גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אנשים איבדו את הבושה": עו"ד רלי לשם יוצא נגד הקולגות

לרלי לשם, ראש מחלקת הליטיגציה במשרד עו"ד הגדול בארץ, נותרה תשוקה למקצוע לאחר יותר מ־40 שנה בתחום, ודווקא בשל כך הוא חש בנוח למתוח ביקורת על הקולגות • על המשרדים הבינוניים: "עניין של זמן עד שלא ימצאו את עצמם" • על פרשת אתי כרייף: "היא ונוה גרמו לפגיעה תדמיתית בעורכי הדין ובבתי המשפט" • ועל הימשכות ההליכים בבתי המשפט: "עורכי דין מבקשים דחיות ללא סוף"

עו''ד ד''ר ישראל (רלי) לשם / צילום: איל יצהר
עו''ד ד''ר ישראל (רלי) לשם / צילום: איל יצהר

"אנשים איבדו את הבושה. אובדן הבושה ותרבות הפייק ניוז משפיעים על הצפת בתי המשפט בתביעות סרק. תרבות הפייק ניוז השפיעה על כך שאנשים מוכנים לטעון בפני בית המשפט מבלי להניד עפעף טענות, כשהם יודעים שלא יוכלו להוכיח. בשנות ה־70, עו"ד לא היה קם וטוען טענה שהוא יודע שהיא לא נתמכת בעובדות". כך אומר ד"ר ישראל (רלי) לשם, שותף במשרד מיתר הגדול ביותר בארץ ומנהל מחלקת הליטיגציה של המשרד המונה כ־100 עורכי דין.

בנוגע לתביעות הסרק המוגשות לבית המשפט, לשם מוסיף כי "הגישה לערכאות בישראל לעיתים גבוהה מידי ומביאה לתביעות סרק. הטכנולוגיה, ושינוי התרבות שהביאה לאורך השנים, לחלוטין משפיעה על מערכת המשפט. בחברה הישראלית שמושפעת מהרשתות והשיח שם, יש לא מעט תרבות של פייק ניוז".

בראיון לגלובס מספר לשם על התשוקה לניהול תיקים בבית המשפט, כיצד מתנהל "מגה־משרד", מדוע אין גיל פרישה במיתר, ויוצא נגד תרבות דחיית הדיונים של עורכי הדין בישראל, שמביאה להימשכות הליכים בבתי המשפט. הוא מתייחס גם לעתיד משרדי עורכי הדין הבינוניים, ולמעמדה של לשכת עורכי הדין כיום.

"בחיים לא אוותר על ניהול תיקים"

לאחרונה מלאו ללשם 70 ובשבוע שעבר נישא לבת זוגו, היועצת המשפטית של בנק לאומי - עו"ד מור פינגרר (41). הוא אב לשלושה ילדים בוגרים וסב לשני נכדים. לאחר יותר מ־40 שנה בעולם הליטיגציה, לשם עדיין מלא תשוקה לניהול תיקים בבית המשפט ונהנה מתפקידו המשלב ניהול אנשים וניהול תיקים. "בחיים לא אוותר על ניהול תיקים.

ברמה המקצועית זה מה שגורם לי לקום בבוקר. אני במקצוע מיוחד. גם מנהל, וגם מנהל תיקים. כשעוסקים בליטיגציה, בתיקים מורכבים ומעניינים, השחיקה נמוכה".
לשם נחשב לאחד המומחים בתחומי סדר הדין האזרחי והבוררות המסחרית בישראל.

בימים אלו הוא מייצג את אנרג'יאן, המתחרה של נובל, בנוגע למאגרי הגז כריש ותנין; את פולקסווגן המתמודדת עם פרשה המכונה "דיזלגייט" ומתנהלת במקביל בכמה מדינות בנוגע לנזק שנגרם ממנועי דיזל מזהמים; וכן, לשם ייעץ בזמן אמת לאילן ישועה, מנכ"ל וואלה לשעבר ועד מרכזי במשפט נתניהו. ישועה פנה ללשם לאחר שהבוס שלו שאול אלוביץ' ורעייתו איריס ביקשו למחוק את ההתכתבויות ביניהם. הוא ייעץ לישועה לשמור את המידע ולא למחוק, ומשרדו אף שמר את החומרים בכספת. התכתבויות אלו מהוות את אחת הראיות המרכזיות בתיק. לשם נרשם כעד תביעה מטעם המדינה, אך הצדדים הסכימו להגיש את הודעתו ברשות ניירות ערך בהסכמה, וויתרו על זימונו לבית המשפט.

בין התיקים שבהם ייצג, נמנים תביעות נגזרות נגד הבנקים לאומי ומזרחי בפרשת הסיוע ללקוחות אמריקאים להתחמק ממס, איגוד הבנקים במסגרת עתירה לבג"ץ בעניין הגבלת שכר הבכירים, ומנכ"ל רמדיה לשעבר גדעון לנסברגר שהואשם בגרימת מוות ברשלנות. התיק הסתיים בהודאה בעבירה קלה יחסית (גרם הפצת מחלה ברשלנות) ובביצוע שירות לציבור.

את דרכו המקצועית התחיל לשם כמתמחה של השופט שלמה אשר בבית המשפט העליון, ושל אמנון גולדנברג במשרד ש. הורביץ, שאותו העריץ. לאחר שקיבל את רישיון עריכת הדין בשנת 1978, שימש כיועץ משפטי בבורסה לניירות ערך. לאחר שנה, לשם הבין כי הוא לא בנוי להיות עו"ד של חברה, ופתח משרד עורכי דין. כעבור שלוש שנים נסע לארה"ב במטרה לעשות דוקטורט במשפטים, ועבד בפירמת Cravath, Swain & Moore הוותיקה במשך שנתיים. עם שובו לישראל ב־1985 הצטרף למשרד צדוק, ומשם עבר לליפא מאיר. בתום שש שנים הקים את לשם ברנדיין, וב־2003 התמזג המשרד עם מיתר עם כ־60 עורכי דין - והיה למשרד החמישי בגודלו באותה עת.

"גודל מעולם לא היה שיקול בפני עצמו"

בשנים האחרונות נמשכת מגמת המיזוגים והקונסולידציה בשוק עריכת הדין, וניכר כי שיקול הגודל משחק תפקיד. השנה, משרד מיתר כבש ממשרד הרצוג פוקס נאמן את התואר המשרד הגדול בישראל עם 448 עורכי דין. "גודל מעולם לא היה שיקול בפני עצמו. אנחנו לא משתתפים בתחרות מיהו המשרד הגדול ביותר, אנחנו כן משתתפים בתחרות מיהו המשרד האיכותי ביותר. הגודל נדרש בשל הצורך לפתח תחומי מומחיות רבים, למשל קריפטו. לפני עשר שנים לא ידעו מהו". לשם מוסיף כי כדי לספק שירות לכמה לקוחות במקביל בעסקאות מורכבות, חייבים להתמחות בתחומים רבים.

האם יש למיתר כוונות לבצע מיזוגים?
"תמיד שמחים להרחיב במקומות שהדבר נדרש. אנחנו לא בוחנים מגה־מיזוג, זה לא מעשי בגלל ניגודי העניינים. בנוסף, אם היינו עושים מיזוג עם משרד גדול אחר - יש חשש שיצטרכו לעשות מיזוג תרבויות".

האם משרד יגאל ארנון־תדמור הממוזג מהווה תחרות?
"יש מספיק עבודה בשוק. התחרות היא באיכות ובמוניטין, ברשימת הלקוחות. אנחנו, תודה לאל, במקום טוב. אני מאחל להם בהצלחה. אנחנו לא חוששים מתחרות".

מה אתה חושב על מגמת המיזוגים והיעלמות המשרדים הבינוניים?
"אני מעריך שזה עניין של זמן שהבינוניים (120-40 עורכי דין) לא ימצאו את עצמם. אני לא מתכוון למשרדי הבוטיק האיכותיים. היום זה בולט שהיכולת של משרד בינוני לגייס אנשים איכותיים, לקבל לקוחות מחו"ל ולהיות מעורבים בתיקים גדולים - הולכת ונהיית מצומצמת. לכן, משרדים בינוניים צריכים להחליט מה האסטרטגיה שלהם והזהות שלהם. במובן מסוים הם חסרי זהות ייחודית, וזהות היא דבר הכרחי להצלחה". לשם מסייג את דבריו. "אני מדבר בהכללה ויש ביניהם משרדים מצוינים, אבל לא כולם. אני חושב שזה מה שהניע את תדמור להיכנס לקבוצת הגדולים".

מה ההבדל בין המיזוג שעשית בשנת 2003 עם מיתר להיום?
"סדרי הגודל, המספרים שונים. במיתר היו 35 עורכי דין ובלשם ברנדיין 25. קל למזג משרד כשהקשר אישי. כשאתה ממזג שני משרדים עם מאות עורכי דין, אתה נמצא במקום אחר. השאלה היא עד כמה התרבויות שונות. במקרה של מיתר ולשם ברנדיין היה דמיון, לכן המיזוג הצליח".

"מליאת השותפים" במשרד מונה 160 אנשים

ניהול משרד עורכי דין שונה ממשרד למשרד. לשם מספר כי מיתר מנוהל על ידי אקזקוטיבה המונה עשרה שותפים. במשרד אין תואר "שותף מנהל" כפי שיש, למשל, במשרדים גדולים אחרים. את הניהול האסטרטגי מבצע עו"ד דני גבע, ועל הניהול היומיומי אחראי עו"ד יורם מובשוביץ.

בה בעת, קיימת במיתר "מליאת השותפים" הכוללת 160 שותפים, מרביתם שותפי הון וחלקם שותפי שכר. לדברי לשם, המליאה מקבלת החלטות משמעותיות. "זו שותפות חריגה - כל השותפים מרגישים שהם מעורבים בה. כל השותפים חולקים את המידע הפיננסי של הפירמה. מי שמחליט על מינוי שותף שכר זו מליאת השותפים. אם לשותף יש הסתייגויות משמעותיות לגבי מינוי, הוא לרוב לא ימונה כשותף", מסביר לשם. את שותפי ההון (המחזיקים באחוזים בשותפות במשרד - נ.ש.) ממנה האקזקוטיבה. לדברי לשם, לעורכי דין בפירמה לוקח בין 10-8 שנים כדי להתקדם לרמת שותף שכר. על השאלה מתי מגיעים לשותפות הון (אקוויטי)? לשם לא משיב.

גיל הפרישה: "אין תשובה נכונה"

סוגיה נוספת המשתנה ממשרד למשרד היא גיל הפרישה. בניגוד למגזר הציבורי, שבו החוק מחייב לפרוש בגיל 67 - בפירמות עורכי הדין המצב שונה. בחלק יש מדיניות פרישה ובחלק אחר לא, בדומה למשרד מיתר שהוא צעיר יחסית, ולשם הוא היחיד שמלאו לו 70. הוא תומך בכך שלא יהיה גיל פרישה קשיח. "נתקלתי בשותפים בפירמות בינלאומיות שהיו עורכי דין יוצאים מהכלל ונאלצו לפרוש, והם די אומללים היום. הדרך היא למצוא את האיזונים מבלי לקבוע כללים נוקשים. במיתר אנחנו לא פועלים לפי 'מנואל'".

הוא מוסיף כי "במשרדים הגדולים בעולם גיל הפרישה נע בין 62 ל־65. היום תוחלת החיים היא ארוכה. אנשים מעל גיל 65 מתפקדים בצורה טובה ומביאים איתם את הניסיון שלהם. אין הצדקה אמיתית, למעט הרצון לקדם את הדור הבא. היום לשלוח אדם הביתה שהייתה לו קריירה אינטנסיבית, להגיד לו 'לך תמצא את עצמך', יכול להיות פגיעה לא מבוטלת".

האם אתה מעורב בפעילות לשכת עורכי הדין?
"אני לא מעורב כיום. אני חושב שלשכת עורכי הדין לא עושה מספיק. גוף שיש בו יותר מידי פוליטיקה פנימית. הלשכה לא בנתה לעצמה מעמד חברתי ציבורי שכאשר היא משמיעה קול - הוא מקבל משקל משמעותי". לשם מציין כי פרשת מין תמורת מינוי, שבה היה מעורבים אפי נוה ואתי כרייף, גרמה "נזק בל ישוער גם ללשכה, וגם לתדמית עורכי הדין ולבתי המשפט. זה גרם לזיהום אדיר".

מה דעתך על מינוי שופטים שנכשלו בקורס שופטים (קורס הנערך על ידי הרשות השופטת ומהווה המלצה לוועדה - נ.ש.)?
"הקורס הוא קורס מקצועי ויש לו יכולת ניבוי טובה לגבי כישורי המועמדים כשופטים. ברור שיכולות להיות טעויות אבל, בעיניי, אין הצדקה לקדם לשיפוט אדם שנכשל מובהק בקורס. הפרקטיקה לא ראויה". לשאלה בנוגע לאתי כרייף והשפעתה על המקצוע, הוא משיב כי "היא גרמה לפגיעה תדמיתית גדולה לתהליך מינוי שופטים, ולתדמית השופטים במדינה".

"עריכת דין זו לא עבודה במפעל, זה סגנון חיים"

מה אתה חושב על הגישה של הדור הצעיר של עורכי הדין?
"'וורק לייף באלאנס' זה משהו משמעותי עבור הדור הצעיר. כשהייתי עו"ד צעיר, העבודה הייתה במקום הראשון, אבל סדרי העדיפויות השתנו. מצד שני, מי שאצלו וורק לייף באלאנס זה יותר ה'לייף' ופחות ה'וורק', אולי לא מתאים לעבוד כעו"ד. זו לא עבודה במפעל, זה סגנון חיים".

בין לקוחותיו של לשם נמצאים, כאמור, חלק מהבנקים - בהם לאומי ומזרחי שאותם ייצג בפרשת הסיוע להעלמות מס של אזרחים אמריקאים. לשאלה כיצד מתמודדים בבית המשפט עם ייצוג גופים כמו בנקים, הנתפסים כ"רעים" בציבור, הוא משיב כי "לעיתים קרובות אני מייצג גורמים שפחות זוכים לאהדה ציבורית, כמו אנשים עתירי ממון. אני לוקח בחשבון כחלק מהאסטרטגיה בתיק את מידת האהדה בציבור ובמערכת, אילו טענות להעלות, ועם מה ללכת לבית המשפט".

"האופי הישראלי משליך על העומס בבתי המשפט"

אחת הבעיות הגדולות של מערכת המשפט בארץ היא העומס על רשויות אכיפת החוק. "בזה לא אשמה המערכת, אלא האופי הישראלי שעל כל דבר מוכן להילחם ולגשת לבית המשפט", אומר לשם ומפנה גם אצבע מאשימה לעורכי הדין שתורמים להימשכות ההליכים בבקשות דחייה. לדבריו, "כמות ההליכים שמוגשים היא פנומנלית. לא נולד המועד שנקבע שהצדדים לא יבקשו להזיז אותו. האופי הישראלי של אי עמידה בלוח זמנים עומד בעוכרי המערכת".

אחת הדרכים לטפל בעומס הוא הטלת הוצאות על הצד המפסיד. התקנות קובעות כי יש להטיל הוצאות בכל הליך ככלל. לשם אומר כי ההוצאות המוטלות בישראל לא ריאליות וכי כל שופט פוסק לפי תפיסת עולמו. "כל שופט עושה מה שנראה לו . זה פוגע באמון הציבור. ביהמ"ש העליון מעולם לא ניסה לעשות סדר. כי כשאתה מערער על הוצאות אתה חוטף מקלחת שאתה מבזבז את זמנו של ביהמ"ש". לשם מוסיף כי "אם יפסקו הוצאות ריאליות מספר התיקים ירד לחצי".

לשם הוא שותף בחברה הציבורית תורפז (7.3%), לצד גרושתו נורית המחזיקה ב-7.5%. החברה בשליטת קרן כהן חזון (44.3%), והיא נסחרת בבורסה לפי שווי של 2.2 מיליארד שקל. הוא משמש כדירקטור ומעורב בעניינים האסטרטגיים. לשם היה היועץ המשפטי של חברת אדמה שעוסקת בכימיה, וכך נחשף לתחום. "אחרי שהפסקתי לייצג את החברה ופרשו ממנה מנהלים בכירים, השקענו בחברת כימיה ארומור", הוא מספר. "עשינו אקזיט של קרוב ל־100 מיליון דולר. נוצרו יחסי שותפות עם קרן חזון. אחרי שמימשנו את ההשקעה שם אז רכשנו את תורפז, והתחלנו לפתח אותה. זה תחום שאני מבין את הצד העסקי שלו. האסטרטגיה של תורפז היא בגידול אורגני וגידול באמצעות רכישת חברות בעסקים. רכשנו עשר חברות".

החברה הגיעה לבורסה במאי 2021 לאחר הנפקה ראשונה, וגייסה 208 מיליון שקל לפי שווי של 675 מיליון שקל. החברה עוסקת בתמציות טעם וריח, ומייצאת לעשרות מדינות. לאחרונה רכשה החברה את פנטאור מתחום האפייה, בסכום של 10 מיליון שקל. וזאת, לאחר שרכשה עוד קודם לכן את השליטה (60%) בבאלירום, חברת תבלינים מבאר שבע, בסכום של יותר מ־16 מיליון שקל.

מהן השאיפות שלך?
"להספיק דברים שלא הספקתי. הייתי רוצה לעשות דברים פן־חברתיים. לנהל תיקים שלא עוסקים רק בכסף וכלכלה, שיכולים להביא לתועלת לחברה. וגם, ליהנות ולנצל את הדברים שהשגתי".

מאתי כרייף נמסר בתגובה כי "לפני שהאדון מחלק לי ציונים, שיחשוב על הפגיעה הדורסנית המתמשכת בזכויות יסוד של חפים מפשע ובזכות הבסיסית לפרטיות, לשם טוב ולחופש העיסוק. אני סמוכה ובטוחה שגם הוא ממרום ביקורתו, לא היה מוכן שיפשפשו במכשיר הטלפון שלו סתם כך מתוך סקרנות וישחזרו תכנים שנמחקו מלפני שנים, אלא אם הוא אחד מל״ו צדיקים. מפליא אבל גם שופטים הם בני אדם ולא בכדי לא הוא ולא שכמותו, מלין על המקצועיות והאנושיות שהיו לחם חוקי כעובדת ציבור נאמנה ומסורה לעבודתה משך 20 שנים".

רלי לשם

אישי: בן 70, נשוי טרי. אב לשלושה, סב לשניים. מתגורר בתל אביב
מקצועי: בעל תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת ת"א, ודוקטורט מהרווארד. בתחילת דרכו שימש כיועץ משפטי בבורסה לניירות ערך, ועבד בפירמת Cravath בניו יורק בשנים 1983־1985. כיום, שותף וראש מחלקת ליטיגציה במשרד עורכי הדין מיתר. בין לקוחותיו נמנים פולקסווגן בפרשת דיזלגייט, אנרג’יאן בנוגע למאגרי הגז כריש ותנין, ומנכ"ל רמדיה לשעבר בהליך הפלילי שהתנהל נגדו
עוד משהו: גילה את אהבתו לסקי בגיל 50

עוד כתבות

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

דיווח: מגעים לשיחה בין ביידן לנתניהו - ככל הנראה עוד היום

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל