גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אתרים שהנגשנו רשמו גידול משמעותי של מאות אלפי כניסות לאורך זמן"

הנגשת אתרים היא חובה לעסקים, אך מעבר לכך היא בעלת ערך בפן החברתי ובמישור העסקי ● אתר מונגש המספק מענה לצרכים של כלל לקוחותיו השונים, עשוי לשפר את תדמית המותג בעיני הציבור ולייצר מחויבות ונאמנות גדולה יותר מצד הגולשים ● כך מסבירה יעל חן, מנהלת קשרי לקוחות בחברת "נגיש בקליק" הפועלת בתחום

רכיב נגישות של נגיש בקליק / צילום: יח''צ
רכיב נגישות של נגיש בקליק / צילום: יח''צ

הכתבה בשיתוף נגיש בקליק

כיום, כשרשת האינטרנט מהווה חלק משמעותי מחיינו ומציעה מגוון רחב של שימושים, חוויית המשתמש הפכה גורם מרכזי בקרב מפתחי אתרים רבים. זאת במטרה לספק לכלל הגולשים חוויית גלישה פשוטה, אפקטיבית ונגישה. אספקט זה התעצם במיוחד לנוכח תקנות הנגישות לאתרי אינטרנט אשר נכנסו לתוקפן באוקטובר 2017, במסגרת חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות בישראל.

חוק הנגישות לאתרי אינטרנט בישראל חייב ובתוך כך עודד עסקים רבים לבצע הנגשה של אתר העסק, במטרה לאפשר לאוכלוסיות רבות הסובלות ממוגבלויות כאלו ואחרות שימוש נגיש ופשוט לצרכים שונים. אך כיום, רבים מבינים כי מעבר לפן הרגולטורי הכרוך בכך, הנגשת האתר מהווה תוספת משמעותית לכל עסק הן בפן החברתי והן במישור העסקי שיווקי.

בימינו, כאשר אוכלוסיית בעלי המוגבלויות מונה כחצי מיליון אנשים בישראל וכ-15% מכלל אוכלוסיית העולם, הנגשת אתרים מהווה גורם חברתי חשוב בפעילות העסק לצורך הפגנת שוויון וסולידריות חברתית. זאת לצד היתרונות העסקיים והשיווקיים הטמונים בכך, כמו - עלייה ניכרת בכמות הגולשים, שיפור המוניטין ותדמית העסק ושדרוג חוויית המשתמש.

"אם בעבר עסקים רבים נרתעו בעיקר מהסנקציות הפליליות והכספיות הכרוכות בכך, כיום יותר ויותר לקוחות מבינים שהנגשת אתרים מכילה לא מעט יתרונות נוספים", אומרת יעל חן, מנהלת קשרי לקוחות בחברת "נגיש בקליק", המפתחת יישומי אינטרנט להנגשת אתרים. "במהלך שנות פעילות החברה, נוכחנו לדעת כי האתרים שהנגשנו רשמו גידול משמעותי של מאות אלפי כניסות לאורך הזמן, ביחס לכמות הכניסות טרם ביצוע ההנגשה. מדובר בנתון משמעותי, המעיד כי אוכלוסיית בעלי המוגבלויות בישראל ובכלל, מהווה נתח משמעותי מציבור הגולשים והצרכנים ברשת", היא מוסיפה.

שיוויון וסולידריות חברתית במרחב הווירטואלי

הנגשת אתרים מזוהה בעיקר עם אוכלוסיית העיוורים ולקויי הראייה, אך בפועל היא משרתת מגוון רחב של אוכלוסיות, וביניהן - בעלי לקות שמיעה, אנשים הסובלים מלקויות מוטוריות, חולי אפילפסיה ועוד. תקנות הנגישות מכילות מגוון רחב של פונקציות המתאימות עבור מוגבלויות שונות. זאת במטרה לאפשר לכל אדם להתנהל באופן עצמאי ושוויוני במרחב הווירטואלי וליהנות משלל האפשרויות הקיימות ברשת, בין אם מדובר באפשרויות תעסוקה, שימוש בשירותים מקוונים, או למטרות חברתיות שונות. מה שעשוי להגביר את תחושת השייכות החברתית בקרב אותן אוכלוסיות.

ניווט באמצעות מקלדת, לדוגמה, נחשב לאחת הפונקציות השימושיות והחשובות ביותר במסגרת התקנות לנגישות אתרים. פונקציה זו משמשת בעיקר בעלי לקויות ראייה אך גם אנשים הסובלים ממוגבלות מוטורית כלשהי, לרבות שיתוק, שאינם יכולים לעשות שימוש בעכבר המחשב. באמצעות הקשה על - Tab ו-Shift Tab ומקשים נוספים במקלדת המחשב, הגולש יכול לנווט בין האלמנטים השונים באתר, בין אם מדובר בתפריט הראשי, עמוד הבית, קישורים, או שדות שונים למילוי. אולם אף על פי שמדובר בפונקציה בסיסית הנתמכת על ידי רוב הדפדפנים, אתרים רבים אינם מאפשרים אותה ובכך מסתכנים בתביעה. אך מעבר לסיכון הכספי הכרוך בכך, מדובר בהפסד של מאות אלפי לקוחות פוטנציאליים.

גם בני הגיל השלישי מסתייעים לא אחת בנגישות המקוונת. אם בעבר האינטרנט היה שייך בעיקר לצעירים, הרי שכיום גם קבוצה זו מפיקה תועלת רבה מגלישה ברשת ומהווה כוח קנייה משמעותי. בייחוד בשנתיים האחרונות על רקע מגפת הקורונה, אשר מנעה מרבים מאתנו, לרבות אוכלוסיית הקשישים, לבצע קניות ושירותים אחרים באופן פרונטלי. עם זאת, רבים מבני הגיל השלישי סובלים ממגבלות פיזיות מסוימות המונעות מהם לנווט בקלות בין האלמנטים השונים המצויים באתר. רכיב ההנגשה האוטומטי של נגיש בקליק עשוי לסייע למתקשים בכך לנווט באתר באופן ידידותי ופשוט באמצעות מגוון רחב של אפשרויות כמו - הגדלת הטקסט באתר, יצירת ניגודיות כהה ובהירה, הגדלת התצוגה, הדגשת כותרות, סימון קישורים ועוד.

 לפרטים על הנגשת אתרי אינטרנט הקליקו כאן>> 

"בשורה התחתונה, מוגבלות פיזית מקשה על אנשים רבים מסוגים שונים לבצע רכישה פרונטלית בחנות פיזית, בעיקר כשמדובר בלקויות קשות כמו - שיתוק או עיוורון. הנגישות המקוונת עשויה להקל באופן משמעותי על אותם אנשים ולחסוך מהם מאמץ רב", מדגישה יעל. "לכן, ברגע שאדם בעל מוגבלות מתרגל לרכוש שירותים ומוצרים באופן מקוון, סביר להניח שהוא יתמיד בכך יותר מאשר צרכנים אחרים".

שמרו על המוניטין

בעידן הנוכחי, מוניטין העסק מתבסס בין השאר על האופן בו הארגון מוצג ומתווך על ידי הרשת. זאת לאור המודעות ההולכת וגוברת לסולידריות ושוויון חברתי והשאיפה לשלב יותר ויותר בעלי מוגבלויות בחברה ובשוק העבודה. התעלמות מערכים אלו, עלולה להיות בעוכרי העסק ולהוביל לנטישה הדרגתית של לקוחות. אתר מונגש, לעומת זאת, אשר מספק מענה לצרכים השונים של כלל לקוחותיו, עשוי לשפר את התדמית של המותג בעיני הציבור ולייצר מחויבות ונאמנות גדולה יותר מצד הגולשים. "כיום, כאשר הרשת משמשת סוג של בית דין וירטואלי, גולשים רבים לא מהססים לשתף את חוויית הגלישה שלהם בפומבי, חיובית או שלילית ככל שתהיה", מדגישה יעל. "כתוצאה מכך, אתרים גדולים שאינם מונגשים באופן מלא, עלולים להסתכן בביקורת פומבית חורצת גורלות ובפגיעה תדמיתית מכרעת, זאת בנוסף לסנקציות המשפטיות והכספיות המשתמעות מכך".

פתרון הנגשה היברידי

שוק הנגשת האתרים צובר תאוצה גדולה בשנים האחרונות וצפוי לגרוף קרוב ל-50 מיליארד דולר עד שנת 2027, על פי התחזיות. חברת נגיש בקליק המפתחת יישומי הנגשה היברידיים מתקדמים המתבססים על הנגשה אוטומטית לצד הנגשה ידנית, מהווה גם היא חלק מגל ההצלחה הנוכחי ורושמת צמיחה משמעותית בשנים האחרונות. החברה, אשר פונה בין השאר לקהל הבינלאומי, השיקה לאחרונה סניף חדש בתל אביב ובקרוב תפתח סניף נוסף בנתניה, נחשבת לאחת החברות המובילות בתחום. היא אף נבחרה לאחרונה להנגיש את כל אתרי משרדי הממשלה בישראל. זאת לאור הטכנולוגיה והשירותים המקצועיים שהיא מציעה.

"אנו מציעים לאתרים הנגשה היברידית שמשלבת בין פתרון אוטומטי לידני, מסבירה יעל. "בשלב ראשון הנגשת רוב האתר נעשית באופן אוטומטי. לאחר מכן, מומחי נגישות של החברה מבצעים בדיקות יסודיות ומנגישים את התכנים שהרכיב האוטומטי לא יכול להנגיש לבדו. השלב השלישי כולל ניטור תקופתי של האתר בחיפוש אחר בעיות נגישות חדשות, וכן דוח מפורט לשימוש עצמי או לטובת הרשויות".

לבחון היטב את מוצר הנגישות

מגמת הצמיחה בתחום הנגישות המקוונת, צברה תאוצה בין השאר בעקבות העלייה המאסיבית בכמות הרכישות המקוונות על רקע מגפת הקורונה. כך שאם בעבר אנשים בעלי מוגבלויות נטו לשלב קניות פרונטליות לצד רכישות מקוונות, הרי שתקופת הקורונה לא הותירה לרבים מהם ברירה אלא 'להתרגל' לצרוך באינטרנט. מה שהוביל לעלייה חדה בביקוש למוצרי הנגשה. כמו כן, מאחר שהרגולציה בתחום נוטה להתעדכן מעת לעת, חברות מובילות הפועלות בתחום דואגות ליישר קו עם הדרישות הטכנולוגיות השונות ולנקוט בפתרונות המתקדמים והמהימנים ביותר.

יעל מציינת כי אמנם השוק חווה צמיחה רבה בשנים האחרונות, בעיקר בזכות תקנות הנגישות ואילוצי הקורונה. אך עדיין, ישנם אתרים רבים שאינם עומדים בדרישות התקן הישראלי 5568. "ההנחה היא שברוב המקרים מדובר בבעלי עסקים המתפתים לרכוש מוצרי נגישות זולים ואף חינמיים, שאינם עומדים בתקנות הנגישות הנדרשות. אמנם עסקים רבים מודעים לרגולציה בתחום, אך עדיין יש צורך בפעילות הסברתית רחבה שתחדד את ההבדלים בין מוצרי נגישות חלקיים שאינם עומדים בדרישות החוק, לבין טכנולוגיות נגישות מתקדמות המכילות את כל ההנחיות והפונקציות הנדרשות לצורך הנגשה מלאה ומיטבית של האתר", היא מדגישה. "הרי בסופו של דבר, תוספים חינמיים אמנם חוסכים לעסק מעט כסף בטווח הקצר. אך הפגיעה העסקית והתדמיתית הכרוכה בכך, עלולה להוביל לנזק הרבה יותר משמעותי בטווח הארוך ולהפסד של ציבור רחב המהווה כוח צרכני לא מבוטל".

לפרטים על הנגשת אתרי אינטרנט הקליקו כאן>>

עוד כתבות

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר