גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המערכת שתנבא אם קאסמירו מתאים ליונייטד

סטארט-אפ ישראלי מאפשר לבחון ולשפר התאמה של שחקנים לקבוצות כדורגל ● רשימת הסטארט-אפים הזוכים באירוע ה-Demo Day של האקסלרטור "סטארט-אפ נגב" המעודד יזמות בדואית ● וגם: מי נותן החסות של הג'ודוקא ענבר לניר לאולימפיאדת פריז 2024 ● אירועים ומינויים

קאסמירו מתאים ליונייטד? לאלגוריתם המייצר לכל שחקן ''ניתוח אופי'' על המגרש יש תשובה / צילום: Shutterstock
קאסמירו מתאים ליונייטד? לאלגוריתם המייצר לכל שחקן ''ניתוח אופי'' על המגרש יש תשובה / צילום: Shutterstock

בשנים האחרונות יותר ויותר טכנולוגיות מבוססות בינה מלאכותית נכנסות לעולם הכדורגל, וכעת מצטרפת אליהן הטכנולוגיה שפיתח הסטארט-אפ הישראלי Rankset, המאפשרת לבחון ולשפר התאמה של שחקנים לקבוצות כדורגל. או במילים אחרות: האם לבנדובסקי באמת מתאים לברצלונה, והאם יש טעם שקאסמירו יעבור למנצ'סטר יונייטד תמורת 60 מיליון אירו?

החברה בנתה מאגר שכולל 220 אלף שחקני כדורגל ברחבי העולם, על פי פילוחים וחתכים שונים. האלגוריתם מייצר לכל שחקן "ניתוח אופי" על המגרש, המבוסס על אירועים וסיטואציות שרלבנטיים לו ולקבוצה שבה הוא משחק, בשילוב נתונים סטטיסטים, משוואות מתמטיות, סטטיסטיקות של חברות הימורי ספורט ואנליסטים בכירים מעולם הכדורגל.

המערכת מציעה פירוט מנומק לרמת ההתאמה של שחקן למועדון, ושל מועדון לשחקן - כך ששני הצדדים אמורים להרוויח. המועדונים יוכלו לבצע רכש שחקנים שייצר הרכב אופטימלי, שעמו יגיעו להישגים; והשחקנים יוכלו למנף את ערך כרטיס השחקן שלהם בטווח הקצר והארוך.

אריאל סמואל / צילום: ליה יפה

רנקסט הוקם לפני כשנה על ידי אריאל סמואל, אנליסט ומאמן כדורגל בהכשרתו, והמנכ"ל הוא כפיר סטוקול, בעברו מנתח בחברת איסוף נתוני כדורגל. המערכת של החברה משמשת מועדוני ספורט וסוכני שחקנים בישראל, אנגליה, בלגיה, סרביה, רומניה, סיירה לאון, ניגריה, גינאה וסנגל. עד כה גייסה החברה 250 אלף דולר, ובימים אלה היא מבצעת גיוס מימון המונים באמצעות פלטפורמת פיפלביז, שבו היא מתכננת לגייס 1-1.5 מיליון דולר.

לדברי סמואל, שוק הבינה המלאכותית העולמית בתחום הספורט הוערך ב-1.4 מיליארד דולר בשנת 2020, ועתיד לזנק עד ל-19.2 מיליארד דולר בשנת 2030. "כיום מועדונים משלמים אלפי אירו בשנה עבור איסוף נתונים יבשים, שאין בהם אינטגרציה או ניתוח אנליטי שמניע לפעולה", אומר סמואל.

"היתרון בשימוש במערכת מבוססת בינה מלאכותית הוא עיבוד הנתונים הרבים ואובייקטיביות הניתוח, שנטול הטיות אנושיות. היא יכולה להיות כלי עזר דומיננטי, ואף מכריע, בקבלת החלטות - ולקצר משמעותית את התהליכים".

גמילה מסמים עם אפליקציה

אפליקציה לנגמלים מסמים, פיתוח שיאפשר לכל אחד להרוויח כסף מהמלצות על מוצרים לחברים ואפליקציה למציאת עבודה זמנית - אלה הרעיונות של הסטארט-אפים הזוכים באירוע ה-Demo Day של האקסלרטור (מאיץ טכנולוגי) "סטארט-אפ נגב". האקסלרטור מעודד יזמות בדואית ושיתופי פעולה בין יהודים לבדואים, וזהו המחזור השלישי של התוכנית.

במסגרת האירוע, שהתקיים במרכז לאודר לקידום תעסוקה בנגב, הציגו 9 יזמיות ו-11 יזמים בדואים את שמונה הסטארט-אפים שהקימו, בפני חבר שופטים המורכב ממשקיעים ובכירים בתעשייה. הקבוצה שזכתה במקום הראשון קיבלה מענק של 50 אלף שקל, והזוכים במקומות השני והשלישי זכו ב-40 ו-30 אלף שקל בהתאמה.

צוות היזמיות של הסטארט אפ adimpact / צילום: סנאפ

הסטארט-אפ adimpact, שזכה במקום הראשון, פיתח כאמור אפליקציה שתומכת בהליך השיקום של נגמלים מסמים ואלכוהול. האפליקציה מאפשרת לנגמל לייצר שגרות בריאות, ומתגמלת אותו בפרסים על צעדים קטנים בדרך להצלחה ארוכת הטווח של תהליך הגמילה. מייסדות הסטארט-אפ הן אסיל אבו עג'מי, ושירין חמד ומיאר טללקה מהמכללה האקדמית ספיר.

ראש צוות השופטים הוא ד"ר מוחמד אל נבארי, יו"ר קרן יאנביע. עוד היו בצוות ורדה שוהם, מנהלת קרן השקעות Seed ב-IVN, עות'מאן אלשיך, מנכ"ל עמותת סיראג', גבי גולן, מנהל חטיבת המוצרים ב-ICL לשעבר, עומרי דאי, סמנכ"ל Tech7, וחנה רדו, מובילת מיזמי תשעשרה בפריפריה.

לדברי ישראל בן שטרית, מנהל האקסלרטור, "אנחנו עושים את זה כבר שלוש שנים, ומתרגשים כל שנה לראות את מספר היזמים והמיזמים גדל. ההוכחה הטובה ביותר להצלחתנו היא שמונת המיזמים שהגיעו השנה לקו הסיום, שהם ברמה גלובאלית ויהיו משני שוק בארץ ובעולם".

לאן מעדיפים הישראלים לטוס?

היעד המועדף על משפחות ישראליות לחופשה בקיץ הנוכחי הוא יוון, כך עולה מסקר שערכה ענקית התיירות באונליין, Booking.com. במקום השני והשלישי נמצאות קפריסין וארה"ב. באשר לסוג מקום האירוח המועדף, רוב הישראלים (55%) מעדיפים להתאכסן במלונות, במקום השני דירות או בתי נופש (16%), במקום השלישי בתי הארחה (10%) ובמקום הרביעי כפרי נופש (ריזורטים. 8%).

יוון, היעד המועדף על משפחות ישראליות / צילום: Shutterstock, New Africa

כאשר התבקשו המשיבים להצביע על מרכיבי החופשה החשובים ביותר עבורם, שני נושאים התגלו כמהותיים במידה שווה: אטרקציות ייעודיות לילדים (47%), ועלות זולה יחסית (47%). הקריטריון השלישי הוא להתארח במקום שיוכל לתת מענה לצרכים של כל בני המשפחה (38%). תכנון החופשה נעשה בעיקר באמצעות חיפוש מידע באינטרנט (74%), התייעצות עם חברים (57%) והסתמכות על חוות דעות של מטיילים אחרים (42%).

ומה באשר לתיירות המקומית? 51% ציינו כי הם מתכננים לצאת לחופשה משפחתית בארץ בלבד בישראל בחצי השנה הקרובה. 34% ציינו כי ייצאו לחופשה גם בישראל וגם בחו"ל, 11% ייצאו לחופשה בחו"ל בלבד ו-4% אינם מתכננים לצאת לחופשה משפחתית.

מהו משך הזמן האידיאלי לחופשה משפחתית? 71% סבורים כי מדובר בשבוע לכל היותר. 24% מעדיפים חופשה קצרה יותר, בת 3-4 ימים. 2% אמרו שמשך הזמן האידיאלי הוא יותר משבועיים, והיתר השיבו שאינם יודעים. אגב, רק 10% מהישראלים הודו שנגיף הקורונה מהווה מכשול שמונע מהם לצאת לחופשה.

הסקר בוצע על ידי מכון מדגם בשיתוף ipanel, הוא כלל מדגם מייצג של האוכלוסיה הישראלית שמנה 500 משיבים יהודים וערבים, שהינם הורים לילדים עד גיל 18.

חדשות טובות

העסקת לקויי ראייה ועיוורים. חברת הלן דורון משתפת פעולה עם מגדל אור, מרכז לקידום אנשים עם לקות ראייה או עיוורון: תספק עבודה לאנשי המרכז, שבמהלך אוגוסט-ספטמבר יכינו כ-100 אלף ערכות לשנת הלימודים הקרובה. הערכות כוללות תיק גב ובו חוברות לימוד, מחברות, ספרים, דפי הדרכה ועוד.

מאמצים את הג'ודוקא ענבר לניר. חברת קשרי המשקיעים והייעוץ התקשורתי אייזנברג-אליאש תעניק חסות בהיקף של עשרות אלפי שקלים בשנה לג'ודוקא האולימפית ענבר לניר, 22 - עד לאולימפיאדת פריז 2024.

שי אליאש, אמיר אייזנברג וענבר לניר / צילום: יח''צ

הסכם החסות יאפשר תמיכה באימוניה השוטפים של לניר, ובצרכיה השונים במסגרת ההכנות לתחרויות מרכזיות, החל מאליפות העולם שתתקיים באוקטובר הקרוב באוזבקיסטאן, ועד לאולימפיאדה.

עוד כתבות

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים