גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הצעד שיצמצם את הריכוזיות במשק? התוכנית של ליברמן ובלינקוב יוצאת לדרך

זמן קצר לאחר הכרזתו של שר האוצר אביגדור ליברמן על תוכניתו להגברת התחרות בשוק המזון והטואלטיקה, מפרסמת רשות התחרות שורת הגבלות על מיזוגים בין חברות ● חברות שמעוניינות להתמזג יידרשו לחשוף מידע נרחב על בעלים וצדדים הקשורים לעסקה, והבקשה תיבחן גם על פי מידת הריכוזיות בענף הספציפי שבו הן פועלות

עו''ד מיכל כהן, הממונה על התחרות / צילום: אביגיל פפרינו-באר
עו''ד מיכל כהן, הממונה על התחרות / צילום: אביגיל פפרינו-באר

תקנות חדשות של רשות התחרות קובעות הכבדה בחובת הדיווח המוטלת על חברות המבקשות להתמזג. בכך למעשה תקבל רשות התחרות מידע מפורט יותר על חברות שמעוניינות להתמזג, שנועד לאפשר לה להשיג את המטרה העיקרית - הגברת התחרות בשוק המזון. התקנות מתפרסמות זמן קצר לאחר הכרזתו של שר האוצר, אביגדור ליברמן, על תוכניתו להגברת התחרות בשוק המזון.

החברות יצטרכו לספק לרשות בעת הגשת הבקשה לאישור המיזוג מידע בהיקף נרחב באופן משמעותי בהשוואה למה שנדרש כיום אודות צדדים הקשורים אליהם, ואפילו נרחב יותר מכפי שנדרש בחברות ציבוריות המדווחות לבורסה. מנגד, יצומצם היקף העסקאות החייבות בדיווח ובאישור רשות התחרות למיזוג.

התוכנית התמקדה בהגבלת כוחם העודף של היצרנים והיבואנים הגדולים, כאשר אחד הצעדים שעליהם הודיע שר האוצר ליברמן היה קביעת הגבלות למיזוגים של ספקים גדולים. התקנות שפירסמה רשות החברות מפרטות כיצד ייראו הגבלות אלה.

התקנות החדשות לא מונעות באופן ישיר מיזוגים. אולם, הן יספקו לרשות יותר מידע שלפיו יוכלו להכריע האם לאשר את העסקה או לא. בנוסף, ייתכן שחברות יחשבו פעמיים לפני שהן מתמזגות. במקרה הטוב, הן יעדיפו לוותר על המיזוג בשל חוסר רצון לחשוף את המידע החדש והמפורט שדורשת הרשות. במקרה הפחות טוב, גם עסקות שמשקפות צמיחה אורגנית של עסקים קטנים ובינוניים יימנעו מראש בגלל שהצדדים המעורבים יחששו לצלול לתוך הסבך הבירוקרטי.

דוגמה לעסקה שהייתה הופכת למורכבת יותר לו התקנות היו כבר בתוקף היא מכירת השליטה בחברת הסלולר מרתון 018 אקספון לקבוצת כלירמרק ואיש העסקים יריב לרנר. הממונה על התחרות מיכל כהן אישרה את העסקה לפני חודש וחצי תחת התקנות הקודמות.

על ניצוח התוכנית, שנועדה להציב את רשות התחרות בראש החנית למאבק בריכוזיות, הפקיד ליברמן את מנכ"ל משרדו, רם בלינקוב. במסיבת עיתונאים שנערכה בחודש שעבר התייחס בלינקוב להשלכה של מיזוגי חברות גדולות על יוקר המחייה בישראל: "היו מיזוגים בשנים האחרונות וזה הוביל לעליית מחירים. אנחנו רוצים להכביד עד כדי לאסור מיזוגים של ספקי מזון גדולים".הגבלת מיזוגים היא הסנונית הראשונה מתוך שורה של צעדים עליהם הכריז ליברמן למלחמה בריכוזיות בענף המזון והטואלטיקה. בין הצעדים האחרים: איסור על פגיעה ביבוא מקביל, הקשחת התנאים בהסדרי הפצה של ספקי מזון גדולים, בחינת הגבלות על יבוא בלעדי וביטול הפטור מהסדר כובל של תוצרת חקלאית.

המטרה: לספק מידע מקיף לפני מיזוג

למעשה, התקנות היו מוכנות במגירה של רשות התחרות כבר כשלוש שנים. הן היו אמורות לעבור עוד בממשלות קודמות אבל לא התקדמו בגלל אי היציבות הפוליטית. בדצמבר דנה ועדת הכלכלה בתקנות, באופן שהשתלב עם האג'נדה של ליברמן למאבק בריכוזיות בשוק המזון.

יצוין כי כיום, במסלול המקוצר, חברות רבות מתבקשות על ידי הרשות להשלים פרטים נוספים לאחר בקשת האישור. כך, למעשה שלב הדיווח יוקדם כבר לשלב הגשת הבקשה.
בעוד שצוותים של משרד האוצר ורשות התחרות מתכננים שינויי חקיקה בחוק התחרות, בניסיון להקנות לרשות כלי אכיפה יעילים יותר מול החברות, התקנות החדשות נועדו לספק לרשות מידע מקיף יותר על בקשות המיזוגים שמונחות על שולחנה. כדי להתמקד בעסקאות משמעותיות בלבד, הוכפל הרף של המחזור השנתי שדרש עד כה את אישור הממונה על התחרות.

מעתה יידרש אישור למיזוג רק אם המחזור השנתי המינימלי של לפחות שתיים מהחברות המתמזגות הוא 20 מיליון שקל, במקום 10 מיליון שקל עד כה. המחזור המינימלי יעודכן מדי שנה בהתאם למדד.

ואולם, חברות בעלי מחזור של 20 מיליון שקל הן עדיין חברות קטנות. למרות זאת, הן יידרשו כעת לעמוד בחובה המורחבת. במשק מלינים על כך שהתקנות החדשות יכבידו שלא לצורך ובאופן כבד את הנטל על מיזוגים, שלא צריכים להעסיק את רשות התחרות. עד היום נדרשו הצדדים לעסקאות כאלה לספק לרשות מידע בהיקף מצומצם, כאשר לעתים קרובות אושר המיזוג בלא בקשת כל מידע נוסף.

הבעיה: חברות קטנות יתקשו להתמזג

שוק המזון והטואלטיקה ריכוזי ביותר ונשלט על ידי מספר מצומצם של ספקים, שחלקם הציגו ב-2020 שיעורי רווחיות גבוהים (לפני מס) של 11% ואף 16%.

עם זאת, למרות הכוונה להקשות על ספקים גדולים - הקשחת התנאים למיזוג עלולה להצר דווקא את צעדיהם של החברות הקטנות. בעוד שתאגידים גדולים יכולים להרשות לעצמם את כוח האדם, רואי החשבון ועורכי הדין שינסחו היטב את בקשת המיזוג לפי הנוסח החדש - העסקים הקטנים הם שעלולים ליפול בין הכסאות ולסבול מעודף הבירוקרטיה.

ברשות התחרות סבורים כי המתכונת החדשה דווקא תקצר את משך זמן בדיקת המיזוגים ותחסוך במשאבי הרשות. ואולם, בקרב העסקים מפקפקים במטרה זאת וסבורים כי התקנות רק יסרבלו את ההליך.

"התקנות צפויות להגדיל בצורה דרמטית את המשאבים הנדרשים להגשת הודעות מיזוג לרשות התחרות בהיבטי זמן, כוח אדם ועלות כלכלית", אומרת עו"ד אירית ברודסקי, שותפה במחלקת התחרות של משרד ברנע ג’פה לנדה.

לדבריה של ברודסקי, "עשרות אחוזים מן המיזוגים שנבחנים כיום ברשות דורשים הגשת מידע מצומצם ביותר, ומאושרים מבלי שהרשות דורשת כל השלמת מידע. אף אם המתכונת החדשה תייעל במידה מסויימת את הליך הבדיקה של מיזוגים מורכבים שאכן דורשים מידע נרחב יותר, כלל לא בטוח שהתייעלות זו מצדיקה את הנטל הכבד שיוטל על צדדים למיזוגים רבים שאינם מעוררים חששות תחרותיים. ההיפך הוא הנכון: הצפת הרשות במידע שאינו נחוץ במקרים אלו עלולה לסרבל את התהליך ולהאריך את משך זמן הבדיקה, בניגוד לכוונת המחוקק".

חשיפה: בעלי השליטה ייצאו לאור

החברות שיעמדו ברף יחויבו כאמור בחובת גילוי ודיווח מורחבת משמעותית לעומת זאת הנדרשת כיום. כך למשל, יידרשו פרטים אודות כל בעלי הזכויות המחזיקים ב-10% או יותר בחברה המתמזגת, במישרין או בעקיפין. בנוסף, יתבקשו פרטים על בעל השליטה הסופי בכל גוף שמחזיק ב-20% או יותר בחברה המתמזגת, ופירוט הזיקה התחרותית בין כל אחד מאותם בעלי זכויות לבין צד אחר למיזוג.

בנוסף, התקנות התקנות החדשות מגדירות "שווקים בחובת דיווח מוגברת" ומטילות חובת דיווח רחבה עוד יותר על צדדים למיזוגים בשווקים אלה. התקנות לא מוגבלות לענף כזה או אחר, אלא לריכוזיות של הגופים המבקשים להתמזג בו. במקרה של מיזוג אופקי - כלומר בין חברות מתחרות - תוטל חובת דיווח מוגברת בשווקים שבהם חלקן המצרפי של החברות המתמזגות הוא 20% או יותר, במונחים כמותיים או כספיים.

במקרה של מיזוג אנכי - כלומר במקרה שחברה תרכוש ספק או מפיץ שלה - תוטל החובה בשווקים שבהם חלקה של אחת מהחברות המתמזגות הוא 30% או יותר.

במקרים של עסקה בין צדדים המוגדרים כפועלים ב"שוק בחובת דיווח מוגברת", הצדדים יידרשו לספק מידע נוסף כגון כניסה ויציאה של מתחרים בשלוש השנים שקדמו להגשת הודעת המיזוג; חסמי כניסה וחסמי התרחבות; דרישות רגולטוריות; פירוט היעילויות הצפויות כתוצאה מעסקת המיזוג; ומידע אודות תחרות מייבוא.

במיזוג אופקי שבו הצדדים הם בעלי נתחי שוק גבוהים יידרש תיאור מאפייני התחרות בשוק: אופן התיחור של לקוחות בין מתחרים, קבוצות מובחנות של לקוחות, בידול בין מתחרים בשוק ועוד. כן יידרש פירוט הסדרים עם מתחרים בתחומים מושא המיזוג, לרבות שיתוף פעולה נקודתי, הסדר שעניינו פיננסי בלבד כגון הלוואה ועוד. אם חלקו של צד למיזוג אנכי הוא 30% או יותר בשוק שבו עשויה להתקיים זיקה אנכית בין הצדדים - יידרש פירוט אודות הסדרים בין אותו צד למתחריו בתחומי פעילות המיזוג.

אין יוצאים מהכלל: גם נתח שוק קטן יחייב דיווח

אם החברה המתמזגת מחזיקה ב-10% לפחות מהשליטה בחברה שפועלת בשווקים בחובת דיווח מוגברת, יידרש פירוט הזיקה התחרותית בין כל אחת מאותן חברות לבין צד אחר למיזוג. עוד יבוקשו פרטי בעל השליטה הסופי בחברה המתמזגת ובכל חברה שבה הוא מחזיק למעלה מ-20%, במישרין או בעקיפין, הפועלות בשווקים בחובת דיווח מוגברת. גם במקרה זה יידרש פירוט הזיקה התחרותית של בין אחת מאותן חברות לבין צד אחר למיזוג.

גם חברות בעלי נתחי שוק קטנים יידרשו בדיווח נרחב יותר מכפי שנדרש עד כה, במקרים של מיזוגים אופקיים ואנכיים. כל צד יידרש לפרט אודות היקפי מכירות ונתחי שוק בתחומי הפעילות שבהם מתקיימת חפיפה אופקית או אנכית, וכן אודות מתחרים, ספקים ולקוחות. פרטים אלו יידרשו גם אם נתח השוק של אותו צד קטן ביותר. כיום, לעומת זאת, פרטים בהיקף כזה נדרשים רק מצדדים שנתח השוק שלהם עולה על 25%.

השינוי במתכונת הדיווח על מיזוגים כולל החלפה של מספר טפסים הנדרשים כיום בהודעת מיזוג מלאה בטופס חדש ואחוד. חברות מתמזגות יחויבו בהגשת הטופס החדש, שכאמור מרחיב את חובת הדיווח, החל ב-20 במאי.

השינויים העיקריים בתקנות המיזוגים

גובה המחזור:
עד היום: נדרשה בקשת אישור מרשות התחרות לחברות עם מחזור של מינימום 10 מיליון שקל בלפחות שתיים מהחברות המתמזגות
מעכשיו: סף הדיווח עלה למחזור של מינימום 20 מיליון שקל בלפחות שתיים מהחברות המתמזגות
המשמעות: פחות מיזוגים יחויבו בדיווח ובקשת אישור

המסלול "המקוצר"
עד היום: מסלול מקוצר ונוח יחסית להגשת בקשת מיזוג
מעכשיו: בוטל המסלול המקוצר, כלל החברות שמעוניינות להתמזג יידרשו בדיווח מורחב
המשמעות: הכבדה בנטל הדיווח כבר בעת בקשת המיזוג

הבחנה בין ענפים
עד היום: לא הייתה הבחנה בין ענפים שונים לצורך מיזוגים
מעכשיו: יוגדרו "שווקים בחובת דיווח מוגברת" למיזוגים בין חברות בעלות נתחי שוק גבוהים
המשמעות: הקשחה של תנאי הגילוי והדיווח לחברות גדולים בענפים ריכוזיים

עוד כתבות

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • שבעה ישראלים נפצעו, בהם שלושה במצב קשה, מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, גבר כבן 65 נפצע קל מרסיסים • צה"ל והשב"כ חיסלו את אחד ממפקדי חטיבת רפיח בג'יהאד האיסלאמי • עדכונים שוטפים

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר היצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון", אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי