גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השווי זינק פי 10 בשלוש שנים: סוד הצמיחה המהירה של אקרו נדל"ן

את הגאות בעסקיה של אקרו מבקשים ארבוב ושותפיו לתרגם להנפקה לפי שווי של כ-3 מיליארד שקל, שיקפיץ אותה לשורה הראשונה של חברות הנדל"ן בת"א ● אקרו מציגה זינוק בהכנסותיה ממכירת דירות בשנתיים האחרונות, וצופה מכירות בהיקף של כ-12 מיליארד שקל עד סוף 2029

מימין: אילן קפון, צחי ארבוב וזיו יעקובי / צילום: אלכס פרגמנט
מימין: אילן קפון, צחי ארבוב וזיו יעקובי / צילום: אלכס פרגמנט

היזם צחי ארבוב מביא לבורסה בתל אביב את אחת מההנפקות הגדולות הצפויות השנה בכלל, ובתחום הנדל"ן היזמי בפרט. על פי ההערכות, ארבוב מעוניין להנפיק את קבוצת אקרו שבשליטתו לפי שווי של כ-3 מיליארד שקל, ובמסגרת זו לגייס לחברה כ-300-400 מיליון שקל.

את ארבוב ואקרו ניתן לשייך לקבוצה של יזמי נדל"ן צעירים ואגרסיביים שהפכו בשנים האחרונות לגורמים המובילים בעסקאות גדולות שנחתמו בגוש דן (קבוצה הכוללת גם את ישראל קנדה ואת קבוצת חג'ג'). אותם יזמים רכשו בעשור האחרון קרקעות בת"א ובסביבתה לצורך בניית פרויקטים שאפתניים של מגורים ומשרדים, במחירים גבוהים, ששיקפו גאות צפויה בשוק ומקסום של זכויות הבנייה. תחזית זו שלהם אכן התממשה בפועל, והניבה לאותן חברות רווחים גבוהים בשנים האחרונות.  

בהתאם, השווי הגבוה שאליו מכוונת אקרו בהנפקתה, יציב אותה - אם ההנפקה תצא לפועל - בין יזמיות הנדל"ן הגדולות בבורסה בת"א הפועלות בעיקר בתחום המגורים הלוהט. בין אלו ניתן למנות את החברות פרשקובסקי ואפריקה מגורים, הנסחרות בשווי של סביב כ-3 מיליארד שקל כל אחת, ומקדימות אותן בשווי החברות אזורים (כ-4.2 מיליארד שקל), דמרי (כ-6 מיליארד שקל) וישראל קנדה (כ-5.5 מיליארד שקל).

את השוויים המרשימים הללו השיגו יזמיות הבנייה למגורים הבורסאיות אחרי זינוקים של מאות אחוזים במניותיהן מאז פרץ משבר הקורונה בשנת 2020 - נוכח הפריחה חסרת התקדים שממנה נהנה תחום הנדל"ן בישראל, ובייחוד תחום המגורים, בזכות מחירי וביקושי השיא לדירות למגורים בישראל.

 

מחזיק 29% מהמניות ו-55% מזכויות ההצבעה

טיוטת התשקיף שפרסמה אקרו בסוף השבוע מגלה כי מלבד ארבוב, בין בעלי המניות הגדולים באקרו נמנית חברת הביטוח והפיננסים הפניקס, עם החזקה של כ-17% מההון, ורעיה שטראוס בן דרור (באמצעות חברת שביל האלה), עם כ-14% מההון. שני אלה צפויים לרשום הצפת ערך משמעותית בשווי החזקותיהם, לאחר שרכשו אותן לפי שוויים נמוכים משמעותית ביחס לזה שאליו מכוונת אקרו בהנפקה לציבור (שאותה מובילה חברת החיתום של ברק קפיטל).

 

הפניקס השקיעה באקרו בשנת 2018 כ-100 מיליון שקל לפי שווי חברה של כ-355 מיליון שקל בלבד, וב-2020 מימשה אופציה לרכישת נתח נוסף ממניות אקרו, תמורת 20 מיליון שקל, הפעם לפי שווי חברה של כ-620 מיליון שקל. כניסתה של רעיה שטראוס לחברה בוצעה בדרך של עסקת החלפת מניות במהלך שנת 2020, לפי שווי חברה של כ-790 מיליון שקל לאקרו.

חלקו של ארבוב עצמו באקרו עומד על כ-29% מההון, אולם הוא מחזיק בכ-55% מזכויות ההצבעה בחברה בזכות ייפוי כוח שהעניקו לו בעלי מניות נוספים בחברה, הכוללים בין היתר את אילן קפון והמנכ"ל זיו יעקובי (המחזיקים 5%-6% ממניות החברה כל אחד).

 

זינוק של 190% ברווח הנקי בינואר-ספטמבר 2021

אקרו, שהחלה לפעול בתחום הנדל"ן בשנת 2006, מחלקת את פעילותה לשני תחומים מרכזיים: נדל"ן יזמי ונדל"ן מניב. בפעילות הנדל"ן היזמי עוסקת אקרו ברכישת קרקעות, תכנון, השבחה ופיתוח פרויקטים, ובתחום המניב היא עוסקת באיתור, פיתוח והשכרת נכסים - כל זאת בעיקר בתל אביב ובסביבתה.

על הפריחה בתחום המגורים בישראל מלמדים גם דוחותיה הכספיים של אקרו. בסיכום תשעת החודשים הראשונים של 2021 צמחו הכנסות החברה ממכירת דירות ב-25%, והגיעו ל-290 מיליון שקל. זאת, לצד עלייה בהיקפי שערוכי נכסים שביצעה, והגדלת חלקה ברווחי חברות מוחזקות, הובילו לטיפוס של יותר מ-50% בכלל הכנסותיה, שהגיעו בתקופה זו ל-452 מיליון שקל. בשורה התחתונה, הרווח הנקי של אקרו בין ינואר לספטמבר 2021 זינק ב-190%, והגיע ל-135 מיליון שקל.

בסיכום שנת 2020 כולה הציגה אקרו זינוק של 330% בהכנסותיה ממכירת דירות, שהגיעו ל-341 מיליון שקל, וסך הכנסותיה לאותה שנה התחזק בכ-75%, ועמד על 490 מיליון שקל. ואולם, בסיכום 2020 גם עלויות הפעילות של אקרו גדלו, כך שהרווח הנקי שלה לתקופה זו הצטמק בכ-20% והסתכם ב-109 מיליון שקל.

לפי הנתונים שמציגה אקרו, כיום היא שותפה בייזום, תכנון והקמה של 45 פרויקטים (בשלבים שונים ויחד עם שותפים) הכוללים כ-7,200 דירות, מהם 26 פרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית, והם כוללים גם שטחי משרדים ומסחר בהיקף מצרפי של כמה עשרות אלפי מ"ר.

עוד לחברה, יחד עם שותפים, ארבעה נכסים להשכרה בהיקף של כ-55 אלף מ"ר (פחות משליש מהם שלה) ו-13 פרויקטים בתכנון ובהקמה של משרדים, מסחר ומלונאות.

לקראת ההנפקה מציגה אקרו כמה פרויקטים בולטים שבהם היא שותפה. בין אלה נמנים בניין המשרדים של מיקרוסופט בהרצליה, שבו היא שותפה בכרבע מהזכויות, יחד עם תדהר, ישראל קנדה ואלייד, ופרויקט המגורים והמשרדים דה וינצ'י בתל אביב, שבו היא שותפה שווה של ישראל קנדה.

עוד בתל אביב, בידיה של אקרו פרויקט גולף, בעיקר למגורים, בנאות אפקה, פרויקט פינוי-בינוי בנווה שרת ומגדל מגורים בין הרחובות יצחק שדה, מנחם בגין, קרליבך ומאז"ה, ועוד נכללים בין הפרויקטים שהיא מקדמת פארק עסקים בצומת סביון ומגדל משרדים במתחם הבורסה ברמת גן.

את התמורה בהנפקה מייעדת אקרו בין היתר להמשך פעילותה בתחום הנדל"ן היזמי והמניב בפרויקטים הקיימים, ולביצוע עסקאות חדשות בתחום הנדל"ן היזמי, ובכלל זה פרויקטים של התחדשות עירונית (תחום שבו החלה לפעול בשנת 2016), וכן נדל"ן מניב.

צופה מכירות של 12 מיליארד שקל ב-2022-2029

בעל השליטה ארבוב (47) מכהן כיו"ר אקרו, ומנכ"ל החברה הוא זיו יעקובי (47), שעלות העסקתו בתשעת החודשים הראשונים של 2021 הגיעה ל-5.2 מיליון שקל - עיקר הסכום (3.8 מיליון שקל) תגמול מנייתי, בעוד שארבוב הסתפק בתקופה זו בשכר של כ-1 מיליון שקל. בשנת 2020 עמדה עלות העסקת יעקובי על 3.1 מיליון שקל, וזו של ארבוב על כ-1.5 מיליון שקל.

במבט קדימה מציגה אקרו נתונים מרשימים לגבי עתיד פעילותה, ומעריכה כי היקף המכירות שבו תהיה מעורבת בין השנים 2022-2029 יגיע לכ-20 מיליארד שקל - וחלקה האפקטיבי בכך יגיע לכ-12 מיליארד שקל, בעוד שהרווח הגולמי מאותם פרויקטים יגיע לכ-6 מיליארד שקל, וחלקה בו יעמוד על כ-3.4 מיליארד שקל.

עוד היא מציינת, כי בסך הכול היא מתכננת לבצע ולשווק (יחד עם שותפים) כ-4,350 דירות בתל אביב בשלוש השנים הקרובות, וחלקה בהן יעמוד על כ-2,600 דירות.

אקרו מציגה בדוחותיה הכספיים האחרונים, לסוף חודש ספטמבר 2021, הון עצמי של קרוב ל-960 מיליון שקל, מזומנים ופיקדונות בהיקף של כ-260 מיליון שקל, ומול זאת סך התחייבויות שמגיע ל-2.3 מיליארד שקל - מהן התחייבויות שוטפות של כ-1.1 מיליארד שקל.

עוד כתבות

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

בעקבות דברי פאוול אתמול: עליות בוול סטריט

נאסד"ק עולה ב-0.3% ● קוואלקום מזנקת ב-10%, אנבידיה ב-2% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום מזנקת ב-8%, היפו צוללת ב-15% ● תשואות אגרות החוב עולות, האוצר מתכנן למכור אג"ח בשווי של טרליון דולר בקרוב ● הלילה אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

אילוסטרציה: shutterstock

הירידות בשווקים באפריל חתכו את התשואות בגמל ובפנסיה. איזה מסלול מנייתי נפגע פחות?

על פי תחזית מיטב, בחודש אפריל נרשמו תשואות שליליות של 1.6% במסלולים הכלליים ו-3.2% במנייתיים • התחזקות הדולר מול השקל הביאה את מסלולי ה-S&P 500 לרדת ב-2.5% בלבד, כשהם עדיין מציגים תשואה של יותר מ-9% מתחילת השנה

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"