גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העברת השליטה בבזן: מה מחפשים האחים חג'ג' במפרץ חיפה?

החברה לישראל סיכמה על מכירת מניות שליטה בחברת הזיקוק לידי קבוצת חג'ג' תמורת 600 מיליון שקל ● הגאות חסרת התקדים ביתרת עסקיו של עידן עופר מאפשרת לו להיפרד מהחזקה בחברה מזהמת, שמייצרת תסבוכת רגולטורית, על המאבקים והפרסומים הנלווים לכך

האחים צחי (מימין) ועדו חג'ג' / צילום: טל צ'יקורל
האחים צחי (מימין) ועדו חג'ג' / צילום: טל צ'יקורל

החברה לישראל, שבשליטת עידן עופר, פועלת לחסל את ההשקעה בחברת בזן (בתי זיקוק לנפט), שאת השליטה בה רכשה לפני כ-15 שנה. החברה לישראל חתמה על מזכר הבנות בלתי מחייב למכירת 16.69% ממניות בזן לידי קבוצת חג'ג' ייזום נדל"ן, שבשליטת האחים עדו וצחי חג'ג', תמורת כ-590 מיליון שקל. מדובר במחיר דומה לזה שבו סגרה מניית בזן את שבוע המסחר חולף, המשקף לחברה שווי של 3.56 מיליארד שקל (לאחר עלייה של כ-40% בשנה האחרונה).

בזן "קטנה" על עידן עופר: שווי החזקותיו נסק לכ-14 מיליארד שקל

מניית החברה לישראל הגיבה להודעה על העסקה בזינוק של כ-8.5%, המשקף לחברת ההחזקות שווי של קרוב ל-13.4 מיליארד שקל. עבור החברה לישראל, מדובר בהמשך מימוש האסטרטגיה של יציאה מההשקעה בבזן, שנתפסת כאחד המפעלים המזהמים ביותר במדינת ישראל, ומושכת בשל כך אש מצד ארגוני איכות הסביבה.

מכירת המניות כאמור, ככל שתבשיל, תיעשה בהתאם להסכם השליטה שיש לחברה לישראל עם קבוצת פטרוכימיים הכושלת, שמחזיקה כיום ב-15.46% ממניות בזן. השלמת העסקה תהיה כפופה בין היתר לכך שקבוצת חג'ג' תקבל היתר לשליטה בבזן, כנדרש על פי צו החברות הממשלתיות, תוך ארבעה חודשים ממועד ההתקשרות בהסכם מחייב (עם אפשרות להארכת תקופה כאמור בחודשיים נוספים).

 

החברה לישראל מחזיקה כיום ב-24% ממניות בזן בשווי של 854 מיליון שקל, לאחר שמכרה בחודש נובמבר 2021 כ-9% ממניות חברת הזיקוק לכמה גופים מוסדיים, תמורת 262.5 מיליון שקל. במסגרת אותה עסקה גם העניקה החברה לישראל לאותם גופים מוסדיים אופציות למשך 22 חודשים, המאפשרות להם לרכוש ממנה עוד 7.3% ממניות בזן במחיר של 1.15 שקל למניה, ובתמורה כוללת של כ-269 מיליון שקל.

מזכר ההבנות שנחתם עם חג'ג' הוא כאמור למכירת יתרת 16.69% ממניות בזן שבבעלות החברה לישראל, במחיר של 1.1 שקל למניה. ככל שלא ימומשו האופציות שנתנה החברה למשקיעים המוסדיים לרכישת יתרת 7.3% ממניות בזן שבבעלותה, תינתן לקבוצת חג'ג' אופציה לרכוש מניות אלה, בתוך 30 ימים ממועד פקיעת האופציות, במחיר הגבוה מבין: 90% מהמחיר הממוצע של מניית בזן בבורסה לני"ע ב-15 ימי המסחר הקודמים למועד פקיעת האופציות; או 91 אגורות למניה.

על פי מזכר ההבנות, קבוצת חג'ג' תערוך בדיקת נאותות בת 45 ימים בקשר לרכישה אפשרית כאמור, אשר במהלכה לא יתקשרו הצדדים בעסקה נוגדת (no shop). אין ודאות כי ההבנות הבלתי מחייבות בין הצדדים יבשילו לכדי הסכמות מחייבות, ובאשר לתנאים הסופיים של ההסכם למכירת המניות.

בעקבות אותה מכירת מניות למוסדיים, ולאור השינוי בהערכת החברה לישראל לגבי כוונותיה להמשיך ולהחזיק במניות בזן עד להשבת ערכן בספרים, רשמה החברה לישראל ברבעון השלישי של 2021 הפרשה לירידת ערך ההשקעה בבזן בסך של 281 מיליון דולר (907 מיליון שקל).

ירידת הערך נבעה מההפרש בין השווי ההוגן של מניות בזן שהוחזקו על ידיה (שחושב על פי מחיר הבורסה) ובין ערכן של מניות בזן בספרי החברה לישראל.

עם זאת, ברבעון הרביעי של 2021 עתידה החברה לישראל להציג רווח של כ-12 מיליון דולר בגין חלקן של המניות הנמכרות ברווחי בזן מתחילת הרבעון הרביעי ועד מועד המכירה. כך, שבפועל עמד ההפסד (נטו) מהעסקה על כ-269 מיליון דולר (837 מיליון שקל במונחי 31 בדצמבר 2021).

מתכוונת להפוך לספקית מובילה של אנרגיה מתחדשת

קבוצת בזן היא תשלובת הזיקוק והפטרוכימיה הגדולה בישראל ואחת המובילות באזור. פעילות החברה בתחום זיקוק הנפט כוללת ייצור דלקים לשימוש תעשייתי לתחבורה, לצריכה פרטית, לחקלאות ולתשתיות, לצד ייצור מוצרים ארומטיים באמצעות החברה הבת גדיב.

בנוסף, מייצרת קבוצת בזן מוצרים פולימריים (חומרי גלם פלסטיים) באמצעות החברה הבת כרמל אולפינים והחברה הנכדה דוקור. את שנת 2021 סיימה בזן עם צמיחה של 62% בהכנסות, ל-6.58 מיליארד דולר, ועם רווח נקי של 253 מיליון דולר. לשם השוואה, את 2020 סיימה החברה בהפסד של 274 מיליון דולר, בעקבות הירידה בפעילות הכלכלית בישראל, שנרשם כתוצאה מהתפרצות מגפת הקורונה והסגרים שהוטלו לבלימתה.

בית הזיקוק של בזן בחיפה / צילום: שלומי יוסף

על פי החלטת ממשלה שהתקבלה לאחרונה, תידרש בזן להיערך בשנים הקרובות לפינוי מתקניה ממפרץ חיפה. בתחילת החודש אישרה הממשלה הצעת החלטה לסגירת בתי הזיקוק בחיפה והתעשייה הפטרוכימית הקשורה בהם. עם זאת, ההחלטה לא כללה לוח זמנים וגם טרם הוקצה לכך תקציב. יישום ההחלטה תלוי בהקמת מתקנים תחליפיים לאחסון הדלקים שמייצרת בזן. בראש דירקטוריון בזן עומד סגן הרמטכ"ל לשעבר, האלוף משה קפלינסקי, ואילו מנכ"ל החברה הוא מלאכי אלפר.

אשתקד ערכה בזן כנס משקיעים, שבו עדכנה על כוונתה להפוך לספקית מובילה של אנרגיה מתחדשת לתחבורה ופולימרים מתקדמים. בכנס הציגה החברה את יעדיה עד שנת 2030, ובראשם הרחבת יכולת ייצור מימן ירוק, פריסה ארצית של תחנות תדלוק מימניות וכן ייצור של 30% פולימרים ירוקים מסך ייצור הפולימרים שלה.

לשם מימוש התוכנית האסטרטגית, צפויה בזן להשקיע סכום עתק של 1.5 מיליארד דולר בהשקעות הון עד שנת 2030, מתוכו לפחות 400 מיליון דולר במנועי הצמיחה החדשים. היתרה תושקע בהמשך שיפור והתאמת הנכסים הקיימים, ובהטמעת טכנולוגיות מתקדמות לייצור ולהפחתת טביעת הרגל הפחמנית.

תישאר עם ההחזקה המרכזית באיי.סי.אל

לאחר המכירה של מניותיה בבזן תיוותר החברה לישראל עם ההחזקה המרכזית שלה בחברת איי.סי.אל גרופ (כימיקלים לישראל), שמייצרת אשלג, ברום, פוספטים וכימיקלים נוספים.

איי.סי.אל נהנית בשנה האחרונה בעיקר מהעלייה במחירי הסחורות, ובהן אשלג ודשנים נוספים שהיא מפיקה, ולאחרונה דיווחה החברה על צמיחה של 38% בהכנסותיה לשנת 2021, שהסתכמו ב-7 מיליארד דולר. הרווח הנקי לבעלי המניות זינק ל-783 מיליון דולר, לעומת 24 מיליון דולר בלבד בשנת 2020.

מוקדם יותר החודש סיכמה החברה לישראל על מכירת 1.6% ממניות איי.סי.אל לגופים מוסדיים בארץ ובעולם במחיר של 36 שקל (כ- 10.9 דולרים) למניה, ובתמורה כוללת של 726 מיליון שקל (כ- 220 מיליון דולר).

לאחר השלמת המכירה מחזיקה החברה לישראל ב-44.1% ממניות איי.סי.אל, שנסחרה היום בבורסה לפי שווי של 45.5 מיליארד שקל. זאת, לאחר שמניית ענקית הדשנית הכפילה את ערכה בתל אביב בשנה האחרונה, ומתחילת יולי 2020 זינק שווייה פי ארבעה.

אוצר נדל"ני במפרץ חיפה? מה מחפשים האחים חג'ג' בבזן

בניגוד לחברה לישראל, שמבקשת כאמור להתנתק מבזן, הרי שבקבוצת חג'ג' מזהים כנראה הזדמנות לקפיצת מדרגה בהיקפי הפעילות של הקבוצה, ובעיקר פוטנציאל להשבחת הקרקעות הטמון באפשרות של פינוי מתקני בזן המזהמים ממפרץ חיפה.

קבוצת חג'ג' , הפועלת בארגון קבוצות רכישה ובנדל"ן יזמי, נהנית בשנה וחצי האחרונות מפריחת הענף בישראל ובפרט תחום המגורים שבו היא מתמקדת. האחים עדו וצחי חג'ג', המובילים את עסקי הקבוצה, נחשבים לחלק מקבוצה של יזמי נדל"ן צעירים ואגרסיביים שהפכו לגורמים מובילים בענף ולמחוללי עסקאות גדולות לבניית פרויקטים  למגורים במרכז הארץ. קבוצה זו כוללת מלבדם גם את יזמי החברות אקרו וישראל קנדה.

אותם יזמים רכשו בעשור האחרון קרקעות בת"א ובסביבתה לצורך בניית פרויקטים שאפתניים, במחירים גבוהים, ששיקפו גאות צפויה בשוק ומקסום של זכויות הבנייה. תחזית זו שלהם אכן התממשה בפועל, והניבה לאותן חברות רווחים גבוהים בשנים האחרונות. מניית קבוצת חג'ג' הגיבה לדיווח אודות רכישת מניות בזן בזינוק של כ-6%, שהעלה את שווי החברה ל-1.58 מיליארד שקל.

מדוחות חג'ג' עולה כי בסיכום תשעת החודשים הראשונים של 2021 צמחו הכנסותיה בכ-40% והגיעו לכ-180 מיליון שקל, ובשורה התחתונה הרווח הנקי יותר מהוכפל (כ-110%) ל-67 מיליון שקל. לעיקר הכנסותיה של חג'ג' בתקופה זו הייתה אחראית מכירת נכס ברחוב איינשטיין בתל אביב, מה שסייע לשיפור הרווח הגולמי, נוסף על הכרה בהכנסות ממכירת זכויות למגורים בפרויקט סלמה בעיר.

מרחיבה קשת הפעילויות

בחודשים האחרונים פועלת חג'ג' להרחבת מנעד פעילויות הנדל"ן שבהן היא מעורבת. בספטמבר 2021 סיכמה על שיתוף פעולה עם רשת ההוסטלים סלינה בתחום המלונאי בישראל, ואילו בתחילת ינואר השנה דיווחה על כניסה לפעילות בתחום הדיור המוגן בישראל. בנוסף, חתמה קבוצת חג'ג' לאחרונה על הסכם לרכישת 52% מקרקע ליד מלון מנדרין בצפון ת"א, מידי חברת נכסים ובניין ושותפים נוספים, תמורת 392 מיליון שקל.

עוד קודם לכן גייסה החברה לפני כחודשיים סכום של 131 מיליון שקל מקבוצת הפניקס-אקסלנס בתמורה להקצאת כ-8.6% ממניות הצבעה בה. את גיוס ההון ביצעה החברה כחודש וחצי לאחר שבעליה האחים חג'ג' מכרו נתח של כ-3.5% מהחזקותיהם לקרן נוקד של רועי ורמוס ושלומי ברכה, תמורת כ-45 מיליון שקל. 

עוד כתבות

הזמר עומר אדם (במרכז) עם המנכ''ל משה לארי ומנהל החטיבה העסקית אופיר מורד / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

מלאומי למזרחי טפחות: עומר אדם באירוע של הבנק המתחרה

הזמר עומר אדם הופיע באירוע של בנק מזרחי טפחות  - לאחר שרק לאחרונה, כיכב דווקא בפרסומת של המתחרה בנק לאומי ● ה-SUV החדש של מותג הרכב הסיני Zeekr הושק במתחם ה-VIP של אצטדיון בלומפילד ● וגם: דלויט ישראל מגייסת עובדים למשרות בתחום ה-AI ● אירועים ומינויים

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

כללים פיסקליים / צילום: Shutterstock

הוצאות הממשלה מזנקות? זה מה שמונע מהן להשתולל

המלחמה הביאה לזינוק בכספים שמשלמת המדינה, והתקציב עומד להיפתח מחדש ● מהו המנגנון ששומר על רמה נשלטת של הוצאות ממשלתיות? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

נשיאת נציבות  האיחוד האירופי, אורסולה פון־דר־ליין ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Jonathan Raa, Fritz Nordengren

רגע האמת של אירופה: ביבשת מתלבטים איזו עסקת סחר לסגור עם ארה"ב

מסתמן שהדדליין להטלת מכסים הוארך ל־1 באוגוסט. על הפרק עומדים יחסי סחר בהיקף 1.6 טריליון דולר ● הדעות באירופה חלוקות בין תמיכה בהסכם מהיר לחשש מוויתורים ● האפשרויות המרכזיות: רכישת אנרגיה מסיבית מארה"ב לצד ״מכס מינימלי״ של 10% על סחורה אירופית

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

רחובות טהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הקשיים של איראן בתחום הנפט והחשמל עשויים לזרז הסכם גרעין

הסכם גרעין חדש שיבטל עיצומים יעמיד את טהרן בפני ירידה במחיר הנפט, התפתחות שלילית מבחינתה, אבל זינוק ביצוא צפוי לפצות על כך ויותר ● בנוסף, למשטר יש צורך דחוף בסיוע אמריקאי בפרט ומערבי ככלל בשדרוג תשתיות

בנייני משרדים בתל אביב. מסתמנת בעת האחרונה מגמה חדשה בשוק / צילום: Shutterstock

חברות ההייטק הגדולות נוטשות את השכירות ובוחרות בבעלות

מאנבידיה עד קופת חולים מאוחדת: חברות גדולות במשק עוברות בעת האחרונה ממודל של השכרת שטחי משרדים לרכישתם ● מה עומד מאחורי המגמה?

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

טלפון עם eSIM / צילום: Shutterstock

מתכננים לטוס לחו"ל? כך תבחרו חבילת אינטרנט

כדי לבחור חבילת אינטרנט שתתאים לכם בחו"ל, צריך לקחת בחשבון את נפח הגלישה הדרוש, האם יש צורך גם בשיחות, משך השהות ומספר המדינות שבהן תהיו ● לפניכם הפתרונות הזמינים לכל אפשרות

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

איראן רוצה לרכוש מטוסי קרב, וישראל מבקשת מסין: "תרסני אותה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ישראל חוששת מזה שסין תמכור מטוסים מתקדמים לאיראן, מה עמד מאחורי החלטה של סין לא להתערב לטובת איראן בזמן המלחמה והעיתונאית הלבנונית שקוראת לנורמליזציה בין לבנון וישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך / צילום: אסף גלעד

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: מי מהן תורמת יותר לכלכלת ישראל?

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

השותפים בקרן רד דוט קפיטל (מימין למעלה: אטד פלד, יניב שטרן, ברק סלומון, מימין למטה: דניאל ארדון ברץ, יורם אורון) / צילום: עומר הכהן

אחרי מכירת פאראגון: זו הקרן שמגייסת 320 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית רד דוט, אותה הקימו הקימו יורם אורון ויניב שטרן ומאחוריה מספר אקזיטים בולטים, מגייסת קרן שלישית להשקעות בחברות בוגרות ● על פי הערכת גלובס, הקרן הראשונה של רד דוט שהיקפה כ-150 מיליון דולר, החזירה למשקיעים המוגבלים בקרן פי 5 על ההשקעה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

בנק ישראל / צילום: אורית דיל

הנגיד צופה אינפלציה של 2% בשנה הבאה, ומסמן: נסללה הדרך להורדת ריבית

בהתאם לצפי המוקדם, בנק ישראל הותיר את הריבית על כנה על רמה של 4.5%, בפעם ה-12 ברציפות ● ברקע ההחלטה: למרות התחזקות השקל והירידה בפרמיית הסיכון, בנק ישראל החליט כי האינפלציה לא מאפשרת עדיין להפחית את הריבית ● הנגיד פרופ' אמיר ירון אותת כי יהיו מספר הורדות ריבית בשנה הקרובה, אך ציין גורמים שעשויים לעכב זאת, בהם הגידול בביקוש לשכירות בשל המלחמה