גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הנפילות האחרונות במניות הנדל"ן: תגובת יתר של השוק או תיקון מוצדק?

את הירידות בבורסה בשבועות האחרונים הובילו מניות הנדל"ן, גם של חברות הנדל"ן המניב וגם של חברות הייזום ● אבל אם מסתכלים שלוש שנים אחורה, הן עדיין רשמו תשואות מרשימות, ויש בסיס חזק של ביקושים, גם במגורים וגם במשרדים

הנפילות במניות נדל”ן
הנפילות במניות נדל”ן

ישראל קנדה , למשל, אחת הכוכבות הגדולות בבורסה בשנתיים האחרונות ויזמית ששמה את ידה כמעט על כל קרקע אטרקטיבית שיצאה למכירה בתל אביב רבתי - צנחה מתחילת השנה ב-28%. מניות אזורים ירדה באותה תקופה בכ-17% וחנן מור , אחת השחקניות האגרסיביות בשנים האחרונות בייזום נדל"ן, נפלה בכ-24%. גם חברות הנדל"ן המניב הגדולות לא נמלטו מה"גשם": מליסרון ועזריאלי ירדו מתחילת השנה, בהתאמה, ב-17% וב-13%.

חנן מור / צילום: איל יצהר

עם זאת, חשוב לציין כי גם לאחר הירידות האחרונות, אם מסתכלים על שלוש השנים האחרונות, מניות הנדל"ן עדיין רשמו תשואות מרשימות: מניית יזמית הנדל"ן וחברת הבנייה דמרי , למשל, הניבה למשקיעים תשואה של 290%, פרשקובסקי קפצה ב-318%, אזורים עלתה ב-277%, ישראל קנדה ב-298% וחנן מור "הסתפקה" בעלייה של 148%.

יגאל דמרי / צילום: כדיה לוי

מליסרון ועזריאלי, שנפגעו משמעותית מהסגרים במהלך התפרצות מגפת הקורונה, רשמו התאוששות יפה בשנה האחרונה ורשמו בסך הכול עליות של 44% ו-32% בהתאמה בשלוש שנים.

ליאורה עופר / צילום: ענבל מרמרי

בנקודת הזמן הזאת בלתי אפשרי להעריך אם הירידות יימשכו בחודשים הקרובים, איפה התחתית והאם כיום זה זמן טוב להגדיל חשיפה לסקטור הנדל"ן, לתתי סקטורים בתוכו או למניה מסוימת. המשך ירידות חדות בוול סטריט במהלך חודשי הקיץ יגרור, מן הסתם, גם מגמה שלילית בתל אביב. בכל זאת ניסינו לברר אם הירידות האחרונות יצרו הזדמנויות השקעה לטווח הארוך.

דנה עזריאלי / צילום: רמי זרנגר

מגורים: "השקעה בנדל"ן יזמי עדיפה בצורה ברורה"

"במניות הנדל"ן היזמי הירידה פחות מוצדקת", אומר בשיחה עם גלובס שלומי ארדן, מנהל קרן הגידור ארביטראז’ ואליו בהיקף של כ-120 מיליון שקל. "שם המרווח של הרווחיות הגולמית הרבה יותר גדול, בערך 20%-25%, והפרויקטים שיוצאים עכשיו לפועל או שייצאו לפועל בשנתיים הקרובות נצברו כבר בשנים האחרונות. כשמחירי המכירה עולים ב-15% לערך, אז הרווח הגולמי מוכפל למעשה".

מימין: יוסי פרשקובסקי, יו''ר החברה; ארנון פרשקובסקי, נשיא החברה; ושרון פרשקובסקי, מנכ''ל פרשקובסקי / צילום: אמיר לוי

העלייה החדה בעלויות השונות לא צפויה לפגוע ברווחים של יזמיות הנדל"ן?
"כן. אבל שני שליש מהמחיר זה מחיר הקרקע שכבר נקבע. ויש הצמדות לרוכשים ועוד. עליות המחירים בעצם הולכות כמעט כולן לשורה התחתונה, לרווח. אז ההשפעה של האינפלציה היא יותר לטובת החברות ומזיקה בעיקר לרוכשי הדירות. לכן, הייתי מצפה שהפגיעה במניות הנדל"ן היזמי תהיה נמוכה יותר".

אבל בורסה עובדת על ציפיות. לכן, ייתכן שכל מה שאמרת מגולם כבר במחירי המניות שחלקן הניבו תשואה מרשימה של מאות אחוזים בשלוש השנים האחרונות.
"נכון. יכול להיות. בעיקר בחברות הגדולות. אבל בחברות הקטנות יותר עדיין רואים כאלה שנסחרות קרוב מאוד להון העצמי. היום אנחנו כבר עכשיו בעולם שמתמחר ריבית הרבה יותר גבוהה. הלכנו ללא מעט חברות ויזמים ולמעשה ראינו שאין דירות למכירה. פשוט אי אפשר למצוא דירות".

אז זה לא בהכרח טוב. מי שאין לו מלאי לכמה שנים קדימה נמצא בבעיה.
"ייתכן. לאחרונה צצה תופעה חדשה - מכירות בפריסייל בלי הנחה, במחיר מלא. פעם היו מוכרים בפריסייל בהנחה של כ-20%. הקבלנים גם לא מוכנים שהקונים ישלמו מראש. הכוח של היזמים היום הרבה יותר גדול".

אתה לא צופה שינוי במצב הזה בשנתיים הקרובות?
"בוא נצא מתוך הנחה שהריבית תעלה ל-3%-4% בשנתיים הקרובות. היום על כל דירה יש חמישה-עשרה קופצים. אז על כמה מהם תשפיע עליית הריבית? עדיין יישארו מספיק קונים. המשכורות עלו בשנים האחרונות בצורה מאוד משמעותית, ויש הרבה עשירים חדשים במדינה. נראה שמחירי הדירות, לצערי, ימשיכו לעלות גם בשנים הקרובות".

יש לך מניות מועדפות בתוך סקטור הנדל"ן?
"אני אוהב את נתנאל, שנסחרת למעשה על ההון העצמי שלה. יש להם בצנרת עוד מאות מיליוני שקלים של רווחים להכיר בהם בשנים הקרובות, בלי להתחשב בעלייה נוספת במחירי הדירות. חברה נוספת היא אב-גד, שמתמקדת בעיקר בהתחדשות עירונית. לפי הבדיקות שלנו, עד 2030 היא צפויה להכיר ברווחים של יותר ממיליארד שקל מפרויקטים בצנרת".

כיום, לאחר הירידות האחרונות, נסחרות מרבית יזמיות הנדל"ן הגדולות במכפילים סבירים. אזורים למשל הגיעה למכפיל רווח (היחס בין המחיר לרווח) היסטורי של 10, פרשקובסקי כ-8, ישראל קנדה 7.5, חנן מור הקטנה יחסית על מכפיל של 4.5. דמרי נסחרת במכפיל גבוה יחסית של כ-20.

איפה לדעתך נמצאים הסיכונים המרכזיים?
"אם יהיה מיתון עמוק במשק ושיעור האבטלה יזנק דרמטית. אם היכולת של הישראליים לשלם תיפגע משמעותית - זה כמובן ישפיע על שוק הדיור".

מניב: "הירידות האחרונות בתחום היו קצת מוגזמות"

"בנדל"ן מניב הירידות יותר מובנות. המניות בעצם מראות את הפער בין התשואה שניתן לגזור מהנכסים שהן מחזיקות ומשכירות לעומת הריבית שהן משלמות על ההלוואות והאג"חים. אז ברגע שהריבית עולה יש פגיעה במרווחים שלהן ואני מצפה לראות פגיעה במניות האלה", אומר ארדן.

פארק אזורים בפתח תקווה. מניית החברה עלתה ב־295% בשלוש השים האחרונות / צילום: תמר מצפי

לעומתו סבור נדב ברקוביץ, אנליסט הנדל"ן בבית ההשקעות אי.בי.אי, כי "הירידות האחרונות בנדל"ן המניב היו קצת מוגזמות. ברור שעליית הריבית הצפויה לא טובה לנדל"ן מניב, אבל כל עוד לא הולכים למשבר גדול בהייטק, התפוסות בנכסים בשוק המשרדים, ואגב גם במסחר ובלוגיסטיקה, הן גבוהות מאוד עם חוזים ארוכי טווח שננעלו במחירים גבוהים יחסית בשנתיים האחרונות. אולי בשנים הבאות המחירים יירדו אבל נכון לעכשיו החברות יציגו צמיחה בשכר הדירה.

"בתחום הלוגיסטיקה אנחנו עדיין לא רואים האטה וצפויים ביקושים חזקים בשנים הקרובות. התחום עדיין בתחילת ההתפתחות שלו. גם במסחר התפוסות עדיין מאוד גבוהות בקניונים. יכול להיות שאם תהיה האטה אולי תהיה התאמה במחירים אבל עדיין צריך לראות אם זה יקרה. בסך הכל מצב המאקרו במשק מאוד טוב כעת".

ואם יהיה מיתון?
"אם נלך למיתון אז אין ספק שכולם ייפגעו. אבל אם אנחנו רק בהאטה אז הירידות היו קצת מוגזמות".

יש לך מניות מועדפות בתחום?
"כן. ברגעים כאלה אני חושב שכדאי לחזור לחברות החזקות והגדולות, כגון עזריאלי, מליסרון ואמות. חברות שמציגות צמיחה, אין להם בעיה לגייס כספים והן יכולות לגוון את מקורות ההכנסה שלהן".

ברקוביץ, המסקר את תחום הנדל"ן המניב, ערך לאחרונה השוואה בין סקטור הנדל"ן המניב בארה"ב למניות הסקטור בארץ. הוא מציין כי ממוצע מכפילי ה-FFO המנוטרלים של החברות המובילות ירד לאחרונה מרמות של 15-16 שהיו לפני כחודש לרמות של 11-12 כעת, מה שמחזיר את התמחורים לרמות שהיו לפני כשנה.

"שוק הנדל"ן בישראל הגיב בדומה למגמה בעולם עם ירידות רוחביות לאור הצפי לעליית הריבית. אולם אנו מעריכים כי לפחות בהשוואה לארה"ב מצבנו טוב יותר. נזכיר כי אנו בפתחה של עונת הדוחות אשר צפויה להיות טובה עבור חברות הנדל"ן המניב וביחד עם הירידות האחרונות, הצפי הוא להמשך ירידת מכפילים", הוא אומר.

כלומר אתה מעריך שרווחי החברות ימשיכו לגדול בשנים הקרובות?
"ברבעון הראשון הדוחות צפויים להיות טובים. גם הרבעון השני לדעתי יהיה טוב לחברות הנדל"ן המניב הגדולות. המשמעות היא שאם מחירי המניות לא משתנים המכפילים יורדים".

ומה מעבר לזה?
"זה כבר תלוי. אם רק תהיה האטה אז יש פה הזדמנות קנייה. אם יהיה מיתון חריף ומשבר אז כמובן שהתמונה תהיה שונה. אנחנו צופים, בכל אופן, רק האטה ולא משבר חריף".
לאחר הירידות האחרונות, מכפילי הרווח ההיסטוריים של חברות הנדל"ן המניב הגדולות ירדו לרמות אטרקטיביות יחסית. עזריאלי נסחרת במכפיל 11, מליסרון במכפיל 8, אלוני חץ ב-6 ואמות נסחרת כיום במכפיל 11.

גורם בכיר בשוק הנדל"ן המניב אומר לגלובס שהוא תולה את הירידות במניות במצב הכללי בשוק: "כשיש פאניקה וקרנות הנאמנות חוטפות פדיונות אז מוכרים מה שאפשר. מה שקרה עם ההייטק בשנה-שנתיים האחרונות היה פסיכי, עליית השכר בכל השוק הייתה מאוד גבוהה כי ההייטק משך את הכול למעלה ושאב הרבה מומחים בכל מיני תחומים. קשה למצוא רואי חשבון, עורכי דין, מסגרים, חשמלאים וכמעט כל בעל מקצוע. אנשים לא מגיעים בכלל לריאיון אפילו אם מציעים להם עלייה של 30% בשכר. זה מוגזם לגמרי".

אז בעצם אם השוק יתקרר קצת זה מבורך לדעתך?
"כן. לגמרי. ההייטק היה על סטרואידים והרים את כולם למעלה. שוק המשרדים, שוק המגורים ושוק העבודה. זה היה ממש מוגזם. זה ממש טוב שהמצב יירגע קצת".

איפה הסיכון העיקרי כיום?
"הסיכון היום נמצא בעיקר בתחום הייזום. את הבניינים שמקימות חברות הנדל"ן המניב הגדולות, מרביתן סגרו את האכלוסים כבר כמה שנים קדימה. הביקושים מאוד מאוד גדולים ואין להן בעיה להשכיר שטחים באזור תל אביב והסביבה. הלקוחות שלהן לא עזבו בקורונה ולא עוזבים היום".

כן אבל אם ההתקררות בהייטק תימשך ותהפוך למשבר של ממש אז גם הם ייראו שינוי.
"יש חברות חלום, סטארט-אפים, חלקן בלי מכירות וחלקן מוכרות קצת. אבל היום המצב בארץ שונה לגמרי לעומת מה שהיה כאן לפני 15-20 שנה. יש כאן חברות ענק בינלאומיות, וגם חברות ישראליות מבוססות, שיצלחו את המשבר ויישארו כאן עוד הרבה מאוד שנים. כך שהסיכון בחברות הנדל"ן המניב הגדולות נמוך יחסית".

בוא נניח שהריבית בארץ תעלה ל־4%. איך זה ישפיע עליהן?
"כמעט תמיד החוזים צמודים למדד כך שהם מסודרים. כשהאינפלציה עולה אז ההוצאות עולות אבל גם ההכנסות עולות והחברות למעשה נהנות מעליית המדד. כמובן שאם האינפלציה תזנק מעל ל-10% אז אנחנו בעולם אחר. אבל ב-4%-5% אינפלציה לדעתי לא צריך להתרגש.

"עליית הריבית יצרה אפקט דרמטי בשוק האג"ח עם עלייה חדה במרווחים. השוק מגלם היום כבר עליית ריבית לרמה של כ-2% או יותר. אגב, זה טוב שהריבית עולה וחוזרת לרמות נורמליות וזה גם טוב שהאינפלציה כבר לא שלילית ועולה קצת. היו פה לאחרונה עסקאות במחירים ממש מטורפים במחירי המשרדים אז זה טוב מאוד שהשוק יתקרר קצת.
לדבריו, "המשקיעים לא צריכים לערבב בין הנדל"ן המניב ליזמיות הנדל"ן, ובתוך המגזרים צריך להבדיל בין החזקים לקטנים ולמסוכנים יותר. הריבית תשפיע על כולם כמובן אבל צריך להבדיל בין החזקים ואלה שפחות ממונפים לחברות החזקות".

לסיכום, אז אתה לא ממש מוטרד מהירידות האחרונות בבורסה ומעליית הריבית הצפויה במשק?
"לא. יש עוגנים מאוד חזקים בהייטק ובחברות טכנולוגיה הגדולות. כיום אין מטר פנוי בתל אביב ועדיין יש מחסור בעובדים. בסך הכול זה טוב אם יוצא קצת אוויר חם מהבלון הזה".

אין לראות באמור לעיל משום המלצה כלשהי או תחליף לייעוץ השקעות כהגדרתו בחוק, המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

עוד כתבות

דירה להשכרה / צילום: איל יצהר

קפיצה של 40%: למה יותר מ-1,500 משקיעים קנו דירה בדצמבר?

מחירי הדירות תקועים, ושוק השכירות רותח ומזניק את האינפלציה - כמו שקרה גם בעשור שהחל ב-1998 ● אבל בזמן שהשוכרים יושבים על הגדר וסופגים עליות במחירי החוזים, המשקיעים שמזהים את הפרצה וחוזרים לשוק עם מבצעי מימון אגרסיביים וקוצרים תשואות גבוהות יותר

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר וסקוור / צילום: Shutterstock, Frederic Legrand - COMEO

היזם שמפטר 4,000 עובדים ביום אחד. מה הוא יודע שאנחנו לא

גל פיטורים נוסף; ג'ק דורסי, ממייסדי טוויטר ומנכ"ל חברת התשלומים האמריקאית בלוק, הודיע בדואר אלקטרוני לבעלי המניות שלו כי החברה תקצץ קרוב למחצית מעובדיה ● בלוק, שנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי שוק של 33 מיליארד דולר, ייצרה רווח נקי של כחצי מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה שעברה ● המנייה זינקה במסחר המאוחר בכ- 24%

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

בישראל גוברת ההערכה שחמינאי חוסל. איך ייבחר המחליף?

בישראל מעריכים שהמנהיג העליון של איראן חוסל • מה קורה כשצריך למנות לו מחליף, ואיך זה ישפיע על המבנה המסועף של משטר האייתוללות? • המשרוקית מסבירה

מרכז ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

ביג וקניוני עופר הודיעו לשוכרים: "לא נחייב שכ"ד כשסגור"

על רקע המלחמה מול איראן והגבלות פיקוד העורף, קבוצת ביג הודיעה לשוכרי המרכזים המסחריים כי בשלב זה לא תגבה עבור חודש מרץ את שכר הדירה הבסיסי ● עסקים חיוניים במרכזי ביג ימשיכו לפעול כרגיל ● בקניוני עופר לא ייגבו הוראות קבע לפחות עד 15 במרץ או התבהרות המצב

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

חלק ממאגרי הגז ומתקנים בבזן הושבתו, תחנות הכוח עוברות לדלק חירום

בהנחיית שר האנרגיה הופסקה זמנית הפקת גז מחלק מהמאגרים, ומשק החשמל נשען כעת על דלקי חירום ופחם ● בבזן צופים עלייה בפליטות בעקבות הדממת מתקנים ● היחידות הפחמיות בחדרה עשויות לפעול ללא מגבלת שעות במצב חירום

יירוטים / צילום: Shutterstock, GERSHBERG Yuri

המומחית שמסבירה: למה איראן לא מצליחה לייצר מטחים משמעותיים

"אם לאיראן הייתה יכולת להוציא מטח כבד היינו רואים אותה כבר", אומרת הילה חדד־חמלניק, מנכ"לית Moonshot ובעבר חברה בצוות הפיתוח של כיפת ברזל ● לדבריה, מערך הטילים האיראני נפגע קשות ביוני האחרון - נתון שמקל על ההגנה האווירית הישראלית ● עם זאת, היא מדגישה: הסכנה לא חלפה, וגם שברי טילים עלולים לגרום לנזק כבד

פעמון הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מיהי חברת הסייבר העולמית שהחלה להיסחר השבוע בתל אביב?

במגילת אסתר מי היה המדתא, מה שמו העברי של הירק קייל, ואיזה אירוע צולם ושודר בטלוויזיה הרומנית בערב חג המולד 1989? ● הטריוויה השבועית

יהלי רוטנברג, החשב הכללי באוצר / צילום: יוסי זמיר

הבכיר לשעבר שבטוח: "אנחנו הכי קרובים להשבתת פעילות הממשלה מאי פעם"

כחשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג גייס חוב חסר תקדים, התמודד עם הורדת הדירוג הראשונה של ישראל ונדרש לצנן את הוצאות הביטחון: "אמרתי - אל תאלצו אותי לבחור בין צה"ל לעמידה בתקציב" ● עכשיו הוא חושף את הפינות האפלות שדורשות פיקוח - ומתכנן את הטרק בנפאל

''אחרי המסיבה''. הצעקה שמטלטלת הכול / צילום: באדיבות סלקום טי.וי

הדרמה שנחשבת לאחת הטובות של השנה ומגיעה מניו זילנד

"אחרי המסיבה" היא מיני־סדרה ניו זילנדית שהגיעה למסך הישראלי ומציעה דרמה מטלטלת על אמת שנאמרת בקול רם מדי עבור קהילה שמעדיפה שקט ● מורה לביולוגיה מאשימה את בעלה בהטרדת נער, חייה מתפרקים והעיירה כולה נאלצת לבחור צד

תור לקוםות בסניף של טיב טעם, הבוקר / צילום: באדיבות עובדי טיב טעם

הבהלה לנייר טואלט: התנפלות על רשתות השיווק. אלה המוצרים המבוקשים

בעקבות התקיפה באיראן והאזעקות הבוקר, נרשמה עלייה של מאות אחוזים בתנועת הלקוחות ברשתות הפתוחות בשבת עם זינוק בביקושים למים, שימורים ונייר טואלט ● ברשתות מדגישים כי אין מחסור וכי המלאים מלאים, בעוד שירותי המשלוחים המהירים הושבתו בהתאם להנחיות פיקוד העורף

כבר לא "רוקי" ו"קראטה קיד": לספורטאים בקולנוע היום יש נקודות חולשה

מסימון ביילס ועד הקאמבק של אליסה ליו - מהפכת הספורטאיות של העשור האחרון לא נולדה על הפודיום, אלא בהחלטה לעצור ולחזור לתחרות בתנאים שהן מנסחות לעצמן ● התופעה לא פוסחת על המסך ההוליוודי, שמחליף את הפוקוס מהשאלה "איך הם מנצחים?" ל-"מה נשאר מהם אחרי הניצחון?"

אזור הפגיעה בגוש דן / צילום: מד''א

הרוגה ו-20 פצועים בפגיעה ישירה בת"א

אחד נפצע קשה, היתר בינוני וקל ● גופת המנהיג העליון אותרה בין ההריסות. התיעוד הוצג לנתניהו ● טראמפ אישר שחמינאי חוסל ● אזעקות רבות לשטח ישראל משעות הבוקר • משמרות המהפכה תקפו עם כטב"מים וטילים בסיסים אמריקאיים במזרח התיכון; בדובאי, כוויית ובחריין נרשמו פגיעות ישירות • חיל האוויר ביצע את מטס התקיפה הגדול ביותר אי-פעם • עדכונים שוטפים

קיר סטארמר בהצהרתו על המצב במזרח התיכון / צילום: ap, Jonathan Brady

יבשת חצויה: חילוקי הדעות באירופה ומי הוציאו הודעות גינוי נגד ישראל וארה"ב

אירופה ניצבת מול המלחמה באיראן ללא עמדה אחידה: חלק מהמדינות מגנות את טהרן, אחרות מבקרות את ישראל וארה"ב, ורובן קוראות להרגעת הרוחות ● בעוד האיחוד האירופי עצמו נדחק לשוליים ומסתפק בהצהרות זהירות על דיפלומטיה וחוק בינלאומי

דפנה לוצקי / צילום: איל יצהר

העיתונאית דפנה לוצקי הלכה לעולמה

לוצקי, כיהנה בשורה של תפקידים משמעותיים בעיתונות הכלכלית ● היא שימשה בין היתר כסגנית עורכת גלובס וכעורכת בכירה בדה מרקר וכאן ● היא נפטרה ממחלה קשה בגיל 51

איך תגיב הבורסה למלחמה מול איראן / צילום: Shutterstock

המומחים אופטימיים לגבי כיוון השווקים. מה בכל זאת יכול לשבש את המצב?

מתן שטרית, הפניקס: "אחרי שהאבק שוקע, השווקים נוטים לחזור למגמה חיובית" ● מודי שפריר: "המגמה בתחילת המסחר תלויה בתוצאות שילכו ויתבהרו לגבי הצלחת המתקפה" ● אלדד תמר: "בטווח הקצר מחירי האנרגיה יעלו, הדולר צפוי להתחזק והבורסות ירדו"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כמה זמן לוקח לכטב"מים להגיע מאיראן לישראל וכמה לטיל בליסטי?

איראן הודיעה כי גל של עשרות כטב״מים נמצא בדרכו לישראל ● כמה זמן ייקח להם להגיע, מה ההבדל בין סוגי הטילים השונים ומה כולל מערך ההגנה האווירית של ישראל? ● גלובס עושה סדר

עשן בטהרן לאחר תקיפה משובלת של ישראל וארה''ב / צילום: ap

200 מטוסי קרב, 500 מטרות ומאות חימושים: כך התבצעה התקיפה הגדולה בתולדות חיל האוויר

מאז פרוץ מבצע "שאגת הארי" בשעות הבוקר, מאות אתרים ומטרות ברחבי איראן הותקפו על ידי מטוסי חיל האוויר ● איך תוכנן המבצע ואילו מערכות נפגעו? ● גלובס עושה סדר

פעילות מערכות ההגנה האווירית במהלך מבצע עם כלביא / צילום: משרד הביטחון

הטילים האיראניים שמאיימים על ישראל, ומערכות ההגנה נגדם

איראן מאיימת בתגובה חריפה אחרי התקיפות הישראליות והאמריקאיות ● מהן מערכות ההגנה האווירית הישראליות, אילו טילים נמצאים בארסנל האיראני, ומה קורה אם האיומים מגיעים מכיוון הים? ● גלובס עושה סדר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה במגמה מעורבת; המניה שזינקה ב-88% מתחילת השנה

ת"א 35 ננעל בעלייה של 0.6%, ת"א 90 ירד ב-0.6% ומדד הבנקים עלה ב-1.4% ● הדולר מתחזק על רקע המתיחות בגזרת איראן ● מניית מגה אור בלטה בעליות והשלימה זינוק של 88% מתחילת השנה ● ואיך סיכמו המדדים את חודש פברואר?

הר תנופה. יש גם סחלבים / צילום: יובל אינהורן

כלניות בשלושה צבעים וסחלב במופע נדיר: מסלולי הפריחה שלא הכרתם

בימים שבהם נדמה שעל כל כלנית צצים עשרה מדריכים שיסבירו לכם איך להגיע אליה באפס מאמץ, הכנו לכם שלוש המלצות לטיולי פריחה דווקא למיטיבי הלכת