גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"זה סמל הסטטוס החדש": מה צריך לדעת לפני שרוכשים שעון חכם?

הקישור לסמארטפון, השימושים השונים שכל שעון מציע, גודל המסך וטווח המחירים ● השעונים החכמים צוברים פופולריות, וריבוי האופציות עלול להיות מבלבל ● גלובס עושה סדר: מה צריך לבדוק לפני הרכישה כדי להתאים לעצמך את השעון הנכון?

שעונים חכמים. מה צריך לבדוק לפני הרכישה / צילום: יח''צ רונלייט
שעונים חכמים. מה צריך לבדוק לפני הרכישה / צילום: יח''צ רונלייט

שעונים חכמים הם כבר לא רק פונקציה של פיצ'רים ספורטיביים או כלי להצגת השעה. בשנים האחרונות הטכנולוגיה מאוד התפתחה בקטגוריית הטכנולוגיות הלבישות, ותחום השעונים קיבל דחיפה משמעותית.

לכן, קיימים מאפיינים רבים שצריך להתייחס אליהם בעת רכישת שעון חכם - והרבה מהם קשורים לסמארטפון האישי שלכם או לשימושים הכלליים שאתם צריכים. כדי להפיג את הערפל והחששות, הנה כמה כללים שיעזרו לכם להכריע בשאלות סביב רכישת שעון חכם חדש. גלובס עושה סדר.

ראשית, איזה סמארטפון יש לכם?
השאלה הראשונה שאתם צריכים לשאול את עצמכם, זה האם השעון החכם שאתם מעוניינים לרכוש בכלל עובד עם המכשיר הנייד החכם שלכם. ברמה העקרונית, אם יש לכם מכשיר אנדרואיד, אתם לא תוכלו לבחור ב-Apple Watch, מפני שלא יהיה ניתן לחבר ביניהם ולבצע סנכרון.

בדומה לכך, אם יש לכם אייפון, לא תוכלו לחבר אליו את ה-Samsung Watch. "השעונים של יצרניות כמו סמסונג ושיאומי לא יעבדו טוב עם אפל. חלקם לא עובדים בכלל וחלקם עם התאמה לא טובה. והפוך, אם יש לכם מכשיר של אחד מיצרניות הסלולר לאנדרואיד, השעון החכם של אפל לא יעבוד איתם", מסביר אבישי פריז, מנכ"ל רונלייט, היבואנית הרשמית של Garmin בישראל. "יש שעונים שמתאימים רק לאנדרואיד, ויש שעונים שמתאימים רק לאפל ויש שעונים שמתאימים גם. וזה השלב הראשון", הוא טוען.

אבישי פריז מנכ''ל רונלייט נציגת GARMIN בישראל / צילום: תמונה פרטית

מה השימושים והצורך שלכם?
בדומה למחשבים ניידים שזאת קטגוריה רחבה במיוחד עם הרבה תתי קטגוריות, כך גם בקטגוריית השעונים החכמים. אחרי שהבנו איזה מותגים רלוונטיים עבורנו, נוכל לשאול מה אנחנו רוצים שהשעון יעשה עבורנו: קבלת התראות והודעות, ספורט ופיצ'רים של בריאות, זמינות גבוהה ותמידית ועוד. למעשה, ברגע שמאפיינים בצורה ברורה את השימוש שלנו בשעון החכם, נוכל לבחור את השעון שהכי יתאים לנו.

אם אנחנו צריכים שעון בשביל ספורט, אז כמובן שנצטרך רכיב GPS שבו יש פיצ'רים מעולמות הבריאות. משתמשים שיחפשו להיות זמינים, כמו אנשי עסקים שמחוברים לשווקים שונים לדוגמה, יצטרכו שעון עם מסך גדול שיש מספיק מקום לראות את ההודעות או לענות לשיחות.

החשיבות של הסוללה: כמה זמן השעון אמור להחזיק בשימוש הרגיל?
כדי לענות על השאלה הזו, צריך כמובן לאפיין את השימוש. לקוח אינטנסיבי שמשתמש כל היום בשעון והמסך נמצא על הבהירות הגבוהה ביותר - הסוללה שלו תתרוקן במהירות רבה יותר. ישנם שעונים שמסוגלים להחזיק יום עבודה בשימוש רגיל, ישנם שעונים שיכולים להחזיק אפילו הרבה יותר (לאלו שרוצים לנטר את השינה שלהם ולא להוריד את השעון במהלך הלילה לטעינה) וישנם שעונים ודגמים שמחזיקים מעמד אפילו מספר ימים וזקוקים להטענה רק פעם בשבוע.

כמה המסך צריך להיות גדול ובאיזה איכות?
פריז מסביר שגודל המסך ואיכותו חשובים לפי השימוש הרגיל שלנו. כאמור, אם אנחנו רוצים להיות מחוברים כל הזמן, אנחנו צריכים מסך גדול יותר שיכיל את הטקסט. "חוץ מגודל, גם איכות המסך חשובה. אם אנחנו נרצה מסך צבעוני עם רזולוציה חדה יותר ומסך בבהירות שתגבר את השמש - זה יעלה לנו יותר וישתמש יותר בסוללה. ככלל, אם המסך טוב יותר, הסוללה תיאכל הרבה יותר", הוא מבהיר.

חשוב לציין שכאן יש לרוב שתי טכנולוגיות מרכזיות למסכי השעונים: מסכי LCD ומסכי AMOLED. מסכי ה-AMOLED יהיו צבעוניים יותר ויהיו חדים יותר, מול מסכי ה-LCD שישתמשו בפחות סוללה אך יפגעו ברמת "החיות" שיכולה להיות במסך.

עד כמה העיצוב חשוב?
במובנים רבים, עיצובו של השעון החכם שנענוד עלינו הוא חשוב במיוחד. "מדובר במכשיר שיושב עלינו לאורך כל היום - אנשים יוצאים איתו לכל מקום ולא מחליפים את השעון שלהם", מתאר פריז. "אנחנו רוצים שהשעון ייראה טוב ויהיה אלגנטי", הוא מחדד.

כך שבין האפשרויות השונות, ניתן לבחור בין עיצוב קלסי, עיצוב יוקרתי או עיצוב ספורטיבי. פריז מצביע על כך שהעיצוב לא רק חשוב לנשים, אלא גם לגברים: "בניגוד לנשים שיש להן תכשיטים מסוגים שונים, אצל גברים זה התכשיט היחיד שעליו. ואנחנו רואים שאנשים אכן מחפשים לזה והשוק צמא לזה".

אז כמובן שישנם צבעים שונים ומגוונים, גם לשעונים עצמם וגם לרצועות שאפשר להחליף. אנשים רוצים שזה ייראה טוב על היד, ולכן חוץ מצבעים, יסתכלו גם על קוטר השעון והמידות השונות. "היום שעון חכם זה סמל הסטטוס החדש. אם בעבר זה היה אייפון או גלקסי חדש שמניחים על השולחן וכך אפשר לזהות שהאדם שמולך הכי מתקדם, היום זה בשעונים חכמים. אני מזהה אצל לקוחות או חברים מי האנשים הרציניים לפי השעון שלהם", אומר פריז.

אילו פונקציות צריך להכיר בשעונים החכמים השונים?
בין הפונקציות השונות כבר נכתב על GPS שיעזור ללקוחות שמעוניינים לעשות ספורט ופעילות גופנית. לצד זאת, יש אפשרות של טעינת מוזיקה על השעון עצמו וכך אפשר לצאת לפעילות גופנית בלי המכשיר הנייד.

פונקציה נוספת שיש בשעונים זו טכנולוגיית ה-NFC (מה שאנשים מתבלבלים וקוראים לו רכיב Wifi). כך תוכלו לקרב את השעון שלכם למסוף תשלום ולשלם דרך השעון, בלי להוציא את הארנק.

לשעונים רבים יש אפליקציות המנהלות אותם ומבצעות את הסנכרון בין המכשיר לשעון. מה שכן, חשוב לבדוק לפני הרכישה איך התמיכה של השעון ושל האפליקציה לשפה העברית. לא לכל המותגים הפועלים בישראל יש עברית מתאימה, וצריך לוודא שלא תהיה בעיה.

מה זה eSim ואת מה זה משמש?
"כיום יש שתי שיטות לדבר דרך השעון: הראשונה - שעון עם מיקרופון ורמקול המתחברים לבלוטות' הישר לטלפון עצמו וזה משתמש כמו אוזניה", מתאר פריז. "כשהטלפון נמצא בסביבה, אפשר לקבל את השיחה. עם זאת, אם לא תהיו ליד המכשיר, השעון לא יקלוט את זה - וזו בעצם שיטה כדי להיות חצי מחוברים", הוא משלים.

"השיטה השנייה זה שיש טכנולוגיית eSim מובנית בתוך השעון עצמו. זה אומר שהשעון מגיע מהמפעל עם רכיב תקשורת מובנה בפנים - ואז השעון מאפשר לעשות אקטיבציה מול חברת הסלולר שתצמיד את מספר הטלפון שלכם לשעון עצמו. למעשה זה שני מכשירים עם אותו קו, והשעון יוכל לקבל בעצמו את השיחות בלי להיות קרובים למכשיר", מסביר פריז.

מה טווח המחירים לרכישת שעונים חכמים?
לפי פריז, הטווח הקיים בשוק מתחיל מ-200 שקל ועד 10,000 שקל. לדבריו, "הדגם הכי פשוט, מה שנקרא הצמיד הסיני עם ההתראות המעטות וההתאמות הסיניות, יעלו כ-200 שקל לצרכן הישראלי. יש שעונים שיתחילו מ-4,000 שקל ועד 10,000 שקל, שמה שמבדיל ביניהם זה עיצובים מיוחדים של מעצבי על". לדברי פריז, כ-70% מרוב השעונים החכמים של גרמין בשוק, הם בטווח המחירים של 1,000-2,000 שקל, והם הממוצע המובהק.

עוד כתבות

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

שר הביטחון יואב גלנט / צילום: שחר יורמן, דוברות משרד הבטחון

בצל הלחצים: גלנט יאשר בקרוב מינוי של ראש אמ"ן חדש

לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • הבוקר: משפחות חטופים חסמו את נתיבי איילון בקריאה להשבת החטופים • דיווח: אם לא יהיו תקלות, הקמת הרציף ההומניטרי בעזה תושלם כבר ביום שישי • הפעולה במרכז הרצועה נמשכת: כמה מחבלים חוסלו, תשתיות טרור הושמדו • עדכונים בולטים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

כך מתכננים באיראן "לחגוג" את מתקפת הטילים על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן הכריזו שיום התקיפה על ישראל וה-7 באוקטובר יהיו ימי חג, בית הדין הבינלאומי דחה בקשה לעצור סיוע גרמני לישראל ומה יקרה אם אוניברסיטאות אמריקאיות יפסיקו להשקיע בחברות עם קשר ישראלי ● כותרות העיתונים בעולם 

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

עליות בוול סטריט; קוואלקום ונובוקיור מזנקות לאחר הדוחות

נאסד"ק עולה ב-0.3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● הלילה אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין