גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסמארטפון הזה רוצה להיות חלופה לאייפון. האם יש לו סיכוי?

נראה ששיאומי רוצה לעלות למתקפה עם ההכרזה שלה על המכשיר Xiaomi 12 Pro ולעמוד בשורה אחת עם כל הגדולות, iPhone 13 Pro של אפל ו-Galaxy S22 Plus של סמסונג ● האם היא הצליחה? בדיקת גלובס

Xiaomi 12 Pro / צילום: Shutterstock, Jack Skeens
Xiaomi 12 Pro / צילום: Shutterstock, Jack Skeens

אם תוהים מה הבשורה של חברה כמו שיאומי, יצרנית הסמארטפונים השלישית בעולם, ישר חושבים על מחירים נמוכים ביחס למתחרות. ועד היום, אפשר להגיד בביטחון רב שהחברה דירגה את עצמה בהתאם והציעה מוצרים בהתאם. כעת, עם ההכרזה שלה על המכשיר Xiaomi 12 Pro, נראה כי היא רוצה לעלות להתקפה ולעמוד בשורה אחת עם כל הגדולות, iPhone 13 Pro של אפל ו-Galaxy S22 Plus של סמסונג. האם היא הצליחה? בדיקת גלובס.

אז ראשית, ה-12 Pro החדש של החברה מהווה את מכשיר הדגל הנוכחי שלה. שיאומי ידועה בייצור מספר עצום של מכשירים מסוגים שונים, בעיקר כי לטענתה זו הדרך הטובה להתאים את המוצרים לצרכנים (אך באותה מידה יכול לבלבל אותם). כעת, החברה מציגה את המכשיר הזה כשהיא רוצה להגיד שזה המכשיר הטוב ביותר שלה.

ביצועים: הבשורה במכשיר, פועל חלק במיוחד

מכשיר הדגל החדש שיאומי מציג למעשה את מעבד הפרימיום החדש של Qualcomm, ה-Snapdragon 8 Gen 1 בשיטת ייצור של 4nm . נדמה לי שמבחינת הביצועים, זה מבין המכשירים הטובים ביותר שניסיתי. בשימוש יומי רגיל המכשיר כמובן צלח בגבורה רבה. אפילו בעת ריבוי משימות או אפליקציות כבדות ומעמיסות, המכשיר עמד במשימה בלי להזיע. ציפיתי שהוא יתחמם במידה בעת המעמסה, אבל חייב לציין לשבח את העבודה כן. אפילו ביחס למכשיר ה-S22 Ultra של סמסונג שניסינו, הביצועים הרגישו פשוט טובים וחלקים.

הדגם שקיבלנו לסקירה היה עם שטח אחסון של 256GB וזיכרון הרצה של 12GB RAM. כל אלו סיפקו מכשיר נהדר, אבל אני חייב להעיר לרעה את העובדה שאי אפשר להרחיב את הזיכרון. המכשירים המתחרים בדרג הזה מציעים את האפשרות הזו (למעט האולטרה של סמסונג) והחיסרון של זה מורגש במיוחד.

מסך ותצוגה: מסך בהיר ומבריק שמדגיש את הצבעים החיים

מבחינת המסך, גם כאן, שיאומי עשתה עבודה טובה. המסך מבית סמסונג שמשולב כאן, OLED E5, בגודל 6.73 אינץ' ברזולוציית +Quad HD. המכשיר בעל קצב ריענון דינמי שנע בין 10 הרץ, 60 הרץ ו-120 הרץ - בהתאם לפעילות שלכם ולמען חיסכון בחשמל. המסך תומך בדגימת מגע של עד 480Hz , מה שאומר שהמסך מגיע מהר וטוב למגע שלכם, ובאמת אין תלונות בחטיבה הזו. כמובן שזה שימושי במיוחד לגיימרים.

לצד זאת, המסך תומך ב-Dolby Vision ובתקן +HDR10, ובצפיפות פיקסלים של 522ppi, וכל אלו מסתכמות למסך מבריק שמדגיש את הצבעים בצורה נהדרת. הסרטונים והמשחקים עברו חלק ובצבעים חיים, ותוכן ברזולוציה גבוהה נראה מצוין. המכשיר תומך בבהירות מרבית של עד 1,500 ניטים, מה שאומר שהמכשיר יודע להתמודד עם האור החזק של השמש. כשיצאתי החוצה והייתה שמש חזקה, המסך לא פספס שום פרט מידע וכאילו השמש לא מפריעה בשימוש.

עיצוב: בנאלי וגנרי, וחבל

ביחס למכשירי שיאומי קודמים, אנחנו רואים כאן עיצוב די דומה. העיצוב שמורכב מזכוכית, מתכת ואלומיניום, יוצר מכשיר שנראה בתהליך האבולוציה של מכשירי החברה. ה- 12 Pro כולל זכוכית Gorilla Glass Victus בחלק הקדמי של המכשיר והוא מעוקל בפינות כדי שיתחבר לחלק האחורי. העיצוב הזה כן מאפשר אחיזה נוחה וזה נקודה חושבה במיוחד. עם זאת, הבליטה בחלק האחורי בגלל מערך הצילום די מפריעה לי, גם מורגשת לי בכיס וגם לא מתחברת לטעמי.

היינו חושבים מכשיר דגל יקבל איזו בשורה עיצובית שתפריד אותו משאר המוצרים של החברה, אבל כנראה טעינו. לצד זאת החברה הוסיפה ציפוי המט לחלקו האחורי של המכשיר כדי לשפר את חווית האחיזה ולמנוע טביעות אצבע מרובות. בהסתכלות כוללת: אין פה עיצוב פורץ דרך או בשורה משמעותית, וחבל שכך.

מצלמה: החיישן הראשי טוב, אבל זה נשאר בגדר הסביר

ה- 12 Pro מקבל מערך צילום משולש: חיישן ראשי של 50MP של סוני, בשילוב ייצוב תמונה אופטי OIS, חיישן טלפוטו של 50MP לצילומי דיוקן וחיישן שלישי בעל זווית רחבה במיוחד של 50MP. מערך הצילום מגיעה עם תמיכה בטכנולוגיות שונות ובתקנים כמו +HDR10. מצלמת הסלפי כוללת חיישן 32MP.

בתנאי תאורה רגילים ובצילום שותף, התמונות שיצאו נראו טוב, הטווח הדינמי היה טוב והצבעים היו חדים ורווים. במבט רחב המצלמה טובה והחיישן הראשי של סוני קולט יותר אור והביצועים שם נחמדים בהחלט. עם זאת, שיאומי מציעה זום אופטי פי שניים, בעוד המתחרות שלה מציעות כבר פי שלושה, מה שממקם אותה נמוך יותר באיכות. הזום הדיגיטלי עד פי 20, אבל כן חשוב להגיד שתמונות עם זום דיגיטלי של מעל פי 5 כבר יוצאות פחות טוב, בכך שהתמונה מתעוותת, הרבה יותר רועשת וחסרה בפרטים. למכשיר יש מצב לילה שנדלק באופן אוטומטי - בעיניי הוא עושה עבודה טובה בגבולות הגזרה. בחיישן עם הזווית הרחבה התמונות כהות הרבה יותר ומשהו מתפספס בדרך.

אני מודה שציפיתי למצלמה טובה יותר למכשיר בדרגה הזו, אבל שוב, שיאומי בדרך הנכונה וצריכה לצלוח כמה אתגרים בדרך. אז מעניין יהיה לראות מה יקרה במכשירים העתידיים.

סוללה: לא מספיק גדולה, אבל הטעינה המהירה המטורפת מחפה על זה

צריך לומר את זה, הסטנדרט בהרבה ממכשירי הדגל הוא סוללה בקיבולת 5,000 מיליאמפר/שעה, בעוד שהסוללה של המכשיר הזה עומדת על 4,600 מיליאמפר/שעה. בסיום עבודה סביר המכשיר מגיע לאחוזים האחרונים וזה מתסכל. המכשיר מציע ביצועים חזקים במיוחד והתצוגה המרהיבה שלו ובהתאם לכך הסוללה נאכלת עד סופה, ולכן יש פה מקום לחלוטין לשיפור משמעותי.

שיאומי מנסה לפצות על הפער הזה באמצעות הטעינה המהירה של המכשיר. החברה מצרפת לקופסת המכשיר מטען בהספק של 120W, וזה פשוט מגוחך כמה שזה מהיר. היא שילבה את טכנולוגיית HyperCharge שלה, כך שתוכלו להטעין את הסוללה במלואה תוך חצי שעה. למכשיר יש גם מצב Boost, מה שייקצר את זמן הטעינה בעוד כמה דקות.

ואין ספק שזה מרשים ונהדר, עם זאת גם כאן יש אבל. המטען נראה ושוקל כמו לבנה ענקית, וזה לא משהו שאני מעוניין להסתובב איתו בתיק שלי. בטח כדי לאפשר את הטעינה המהירה הזו צריכים את הגודל והצורה הזו, אבל זה לא אידאלי כלל.

וגם: חיישני אבטחה גרועים והיעדר הגנה ממים ואבק

למכשיר יש חיישן טביעת אצבע שממוקם מתחת למסך, והוא לא מספיק טוב. מספר רב של פעמים הוא פספס את האימות שלי ושלח אותי להכניס את סיסמת ה- PIN שקבעתי מראש. במקביל, החברה מאפשרת להפעיל זיהוי פנים כדי לפתוח את המכשיר, אבל מזהירה שאם ישתמשו בתמונה שלכם יהיה אפשר לפתוח את המכשיר. ניסיתי, וזה אכן באמת מזהה אותי. אז אני לא כל-כך מבין למה זו אפשרות שהם נותנים.

בנוסף, למכשיר אין סטנדרט שנמצא בכל מכשירי הדגל, וזה הגנה מפני אבק ומים (תקן IP). בכל המכשירים המתחרים יש את זה והיעדר בהגנה מאבק או ממים, בתקנים השונים, חסר במיוחד ובעיניי זה לא הגיוני שאין.

אם יש משהו מבורך מאוד ששיאומי עשו כאן, זה תיקנו את חיישן הקרבה שיש למכשיר וחסכו סבל רב מיותר. חיישן הקרבה שיש בחלק העליון של המכשיר יודע להחשיך את המסך כשאתם עונים לשיחת טלפון, וכדי שהלחי שלכם לא תלחץ בטעות על דברים שלא צריך ללחוץ עליהם. במכשיר הקודם של שיאומי שניסינו, ה-11T Pro, חיישן הקרבה לא עשה את העבודה שלו. שיאומי אמרה שהיא החליפה את החיישן ב-12 Pro החדש, וזה אכן עובד הרבה יותר טוב. בנוסף, בביקורת הקודמת איכות הסאונד בשיחה לא הייתה טובה, כעת שומעים הרבה יותר טוב - ואין סיבה שזה יהיה אחרת.

מחיר: בשורה אחת עם המתחרות

הדגם שאנחנו קיבלנו של Xiaomi 12 Pro, כולל בתוכו כאמור שטח אחסון של 256GB וזיכרון הרצה של 12GB RAM ומחירו בישראל על פי היבואנית עומד על 3,799 שקלים. וזה בעיניי טריקי: מצד אחד, כשאני מסתכל על מכשיר שיאומי אני מצפה לבשורה במחיר, ואכן זה לא משתווה ל-iPhone 13 Pro שיקר יותר. מצד שני, ביחד ל-Galaxy S22 Plus, המחיר די דומה, ולכן זה גורם לי להרים גבה ולתהות האם זה שווה את זה או שמא כדאי ללכת כבר למכשיר סמסונג המקביל.

בשורה התחתונה: המכשיר טוב, אבל לא באמת מתחרה בגדולות

בסופו של דבר, שיאומי יצרה פה מכשיר טוב. היו לה את כל המרכיבים הנכונים והכיוונים הנכונים בדרך למכשיר דגל נכון וטוב. אבל בתהליך הזה היא שגתה בכמה מאפיינים חשובים. החיסרון של חיי הסוללה, היעדר התמיכה ב- IP והמצלמה שהייתה סבירה פשוט פגעו בה בדרך לתחרות משמעותית. וצריך להגיד את זה, כי אם תשקיעו את המחיר הזה במקום אחר או תוסיפו כ-400 דולר יותר, תוכלו לקבל מכשירים טובים יותר כמו Galaxy S22 Plus של סמסונג או מתחרות סיניות טובות. אם תרצו להוסיף יותר כסף, תוכלו לשלם עבור ה-iPhone 13 Pro , ותקבלו חוויה טובה יותר.

זה היה קרוב, אבל המתחרה של שיאומי הוא טוב אבל לא מספיק. אפשר להשיג מכשירים טובים יותר במחירים דומים, אבל עדיין אם תבחרו במכשיר הזה - תקבלו את המכשיר הטוב ביותר ששיאומי יצרה עד היום.

***גילוי מלא: חברת המילטון, היבואנית הרשמית למוצרי שיאומי בישראל, סיפקה לנו את המכשיר לסקירה 

עוד כתבות

נמל קרטחנה, ספרד / צילום: Shutterstock, Aleksei Kazachok

ספרד מנעה מאונייה שהובילה חומר נפץ לישראל לעגון אצלה

ספינת המטען הכללי מריאן דניקה, ששטה עם דגל דנמרק, יצאה מהודו ב־8 באפריל, תוך שלפי עיתון "אל פאיס" הספרדי - היא נשאה 27 טונות חומר נפץ ● לפי שר התחבורה הספרדי, האוניה פנתה בבקשה לעגינה בקרטאחנה ב־21 במאי וסורבה

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ברחוב שקט במרכז העיר: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בכפר סבא?

אחרי חצי שנה על המדף, דירת 4 חדרים בקומה ראשונה בבניין במרכז כפר סבא נמכרה בתמורה ל-2.51 מיליון שקל ● "הדירה הייתה באופן יחסי הרבה זמן על המדף בגלל הקומה שלה ובגלל שאין בה ממ"ד", אומר זיו פלד מסוכנות "ריל קפיטל" שייצג את המוכרים בעסקה ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

השגריר גלעד ארדן. גורס את אמנת האו''ם בעצרת הכללית / צילום: צילום מסך מתוך UNTV

ישראל והאו"ם: מה כדאי לזכור לפני שגורסים

ב–29 בנובמבר 1947 הכריז נציג סוריה באו"ם בעקבות החלטת החלוקה: "היום האו"ם נרצח" ● בזכות היום ההוא הגענו אל השבוע הזה

רכבי טויוטה חונים בשכונת מגורים. מכת גניבות רכב / צילום: טלי בוגדנובסקי

יותר מ-20 אלף שקל: הצעה לביטוח מכונית טויוטה חושפת את טירוף המחירים שגרמה מכת גניבות הרכב

פוסט שפורסם ברשתות החברתיות גילה כי כדי לבטח את אחד הרכבים הגניבים בישראל, טויוטה RAV4, נדרשה בעליו לשלם סכום המגיע כמעט לשישית משווייו ● "זו אמירה חד משמעית ללקוח, שאת הדגם הזה החברה לא רוצה לבטח", אומרים בלשכת הסוכנים ● בשוק ממליצים לרוכשי מכוניות לכלול את עלות הביטוח בשיקולים בעת רכישת רכב חדש

המחירים משתוללים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה בשליטה? בינתיים המחירים משתוללים

בעולם הסטרילי של הפרסומות מתחילים להכיל ● קבוצות השוליים מדברות על ממלכת יהודה וישראל ועל בגידה מבפנים ● והאינפלציה עוד לא מסונכרנת עם המצב בשטח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק 

גידול קקאו בשמורה בניגריה. הבצורת הקשה זה 20 שנה / צילום: Associated Press, Sunday Alamba

לשלם הון או להסתפק בתחליף זול? העתיד המריר של תעשיית השוקולד

גל התייקרויות הקקאו, על רקע היבול העגום במערב אפריקה, אולי התחלף בירידות חריפות - אך המחסור צפוי להימשך והמומחים לא מעריכים שהמחירים ישובו לקדמותם ● בינתיים יצרניות הממתקים הגדולות כבר מקטינות אריזות, משנות מתכונים ומשלבות יותר תוספות בחטיפים

ד''ר קלאוס בוגסו / צילום: מהאלבום הפרטי

המדען שהמציא את הציפרלקס מודה: "היה רגע שבו התרופה נגד דיכאון כמעט נגנזה"

ד"ר קלאוס בוגסו, כימאי רפואי שנחשב "בעל ידי הזהב" בפיתוח תרופות נוגדות דיכאון, הוא בין האחראים הבולטים למהפכה בטיפול במחלה שלוותה בבושה ובסטיגמות ● רק במלחמה הנוכחית זינק מספר המטופלים בתרופות נוגדות דיכאון ב־10%־20% ● בראיון לגלובס, הוא מספר למה לקח כל כך הרבה זמן להוציא את התרופה לשוק ומדוע קשה לפתח מוצר שיעזור לכולם

הביטלס / צילום: ap

על אחיזה קטנה נוספת באגדת הביטלס, באיחור של 50 שנה


הסרט Let It Be, שצולם בזמן ההקלטות האחרונות והדרמטיות של הביטלס כלהקה, עלה לאחרונה בדיסני פלוס ● הסרט צולם כבר בשנות ה-70 אך כעת הוא חוזר למסך באיכות צפייה וסאונד נדירות

דיון בבג''ץ על גיוס תלמידי ישיבות, פברואר 2024 / צילום: דוברות הרשות השופטת

הממשלה לבג"ץ: נשלים את חקיקת חוק הגיוס עד סוף יולי

הממשלה הודיעה לבג"ץ כי חקיקת חוק הגיוס תושלם עד לסוף מושב הקיץ של הכנסת, כלומר עד לסוף יולי ● לפי תגובת הממשלה לבג"ץ, אחרי ה-7 באוקטובר נוצרה שעת כושר ייחודית לקידום הסדרים שקודם לא היה להם סיכוי 

שגריר ארה''ב בישראל, ג'ייקוב לו, בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית / צילום: כדיה לוי

שגריר ארה"ב בישראל מדבר על הפוטנציאל של החברה הערבית והסיכוי לעסקה עם סעודיה

"שילוב החברה הערבית הוא לא רק הדבר הנכון לעשות, אלא גם הדבר החכם לעשות", אמר שגריר ארה"ב בישראל, ג'ייקוב לו, בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית של גלובס ● לו התייחס לנורמליזציה הפוטנציאלית עם סעודיה: "עד שלא תהיה רגיעה במלחמה יהיה קשה להוביל את זה לקו הסיום" ● ולגבי המצב בין ישראל וארה"ב, אמר: "מה שקרה בשבועיים האחרונים לא שינה מהותית את היחסים"

יעל דיין / צילום: איל יצהר

חה"כ לשעבר יעל דיין הלכה לעולמה

לאחר שנים רבות של פעילות ציבורית וחברתית, יעל דיין נפטרה בגיל 85 • דיין, בת למשפחת ה"אצולה" הישראלית המפורסמת, התפרסמה גם כסופרת וכפעילה למען השלום במגוון מסגרות, וכיהנה עד לשנת 2013 במועצת עיריית תל אביב - שם שימשה גם כסגנית ראש העירייה

צומת גלילות / צילום: שלומי יוסף

המוסד רוצה תחנת רכבת, ומשרד התחבורה שוכח את השיקולים המקצועיים

אתמול נחשף בגלובס כי במשרד התחבורה בוחנים לשנות את תוכניות המטרו כך שיעמדו בבקשת המוסד לתחנת רכבת צמודה למטה הארגון ● מדובר בעוד הוכחה לבעיה הקשר ביותר בתכנון התחבורה בישראל: העדפת לחצים מגוונים ושיקולים פוליטיים על שיקולים מקצועיים

מיירט הלייזר ''דראגון פייר'' / צילום: יוטיוב

הטיל הקטלני החדש של רוסיה, וישראל מקדימה את בריטניה ביירוט לייזר

ארה"ב מקדמת את שדרוג טילי הכתף וטילי השיוט הזעירים שלה ● רוסיה הופכת את טילי השיוט שלה לקטלניים יותר ● וספינות מלחמה חדשות של בריטניה יכללו את מערכת יירוט הלייזר "דראגון־פייר" ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

צבי סוכות, הציונות הדתית / צילום: יאיר דב

כמה המתיחות מול הבית הלבן תקדימית, ומה העבר מלמד על חומרת המצב כעת?

העימות עם ממשל ביידן על הכניסה לרפיח העלה את שאלת היחסים עם ידידתנו הגדולה ● ההיסטוריה מלמדת שהיו התנגשויות אינטרסים בין ישראל לארצות הברית מאז שנות החמישים - אבל האופן בו האמריקאים הגיבו לחציית קווים ישראלית השתנה בהתאם לסכנה הקיומית לישראל

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות קלות; וולמארט שברה את שיא כל הזמנים לאחר הדוחות

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● האיחוד האירופי פתח בחקירה נגד מטא ● ברק עילם, מנכ"ל נייס פורש מתפקידו • יפן: התוצר הגולמי ירד ב-0.5%, יותר מהצפי ● אוסטרליה: עלייה בשיעור האבטלה ● וגם, התעלומה שנפתרה: נחשפה המניה שוורן באפט רוכש בסתר כבר חצי שנה

דב קוטלר בכנס הפוטנציאל והתשואה של החברה הערבית בישראל / צילום: כדיה לוי

דב קוטלר מדבר לראשונה על הפרישה, בריחת גופים מממנים זרים והפוטנציאל של החברה הערבית

מנכ"ל בנק הפועלים הפורש השתתף בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית של גלובס והתייחס למצב הכלכלי של ישראל ● "יחסית למלחמה אנחנו בהחלט במצב סביר, אבל השאלה היא התשקיף קדימה ואותי הוא מטריד", אמר דב קוטלר ● "יש לבנק 20 סניפים בחברה הערבית. אין ספק שבהרגלי הצריכה של עולם האשראי, יש הבדלים משמעותיים אבל יש גם התקדמות וצריך להשקיע גם בחינוך"

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר אבנר גולוב, סגן נשיא Mind Israel / צילום: אלן ציפלסקי

שוקלים לרכוש מכונית חשמלית? את האזהרה הזו אתם חייבים לשמוע

שיחה עם ד"ר אבנר גולוב, סגן נשיא Mind Israel ● על הסדר העולמי החדש, הבחירה בין המחנה האמריקאי לזה הסיני, מה מסוכן במכוניות החשמליות שמגיעות מסין ועתיד יחסי ישראל-ארה"ב ● האזינו

רכבים ליצוא בנמל בסין / צילום: Reuters

המערב חוסם את יצרני הרכב הסיניים, והם נוהרים לישראל. אלה הדגמים שבדרך

הרגולטורים בארה"ב ובאירופה פועלים להקים סכרי מיסוי כדי לרכך את חדירת יצרניות הרכב הסיניות לשווקים במערב ● אל מול הסביבה העוינות הזו, שוק הרכב הישראלי נתפס בסין כמעין "אתר בטא" ידידותי להשקת כלי רכב חדשים במערב, חלקם עם פוטנציאל לשנות את חוקי המשחק ● השבוע בענף הרכב

נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל / צילום: ניב קנטור

הילד שמכר קרח בנתניה הוא היום מנהל בכיר בחברה הלוהטת בעולם. כך הוא עשה זאת

להייטק הוא הגיע כמעט בטעות, וב־2017 הציעו לו לבנות מאפס את הפעילות העסקית של אנבידיה ● כיום נתי אמסטרדם מלא בגאווה על הדרך שעבר, ולא מודאג ממצב הענף הישראלי: "יש פה הרבה טאלנטים ורעב גדול להצלחה. זה לא ישתנה לעולם" ● שיחה קצרה עם נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם רמי שביט / צילום: יונתן לוי, מנחם רייס

רמי שביט: "בדיעבד לא הייתי קונה את המשביר. אבל בסוף הפכתי את הטרגדיה לאסטרטגיה"

כשרמי שביט רכש את המשביר אחרי פשיטת רגל, הוא חשב שעשה את עסקת חייו • אלא שאז הוא הבין שמדובר ב"כאוס מוחלט" • נגד כל הסיכויים הוא הצליח לצאת מהבור, לייצב אותה וגם להנפיק • כעת הוא מספר לערן גפן על התלאות בדרך, חשבון הנפש שנשאר איתו וגם התוכניות לכבוש את אירופה עם המותג קנת קול