גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ב.מ.וו, מרצדס, מזארטי וריינג'רובר: רכבי היוקרה של 2022 מגיעים

סדרות 3 ו-7 של ב.מ.וו מגיעות בגרסאות מפוארות ומשודרגות ● המותג האיטלקי נכנס לנישה חדשה ● למרצדס יש לימוזינה חשמלית ● וריינג'רובר מציגה דגם חדש שמתחיל ב-1.5 מיליון שקל ● מגזין הרכב של גלובס

רכבי היוקרה / עיצוב: טלי בוגדנובסקי
רכבי היוקרה / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

ב.מ.וו סדרה 3: עדכון מקיף לרבת המכר

ב.מ.וו ממשיכה לפתח את דגמי הבנזין שלה וכעת תורה של סדרה 3. ב-2022 תעבור הסדרה מתיחת פנים חיצונית קלה ועדכון של תא הנוסעים, שצפוי לקבל לוח מחוונים דיגיטלי קמור ומערכת הפעלה חדשה. יוצעו גרסאות עם מערכת היברידית "קלה", אולם גרסת הפלאג-אין, שהיא הנמכרת בישראל, לא צפויה לעבור שינוי מהותי.

מחיר משוער: 270־350 אלף שקל

 

ב.מ.וו סדרה 7: ספינת הדגל של המותג

החידוש המרכזי של ב.מ.וו לשנה הנוכחית היא ספינת הדגל החדשה, סדרה 7, שצפויה להביא עמה לא רק קפיצת מדרגה בעיצוב ובטכנולוגיה, אלא גם גרסת דגל חשמלית לגמרי שמיועדת להתחרות במרצדס EQS.

החידושים הטכנולוגיים יכללו, לראשונה בדגם סדרתי של ב.מ.וו, תמיכה מלאה בנהיגה אוטונומית בדרגה 3 (בנוסח מערכת ה-FSD של טסלה) בסיוע כמה טכנולוגיות אוטו-טק ישראליות כולל LIDAR מפיתוח של אינוביז.

באגף המנועים יככבו גרסאות שונות של מנוע ה-6 צילינדרים טורבו בנפח 3 ל' של החברה, כולל גרסת הפלאג-אין הקיימת עם 400 כ"ס וגרסת פלאג-אין חדשה עם 560 כ"ס בדגם M750. זאת, בנוסף למנוע ה-V8 בנפח 4.4 ל', שהוא עדיין אופציה פופולרית בשווקים שונים ברחבי העולם. לעומת זאת, מנוע ה-V12 ההיסטורי של החברה מסיים את תפקידו בשל שיקולי עלות וזיהום אוויר.

מחיר: החל מ-800 אלף שקל

מזראטי GRECALE: המותג האיטלקי נכנס לנישה חדשה

בעקבות המעבר לחברה האם החדשה והעשירה "סטלנטיס", זוכה המותג הרדום מזראטי לזריקת מרץ עם תוכנית דגמים, שתכלול בעתיד כניסה לנישות חדשות וכמובן "חישמול" מואץ. הראשון בקו הוא הקרוס-אובר בגודל בינוני בעל השם הקשה להגייה GRECALE.

מזראטי GRECALE / צילום: יח''צ

הרכב מבוסס על הפלטפורמה של אלפא רומיאו "סטלביו" עם שינויי עיצוב מתבקשים כמו גריל ייחודי, חישוקים טיפוסיים למותג ועוד. תא הנוסעים יהיה חדש ומפואר, על פי המסורת של המותג, ולצד המנועים המוכרים כמו 2 ל' טורבו עם עד 330 כ"ס, יוצע גם מנוע 3 ליטר V6 עם טורבו-כפול מפיתוח של פרארי. גם הנעת פלאג-אין מתבקשת תגיע בעתיד הלא רחוק.

מחיר משוער: עדיין אין הערכה

מרצדס A קלאס: הסדרה היותר נגישה

בטווח המחיר הנגיש יותר, יחסית, תשיק החברה ב-2022 באירופה את סדרת ה-A קלאס לאחר עדכון תקופתי. תא הנוסעים יצויד במערכת הפיקוד הדיגיטלית מהדור האחרון של החברה עם מסך רחב, ומבחר המנועים של הדגם הנוכחי צפוי להמשיך למודל המחודש, כולל גרסת פלאג-אין.

מרצדס A קלאס / צילום: יח''צ

גם הקרוס-אובר הפופולרי GLC מתוכנן לעבור חידוש מקיף ב-2022 והוא יתבסס על הפלטפורמה ומערך הפיקוד של סדרה C החדשה. כל המנועים יהיו "מחושמלים" בצורה כזו או אחרת, החל במערכות היברידיות קלות וכלה בגרסת פלאג-אין חדשה עם טווח חשמלי משופר משמעותית.

מחיר: 240-300 אלף שקל

מרצדס EQS AMG53: לימוזינה ספורטיבית

לספינת הדגל החשמלית של מרצדס, שכבר נמכרת בישראל, אין מחסור בכוח ובביצועים אבל זה לא יפריע לחברה להשיק ב-2022 גם גרסת ספורט חשמלית כדת וכדין שעברה "טיפול" בחטיבת הביצועים AMG, כולל שלדה ספורטיבית, ביצועים מסחררים ואפילו צליל מנוע רועם.

הצליל (שנשמע גם מחוץ לרכב) אמנם בוקע מרמקולים מיוחדים ומופק באמצעות אלגוריתמים אקוסטיים, אבל הביצועים אמורים להיות בליגה של מכוניות ספורט אקזוטיות. הספק של עד 761 כ"ס ומומנט של עד 100 קג"מ יאפשר ללימוזינה החשמלית להאיץ מאפס ל-100 קמ"ש ב-3.4 שניות ולהחזיק טווח של עד כ-586 ק"מ בין טעינות, תודות לסוללה מאסיבית של 107 קילוואט־שעה. בישראל היא תהיה יקרה לא במעט מה-EQS החשמלית "הרגילה" עם מחיר משוער באזור ה-1.5 מיליון שקל, אפילו עם הטבת המס.

מחיר משוער: מעל 1.5 מיליון שקל

ריינג'רובר 2022: קהל היעד ברור

רשימת המיליונרים של ישראל התארכה מאוד בשנתיים האחרונות, ועבור הקהל הזה יגיע במהלך 2022 הדור החדש של הריינג’רובר. הרכב קיבל עיצוב אווירודינמי חלקלק והדוק מקצה לקצה, והוא יוצע לראשונה עם בחירה בין דגם עם בסיס גלגלים רגיל וחמישה מקומות ישיבה, לבין דגם עם בסיס גלגלים ארוך ועד שבעה מקומות ישיבה.

ריינג'רובר 2022 / צילום: יח''צ

בשלב הראשון הוא יגיע אלינו עם מנוע טורבו-דיזל בנפח 3 ל' שמייצר 350 כ"ס ו-71.4 קג"מ ובדגם טורבו-בנזין בנפח 3 ל' עם 400 כ"ס. בתכנון נמצאת גם גרסת טורבו-בנזין בתצורת V8 בנפח 4.4 ל' עם 530 כ"ס. בשלב מאוחר יותר מצפים בחברה גם לגרסאות פלאג-אין עם 510 כ"ס וטווח חשמלי של עד 100 ק"מ ואולי גם גרסה חשמלית לגמרי בעתיד.

כצפוי, הדגם עמוס בטכנולוגיות מתקדמות שכוללות בין השאר מתלי אוויר ממוחשבים, בקרת סביבה אוטומטית לנסיעה בשטח, היגוי לכל הגלגלים ועוד. המחירים צפויים לנוע בין כ-1.3 ל-1.49 מיליון לפני תוספות מיוחדות.

מחיר משוער: 1.3-1.49 מיליון שקל

עוד כתבות

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?