גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שתי החברות הישראליות שנלחמות על קטגוריית הסייבר החדשה. מי תשלוט בשוק?

חברות הסטארט־אפ איילנד וטאלון גייסו בשנה האחרונה מאות מיליוני דולרים כדי לפתח קטגוריית סייבר חדשה: דפדפן מאובטח לתאגידים ● מעבר לתחרות ביניהן, השתיים צריכות לדאוג גם מגוגל וגם מהקושי של המשתמשים לשנות הרגלים ● המשבצת

עופר בן-נון (מימין) ואוהד בוברוב, מייסדיי טאלון; ודן אמיגה (מימין) ומייק פיי, מייסדי איילנד / צילום: שי שרון, MKJ PHOTO
עופר בן-נון (מימין) ואוהד בוברוב, מייסדיי טאלון; ודן אמיגה (מימין) ומייק פיי, מייסדי איילנד / צילום: שי שרון, MKJ PHOTO

הפעילות שלנו בדפדפן כוללת היום יותר מגלישה באינטרנט. בעידן הענן יותר ויותר יישומים ארגוניים מקצועיים מופעלים דרך הדפדפן, במקום דרך אפליקציה ייעודית, מה שהופך אותו כמעט למערכת ההפעלה דה פקטו של המחשב. לכן, טבעי ומתבקש שהדפדפנים יהפכו לפוקוס מרכזי גם עבור תעשיית האבטחה.

הפוקוס הזה החל כבר לפני שנים עם פתרונות כמו RBI (Remote Browser Isolation), שהעביר את כל פעילות הדפדפן לשרת מרוחק בענן כדי להגן על המחשב של המשתמש מהתקפות דרך האינטרנט. פתרון זה נחשב למוגן מאוד, ולכן נמצא בשימוש גם על ידי גופי ממשל וצבא, אך הוא סובל מעלויות יקרות וזמן תגובה נמוך. הסטארט־אפ הישראלי גארדיו (Guardio), שהוקם ב־2018, פיתח פתרון קל וזול יותר של תוסף אבטחה לדפדפן ללקוחות פרטיים ועסקים קטנים, שמגן מהתקפות פישינג ומתוכנה זדונית מהאינטרנט. גארדיו דיווחה כבר בסוף השנה שעברה על יותר ממיליון משתמשים.

אבטחת הדפדפן היא גם המגרש לאחת התחרויות המסקרנות ביותר בזירת הסטארט־אפים הישראלית בין החברות הצעירות טאלון לאיילנד. שני הסטארט־אפים שהשיקו את המוצרים בסוף 2021 (טאלון) ובתחילת 2022 (איילנד), מציעים פתרון דומה של דפדפן מאובטח לתאגידים, קטגוריית סייבר חדשה שלא הייתה קיימת קודם.

מה שהופך את התחרות למתוקשרת ומעניינת יותר הוא שגם טאלון וגם איילנד הוקמו על ידי צמדי יזמים מנוסים שמאחוריהם אקזיטים במאות מיליוני דולרים. מהצד של טאלון אלו עופר בן נון (מנכ"ל), שהקים ב־2013 את ארגוס, להגנה על כלי רכב מפני אירועי סייבר, ומכר אותה בכ־430 מיליון דולר; ואוהד בוברוב (סמנכ"ל טכנולוגיות), שהקים את לקון סקיוריטי, שפיתחה פתרונות אבטחה למובייל, ונמכרה ב־100 מיליון דולר. מהצד של איילנד היזמים הם מייק פיי (מנכ"ל), לשעבר סמנכ"ל הטכנולוגיות במקאפי ובכיר בסטארט־אפ שנמכר לסימנטק ב־4.5 מיליארד דולר; ודן אמיגה (סמנכ"ל טכנולוגיות) שמכר את פיירגלאס, שפיתחה פתרון RBI מוקדם, לסימנטק ב־250 מיליון דולר.

על בסיס הרעיון החדשני ולא פחות חשוב המוניטין של היזמים, טאלון ואיילנד גייסו כסף גדול ממשקיעים ידועים. השבוע טאלון גייסה 100 מיליון דולר, נוסף ל־26 מיליון דולר בעבר. איילנד צברה מהקמתה 220 מיליון דולר, כשהגיוס האחרון במרץ נתן לה שווי של 1.3 מיליארד דולר, פחות מחודשיים אחרי שחשפה את המוצר. איילנד היא גם חברה גדולה יותר: 130 עובדים, לעומת 75 לטאלון.

אגב, שתי החברות ממשיכות לטעון בתוקף כי הן חתומות על הדפדפן התאגידי הראשון. טאלון כיוון שהשיקה אותו ראשון ואיילנד כיוון שלטענתה החלה לפתח אותו מוקדם יותר.

המוצרים דומים, השאיפות שונות

הדפדפנים של טאלון ואיילנד מאפשרים לארגון להגדיר מרחוק הגדרות אבטחה למשתמשים, כמו אתרים שאסור לגשת אליהם או חסימה של הורדות מסוימות, כדי למנוע חדירת רכיבים זדוניים למחשב. בנוסף, תכנים שמורידים משתמשים נשמרים מוצפנים ממערכת ההפעלה באופן שמונע זליגה של רכיבים זדוניים לתוך המערכות הארגוניות. הדפדפנים יכולים גם לחסום צילומי מסך או אפשרות להעתיק ולהדביק מידע. שני הדפדפנים בנויים על הקוד הפתוח של גוגל - כרומיום - עליו בנויים גם שני הדפדפנים הפופולריים בעולם- כרום ואדג'. עובדה זו אמורה להעניק למשתמשים תחושה מוכרת ולאפשר להם להתרגל מהר לדפדפן החדש.

 

בעוד שהמוצרים דומים מאוד, ההבדל בין טאלון לאיילנד נוגע בעיקר לשאיפות. טאלון צנועה יותר ומייעדת את הדפדפן לסוג מסוים של משתמשים - מי שנכנסים למערכות הארגוניות מרחוק דרך המחשב הפרטי שלהם. למשתמשים אלו אין את תוכנות ההגנה שמותקנות על מחשבים מנוהלים של הארגון ולכן כניסה שלהם למערכות הארגוניות מסוכנת יותר. לפי טאלון, זהו שוק גדול ומסובך מספיק, במיוחד בעידן העבודה ההיברידית וכלכלת החלטורה המבוססת על קבלנים.

הפתרון של טאלון, שפונה לתאגידים עם אלפי עובדים, אמור להחליף את השימוש ב־VDI - וירטואליזציה של תחנות עבודה - בה המשתמש מתחבר מרחוק לשולחן עבודה נפרד בענן ולכן מוגן מהאיומים על המחשב הפיזי שלו. ה־VDI היא שיטה מאוד לא נוחה ואהובה להתחברות מרחוק.

לעומת זאת, איילנד משווקת עצמה כפתרון כולל שיכול להפוך לדפדפן בו משתמש הארגון כולו, כולל על המחשבים המנוהלים. בעוד טאלון ממקדת את עצמה כמי שמגנה בעיקר על האפליקציות הארגוניות מחדירה ודליפת מידע, באיילנד מצהירים לרוב כי הם נותנים הגנה על הכל מהכל. איילנד פונה גם היא לשוק התאגידי אך מוכרת בנוסף לחברות קטנות יותר.

להתחבב על המשתמשים ולשמור יד על הדופק

שתי החברות נמצאות עדיין בשלבי מכירות ראשונים אבל הכסף הגדול שנשפך עליהן מעיד שלמשקיעים יש ציפיות גדולות מאוד. שאלה מרכזית היא האם ארגונים באמת יצליחו להרגיל את המשתמשים לוותר על דפדפנים מוכרים ואהובים כדי לעבוד עם הדפדפן המאובטח החדש. טאלון ואיילנד צריכות לבנות מוצר כמעט צרכני שיפנה לקהל רחב ולא רק למקצוענים. דפדפנים גם משתנים בקצב מהיר מאוד עם תוספת של מאפיינים ועדכוני אבטחה, כך ששתי החברות צריכות להיות עם היד על הדופק כדי לא להישאר מאחור.

בנוסף, שתיהן מתמקדות באבטחת הדפדפן ולא מגינות על אפליקציות שפועלות בנפרד - כמו אפליקציית סלאק הארגונית לדוגמה. הסטארט־אפ הישראלי הצעיר Red Access, שגייס 6 מיליון דולר בסיבוב סיד, מנסה להתמודד עם בעיה זו דרך הגנה על כל הגלישה, לא משנה מאיפה היא באה, דרך העברתה בשרת סינון שבודק דפים חשודים וסורק קבצים.

חשוב לזכור כי גם לדפדפן כרום של גוגל יש גרסה לארגונים, שכוללת אופציות להגדרה ושינוי של מדיניות אבטחה למשתמשים. יכול להיות שהמוצר של טאלון ואיילנד טוב ורחב יותר, אך אם גוגל תחליט להשקיע בגרסה שלה יותר - זה יכול להיות בהחלט תחרות עבורן.

השורה התחתונה: לצרכים שיווקיים איילנד וטאלון מתווכחות מי ראשונה, אך בפועל העובדה שהן מביאות פתרון דומה היא תוספת כוח בחינוך השוק למוצר חדשני. הסכנה הגדולה ביותר מבחינת החברות היא להפוך לדפדפן שכולם בארגון שונאים להשתמש בו.¿
הייטק ומדע

עוד כתבות

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

"הרבעון החזק ביותר בתולדות למונייד": המניה מזנקת אחרי הדוחות

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ●אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

גם מחיר כלכלי ואישי: הדילמה של טראמפ בדרך למלחמה רחבה

ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● ראש ממשלת פולין: על אזרחינו באיראן לעזוב במיידי - ייתכן שבעוד כמה שעות הם לא יוכלו לצאת ● בשיא המתיחות: המפגינים באיראן מרימים ראש ● עדכונים שוטפים

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

נייס עקפה את התחזיות ומזנקת בת"א ובמסחר המוקדם בוול סטריט

חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן, מעט טוב יותר מאשר בשנה שהסתיימה ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה שלילית באירופה; החוזים העתידיים על וול סטריט יורדים

הדאקס והפוטסי יורדים בכ-0.8% ● לאחר חופשת ראש השנה הירחי, הקוספי זינק בכ-3.1%; גם הניקיי הוסיף לערכו כ-0.7% ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים ירידות קלות ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאד לא צפוי ● הדולר מתחזק ונסחר סביב 3.14 שקלים ● הביטקוין ממשיך לאבד גובה, הזהב חזר לרף 5,000 דולר ● עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי