גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הגז הזורם ממאגר לוויתן מזרים עשרות מיליוני דולרים לכיסיהם של יזמי רציו

מאז החלה ההפקה מהמאגר ב-2020 שילמה השותפות תמלוגים של כ-30 מיליון דולר לשותף הכללי שבראשות משפחות לנדאו ורוטלוי ● עלייה במכירות לוויתן ברבעון הראשון כתוצאה מעלייה במחירי הגז הטבעי ובכמויות הגז שנמכרו למצרים

יגאל לנדאו, מנכ''ל רציו / צילום: יהושע יוסף
יגאל לנדאו, מנכ''ל רציו / צילום: יהושע יוסף

הכנסותיה של שותפות חיפושי הגז והנפט רציו ממשיכות לצמוח בזכות מכירות הגז הגבוהות הנובעות ממאגר לוויתן. ברבעון הראשון של 2022 רשמה רציו הכנסות ממכירות של 82 מיליון דולר, המשקפות צמיחה של 13% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. רציו מחזיקה ב-15% מהזכויות במאגר הגז הטבעי לוויתן אשר במימי הים התיכון, כ-120 קילומטר מערבית לחיפה. ההפקה מהמאגר החלה בתחילת 2020.

לראשונה: רוסיה מפסיקה חלקית את אספקת הגז הטבעי לגרמניה
אלהרר נסוגה בשל לחץ בנט, לפיד וליברמן: מה עומד מאחורי חידוש מכרזי הגז הטבעי?

את העלייה במכירות הרבעוניות זוקפת רציו לעלייה במחירי הגז הטבעי הנמכר בשוקי היצוא, אשר מוצמד בחלקו למחיר חבית נפט מסוג ברנט, וכן מהעלייה בכמויות הגז הטבעי שנמכרו למצרים.

ברציו מסבירים, כי המחיר הממוצע של הגז הטבעי הנמכר למצרים גבוה יותר מהמחיר בשוק הישראלי, ולכן מעלה את סך ההכנסות כאשר גדלות המכירות למצרים על חשבון המכירות בישראל.

במהלך הרבעון הראשון הופקו במאגר לוויתן 2.72 BCM (מיליארד מטר מעוקב) של גז וכן 215.3 אלף חביות קונדנסט (גז טבעי מעובה, המהווה תוצר לוואי של הפקת הגז הטבעי, ומשמש לייצור בנזין). 

 

עלייה בהיקף התמלוגים שמשלמת רציו

בהתאם לעלייה בהיקף המכירות, חלה גם עלייה בהיקף התמלוגים שמשלמת שותפות רציו למדינה, וכן בתגמול-העל שהיא משלמת לשותף הכללי, המאגד את יזמי השותפות,  וזאת בהתאם להסכם השותפות.

ברבעון הראשון שילמה רציו תמלוגים בהיקף של 13.7 מיליון דולר, לעומת 12 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. שיעור התמלוגים נשאר זהה, ברמה של 16.7% מסך ההכנסות ממכירות.

לדברי רציו, החל ממועד תחילת אספקת הגז ממאגר לוויתן משלמים שותפי לוויתן למדינה מקדמות על חשבון תמלוגי המדינה בגין ההכנסות מפרויקט לוויתן, בשיעור של 11.26%, ונוסף על כך משלמת השותפות, בהתאם להסכם השותפות, תמלוגי-על של 5.4% לשותף הכללי.

סך התמלוגים למדינה עמד ברבעון הראשון של 2022 על 9.2 מיליון דולר, ואילו סך תמלוגי-העל לשותף הכללי עמד על 4.4 מיליון דולר. בשנת 2021 כולה שילמה השותפות תמלוגים למדינה בסכום של 33 מיליון דולר, ותמלוגי-על לשותף הכללי בסכום של 18.6 מיליון דולר, ואילו ב-2020 עמד אותו תמלוג על 10.5 מיליון דולר.

דמי ניהול של 95 אלף דולר לשותף הכללי

בחודש מעבר לכך, בהתאם להסכם הניהול שאושר אשתקד, החל מאפריל 2021 משלמת השותפות לשותף הכללי דמי ניהול של 95 אלף דולר בחודש, בגין העמדת שירותי ניהול, ייעוץ, פיתוח עסקי, ייעוץ וליווי בתחומי מימון, אסטרטגיה, שיתופי פעולה, ניהול משברים ושירותים אחרים, אשר יינתנו בידי נושאי משרה בשותף הכללי. כל יתר הוצאות ניהול השותפות והשותף הכללי תחולנה על השותפות.

בעלת היחידות הגדולה ברציו היא חברת לאנדלן השקעות שבבעלות משפחות לנדאו ורוטלוי, המחזיקה בכ-10% מהזכויות בשותפות, בשווי נוכחי של 324 מיליון שקל. בעל מניות מרכזי נוסף הוא השותף הכללי, רציו חיפושי נפט, המחזיק כ-9% מהיחידות, בשווי שוק של 276 מיליון שקל, וכן זוכה כאמור לתמלוגים ולדמי ניהול מהשותפות. 

בעלי המניות בשותף הכללי הם משפחת רוטלוי (34%), משפחת לנדאו (34%), שלומי שוקרון (15%), יורשי צבי צפרירי (8.5%) ואיתן אייזנברג (8.5%). ברבעון הראשון של 2022 עמדו הוצאות ההנהלה והכלליות של השותפות על 2 מיליון דולר, לעומת 1 מיליון דולר ברבעון המקביל (טרם כניסת ההסכם החדש לתוקף).

הוצאות ההנהלה והכלליות כוללות בעיקר הוצאות בגין שירותים מקצועיים, שכר ודמי ניהול לשותף הכללי. לדברי רציו, הגידול בסך ההוצאות ברבעון הראשון לעומת הרבעון המקביל נבע בעיקרו משינוי בסדר שירותי הניהול בין השותפות לבין השותף הכללי, החל מ-23 באפריל 2021.

הרווח הנקי של השותפות עלה ברבעון הראשון של 2022 ב-15% ל-28.5 מיליון דולר, כאשר מצד אחד הציגה השותפות ירידה של 9.1 מיליון דולר בהוצאות המימון, אולם מנגד רשמה לראשונה הוצאות מסים על הכנסה של 11.3 מיליון דולר. כבר בדוחות לסיכום 2021 הכירה השותפות לראשונה בהוצאות מס של 24.7 מיליון דולר בגין מסים נדחים. הסיבה לתחילת תשלומי מס הכנסה היא תיקון לתקנות מס הכנסה, שנכנס ב-2022 לתוקף, בקשר עם שינוי במשטר המס של השותפויות.

שותפות רציו נסחרת בבורסה לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל, לאחר שיחידת ההשתתפות שלה הניבה תשואה מתואמת דיבידנדים של 4% בשלוש השנים האחרונות. בעשר השנים האחרונות הניבה רציו תשואה מתואמת של 25% בלבד, לעומת תשואה של 100% שרשם מדד ת"א-125 בתקופה זו.

עוד כתבות

רכבים ליצוא בנמל בסין / צילום: Reuters

מהפך: יצוא המכוניות מסין לישראל התרסק ברבעון הראשון

ברבעון הראשון של 2024, יצוא הרכבים החשמליים הסיניים לישראל התכווץ ב-51%, כך לפי נתונים שפרסם המכס בסין. אלו הסיבות לכך ● קבוצת ב.מ.וו חשפה חשמלית חדשה של המותג "מיני", XPENG מתחילה לייצא קרוס־אובר חשמלי חדש ו־DAYUN משיקה סדאן גדולה ומפוארת - וכל אלו יגיעו לישראל עוד השנה ● השבוע בענף הרכב

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

עליות בוול סטריט; טסלה קופצת ביותר מ-15%

השקל מתחזק במעל 1% מול הדולר, 3.76 שקלים ● דומינו'ס פיצה קופצת אחרי שפירסמה דוחות שעלו על ציפיות האנליסטים ● אילון מאסק בסין וטסלה קיבלה שם בשורות טובות ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזון תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

השקל מתחזק מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

השקל מזנק ביותר מ-1.5% מול הדולר; אלו הסיבות

ההתקדמות במשא ומתן על הפסקת האש ושחרור חטופים, העליות בסוף השבוע האחרון בוול סטריט ואלה הצפויות היום, מעלות את הביקוש למטבע המקומי ● אבל התנודתיות בשערו צפוייה להמשך

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ