מעבר לגיוון האנושי והתרבותי שמביאים איתם הצעירים היהודים, הרי שהשתלבותם בחברות המקומיות, מאפשרת לכל אותן חברות להיפתח לשווקים חדשים מעבר לים. במסע מציינים כי כמה מבוגרי התוכנית, שחזרו לארץ הולדתם, הקימו בה שלוחות וסניפים של חברות הייטק ישראליות בהן עבדו. רבים מהם שבים למולדתם גם כשגרירים וכמנהיגים בקהילותיהם. כשההיכרות שהם רוכשים עם החברה הישראלית ועם ההייטק הישראלי פותחת דלתות נוספות לחברות מקומיות ויוצר עבורן נטוורקינג עסקי גלובאלי.

"מסלולי הקריירה של מסע הם בשורה חשובה למשק הישראלי, לחברה הישראלית ולמדינת ישראל כולה", מסכם גוטמן. "הם מביאים לכאן צעירים יהודים רבים, המחזיקים בידע רב ובניסיון מקצועי, שמשתלבים בתעשייה המקומית והופכים להיות שגרירים של מדינת ישראל בתפוצות. זו ציונות גרסת 2022".

ארגון מסע מזמין מעסיקים נוספים להצטרף למספר מסלולים שונים של קליטת משתתפי מסע קריירה במגוון המסלולים: עובדים בשכר ומתמחים>> 

עוד כתבות

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"