גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ריינג'רובר מציגה: "לימוזינה בריטית" לכל תנאי שטח

הריינג’רובר החדש מגיע ישר מבריטניה ומספק את הרעב של האלפיון העליון בישראל • במחיר של 1.3 מיליון שקל הוא מציע ממדי ענק, תא נוסעים מפואר וביצועים זריזים

ריינג'רובר D350 HSE / צילום: יח''צ
ריינג'רובר D350 HSE / צילום: יח''צ

משברים כלכליים נוטים להקצין פערים סוציו-אקונומיים וכך גם המשבר הנוכחי. בעוד שהשיח הציבורי בישראל עוסק כיום בהתייקרות הטונה והפלאפל, מסעדות היוקרה בגוש דן נותרות עמוסות. ובעת שמשפחות רבות מהמעמד הבינוני ומטה מחשבות את השפעת נסיקת מחירי האנרגיה והדלק על התקציב החודשי, רשימות ההמתנה לרכבי היוקרה, שעולים מאות אלפי דולרים ליחידה, רק הולכות ומתארכות.

הסבר לתופעה אפשר למצוא בדוח העושר הגלובלי האחרון של בנק "קרדיט סוויס". מנתוני הדוח עולה שבישראל יש כיום למעלה מ-165 אלף תושבים שהונם הנזיל (בניכוי התחייבות) נע בין 1 ל-5 מיליון דולר, כ-11 אלף תושבים שהונם נע בין 5 ל-10 מיליון דולר, כ-6,400 תושבים "ששווים" בין 10 ל-50 מיליון דולר ועוד כמה מאות שהונם מגיע למעלה מ-100 מיליון דולר. כנראה שישראל היא באמת הארץ המובטחת - אבל לא לכולם.

במקום שבו יש הרבה כסף פנוי יהיה מי שידאג למוצרי יוקרה, והחודש הצטרף לקטגוריה של "רכבי האלפיון" גם הדור החדש של הריינג’רובר הגדול.

 

עיצוב אריסטוקרטי

עיצובו החיצוני של הריינג’רובר החדש הוא מלאכת מחשבת של איפוק אריסטוקרטי. אין לו כנפיים בולטות, תפיחות אגרסיביות או זוויות יצירתיות, אלא משטחי גוף חלקלקים והדוקים מקצה לקצה, שנראים כאילו הותכו זה לזה ללא מרווח בולט לעין. ידיות הדלתות שקועות בתוך הגוף, הפנסים האחוריים מוסווים בתוך הדלת האחורית ובולטים רק עם הפעלת האורות, והחרטום משלב את גופי התאורה בעיצוב הגריל שמתחתיו ובכונס אוויר גיאומטרי, שעומד בניגוד מוחלט לאופנה הצעקנית בפלח.

כמובן שזו לא מכונית לנחבאים אל הכלים. "אפקט הסטטוס" נוצר בזכות הממדים העצומים של הרכב שמחצין חישוקי ענק - המידה ההתחלתית היא 21 אינץ’ - גובה של משאית חלוקה ממוצעת ורוחב של כמעט 2.2 מטר בין מראות הצד. מדובר ברכב שלא ניתן להתעלם ממנו, אם כי לא אחת מצאנו את עצמנו מוותרים על כניסה לחניון ואפילו לרחובות עירוניים צרים בשל הרוחב העצום.

גם בתא הנוסעים נעשו מאמצים חזותיים לא מבוטלים על מנת ליצור אווירה של "כסף שקט". לוח המחוונים הדיגיטלי רחב ועתיר גרפיקה, ומסך המולטימדיה גדול ו"צף" מעל הקונסול. עם זאת, אין ניסיון להמם את הנכנסים לתא באמצעות עיצוב נוסח חדר בקרה ב-NASA, כמו בחלק מדגמי היוקרה החדשים.

עיצוב עמדת הפיקוד נקי ומינימליסטי. רוב המערכות מופעלות על ידי תפריטי מגע או על ידי פקודות קוליות, למעט קומץ של מתגי בקרה פיזיים לשליטה על מערכת הקול ומערכת האקלים. בנוסף, ברכב יש מוט הילוכים קטן ושמן ומתגים סיבוביים לבחירת מצב הנהיגה.

כפי שניתן לצפות בפלח המחיר הזה, תא הנוסעים עטוף במיטב חומרי הדיפון שאהובים על עשירי העולם, כולל ציפויי עור עץ אומנותיים עם גימור בעבודת יד ושטיחי צמר שאפשר לטבוע בתוכם. איכות הייצור מרשימה, אם כי נסענו כבר בכלי רכב מהפלח הזה שהרגישו יותר איכותיים.

סף הכניסה לרכב גבוה מאוד גם כאשר המתלים נמצאים במצב הנמוך, והמושבים הקדמיים הענקיים מחבקים את הגוף ומפנקים את חוליות גב עם שלל תוכניות עיסוי.

המושב אחורי יכול להכיל אוליגרך פלוס שני שומרי ראש ענקיים, ומי שרוצה לקחת לדרך גם את העוזר/ת האישי/ת וחיות מחמד, ימצא את מבוקשו בגרסה ארוכה יותר של הריינג’רובר, שיכולה להכיל עד שבעה נוסעים. גם הגרסה "הקצרה", אם אפשר לקרוא כך לרכב של 5.1 מטר, מצוידת בתא מטען גדול שניתן להנמכה הידראולית לטובת מטענים כבדים.

רמת האבזור התקנית של דגם הבסיס כוללת את כל העזרים משדרגי החיים שמקובלים בפלח הזה, ואף כולל מקרר אישי בקונסול המרכזי, שיכול להכיל שמפניה או כמה קופסאות טונה. אלא שרוב הלקוחות בפלח כמובן יעדיפו לבצע התאמה אישית בסיוע רשימת אופציות שיכולות להוסיף עוד מאות אלפי שקלים למחיר הבסיס.

קונספט "חוויית הבידוד"

בידוד הרעשים הוא מהטובים שבנמצא ולקח לנו קצת זמן להבין שאנחנו נוהגים בגרסת דיזל ולא באיזה מנוע בנזין חרישי ועתיר צילינדרים. ואם כבר בדיזל עסקינן, גרסת ה-350 בה נסענו מצוידת במנוע טורבו-דיזל עם 6 צילינדרים בנפח 3 ליטר, שמייצר 350 כ"ס ומומנט מרשים של 71 קג"מ. זהו מנוע חלק ונמרץ שהודף את הכלי הכבד מאוד ללא מאמץ בכל סוגי השיפועים, ומאפשר שיוט מהיר ומרגיע למרחקים ארוכים. פגשנו בפלח בתיבות הילוכים יותר זריזות עם החלפות יותר רהוטות ומעודנות תחת עומס.

מילת המפתח מאחורי התכנון ההנדסי של הריינג’ הגדול היא "בידוד", והוא עומד במשימה בהצטיינות בסיוע מערכת מתלי אוויר עתירת מעבדים וחיישנים שצופה את תנאי הכביש, שומרת על תא הנוסעים מאוזן בפניות ומספקת בידוד כמעט מוחלט מהכביש. עם זאת, מהמורות ישראליות קשוחות עדיין מצליחות לגרום לנוסעים לחוש זעזועי לוואי.

קונספט "הבידוד" כולל גם את תחושת הנהיגה שדי משאירה את הנהג מחוץ לתמונה. אמנם הרכב שומר על גוף שטוח ונכנס לפניות בזריזות בזכות היגוי לגלגלים האחוריים שגם מסייע לתמרון בעיר, אך מי שמחפש מעורבות של הנהג וערך מוסף ספורטיבי - יאלץ למצוא את מבוקשו בדגמים מתחרים מבית בנטלי, ב.מ.וו ושות’. ואם הנהג הפרטי שלכם יתלונן על זה, קחו אחר במקומו.

לא מיועד לכל כיס

כמו כל מכונית עם הלוגו "לנדרובר", גם הריינג’רובר מתיימר להציג יכולות שטח מרשימות בסיוע מתלים מתרוממים, הנעה כפולה, מצלמות ושלל תוכניות העברה שמותאמות לתנאי שטח שונים. אנחנו כותבים "מתיימר" כי כדי לקחת רכב הדגמה ענק במחיר של 1.3 מיליון שקל למבחן שטח רציני צריך עור עבה מאוד או כרטיס אשראי עמיד מאוד. את שניהם עדיין אין לנו.

טווח המחירים של הריינג’רובר מתחיל בכ-1.15 מיליון שקל ונוסק עד כ-1.49 מיליון שקל לפני תוספות, והגרסה "הארוכה" מוסיפה עוד כ-70 אלף שקל למחיר. במחיר הזה הוא מציע יתרונות של "לימוזינה לכל תנאי השטח", וכמובן גם מהווה סמל מעמד רציני. ביקום הכלכלי המקביל של ישראל, שרחוק ממדפי הטונה בסופר כמו שחוף הים של עזה רחוק מהריוויירה הצרפתית, אלה לא מחירים בלתי הגיוניים.

חלק מהמתחרות

ב.מ.וו X7

894 אלף שקל עולה ה-SUV הגדול והמפואר של ב.מ.וו. העיצוב מוחצן ושרירי והממדים ענקיים. לרכב תא נוסעים מאובזר, איכותי ומאובזר מאד עם שבעה מקומות בשלוש שורות כסטנדרט. הרכב משווק כרגע בגרסת 40D עם מנוע טורבו-דיזל 6 צילינדרים בנפח 3 ליטר, שמייצר 340 כ"ס ו-71 קג"מ ומתלי אוויר נשלטים אלקטרונית.

ב.מ.וו X7 / צילום: יח''צ

מרצדס GLS 40D

904 אלף שקל עולה מרצדס GLS הענקית, שנמתחת לאורך של כמעט 5 ורבע מטר. לדור החדש יש תא נוסעים דיגיטלי ומפואר עם מסכי שליטה פנורמיים וערכת בטיחות סמי-אוטונומית מתקדמת. הוא מאכסל שבעה מקומות ישירה בשלוש שורות. המנוע הוא 3 ליטר טורבו-דיזל, שמייצר 330 כ", מניע את כל הגלגלים ומאיץ ל-100 ב-6.3 שניות.

מרצדס GLS 40D / צילום: יח''צ

אסטון מרטין DBX

1.69 מיליון שקל עולה גרסת הבסיס של אסטון מרטין DBX, שגם לו ייחוס בריטי אריסטוקרטי. העיצוב הספורטיבי מסתיר ממדים מכובדים עם אורך של מעל 5 מ' ובסיס גלגלים של 3 מ' ותא הנוסעים הייחודי מפואר ועמוס טכנולוגיות. השלדה ספורטיבי ומנוע הבסיס הוא 4 ליטר טורבו-בנזין, שמייצר 550 כ"ס.

אסטון מרטין DBX / צילום: יח''צ

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

פעילות יחידת מגלן במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

בכיר בחמאס ל-AFP: אין בעיות מהותיות עם ההצעה לעסקה שהוצגה לנו


דיווח: מצרים הזמינה בכירים ישראלים לקהיר, במקביל להגעת משלחת חמאס • הבית הלבן: הנשיא ביידן שוחח עם ראש הממשלה נתניהו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי, שר החוץ הורה להיערך ל"גל אנטישמי" • שרים איימו בהפלת הממשלה, גורם מדיני: עסקה לא תפגע במטרות המלחמה • עדכונים בולטים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק