גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נערכים לשוק התקשורת החדש: וואלה ו-ynet ישיקו ערוצי טלוויזיה

שני האתרים יציעו את התכנים שלהם לצד תכנים מקוריים ייעודיים שיופקו במיוחד ● הערוץ של וואלה ייקרא "וואלה פלוס", ובימים אלה מתנהלים מגעים עם פלטפורמות הטלוויזיה לשילובו; ynet ישתפו פעולה עם קבוצת סלוצקי ● הערוצים החדשים יוצעו בחינם לצופים

עידן אלרום, מנכ"ל וואלה, וברק קלמנוביץ', מנכ"ל ynet / צילום: עופר חג׳יוב,  ירון ברנר
עידן אלרום, מנכ"ל וואלה, וברק קלמנוביץ', מנכ"ל ynet / צילום: עופר חג׳יוב, ירון ברנר

השינויים הדרמטיים בשוק התקשורת, כתוצאה מחדירת השימוש באפליקציות הטלוויזיה על גבי האינטרנט (OTT), משפיעים גם על התנהלות אתר התוכן וואלה וקבוצת "ידיעות אחרונות", שמבקשים לקחת חלק בתעשייה המתפתחת. לגלובס נודע כי וואלה ו-ynet נערכים להשיק בחודשים הקרובים ערוצי טלוויזיה חדשים, שיכללו את התכנים של האתרים עצמם, מחוזקים בתכנים מקוריים ייעודיים שיופקו במיוחד.

בשונה מקשת, שבאמצעות מיזם FREE TV מבקשת להפוך להיות לא רק ספקית התוכן אלא גם הפלטפורמה עצמה, וואלה ו-ynet מקווים להפוך כבר בקרוב לחלק מחבילות הבסיס שיציעו שחקני ה-OTT הישראלים - פרטנר TV, סלקום TV, סטינג של yes, הוט פלוס ו-FREE TV.

נסביר כי לקשת, מעצם היותה קודם כל ערוץ טלוויזיה, יש כמות עצומה של תכני וידאו הפונים לכל הקהלים. באמצעות חבירה לגורם בעל תכנים משלימים - במקרה הזה RGE - מדובר בבסיס לצריכת תוכן מלאה של הצופה.

לעומת זאת, וואלה ו-ynet הם בבסיסם אתרי חדשות ואקטואליה, עם חיזוקים בתחומים מסוימים כמו תרבות. אין להם כמות מספקת של תוכן וידאו כדי לעשות זאת, ולכן הם מבקשים להיות ספק תוכן נוסף, שיאפשר לפלטפורמות להרחיב את הצעתן לצרכן.  

■ שידורי המהפכה: ספקיות הטלוויזיה מגבירות תחרות לקראת שירותי התוכן החדשים

עוברים למודל ההיברידי

וואלה צפויה להשיק את 'וואלה פלוס' - אפליקציה שאורזת לערוץ טלוויזיה את כל תכני הווידאו שכבר קיימים באתר, ואליהם יתווספו תכנים שמיוצרים בזרועות המדיה האחרות של קבוצת אלי עזור, כמו רדיו 103FM או תוכניות הספורט של צ'רלטון.

לאלה יתווספו גם תכנים שיופקו במיוחד לערוץ החדש, השייכים לעולמות שבהם עוסקת הקבוצה, כמו חדשות, תרבות או לייף סטייל. בתוכניות ייעשה שימוש בטאלנטים של קבוצת "ג'רוזלם פוסט". הערוץ אמור לשדר 24 שעות ביממה ולכלול בין היתר גם תוכניות והופעות בשידור חי.

לדברי עידן אלרום, מנכ"ל וואלה, הקבוצה כבר מדברת עם רוב הפלטפורמות לצורך יצירת הסכמים. "אנחנו מתכוונים לדבר עם כולם", מציין אלרום. "השאיפה שלנו היא להיות ערוץ שמוצע בחינם לצופים על גבי כל פלטפורמות ה-OTT הקיימות.

"ההסכמים המסחריים שונים מספק לספק. יש מודלים שבהם הפלטפורמה משלמת על התוכן, ויש כאלה של חלוקה ברווחים מפרסום. לחלק מהפלטפורמות שפועלות היום יש אינטרס להכניס לתוכן ערוצי חדשות, ולאחרות יהיה מה לעשות עם התוכן האיכותי של וואלה - חדשות, אקטואליה, תרבות וספורט. נפיק תכנים ייעודיים שלא היינו מייצרים אלמלא הערוץ, אבל כל מה שיעלה שם יעלה גם באתר".

לדבריו, וואלה לא מתיימר להילחם בענקיות הסטרימינג מחו"ל, וגם לא ב-FREE TV של קשת. "זה לא שירות חדש אלא ערוץ חדש לתוכן שלי, שיהיה פרוגרמטי. עם העלייה הצפויה של FREE TV והתגובות הטקטוניות שיתרחשו בשוק בעקבותיה, כמו ירידה של המחיר לצרכן ושחרור מוצרים חדשים לשוק, אופן הצריכה של הצופים ישתנה.

"אנשים יחשבו מחדש על חבילות הבסיס שלהם, ואני אשמח להיות בכל חבילות הבסיס בחינם ללקוח. אני לא נלחם בפלטפורמות ה-OTT, גם לא מאלה מחו"ל, כי תאורטית אנחנו יכולים להיכנס בהמשך גם לדיסני פלוס. להערכתי, יש סיכוי סביר שהפלטפורמות הבינלאומיות יבקשו לרכוש תכנים מקומיים.

"לצד הירידה בעולם הברודקאסט, כל השירותים הדיגיטליים שצומחים - כמו נטפליקס ודיסני - מכניסים למודלים שלהם פרסום, ומחפשים דרכים חדשות להגיע לצרכן במחיר נמוך. כולם זזים למודל היברידי - או דמי מנוי בשילוב פרסום, או שירות ללא דמי מנוי אך עם פרסום. גם יצרניות כמו סמסונג ו-LG מכניסות ערוצים לתוך הטלוויזיות שלהם באופן מובנה. לכן, בסבירות גבוהה יש סיכוי שנקבל פניות מסוג זה, ויקראו לנו פנימה".

בלי טלוויזיה "טיפשה"

בוואלה נערכים לממן את המהלך משיווק פרסום פרוגרמטי - פרסום המוגש על-ידי פלטפורמות ממוחשבות, המותאם אישית לצופה, שיימכר על-ידי וואלה. המודל מכונה בעולם FAST - Free Ad Supported Streaming TV, ובשנים האחרונות משתמשות בו רשתות טלוויזיה כמו בלומברג, NBC, ITV ו-PBS וגופים דיגיטליים כמו Tastemade, VICE ו-USA Today. היתרון הוא שהמודל מאפשר להציע למפרסמים פרסומות מדויקות ומטורגטות עבור קהל היעד שלהם. אולם כדי שפרסום מסוג זה יצליח, נדרשת השקעה גדולה ביצירת תוכן וידאו שיהיה איכותי מספיק, כדי שהצרכנים ירצו לצפות בו.

בניגוד לטלוויזיה מסורתית, שבה לא יודעים כמה עיניים באמת צופות בתוכן, בטלוויזיה הפרוגרמטית משלמים רק עבור מי שצופה - ולכן היכולת לייצר הכנסות מפרסום עוברת בראש ובראשונה בהצלחה לייצר תוכן שימשוך מספיק צופים.

"הסתכלנו על טרנדים של פבלישרים גדולים בעולם, וכולם יושבים על ספריות וידאו ענקיות", אומר אלרום. "המהלך שאנחנו עושים אמור לשנות את התפיסה של הפבלישרים והברודקאסטרים יחד. בסוף, הכול צריך להיות מחובר.

"עם הזמן, הצרכנים, הדיגיטל והדאטה יהיו חייבים לחיות ביחד. הטלוויזיה לא תישאר 'טיפשה'. אנחנו נערכים לזה, ובונים יחידה שתמכור מלאי של קונקטד טי.וי, כי להערכתי חלק בינוני או גדול מהפרסום יעבור לשם מהדיגיטל המסורתי, וחשוב שוואלה תהיה מוכנה בזמן".

מתרחבים גם באודיו

בערוץ של קבוצת "ידיעות אחרונות" מתעתדים להישען מבחינת חדשות על התכנים המיוצרים ב-ynet, ולעבות אותם בתכנים מקוריים, למשל דוקו ריאליטי. בקבוצה חתמו לאחרונה על הסכם עם סלוצקי הפקות, שבמסגרתו יופקו סדרות וסרטי תעודה בפורמט המותאם לצריכה דיגיטלית בפלטפורמות שונות - דסקטופ, מובייל וטלוויזיות חכמות.

לדברי ברק קלמנוביץ', מנכ"ל ynet, "כמו שחקני התוכן המובילים בעולם, גם אנחנו מקדישים משאבים בחיזוק תחומי האודיו והווידאו, המוגדרים כאזורי הצמיחה המרכזיים של האתר בשנה הקרובה".

בתחום הווידאו, ב-ynet עתידים לחשוף במהלך החודשים הקרובים הפקות דוקומנטריות בהיקף שטרם נראה באתר, שיצטרפו לתכני הווידאו שכבר מיוצרים על בסיס יומיומי - משדרי אולפן, הפקות מיוחדות וכתבות מגזין. "נפח הפעילות של האתר בתחום הווידאו יורחב משמעותית, במטרה לייצר תוכן איכותי שיהיה זמין לגולש מכל מכשיר, בכל מקום ובכל זמן, עם אפשרות לצפייה המשכית".

בכיר אחר בקבוצת "ידיעות אחרונות" מסביר כי "הטלוויזיה היא רק טריגר לייצר עוד תוכן איכותי. יש דרישה בשוק לתוכן וידאו מושקע ואיכותי יותר - גם בפלטפורמות הבינלאומיות שקמות פה וגם בקרב הברודקאסטרים המקומיים.

"להיות ערוץ בהוט או ב-yes זה לעבור מסע ייסורים. כעת ניתן לעשות את זה באופן מבוסס דיגיטל, עם מודלים עסקיים שונים - ויש דרישה של השוק. כשכל עולם הסטרימינג עולה, אף אחד לא יכול שלא להתייחס לכך, לא בטלוויזיה ולא ברדיו. זאת השקעה אסטרטגית קדימה.

"ברגע שהאתרים גדולים מייצרים יותר תוכן וידאו, יש יותר תוכן פרימיום שאפשר להגיש, ואם התוכן יהיה ממש טוב, ניתן יהיה לקבל עליו תשלום מהפלטפורמות - כמו שמשלמים לערוצי הספורט. כעת, כשכל השחקנים הבינלאומיים מגיעים כדי להתחרות, יצטרכו גם תוכן ישראלי, ולכן להערכתי די מהר יפנו לפבלישרים המקומיים ויציעו לקנות מהם תוכן".

ב-ynet נערכים לחזק את הסטרימינג לא רק בתחום הטלוויזיה, אלא גם בתחום הרדיו: לדברי קלמנוביץ', "האתר צפוי לעבור שדרוג משמעותי, כשלצד ההשקעה המתמשכת ביצירה ובהפצה של פודקאסטים, תורחב הפעילות לשידורי רדיו דיגיטלי יומיומיים, עם תוכניות מגזין ורצועות אקטואליה שיהיו זמינות להאזנה בפלטפורמות הקיימות, לצד פלטפורמות חדשות כמו אפליקציות ייעודיות לרכב".

עוד כתבות

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו