גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ביג מסכמת רבעון עם עלייה בהכנסות וקפיצה ברווחים

דמי השכירות (NOI) גדלו בכמעט 19% לסך 255 מיליון שקל ברבעון הראשון, וה-FFO (תזקים נקי מפעילות) הריאלי טיפס בכ-57% לכ-156 מיליון שקל

חי גאליס, מנכ''ל ביג / צילום: ביג מרכזי קניות
חי גאליס, מנכ''ל ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

חברת ביג מרכזי קניות מסכמת את הרבעון הראשון של 2022 עם זינוק חד של כ-300% ברווח הנקי לכ-136.5 מיליון שקל. את הרבעון המקביל ב-2021, במהלכו מרכזי הקניות בישראל היו סגורים במשך 50 ימים בשל הסגר השלישי של מגפת הקורונה, סיכמה ביג עם רווח נקי של כ-34 מיליון שקל. במהלך הרבעון נרשמה עלייה של כ-119 מיליון שקל בשווי של נדל"ן להשקעה ונדל"ן בהקמה, לעומת ירידה של כ-26 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. לדברי החברה, עיקר העלייה נובעת מעליית האינפלציה והמשך השבחת הנכסים המניבים והנכסים בהקמה.

ההכנסות ברבעון הראשון גדלו בכ-31% לכ-353 מיליון שקל, בהשוואה לכ-269 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה הקודמת, שכאמור אופיינה בירידות שנבעו מהשפעות הסגרים וההגבלות שהטילה המדינה בעקבות המגפה. הקפיצה בהכנסות מיוחסת גם לגידול בחברת הבת אפי נכסים והמשך הרחבת הפעילות של ביג , ביניהן פתיחת ביג יהוד ורכישת נכסים בסרביה.

דמי השכירות (NOI) גדלו בכמעט 19% לסך 255 מיליון שקל, בהשוואה ל-215 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2021, וה- FFO (תזקים נקי מפעילות) הריאלי טיפס בכ-57% לכ-156 מיליון שקל, לעומת כ-99.4 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2021. ההכנסות מהשכרה ודמי ניהול טיפסו ברבעון הראשון לכמעט 353 מיליון שקל, בהשוואה ל-269 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

בתקופה זו נרשם גידול של כ-15.1% בפדיונות החברה בישראל לעומת הרבעון המקביל ב-2021, הכולל תקופת סגר בעקבות הקורונה, וגידול של כ-10.3% לעומת הרבעון הראשון בשנת 2019 טרום תקופת הקורונה. שיעור התפוסה בנכסים בישראל עומד על 100% בקירוב, בסרביה על כ-97.8% ובארה"ב על כ-96.2%.

נכון למועד הדוח, לחברה נכסים לא משועבדים בסך של כ-1.8 מיליארד שקל מתוכם כ-1.3 מיליארד שקל נכסים מניבים . לאחר תאריך המאזן , שיחררה החברה משעבוד שני נכסים נוספים, ביג באר שבע וביג כרמיאל , בשווי כולל של כ-1.6 מיליארד שקל, כך ששווי הנכסים הפנויים עומד על כ-3.4 מיליארד שקל .

לדברי חי גאליס, מנכ"ל ביג מרכזי קניות, "העוצמה הפיננסית בימים אלו היא הדבר הכי חשוב, כי זו לא תקופה ברורה. כל השווקים מתנדנדים ורועדים וקיימת חוסר בהירות, אז מה שחשוב זו נזילות פיננסית והיכולת לדעת שאנחנו חזקים וההכנסות שלנו יציבות. אני חושב שבימים אלו שחשובה היציבות, העוצמה של הנכסים והפדיונות החזקים, אנחנו סך הכל חברה חזקה ויציבה".

נכון לסוף הרבעון הראשון לשנת 2022 לחברה יתרות מזומנים ופיקדונות בהיקף של כ-1.24 מיליארד שקל ומסגרות אשראי חתומות ופנויות בהיקף של 600 מיליון שקל. בנוסף, נכון למועד הדוח לחברה נכסים בלתי משועבדים בהיקף של כ-1.8 מיליארד שקל מתוכם כ-1.3 מיליארד נכסים מניבים. בנוסף, לאחר תאריך המאזן שחררה החברה משעבוד שני נכסים נוספים, ביג באר שבע וביג כרמיאל בשווי כולל של כ-1.57 מיליארד שקל, כך שנכון למועד פרסום הדוח שווי הנכסים הפנויים משעבוד עומד על כ-3.37 מיליארד שקל. בנוסף, לחברה אחזקה במניות סחירות של אפי נכסים (30.1% מההון) שאינן משועבדות בשווי כולל של כ-2.18 מיליארד שקל (נכון ל-31 במרץ 2022) יתרות המזומנים, קווי האשראי והנכסים הפנויים אינן כוללות יתרות של אפי נכסים.

"יש לנו נכסים לא משועבדים בשווי כמעט 2 מיליארד שקל שבכל רגע נתון אנחנו יכולים להשתמש בהם, וזה מה שחשוב לחברה כמו שלנו", הוסיף גאליס. "אנחנו ממשיכים לפעול במסגרת האסטרטגיה שלנו, רק בצורה יותר סולידית. לא קופצים על כל עסקה, בודקים היטב כל דבר, מחפשים עסקאות שאנחנו חושבים שיש בהם הן שילוב של עמידה בעקרונות של האסטרטגיה שלנו, והן סולידיות בצד הפיננסי מהצד השני, כמו עסקת רכישת הקניון במונטנגרו תמורת 95 מיליון אירו שהשלמנו השבוע, שמחזקת את הפורטפוליו שלנו באזור הבלקן וסרביה עם מימון טוב. בסוף אנחנו חברה שרוצה לאסוף נכסים חזקים ואת זה אנחנו ממשיכים לעשות. בימים כאלה אנחנו משתדלים לפעול בסולידיות ודפנסיביות ולראות שדברים יציבים וברורים, לא רצים לשום מקום מהר מדי, ואח"כ יבואו ההזדמנויות. עברנו הרבה משברים ותקופות סוערות בשווקים ובכלכלה, ומהתקופות האלה בד"כ ביג יצאה מחוזקת. אני מאמין שבעקבות התוצאות שלנו, העוצמה הפיננסית והניהול הסולידי גם את התקופה הזו נעבור בצורה טובה".

לפני כחודשיים דיווחה ענקית הקמעונאות פוקס על משא-ומתן המתנהל בינה לבין ביג, במסגרתו צפויה פוקס לרכוש 50% משטח של כ-30 אלף מ"ר בבניין המשרדים הראשון שיוקם במסגרת פרויקט מתחם ביג בפתח תקווה. אם יבשיל המשא-ומתן לכדי עסקה, פוקס תעביר לבניין המשרדים בפתח תקווה את המטה וההנהלה שלה וגם את מותגיה והחברות המוחזקות על-ידה. בהתייחסו להסכם המתגבש אמר גאליס כי "המשא ומתן עדיין בתהליך, וזו עוד אחת מהדוגמאות לעוצמת היחסים ושיתוף הפעולה עם שוכרים משמעותיים. לצד כל זה אנחנו ממשיכים בפיתוח מאוד משמעותי של פרויקטים בבנייה, בגלילות, אור עקיבא, כרמי גת, מגדל העמק, ואנחנו דוחפים לפרויקטים נוספים כמו פתח תקווה ונס ציונה, טירת הכרמל ודימונה. אנחנו בפול פאוור וגם בארץ וגם בחו"ל אנחנו בתנופת פיתוח וצמיחה משמעותית מאוד".

אסף נגר, המשנה למנכ"ל ביג, מסר: "אנחנו מסכמים את הרבעון הראשון של 2022 עם המשך המגמה של התחזקות סקטור המרכזים הפתוחים על פני הקניונים כאשר מרכזי החברה נהנים מגידול בפדיונות של כ-10% לעומת הרבעון המקביל ב-2019 טרום תקופת הקורונה. בארה"ב אנחנו ממשיכים ביישום האסטרטגיה למימוש הנכסים ועד כה מכרנו כ-67% מהפעילות, בשווי כולל הגבוה מהשווי בספרים. כפי שדיווחנו בעבר, בכוונתנו להפנות את כספי התמורה להמשך פיתוח והרחבת פעילותינו בשווקים הגאוגרפים בו פועלת החברה וכן בענף האנרגיה הירוקה".

"ברמה הפיננסית, מאז תחילת השנה גייסנו אג"חים בהיקף של כמיליארד שקל, הארכנו קו אשראי בהיקף של 600 מיליון שקל בתנאים עדיפים עד יוני 2024 ואף שחררנו משעבוד את שני הנכסים הגדולים ביותר של החברה בב"ש וכרמיאל. היקפי הנכסים הפנויים, המינוף הנמוך ועומס שכ"ד הנמוך על השוכרים במרכזי ביג, מציבים את החברה בעמדה מצוינת בפתיחתה של תקופת אי וודאות בשווקים".

ביג מרכזי קניות הוקמה על-ידי יהודה נפתלי ועוסקת בעיקר בהפעלת מרכזים מסחריים בישראל, בארה"ב ובסרביה. מרכזי הקניות של הקבוצה נחלקים לשתי קבוצות עיקריות: הקבוצה הראשונה עמה נמנים עיקר נכסי הקבוצה, כוללים מרכזים מסחריים פתוחים חד-קומתיים הממוקמים בדרך-כלל בסמוך לצירי תנועה ראשיים. הקבוצה השנייה כוללת קניונים ומרכזי קניות מסוג Life Style אשר משלבים בילוי וקניות. עם רכישת השליטה באפי נכסים הרחיבה החברה את פעילותה בתחום המשרדים.

עוד כתבות

בניין עיריית תל אביב־יפו / צילום: Shutterstock

חשד לשחיתות בהיקף מאות מיליוני שקלים, במעורבות משפחות פשע: עובדים בעיריית ת"א נעצרו

13 חשודים, בהם עובדי אגף התברואה בעיריית ת"א, נעצרו בחשד לעבירות שחיתות ציבורית, הלבנת הון וקיזוז חשבוניות פיקטיביות ● מהחקירה עולה כי עובדים בחברות ניקיון המספקות שירותים לעירייה פעלו להטיית מכרזים, תוך מתן שוחד וטובות הנאה לעובדי אגף התברואה ולמקורביהם

מוחמד מוחבר, צפוי להיות ממלא מקום הנשיא באיראן / צילום: Reuters, Pacific Press

מפעילות גרעינית ועד טילים בליסטיים: הכירו את הנשיא הזמני של איראן

כאשר נשיא מת או אינו כשיר למלא את תפקידו, החוק באיראן קובע כי ממלא מקומו יהיה הסגן הראשון ● עם מותו של איברהים ראיסי מונה סגנו הראשון מוחמד מוחבר ● בחירות לנשיאות יש לקיים תוך פרק זמן מקסימלי של 50 יום

בנק דיסקונט ובנק הפועלים / צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הרווח ירד, הדיבידנד גדל והמס החדש נכנס לפעולה: מאחורי דוחות הפועלים ודיסקונט

שני הבנקים הגדולים, שדיווחו על תוצאותיהם לרבעון הראשון של 2024, מלמדים על כמה מגמות בולטות במערכת הבנקאית ● התמתנות האינפלציה והתקררות בשוק ההלוואות העיבו על ההכנסות, ההפרשות להפסדי אשראי הצטמקו, והדיבידנד גדל במאות מיליוני שקלים

מגדל בין ערים / הדמיה: מילוסלבסקי אדריכלים

מגדל של 100 קומות על גבול ת"א: פרויקט חסר תקדים יוצא מהקפאה

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה ת"א תביא לאישור מהלך שיאפשר להקים את הפרויקט גם ללא השלמת גשר סמוך - שהיה עד כה תנאי לבנייה ● המטרה: לאפשר את שחרור המכרז לפרסום

חנן מור / צילום: אייל טואג

אחרי חצי שנה: ביהמ"ש אישר את הסדר החוב בחנן מור

עיקרי הצעת ההסדר הם השלמת פרויקטים של בנייה, מכירה ואכלוס של מאות יחידות דיור, מה שיאפשר פירעון חובות לחלק מהנושים ● כחלק מההליך ידוללו חנן מור ושותפו מאור לאחוזים בודדים בחברה הציבורית ● ביהמ"ש: "המרת החוב להון תאפשר לקבוצה לצאת לדרך חדשה תחת מינוף מוקטן"

נשיא איראן, איברהים ראיסי / צילום: ap, Vahid Salemi

קיצוני אפילו במונחים של איראן וכזה ששלח אלפים למותם. הכירו את הנשיא שנהרג בהתרסקות מסוק

מסוקו של איברהים ראיסי התרסק אתמול בגבול עם אזרבייג'ן, ולאחר דיווחים סותרים, באיראן הודיעו הבוקר רשמית על מותו, יחד עם שר החוץ האיראני ● הוא נחשב מהקשים שבין השמרנים האיראנים, לאחד מגדולי שונאי ישראל ומי שזוהה כאחד מהמועמדים הבולטים לרשת את המנהיג העליון עלי חמינאי עם מותו

רסול סעדה, ד''ר ספא אבורביעה, מוחמד ח'לאילה, רנין מרדי ושאדי חדאד, בפאנל בין פשיעה לצמיחה / צילום: תמר מצפי

"יש בחברה הערבית 30% צעירים, זה הון אנושי עצום"

בפאנל שעסק בפשיעה בחברה הערבית, שוחחו מומחים ודנו בשורשי הבעיות במגזר ובמניעים לצמיחה ● "ארגוני הפשיעה מעניקים משמעות ותחושת שייכות"

מרכז נתניה / צילום: איל יצהר

מעל 3.5 מיליון שקל לדירת 4 חדרים: העיר הגדולה שמתברגת בצמרת המחירים, מיד אחרי תל אביב

מחיר ממוצע של דירה שנרכשה ברבעון הראשון היה גבוה בכ–130 אלף שקל מהמחיר ברבעון השלישי אשתקד לפני המלחמה, כשהעליות נרשמו גם בצפון ובדרום ● תל אביב נשארת הכי יקרה, אם כי שם מחיר דירת 4 חדרים דווקא ירד בחצי השנה האחרונה ● הרצליה היא העיר הגדולה הבאה בתור, עם 3.65 מיליון שקל לדירה. ומי העיר היחידה שבה נרשמו ירידות?

גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר

האפיק שסידר לאלטשולר שחם את התשואות ברבעון והתחזיות להמשך

לאחר הירידות בשוקי ההון בחודש אפריל, נרשמו עליות חדות במדדי וול סטריט מתחילת החודש הנוכחי בעוד הבורסה בת"א מדשדשת ● המומחים מעריכים כי שנת 2024 תסתיים בתשואה חיובית לחוסכים, אבל הדרך לשם, הם מזהירים, תהיה תנודתית במיוחד ● וגם: כך התהפכה טבלת התשואות ואילו גופים הצטיינו

המתקפה הישראלית ברפיח העירה את יצרני הפייקים בעולם

העולם דרוך לקראת פעולה צבאית רחבה ברפיח, והפייקים מופצים בהתאם ● המשרוקית של גלובס

נשיא איראן איברהים ראיסי שנהרג בתאונת מסוק / צילום: Reuters

"תזמון רגיש במיוחד": כך סיקרו בעולם את מותו של נשיא איראן

הידיעה על התרסקות המסוק בה נהרגו איברהים ראיסי ושר החוץ האיראני תפסה את הכותרות הראשיות במרבית אתרי החדשות הזרים ● "איראן נותרה ללא שניים ממקבלי ההחלטות החשובים ביותר שלה, במהלך זמנים מטלטלים", נכתב בניו יורק טיימס ● וגם: כך הגיבו מנהיגי העולם למות הנשיא האיראני

אבי לוי, מנכ''ל דיסקונט / צילום: ישראל הדרי

רווחי בנק דיסקונט ירדו ב-17% ברבעון; שיפור ניכר בהוצאות בגין הפסדי אשראי

הירידה ברווח הנקי מוסברת על ידי הבנק בשינוי בעליית המדד ומצמצום פער הריבית ● הכנסות הבנק ירדו ב-5% ● דירקטוריון הבנק החליט על חלוקת דיבידנד בשיעור של 30%, בסך של 315 מיליון שקל

דב קוטלר, המנכ''ל היוצא של בנק הפועלים / צילום: כדיה לוי

ברקע מכתב המפקח: הפועלים עם רווח של 1.9 מיליארד שקל ויחלק 40% כדיבידנד

שבועיים אחרי שמנכ"ל הבנק דב קוטלר הודיע על פרישה, הפועלים מפרסם דוחות ומגלה תשואה להון של 14.6% ברבעון הראשון של השנה ● בתיאום עם בנק ישראל יחלק הפועלים דיבידנד של 775 מיליון שקל, ימים ספורים אחרי שהמפקח על הבנקים קרא לחלוקת רווחים שקולה על רקע המלחמה

אילוסטרציה: shutterstock

רוב שוקי המניות בשיא כל הזמנים. זה מה שחושבים האנליסטים

שוקי המניות ב-14 מתוך 20 הכלכלות המובילות בעולם נמצאים כעת בשיא כל הזמנים או קרובים אליו ● רינת אשכנזי, הכלכלנית הראשית של הפניקס בית השקעות: הראלי התרחש לא רק בשוק המניות השנה, אלא כמעט בכל אפיקי ההשקעה

חברות המזון הפרטיות. האם תהיה שקיפות? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בג"ץ מאותת: חברות מזון ייאלצו לחשוף רווחיות של מוצרים

ויסוצקי, אסם, שטראוס, קימברלי קלארק, סוגת, יוניליוור, סנו והחברה המרכזית למשקאות קלים עתרו לבית המשפט העליון במטרה להימנע מחשיפת נתוניהן ● מסתמן כי העתירות יידחו, והרכב השופטים קבע: למפקח על המחירים יש סמכות לדרוש את הנתונים

כרים חאן, התובע הראשי בבית הדין הפלילי הבין-לאומי / צילום: AP-Mary Altaffer, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המסר המסוכן של האג: אין הבדל בין מנהיג טרור למנהיג דמוקרטי

כרים חאן, התובע הכללי של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, התייצב בפני המצלמות והודיע לראשונה בראיון ל-CNN על כוונתו להעמיד לדין את ראשי חמאס מחד ואת נתניהו וגלנט מאידך ● הניסיון ליצור השוואה בין הצדדים הוא מסוכן למעמד הדמוקרטיה

בניין בית הדין הפלילי הבין־לאומי בהאג / צילום: Shutterstock

"בקשה שערורייתית": תגובות חריפות בעולם נגד החלטת התובע בהאג

"אין שום הקבלה או שוויון בין ישראל לבין חמאס. אנו נעמוד תמיד עם ישראל נגד האיומים על ביטחונה", אמר נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, לאחר שהתובע הכללי של ביה"ד הפלילי הבינלאומי בהאג דרש הוצאת צווי מעצר לרה"מ נתניהו ולשר הביטחון גלנט ● 
גם בבריטניה, צ'כיה ואוסטריה יצאו נגד ההחלטה

רקפת רוסק עמינח / צילום: רון קדמי

התפקיד החדש של רקפת רוסק עמינח בחברת השבבים הישראלית

רוסק עמינח, מנכ"לית בנק לאומי לשעבר, מונתה ליו"ר סטארט-אפ השבבים היילו לאחר פטירתו של היו"ר הקודם והמשקיע הראשון בחברה, זהר זיסאפל ● במרץ האחרון הרחיבה היילו את סבב הגיוס שלה שהחל ב-2021 לפי שווי של 1.13 מיליארד דולר

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

ההחלטה הפתאומית: פרטים חדשים מאחורי הודעת התובע בהאג

בחודשים האחרונים התקיים שיח דיסקרטי וחריג בין גורמים ישראלים לבין צוותו של תובע בית הדין הבינלאומי הפלילי בהאג, כרים חאן ● בארץ הופתעו מההודעה החריגה והתקדימית של חאן, שהיה אמור להיפגש עם גורמים מקצועיים שיציגו לו כיצד פועלת ישראל בהתאם לדין הבינלאומי במלחמה בעזה

דרור מרמור, גורי נדלר, רות שוורץ, ארז קמיניץ וענאיה בנא, בפאנל בנייה, דיור והתחדשות עירונית כמנוע צמיחה / צילום: תמר מצפי

בנייה עירונית במרכזי יישובים ערביים גדולים כמפתח לצמיחה

בכנס גלובס שוחחו בכירים בפאנל על האתגרים בתכנון ובנייה בחברה הערבית ● עוד נידונה השאלה: האם נכון להמשיך לבנות יישובים מגזריים? המשתתפים הסכימו כי הגיע הזמן לשינוי