גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אקירוב ונוה ראש בראש: המאבק שעשוי לסכל את רכישת חברת מקס

עד סוף השבוע צפוי דירקטוריון כלל ביטוח להחליט אם לאשר את רכישת חברת כרטיסי האשראי ● מי שעלול לגרום לביטול המהלך הוא דירקטור מטעם חברת אלרוב שבשליטת אלפרד אקירוב ● העסקה צפויה להוביל לדילול נוסף בהחזקותיו של אקירוב בכלל ולרגולטור נוסף שיעמוד בדרכו להיתר שליטה בחברת הביטוח ● בנוסף, יש היסטוריה ארוכה של "דם רע" עם הנהלת כלל

אלפרד אקירוב / צילום: בן יוסטר
אלפרד אקירוב / צילום: בן יוסטר

ביום שישי הקרוב, לכל המאוחר, יידע מנכ"ל כלל ביטוח , יורם נוה, האם הצליח להשלים את עסקת חייו ולרכוש את חברת כרטיסי האשראי מקס. מה שמסתמן כמכשול העיקרי בדרך לאישור העסקה בדירקטוריון כלל הוא ההתנגדות של אלפרד אקירוב - שהפך בשנים האחרונות ליריבו המר של נוה, ופועל זה חודשים ארוכים לרכוש את השליטה בכלל ביטוח באמצעות חברת אלרוב נדל"ן .

אלרוב מחזיקה כיום ב-15% ממניות כלל, החברה הרביעית בגודלה בענף הביטוח מבחינת שווי שוק (נסחרת לפי 4.9 מיליארד שקל). אם העסקה לרכישת מקס תצא לפועל, אקירוב ייאלץ לראות את החזקותיה של אלרוב מדוללות (שוב), מכיוון שתנאי העסקה כוללים תשלום של רבע מסכום הרכישה במניות כלל לידי מי ששולטת כיום במקס - הקרן האמריקאית ורבורג פינקוס - ולידי שותפיה.

נוסף על כך, אישור העסקה, הנעשית לפי שווי של 2.47 מיליארד שקל למקס (ברוטו, כולל חובות), צפוי להקשות עוד יותר על דרכו של אקירוב להיתר השליטה בכלל, שאותו ביקש כבר לפני כשמונה חודשים מרשות שוק ההון בראשות משה ברקת, וטרם נענה בחיוב. מבחינת אקירוב, עסקת מקס מהווה פרק נוסף, השלישי במספר, במאבק מול הנהלת כלל בראשות המנכ"ל הדומיננטי נוה, שדוחף להוצאת העסקה לפועל. 

השתלשלות המאבק בין אקירוב להנהלת כלל ביטוח
● כלל, כבעלת מניות מיעוט באלרוב, מתנגדת לעסקת בעלי עניין עם חברת מלונות בניהול בנו של אקירוב
● בסופו של דבר כלל נענית למתווה שיאפשר את העסקה, לא לפני שסיכמה על מכירת חלקה באלרוב
● אלרוב מגיעה להחזקה של 15% במניות כלל, ואף מבקשת היתר שליטה בחברה מרשות שוק ההון
● במקביל, אלרוב מכינה תיק מסמכים על בכירי הנהלת כלל, ומעבירה אותו לדירקטורים
● כלל, בהובלת המנכ"ל יורם נוה, יוצאת להנפקת מניות בינואר 2022 ומדללת את החזקות אלרוב
● אקירוב מכנה את ההנפקה "החלטה אידיוטית", אך אלרוב נאלצת להשתתף בה בעל כורחה
● אלרוב מצליחה להכניס את דוד גרנות לדירקטוריון כלל, למרות התנגדות הדירקטוריון
● גרנות צפוי להתנגד לעסקת הרכישה של חברת כרטיסי האשראי מקס בידי כלל

מערכה ראשונה: אקירוב הבן מוציא את כלל לטיול בחו"ל

היחסים המתוחים בין אקירוב להנהלת כלל החלו דווקא בגלל החזקה של כלל באלרוב. המקור לחילוקי הדעות היה חברת המלונאות לוקה, שהוקמה ב-2007 כחברה בת של אלרוב להשקעה במלונות יוקרה בחו"ל, ושאותה ניהל בנו של אקירוב, ג'ורג'י, שגם החזיק ב-15% מהחברה.

במסגרת הקמת החברה נחתמו הסכמים בינה ובין אלרוב, שבמסגרתם העמידה אלרוב את ההלוואות והערבויות של לוקה, בעוד שאקירוב הבן לא העמיד את חלקו בהלוואות, מה שגרר התערבות מצד רשות ני"ע ואף בקשה לתביעה נגזרת מצד בעלי מניות באלרוב. לבסוף גובש מתווה לפתרון הסוגיה, שהעניק לג'ורג'י אקירוב אפשרות למנוע את הדילול ואת איבוד זכויותיו, אם יעמיד בתוך שנה את חלקו במימון לחברה הבת.

כלל, שהייתה הגדולה מבין בעלי מניות המיעוט באלרוב, עם החזקה של כ-13%, התנגדה לאישור המתווה בלוקה, ובמשך תקופה ארוכה חסמה את אישורו באסיפה הכללית. היא הסירה את התנגדותה רק לאחר שסיכמה אשתקד על מכירת מניותיה באלרוב לידי חברת הנדל"ן ישראל קנדה, בתמורה ל-382 מיליון שקל במזומן, סכום שהניב לה רווח של יותר מ-200 מיליון שקל (בתחילת 2022 ויתר ג'ורג'י אקירוב על מניותיו בלוקה).

אלפרד אקירוב בן ה-81 לא סלח על הקושי שהטילה הנהלת כלל על העסקאות סביב החברה שניהל בנו. דוח ועדה מיוחדת בראשות השופט בדימוס יורם דנציגר - שבחן את ההתנהלות סביב ניסיון של בעלי מניות מרכזיים בכלל ביטוח להדיח את נוה - קבע במהלך שנת 2020 כי אקירוב לא נטל חלק בניסיון ההדחה, אבל בהחלט הפעיל לחץ על החברה לפעול בהתאם לרצונו באשר להשקעת כלל באלרוב. עוד עלה מהדוח, כי באלרוב הכינו תיק מסמכים שאקירוב העביר להנהלת כלל, בין היתר על מנהל ההשקעות הראשי של הקבוצה, יוסי דורי.

מאז האירוע החלה אלרוב ברכישת מניות כלל, עד שבסוף 2021 הגישה לרשות שוק ההון בקשה להיתר שליטה בחברת הביטוח, מתוך כוונה לרכוש עוד 15% ממניות החברה.

מערכה שנייה: נוה יוצא להנפקה ומדלל את אלרוב

מערכת היחסים המתוחה בין הצדדים עלתה לכותרות שוב בינואר האחרון. יורם נוה החל לקדם הנפקה של מניות כלל, כדי לגייס הון לטובת המשך פיתוח הפעילות העסקית של החברה. באלרוב לא אהבו את המהלך, וחששו כי הוא יביא לדילול ההחזקות שלה בכלל, בעיקר כאשר חברת הנדל"ן לא מחזיקה בהיתר שליטה שיעניק לה את האפשרות להגדיל את החזקותיה מעבר ל-15%. אלרוב אף הציעה לכלל לרכוש בעצמה את כל המניות שהונפקו וסורבה, שוב, למרות שהדבר נאסר עליה בשל היעדר היתר שליטה.

יורם נוה, מנכ''ל כלל ביטוח / צילום: כדיה לוי

התגובה של אקירוב למהלך ההנפקה (שעמדה על כחצי מיליארד שקל) הגיעה במהרה, ובזעם והוא כינה אותו "החלטה אידיוטית". למרות זאת אלרוב השתתפה לבסוף בהנפקה ורכשה במהלכה ואחריה מניות כלל תמורת כ-70 מיליון שקל, כדי לשמר את חלקה בחברה. 

מערכה שלישית: לקחת שליטה בלי היתר שליטה

בימים אלו נמצאים כאמור הצדדים בעיצומה של המערכה השלישית, סביב עסקת רכישת מקס. לאחר שאקירוב הבין כי קבלת היתר השליטה בכלל מתעכבת, הוא הוביל לאחרונה מהלך למינויו של דוד גרנות (לשעבר מנכ"ל הבנקים דיסקונט והבינלאומי, ששימש בעבר גם כדירקטור באלרוב) כמועמד מטעם אלרוב לדירקטוריון כלל החזקות.

זאת בניגוד לעמדת דירקטוריון כלל, שהתנגד להגדלת מספר החברים בו, שעלה כעת משמונה לתשעה. עם זאת, מדובר בהצלחה חלקית לאקירוב, מאחר שאסיפת בעלי המניות שאישרה את מינוי גרנות, דחתה במקביל מינוי מועמד נוסף מטעם אלרוב, אהרון פוגל.

ככל הידוע גרנות מהווה כיום את המתנגד העיקרי בדירקטוריון כלל לאישור רכישת מקס, בעוד שמספר דירקטורים נוספים עדיין מתנדנדים. החלטה שלא תתקבל פה אחד עלולה להגדיל את החשיפה של חברי הדירקטוריון לתביעות, שלא פעם מגיעות באירועים של עסקאות בהיקף כה גדול.

"לחברי הדירקטוריון אין הרבה מה להרוויח כאן", אומר גורם המעורה בפרטי העסקה. "אומרים להם שבהגדרה יהיו תביעות נגדם, ולמרות שהם מבוטחים בביטוח נושאי משרה, זה לא נעים שתובעים אותך. בנוסף, מכיוון שמדובר בהצבעה גלויה בתוך הדירקטוריון, חברי הבורד יודעים בדיוק מי הצביע בעד ומי נגד, וזה יכול לבוא לידי ביטוי בפעם הבאה שהמועמדות שלהם תעלה להצבעה בקרב בעלי המניות. כך שבעוד שאין להם הרבה מה להרוויח, אפשרות ההפסד היא רבה".

המשמעות של הדברים היא שלמעשה, גם ללא היתר שליטה רשמי, אלרוב מצליחה לרכוש לעצמה אחיזה בהכוונת דרכה של כלל. ולאלרוב יש אינטרס לסכל את קיומה של עסקת מקס, עם ובלי קשר ליחסים עם הנהלת כלל.

ראשית, באלרוב מבינים כי גם אם יקבלו בסופו של דבר היתר שליטה בכלל, הם ייאלצו לשלם הרבה יותר על מניות נוספות שתרכוש, כיוון שהעסקה תגדיל באופן משמעותי את שווייה של כלל, שיעמוד על כ-7 מיליארד שקל. נכון להיום 15% של אלרוב בכלל ביטוח מעניקים לה שווי החזקה של 740 מיליון שקל, בעוד שרכישת שיעור דומה בעתיד יאלץ אותה להשקיע כמיליארד שקל.

מעבר לכך, אם כלל אכן תרכוש את מקס, הרי שבנוסף לפיקוח מצד רשות שוק ההון, תיאלץ אלרוב לקבל היתר שליטה בכלל גם מהפיקוח על הבנקים, שנכון להיום הוא זה שמפקח על עולם כרטיסי האשראי, כלומר רגולטור נוסף שיעמוד בדרכו של אקירוב לרכישת השליטה בכלל.

זאת כאשר רשות ני"ע, שאומנם לא מפקחת באופן ישיר על כלל, כבר שמה מכשול גבוה שטרם נמצא לו פתרון בפני אלרוב - קיפול שכבה כתנאי לרכישת השליטה בכלל. זאת מאחר שחוק הריכוזיות מתיר רק שתי שכבות של חברות ציבוריות או מגייסות אג"ח, ונכון להיום רכישת כלל על ידי אלרוב תייצר פירמידה של שלוש שכבות.

אלרוב דורשת כי אישור עסקת מקס יועבר לאסיפת בעלי המניות

אלרוב נדל"ן שבשליטת אלפרד אקירוב שלחה בסוף השבוע מכתב ליו"ר דירקטוריון כלל, חיים סאמט, ובו היא מעמידה שורה של דרישות טרם אישור העסקה בדירקטוריון כלל, ובהן העברת העסקה לבחינה ואישור של אסיפת בעלי המניות, בעוד שכיום היא נדרשת לאישור הדירקטוריון בלבד.

"אין חולק כי עסקת מקס, עסקה (בודדת) בהיקף השקעה עצום ושאינה במהלך העסקים הרגיל, הינה עסקה חריגה וגורלית, לחברה ולכלל בעלי המניות, שתשנה באופן מהותי את אופייה של כלל, בין שתתברר כעסקה מצוינת אשר תשיא ערכים חיובים לכלל החזקות ובין שתתברר כעסקה כושלת, אשר, חלילה, תביאה אל פי תהום", הסבירו באלרוב.

כרטיסי אשראי של מקס

במכתב מתייחסת אלרוב גם להשפעה שיש להתרסקות מניית המתחרה הגדולה של מקס, ישראכרט, שהתרחשה לאחר חתימת הסכם תפעול חדש עם בנק הפועלים, "דבר שהביא לכך שישראכרט, שגדולה בהרבה ממקס מבחינת כרטיסי אשראי פעילים, נסחרת בשווי שוק נמוך מהותית משווי מקס בעסקה".

"זאת", על פי אלרוב, "לצד ההתפתחויות המאקרו-כלכליות ברחבי העולם, ובהן האטה ואינפלציה, והחשש לירידה בפעילות חברות האשראי.

"נוכח דברים תמציתיים אלו, כמו גם נימוקים נוספים, לצורך גיבוש עמדה, רצינית ומקצועית כמתחייב בדבר עסקת מקס, נדרש להביאה בשקיפות לעמדת כלל בעלי המניות והאסיפה, בצירוף חוות דעת כלכלית בלתי תלויה", דרשו באלרוב.

זאת נוסף על העברת נימוקי ועמדת הדירקטוריון, לרבות פרוטוקולי הישיבות ועמדת הנהלת כלל החזקות.

עם זאת, הם מציינים כי באלרוב טרם גובשה החלטה אם להצביע נגד העסקה. את תגובת כלל לדרישותיה מבקשת אלרוב לקבל עוד השבוע, לפני יום ו', שהוא המועד האחרון לאישור רכישת מקס.

עוד כתבות

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף