גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משפחת הביטקוין הפסידה השנה מיליון דולר ובכל זאת לא נוטשת את המטבע

מאז שמטבע הקריפטו הפופולרי ביותר בעולם הגיע לשיא, "משפחת הביטקוין" הפסידה יותר ממיליון דולר ● אב המשפחה, דידי טאיהוטו, מאמין שהביטקוין ימשיך לרדת, אבל בכל זאת רוכש אותו: "כשכל העולם משתגע וכשכולם חושבים שהביטקוין יתרסק, אני עושה 'זום אאוט' ורוכש את המטבע"

דידי טאיהוטו ממשפחת הביטקוין / צילום: Reuters
דידי טאיהוטו ממשפחת הביטקוין / צילום: Reuters

"משפחת הביטקוין" הפסידה יותר ממיליון דולר מאז שהמטבע הדיגיטלי הפופולרי ביותר בעולם הגיע לשיא של כ-69 אלף דולר בנובמבר אשתקד - אבל אב המשפחה, דידי טאיהוטו (Taihuttu), אופטימי כתמיד.

●  הם מכרו הכול ויצאו למסע ב-40 מדינות. משפחת הביטקוין נחשפת 
לאן הולך הביטקוין? התחזית של כלכלני דויטשה בנק 

"אני רוכש ביטקוין מדי יום", אמר בריאיון טלפוני ל-CNBC מהחוף בלאגוס, פורטוגל. "עבורי, הלקח שלמדתי בשני המחזורים האחרונים הוא - כשכל העולם משתגע וכשכולם חושבים שהביטקוין יתרסק, אני עושה 'זום אאוט' לאט ורוכש את המטבע".

בשנת 2017, טאיהוטו, אישתו ושלוש בנותיו מכרו את כל מה שהיה בבעלותם, כולל ביתם הפרטי, תמורת מטבעות ביטקוין. זה היה עוד כשערך ביטקוין אחד עמד על כ-900 דולר. כעת, המטבע נסחר בפחות מ-20 אלף דולר.

לאורך הדרך, טאיהוטו מכר את המטבעות שלו ולאחר מכן רכש ביטקוין שוב, סוחר ברגעים המתאימים. "אלה חיי הביטקוין", אמר. לדבריו, הוא מכר כ-15% מהאחזקות הכוללות של המשפחה בביטקוין כשהמחיר ירד לרמה של 55 אלף דולר בסוף נובמבר. "55 אלף דולר היה עבורי האישור שנרד נמוך יותר", הסביר.

תנודתיות קיצונית היא המחיר שגובה שוק נכסי הקריפטו. בעשור האחרון, הביטקוין חווה שתי תקופות ממושכות של ירידת ערך לפני שהתאושש. ב"חורף הקריפטו" הקודם, בשנת 2018, המטבע איבד יותר מ-80% מערכו לפני שחזר לעלות, ובסופו של דבר קפץ לשיא כל הזמנים בשנה שעברה.

מאט הוגן, מנהל השקעות ראשי ב"Bitwise Asset Management", אמר בריאיון ל-CNBC כי "יש עדיין היבט בקריפטו לפיו אנחנו מחכים לבלתי נמנע, לראות אם ישות נוספת תיכשל, אם מפלת האשראי תימשך". לדבריו, "אם מסגרת הזמן היא שבוע, חודש או אפילו רבעון, אני חושב שעדיין יש תנודתיות משמעותית. אם יש אופק זמן שנמדד בשנים, אז כן - זו הזדמנות מצוינת לחשוב על כניסה לשוק".

יש לאן לרדת

בשש השנים האחרונות טיילה המשפחה ההולנדית ברחבי העולם. אחרי שביקרה ב-40 מדינות, במרץ השנה קיבלה המשפחה מעמד תושבות בפורטוגל - מקלט המס האחרון לנכסים קריפטוגרפיים באירופה, כלומר המקום היחיד שבו יחידים פטורים מכל מס שהוא על מטבעות דיגיטליים.

המיזם האחרון של טאיהוטו הוא הפעלת "בר ביטקוין" באחד מהחופים הפופולריים ביותר בלאגוס, כדי "להוביל באמצעות מתן דוגמה". הוא גם מתכנן להפיץ את בשורת הביטקוין על ידי העברת העסקים באזור לפלטפורמת "Lightning Network" (רשת ברק), המאפשרת ביצוע עסקאות בביטקוין באופן מהיר וזול. "אני חושב שזה ייקח בערך שישה חודשים, וכל החוף הזה יקבל ביטקוין", ציין.

דרך החיים של משפחת טאיהוטו עמדה במבחן בשנה האחרונה. על שוק הקריפטו עברו כמה חודשים קשים - מחירי המטבעות צנחו וכמה מהחברות הפופולריות ביותר בתעשייה, כמו צלזיוס, קרסו. לפי אתר "coinmarketcap", מטבע ביטקוין אחד שווה כעת כ-19,110 דולר, מטבע את'ריום שווה 1,062 דולר ומטבע ריפל (XRP) שווה כ-0.31 דולר.

הכאוס הרתיע את המשקיעים ומחק ערך של יותר משני טריליון דולר תוך חודשים ספורים, מה שמחה חסכונות של סוחרים פרטיים שהימרו בגדול על מיזמי קריפטו שנחשבו ל"השקעות בטוחות". ביום חמישי האחרון סגר הביטקוין את הרבעון הגרוע ביותר מאז 2011.

הכלל המשפחתי שנועד לשמור על ההון

כדי להישאר "מקורקעת רגשית" כשהיא מתמודדת עם רמה כזו של תנודתיות, המשפחה ההולנדית פועלת לפי מה שהם מכנים "כלל ה-70/30". בכל זמן נתון, משפחת טאיהוטו מחזיקה 70% מנכסי הקריפטו שלה בארנק קר (ארנק דיגיטלי שלא מחובר באופן קבוע לאינטרנט, ויש לחבר אותו פיזית לרשת על מנת לבצע עסקאות, נקרא גם "ארנק חומרה"), ואת ה-30% הנותרים בארנק חם, המאפשר מסחר רציף ושליחה וקבלה של מטבעות בכל עת.

 

לא רק מטבעות ביטקוין נשמרים בארנק החם - משפחת טאיהוטו מחזיקה גם בשילוב של מטבעות יציבים צמודים לדולר כמו USDC, טתר ו-Dai.

"בכל פעם שההון שלנו גדל, אני מוודא ש-70% יהיו בארנק הקר, כך שלא אוכל לגעת בהם משם", הסביר אב המשפחה.

טאיהוטו יצא מגדרו על מנת להפוך את הארנקים הקרים המשפחתיים לקשים במיוחד לגישה: רוב הון הקריפטו של המשפחה מפוזר בכספות סודיות בארבע יבשות שונות, כולל שני מקומות מסתור באירופה, שניים נוספים באסיה, אחד בדרום אמריקה ועוד אחד באוסטרליה. אף אחד מהאתרים האלה לא נמצא מתחת לפני הקרקע או על אי מרוחק, אבל המשפחה אמרה ל-CNBC שמאגרי הקריפטו שלה מוסתרים בדרכים שונות ובמגוון מיקומים, החל מדירות להשכרה ובתי חברים ועד למחסנים להשכרה.

"מכיוון שאנחנו נוסעים כל הזמן, אני לא רוצה לנסוע עם הביטקוינים שלי בכיס", הסביר טאיהוטו בריאיון לגלובס באפריל. "הדרך הבטוחה ביותר לאחסן ביטקוינים היא בארנק חומרה. אבל בדרכים עלולים לשדוד אותי, אז בחרתי לא לשאת את הארנקים עליי, אלא לפזר אותם במקומות שונים בעולם.

"אנשים צריכים להבין שכשאתה בוחר שהונך יהיה בביטקוין, אתה בוחר שליטה מלאה בכסף שלך, אבל גם מוטלת עליך האחריות להגן עליו".

המשפחה גם מסתירה את משפטי הסיד שלה ("seed phrases" - קבוצה ייחודית של 12 עד 24 מילים המשמשות לגישה לנכסי קריפטו, ח"א) באותה היבשת כמו הארנק הקר המתאים להם - אך במדינות שונות. מעבר ליתרונות של הגנת סייבר בסיסית, טאיהוטו גם יצא מגדרו כדי להגן על האחזקות שלו מפניו. "אני חושב שאם היו לי את הארנקים האלה איתי, אולי הייתי מעורב יותר רגשית, ואולי כשהייתי רואה את הביטקוין צונח, הייתי תופס את הארנק הדיגיטלי ומתחיל למכור או לקנות", הסביר.

"רגע הרכישה האולטימטיבי"

טאיהוטו מעריך שבמחזור המחירים הנוכחי, הביטקוין יגיע לתחתית של כ-15-20 אלף דולר, ובסופו של דבר יזנק ליותר מ-140 אלף דולר עד 2025. לטענתו, עכשיו זה "רגע הרכישה האולטימטיבי".

עד כה, האסטרטגיה של משפחת הביטקוין עבדה. לדברי טאיהוטו, בשש השנים האחרונות הפורטפוליו של המשפחה צבר יותר מ-2,000%. "לאט לאט, אנשים יבינו שלהיות בביטקוין ו-HODL (אסטרטגיית HODL, שמשמעותה להחזיק ולא למכור. ראשי תיבות של "Hold on For Dear Life", ח"א) זה רווחי יותר מאשר תמיד לנסות לתפוס את המטבע המבוזר ההוא שיגיע לאלפים", אמר.

עוד כתבות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון