גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אילן סיגל עובר מגולן טלקום לחברות-הבנות בבזק. מה מחכה לו ולרן גוראון?

לאחר שבשבוע שעבר מונה רן גוראון למחליפו של דודו מזרחי בבזק, היום פורסם כי מחליפו בבזק בינלאומי, yes ופלאפון יהיה אילן סיגל, מנכ"ל גולן טלקום ● השניים נכנסים לתפקיד בתקופה ומורכבת, וייאלצו להתמודד בעיקר עם יו"ר דומיננטי ועם עמדת נחיתות בחבילות הטריפל מול המתחרות

אילן סיגל / צילום: רמי זרנגר
אילן סיגל / צילום: רמי זרנגר

בזק הודיעה כי אילן סיגל, מנכ"ל גולן טלקום, יהיה המנכ"ל החדש של החברות-הבנות בבזק - yes, פלאפון ובזק בינלאומי. בכך יחליף סיגל את רן גוראון, שמונה לאחרונה לתפקיד מנכ"ל בזק במקומו של דודו מזרחי שפרש. מה עומד מאחורי הבחירה בסיגל ובגוראון, ומה מחכה להם?

ההחלטה על מינויו של רן גוראון כמנכ"ל בזק היא הזדמנות לנסות ולנתח לקראת מה החברה צועדת. אבל עוד לפני כן דבר אחד ברור - זהו מינוי שיטיב עם היו"ר הנוכחי גיל שרון, שמבצר את כוחו בחברה.

מאז שנכנס לתפקידו כיו"ר דירקטוריון בזק, שרון מנסה ליצוק תוכן להגדרת תפקידו לא רק כיו"ר דירקטוריון, אלא כמנכ"ל הקבוצה. ההיררכיה מול האנשים שאיתם הוא עובד חשובה לו, וזו בין היתר הסיבה לכך שדודו מזרחי פרש. מהבחינה הזו, גוראון הוא ההפך הגמור.

גוראון ידע לחיות בשלום עם יו"ר פעילים בכל התקופה שלו בבזק. במידה רבה המינוי של גוראון נבע מהרצון של שרון לעבוד עם מנכ"ל שיידע לקבל את מרותו. בסופו של דבר, שרון בחר בגוראון כי הוא האיש שאיתו יוכל לעבוד, ובגלל שהוא סומך עליו מקצועית - בסדר הזה. 

גיל שרון / צילום: איל מרגולין

האתגר הגדול של גוראון - יחסי העבודה בבזק 

רן גוראון אומנם עובד כבר שנים ארוכות בקבוצת בזק, והוא מכיר אותה היטב, אך עם זאת החברה עברה שינויים משמעותיים מאז שהוא עזב אותה לטובת פלאפון ב-2015.

הסוגיה הכי רגישה שגוראון יידרש להתמודד איתה היא יחסי העבודה בחברה. בעבר, גוראון שרון לא תמיד הצטיינו בגזרת היחסים עם ועדי העובדים. בבזק, שלה יש היסטוריה גדושה של עליות וירידות בתחום יחסי העבודה, גוראון יצטרך להיות מאד זהיר. העימותים סביב הסכמי העבודה שהיו לו בחברות-הבנות של בזק הן לא בסדר הגודל שהוא צפוי לפגוש כעת.

עד כה, גזרת העובדים בבזק הייתה שקטה, הרבה בזכות הקשר הקרוב שהיה ליו"ר הוועד איציק בסלו עם דודו מזרחי. בסלו הוא יו"ר חדש, ומופעלים עליו לחצים מהשטח. כיום הוועד בחברה נחשב לאגרסיבי מבעבר, וחבריו מרגישים צורך להציג הישגים בפני העובדים שבחרו בהם. 

רן גוראון / צילום: רמי זרנגר

שיווק יהיה שם המשחק

אם ניתן להעריך אילו שינויים יביא עמו גוראון, סביר להניח שזה יהיה דגש חזק מאוד על נושא השיווק והחדשנות. בתקופת דודו מזרחי רשמה בזק הישג גדול מאוד בתחום התשתיות וההנדסה, עם פריסת סיבים אופטיים בלמעלה ממיליון משקי בית בתוך שנה אחת בלבד. אבל לצד ההישג הגדול, בבזק היו רוצים לראות הצטרפות רבה יותר של לקוחות לשירות הסיבים.

גורמים בקבוצה טוענים כי יש צורך לשפר את קצב המצטרפים, וזו משימה קשה כל עוד אין לחברה חבילת טריפל הכוללת טלוויזיה כמו המתחרות. בזק מוצאת את עצמה מוכרת סיבים במהירות גבוהה, אך מתחרותיה מוכרות סיב פלוס שירות טלוויזיה במחיר אטרקטיבי.

הלקוחות מבינים שאין הבדל במוצר הסיבים בין החברות, ושמה שמספקת בזק, מספקות גם פרטנר, סלקום או הוט. החולשה היחסית של בזק, שמסיבות שונות לא זכתה לגב מהחברות-הבנות שלה, היא אירוע שלא היה צריך לקרות, וזו שגיאה גדולה שלא טופלה כראוי. yes יכולה הייתה לשווק טריפל הכולל סיבים וטלוויזיה. לפיכך, בפני גוראון מונח אתגר שיווקי כפול. להסדיר כמנכ"ל yes את חבילת הטריפל כדי שיוכל ליהנות מהרוח הגבית שיקבל כמנכ"ל חברת-האם.

מה תעשה המועמדת שלא זכתה בתפקיד?

נקודה נוספת שנשארת פתוחה היא מה יקרה עם דגנית קרמר, המשנה של גוראון בחברות-הבנות, בעקבות הבחירה באילן סיגל כמנכ"ל. קרמר הייתה מועמדת מובילה להחליפו, וגם לה יש היכרות מוקדמת עם גיל שרון שהביא אותה לפלאפון. 

דגנית קרמר / צילום: איל יצהר

אלא שהניסיון הכריע. לנהל שלוש חברות, שאחת מהן במצב לא ברור, בזק בינלאומי, זה לא טריוויאלי. וזו ככל הנראה הייתה הסיבה שבעצם בחרו באילן סיגל, מנכ"ל גולן טלקום, שבתפקידו הקודם היה סמנכ"ל השיווק של אלפא ועבד עם גוראון שנים.

בפני הדירקטוריון עלתה השאלה אם לא כדאי לפצל את ההנהלות ולהחזיר חלק מהמצב לקדמותו, כלומר למנות הנהלות נפרדות לפלאפון ול-yes בעקבות העזיבה של מזרחי והמינוי של גוראון.

אלא שבקבוצה סבורים כי הסיכוי לביטול ההפרדה המבנית בשנה הבאה למעשה מייתר את הכדאיות במהלך, ועדיף להשאיר את המצב כמו שהוא. אם הולכים לביטול הפרדה מבנית בין החברה-האם והחברות-הבנות, סביר להניח כי פלאפון תהיה מחוץ למהלך כזה, שכן מה שמעניין את בזק הוא ביטול ההפרדה מ-yes, בעוד פלאפון היא חיה עצמאית וגדולה בפני עצמה, ולכן אין צורך למזגה עם חברת-האם.

בעלת השליטה סרצ'לייט תרים ידיים?

על-פי ההערכות, סרצ'לייט, בעלת השליטה בבזק, תנסה בשנה הבאה למכור את מניותיה ולצאת מבזק אחרי שהשיגה תשואה נאה על השקעתה. סרצ'לייט מחפשת שקט תעשייתי. היא לא רוצה רעשים מיותרים, ולכן מרב תשומת-הלב שלה באופן טבעי הוקדש לחברה-האם שייצרה את מרב הרווח. מבחינת סרצ'לייט, השילוב של רן גוראון ביחד עם גיל שרון יבטיח לה את השקט הזה.

עוד כתבות

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

חברות התעופה מבקשות פטור רטרואקטיבי על הטיסות שבוטלו, איך זה ישפיע עליכם?

חברות התעופה פנו בבקשה דחופה להעניק להם פטור רטרואקטיבי מחובת מתן הטבות לנוסעים שטיסותיהם בוטלו או שונו בעקבות מבצע "עם כלביא" ● במקביל, אלפי ישראלים כבר תובעים את חברות התעופה על הפרת זכויותיהם במהלך תקופת המבצע ● נראה כי בחברות התעופה מנסים לדחוף לשינויים רגולטוריים כדי להימנע מתביעות הענק ● ומה קבעו בתי המשפט במשברי תעופה עולמיים?

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

בזמן המלחמה מול איראן: הבורסה אישרה את המעבר למסחר בימי שישי

לפני כשבועיים החליט דירקטוריון הבורסה על שינוי התקנון - באופן שהמסחר בה יתקיים החל מהשנה הבאה בימים שני עד שישי, במקום ראשון עד חמישי כיום ● IBI: "זהו מהלך חשוב הן בהיבט של חיבור שוק ההון הישראלי והבורסה לני״ע לעולם והן מבחינת בפעילות חבר הבורסה מול הלקוחות" ● איגוד בתי ההשקעות: "מדובר במהלך מורכב הכרוך בשורה של סוגיות רגולטוריות ותפעוליות שטרם הוסדרו"

מבנה נטוש בחיפה / צילום: תמר מצפי

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים. לעירייה יש יוזמה להשמיש אותם

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים, הגורעים מהכנסות הארנונה כ־33 מיליון שקל בשנה ● כעת בעירייה נוקטים במספר צעדים להילחם בתופעה, בין היתר בעירייה יסייעו בקידום תוכניות או היתרי בנייה, כמו גם קידום חקיקה על פיה יחויבו בעלי הנכסים לשלם עליהם ארנונה לאחר 3 שנים

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

מנכ''ל הבורסה לני''ע, איתי בן זאב / צילום: ניקי וסטהפל

שתי בעלות המניות הגדולות בבורסה לני"ע מוכרות מניות ב-700 מיליון שקל

קרן מאניקיי האוסטרלית וקרן נובו נורדיסק, שתי בעלות המניות הגדולות של הבורסה לניירות ערך, מוכרות חלק גדול מהחזקותיהן בסכום מצטבר של 700 מיליון שקל

מנכ''ל בלקרוק, לארי פינק / צילום: בלקרוק

ענקית ההשקעות שממליצה: תשכחו מהטווח הארוך. הכללים בשווקים השתנו

בבלקרוק סבורים שקשה היום יותר מבעבר, לחזות את העתיד הכלכלי, בשל השינויים המבניים שמובילה ארה"ב ושינוי זה "מחייב גישה חדשה כלפי סיכון" ● במקום שבע המופלאות, ענקית ההשקעות ממליצה על יצרניות החומרה ועל מגזר שירותי התשתיות

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

אירופה מוכנה להסכם סחר עם ארה"ב, אך לא ללא תמורה

האיחוד שואף שהסכם הסחר עם ארה"ב יכלול מכס אחיד של 10% על חלק נרחב מהיצוא האירופי, אך מבקש מהאמריקאים התחייבויות להפחתת מכסים בתחומים מרכזיים כמו תרופות, אלכוהול, שבבים ומטוסי נוסעים

הסיפורים והסכסוכים שחושפים את החורים במתווה לפיצוי המפונים מביתם

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap

טראמפ: אני אהיה תקיף ביותר מול נתניהו על עזה

טיל שוגר מתימן לישראל ויורט ● גורם המעורה במו"מ: "אפשרות לפריצת דרך בזמן הקרוב" ● איראן: מתקני הגרעין שלנו ניזוקו בצורה קשה, אין לפי שעה תאריך לחידוש שיחות הגרעין ● שרי החוץ של מדינות ה-G7: יש לפעול לחידוש המו"מ עם איראן על הסכם הגרעין ● נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הסיר את הסנקציות מהמשטר בסוריה ● דיווחים ערביים: כוחות צה"ל פועלים באזור שכם ● 50 חטופים - 634 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

פגיעה ישירה של טיל איראני בממ''ד בפתח תקווה / צילום: Reuters, Matan Golan

המיקום האופטימלי של הממ"ד: חיצוני, בניגוד לכיוון הטילים

בעקבות המלחמה עם איראן - יש שטוענים, כי אולי הממ"דים אולי הגנו על יושביהם, אך לא במידה מספקת ● המהנדס ד"ר בני ברוש: "מה שקיבלנו עד עכשיו, רקטות וטילים קטנים מעזה ומלבנון - היה נמוך יותר מרמת המוכנות של הממ"דים" ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

מטוסים בנתב''ג / צילום: תמונה פרטית

מחירי הטיסות יקרים היום? חכו שתראו מה מצפה לכם בעוד עשור

נתב"ג צפוי להגיע לקצה גבול הקיבולת שלו בשנת 2035, והפתרון הנדרש הוא הקמת שדה תעופה חדש ● בעוד שהמומחים מסכימים שהמיקום המתאים ביותר הוא ברמת דוד, סגן השר אלמוג כהן מנסה לקדם במקום שדה בנבטים ● כעת גם נתניהו נכנס לתמונה, ודחה את הדיון בשדה הצפוני ● אם המשחקים הפוליטיים לא יפסקו, התוצאה תהיה שאף אחד משדות התעופה לא יוקם, והציבור ישלם את המחיר

משמאל לימין: מייסדי אימג'ין, יהונתן צלח, דין ביתן ושחר פורת / צילום: אייל טואג

גיוס של 23 מיליון דולר לחברת אימג'ין AI בהובלת לארי אליסון

גיוס סבב נוסף בהיקף של 23 מיליון דולר לאימג'ין AI, שפיתחה טכנולוגיה לגילוי מהיר של סרטן, שאותו מוביל, כמו את סבב הגיוס הקודם, מייסד חברת אורקל והמשקיע לארי אליסון ● בעקבות הגיוס הנוכחי, סך ההשקעות בחברה מגיע ל-45 מיליון דולר

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

בעקבות הזינוק בבורסה בת"א: גל מימושי מניות בהיקף של כמעט 3 מיליארד שקל ע"י בעלי עניין

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"

אילוסטרציה: Shutterstock

פסק הדין החדש שכל זוג נשוי צריך להכיר. וההשלכות

בית המשפט העליון קבע השבוע באופן תקדימי כי ניתן לחלק בין בני זוג המתגרשים גם נכס שהיה שייך לאחד מהם לפני הנישואים ● כל מה שכדאי לדעת על הסכסוך שמאחורי ההלכה החדשה, ההשלכות וגם - למה מעכשיו "חייבים לעשות הסכם ממון"

הון שחור / צילום: דוברות המשטרה

ועדת השרים אישרה את החוק נגד ארגוני פשיעה במכרזים ציבוריים

התוכנית החדשה תעניק לחשב הכללי במשרד האוצר סמכות לפסול ספקים ממכרזים ציבוריים על בסיס מידע משטרתי ● המנגנון החדש יחול על תחומים שבהם זוהתה מעורבות משמעותית של גורמי פשיעה, ותוקם ועדה מקצועית בראשות בכיר מאגף החשכ"ל שתגבש המלצות לפסילת ספקים ספציפיים

מתקרבים לגיל פרישה? החיסכון שיכול לתת לכם קצבה פטורה ממס

"תיקון 190" נשמע טכני, אך הוא מאפשר ניהול כסף פרטי דרך קופת גמל - עם שיעור מס שונה, גמישות בהשקעה וגם כמה מגבלות שחשוב להכיר ● למי הוא מתאים ומתי זה משתלם? לפני שמפקידים - חשוב להבין את כל המשמעויות

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי