גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דוחות אימאג'סט: צבר ההזמנות הוכפל, ההכנסות עלו ב-40% אשתקד

החברה, שמספקת תצלומי לווין ברזולוציה גבוהה, הונפקה בת"א לפני כחודשיים בלבד ● רשמה ברבעון הרביעי הכנסות של 13 מיליון דולר, המשקפות צמיחה של 93% בהשוואה לרבעון המקביל ● עקב עלייה בהוצאות, בסיכום שנתי גדל הרווח הנקי ב-4% בלבד, ל-7.4 מיליון דולר

לוויין מסדרת ארוס של אימאג'סט / צילום: אתר החברה
לוויין מסדרת ארוס של אימאג'סט / צילום: אתר החברה

פחות מחודשיים לאחר השלמת הנפקתה בבורסה בת"א, מפרסמת חברת אימאג'סט  אינטרנשיונל (ISI) תוצאות כספיות טובות לרבעון הרביעי של 2021. אימאג'סט, המספקת תצלומי לווין ברזולוציה גבוהה, רשמה ברבעון הרביעי הכנסות של 13 מיליון דולר, המשקפות צמיחה של 93% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2020.

עוד עולה מנתוני הרבעון הרביעי, כי הרווח הגולמי צמח ב-93% ל-8 מיליון דולר, ה-EBITDA (רווח לפני הוצאות מימון, מס, פחת והפחתות) זינק ב-139% ל-6.1 מיליון דולר ואילו הרווח התפעולי קפץ ב-151% ל-5.2 מיליון דולר. הרווח הנקי הסתכם ברבעון הרביעי ב-3.8 מיליון דולר, לעומת כ-1.4 מיליון דולר ברבעון המקביל.

עם זאת, בסיכום שנתי גדל הרווח הנקי ב-4% בלבד ל-7.4 מיליון דולר ב-2021, עקב עלייה בהוצאות השונות. ה-EBITDA גדל בשנת 2021 ב-31% ל-14.2 מיליון דולר.

הכנסות החברה עלו בשנת 2021 כולה ב-40% ל-36.3 מיליון דולר, בעיקר כתוצאה משני לקוחות חדשים שגייסה החברה ושבגינם הוכרה לראשונה הכנסה במהלך 2021. הנהלת החברה מעריכה, כי בשנת 2024, יעמדו ההכנסות השנתיות על 102-134 מיליון דולר ואילו ה-EBITDA השנתי יעמוד על 48-76 מיליון דולר.

צבר ההזמנות עמד על 153 מיליון שקל בסוף 2021

אימאג'סט עוסקת בתחום פתרונות מודיעין מהחלל, במסגרתו הקבוצה מספקת ללקוחותיה, בתחום הצבאי והאזרחי, מגוון פתרונות מערכתיים, מערכות טכנולוגיות ושירותים המבוססים על לווייני חישה מרחוק, לרבות עיבוד וניתוח התוצרים אשר נאספים ע"י לוויינים אלו לכדי תוצרים ותובנות. פעילות הקבוצה בתחום פתרונות המודיעין מהחלל, מנוהלת בשלושה קווי מוצר מרכזיים: שירותי לוויין, אנליטיקות ובינה מלאכותית ותשתיות מודיעין מבוססות חלל.

שירותי הלווין כוללים שירותי תצפית מלווייני צילום ברזולוציה גבוהה מאוד, המתבססת על קונסטלציית לווייני התצפית המתקדמת EROS Next Generation, וכן תוצרים מודיעיניים המתבססים על ניתוח ועיבוד מידע מלוויינים אלו. במסגרת פעילות תשתיות המודיעין עוסקת הקבוצה בפיתוח ואספקה של מערכות לוויינים מתקדמות המתבססות על טכנולוגיית New Space, למגוון שימושים המשלימים את שירותי הלווין.

במהלך השנה החולפת צבר ההזמנות של החברה יותר מהוכפל ועמד בסוף 2021 על 153 מיליון דולר, לעומת 63 מיליון דולר בסוף 2020. כמו-כן, במהלך הרבעון הראשון של 2022 נחתם חוזה נוסף בסך של כ- 17.6 מיליון דולר, שאינו נכלל בצבר לסיכום 2021.

בחברה מציינים כי אחד משני הלקוחות החדשים, הקרוי לקוח ה', הוא לקוח מסחרי המספק שירותים למדינה מסוימת והיה אחראי ל-28% מהכנסות 2021. במהלך ינואר 2021 נחתם עמו חוזה לתקופה של שנה אחת עבור מתן שירותי לווין בתמורה לסכום של 9 מיליון דולר, וכן נמכרה לו תחנת קרקע בתמורה ל-1.85 מיליון דולר.

החוזה הנ"ל הסתיים בסוף ינואר 2022 ואימאג'סט פועלת כיום לחידוש ההתקשרות, כאשר להערכתה תהיה ההתקשרות החדשה לתקופה של שנתיים. הלקוח השני הוא סוכנות החלל של צ'ילה, אשר בחרה במאי 2021 באימאג'סאט כקבלן הראשי לבניית תוכנית חלל לאומית על כל מרכיביה בחוזה למשך חמש שנים.

חוזה ההתקשרות בין הצדדים הכולל בניה ושיגור של תשעה לווינים, מכירת דאטה, מתן שירותים ויצירת יכולות אצל הלקוח, וזאת בתמורה לסכום של 109.9 מיליון דולר. ללקוח אפשרות להגדיל את השירותים בתמורה נוספת של 9.5 מיליון דולר.

"העסקה בצ'ילה תפתח לנו הזדמנויות עסקיות נוספות"

נועם סגל, מנכ"ל אימאג'סט, ציין כי "אנו שמחים מהתוצאות הטובות וממגמת הצמיחה המואצת שאנו רואים ברבעון האחרון". ציין כי החברה חתמה השנה על חוזה משמעותי עם סוכנות החלל הלאומית של צ'ילה בעבור בניית תכנית חלל לאומית על כל מרכיביה עבור המדינה, וכי "עסקה זו ממחישה את היכולות יוצאות הדופן של החברה ואנו מאמינים כי תפתח לנו הזדמנויות עסקיות נוספות. בשנה הקרובה אנו צפויים להמשיך בפיתוח הפעילות כולל שני לוויינים חדשים, שיתווספו למערך הפעיל, כאשר אחד מהם יפתח בפנינו פלח נרחב יותר בשוק האזרחי.

"בתחום הביטחוני, אנו מזהים לאחרונה התעוררות נוספת בביקושים וצפי לגידול בתקציבי הביטחון. לאור מגמה זו, והגידול המשמעותי בצבר, אנו אופטימיים לגבי היכולת שלנו לשמור על המומנטום החיובי בשנת 2022 ואחריה. השלמנו לאחרונה בהצלחה את הנפקת החברה ואנו מודים לכל בעלי המניות החדשים על הבעת האמון ונפעל נמרצות להצדיק אמון זה", סיכם סגל.

אימאג'סאט נסחרה היום בבורסה במחיר של 22.56 שקל, המשקף לחברה שווי של 1.375 מיליארד שקל ותשואה של 19% מאז ההנפקה (שהושלמה לפי מחיר של 19 שקל למניה). עם זאת, מניית החברה סובלת מסחירות נמוכה, לאחר שאת מרבית המניות הנמכרות רכש בית ההשקעות אלטשולר שחם .

אימג'סאט הגיע לבורסה כחברה פרטית הנמצאות בבעלות קרן פימי, התעשייה האווירית ובנק דיסקונט . הנפקת החברה בבורסה כללה הנפקה של 11.23 מיליון מניות חדשות בידי החברה, וכן הצעת מכר של 5.61 מיליון מניות בידי קרן פימי, בנק דיסקונט וחלק מהמנהלים (שמימשו אופציות) תמורת סכום כולל של 320 מיליון שקל.

לאחר השלמת ההנפקה, ירד שיעור ההחזקה המצרפי של התעשייה האווירית, פימי ובנק דיסקונט ל-72% בלבד. עם זאת, בית ההשקעות אלטשולר שחם רכש לבדו בהנפקה כ-21.4% ממניות אימאג'סט, עבור קופות הגמל, קרנות הפנסיה, קרנות ההשתלמות, קרנות הנאמנות וקרנות הגידור שבניהולו.

כך, שכל יתר הגופים המוסדיים והמשקיעים הפרטיים רכשו יחדיו רק כ-6.6% ממניות אימאג'סאט, להן שווי שוק נוכחי של כ-92 מיליון שקל. במצב זה, הפכה החברה הלכה למעשה מחברה של שלושה משקיעים לחברה של ארבע משקיעים, מה שהופך את הסחירות במניה לדלה ביותר עם מחזור יומי ממוצע של כ-200 אלף שקל בלבד.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה בבורסה: מדד ת"א 35 לראשונה מעל 3,000 נקודות; מדד הבנקים זינק במעל 2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.9%, חצה לראשונה את רף ה-3,000 נקודות ● השקל נסחר ביציבות, הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דד־ליין המכסים של טראמפ מתקרב, אך הסכמי הסחר שהובטחו לא נראים באופק

התקופה שהגדיר נשיא ארה"ב טראמפ למשא ומתן על הסכמי סחר מתקרבת לסיומה ללא תוצאות, והאיומים במכסים כבדים על שותפות כמו יפן והאיחוד האירופי מתחדשים ● בכירים בממשל מנסים לרכך את הדד־ליין שנקבע, ה־9 ביולי ● בינתיים, השווקים לא מתרגשים מהבאות

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטאר-גייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018, אחרי ששימש, בין היתר, כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעליה של חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 ● זאת, לכאורה, לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שרת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פעילות, רשת ארקפה תפנה ב-1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שעל פיהם יקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

מגמה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים, מניות הביטוח יורדות

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

תיקון והתנצלות

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

מוצרי שסטוביץ על מדפי סופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

במסגרת פרשת המזון: רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן