גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל פלוס500: "הטעם של המשקיעים השתנה, העניין במניות בירידה"

פלטפורמת המסחר הישראלית שנסחרת בלונדון לפי שווי של כ-2 מיליארד דולר, פרסמה דוחות חזקים עם עלייה של כ-50% בהכנסות וברווח הנקי ● המנכ"ל דוד צרויה: "טעמי המשקיעים משתנים - המטבעות בעולם יוצרים עניין, מסחר ותנודתיות" ● סימנה את שוק החוזים העתידיים בארה"ב כיעד הבא

מנכ''ל פלוס500 דוד צרויה / צילום: נתנאל טוביאס
מנכ''ל פלוס500 דוד צרויה / צילום: נתנאל טוביאס

חברת הפינטק הישראלית פלוס500  (Plus500), שמפעילה פלטפורמת מסחר בחוזי הפרשים, השיגה דריסת רגל מכובדת באירופה והתבססה במספר מדינות מחוץ ליבשת וכעת היא לוטשת עיניים ליעד הגדול הבא, ארה"ב. "זה השוק הגדול ביותר שעדיין אין לנו בו דריסת רגל. זיהינו ששוק החוזים העתידיים הולך והופך פופולרי יותר, ועם הטכנולוגיה שלנו אנחנו יכולים להנגיש אותו בצורה טובה, שלא קיימת היום, ולהשיג נתח משמעותי מהשוק", מסביר המנכ"ל דוד צרויה בראיון לגלובס.

איך עושים את זה?
"רכשנו שתי חברות בתחום הנגזרים הפיננסים והחוזים העתידיים, ואנחנו מקימים כעת בארה"ב אופרציה, גם בתחום הריטייל וגם בתחום המשקיעים המוסדיים. אנחנו רואים את העתיד של החברה בתחום החוזים העתידיים (פיוצ'רס - מסחר בחוזים עתידיים, בעיקר על מחירי סחורות, וכן מדדים, מטבעות דיגיטליים וכד', א"א)".

למה העתיד שם דווקא ב"פיוצ'רס"?
"זה שוק עצום שפועל בצורה מיושנת. אין היום דרך לפעול בו בצורה נוחה מבחינה טכנולוגית. הבורסה העיקרית של הסחורות שיושבת בשיקאגו כל הזמן מוציאה מוצרים חדשים שהופכים להיות פופולריים, אבל מי שרוצה לסחור בהם צריך לעשות את זה בצורה מאוד מסורבלת, זה לא מונגש למשקיע".

יכול להיות שיש סיבה שזה לא מונגש? שזה תחום שמתאים למשקיעים גדולים?
"זה כלי למשקיעים גדולים, זה נכון, אבל זה גם כלי לחוואי בארה"ב שמגדר את הסיכונים ליבול של השדות שלו, כי זה הצורך המקצועי שלו".

מה היעד שלכם?
"אנחנו מעוניינים להגיע לנתח שוק משמעותי מסך המסחר בחוזים העתידיים בשנים הקרובות ולהפוך לשחקן משמעותי, עם רווחיות משמעותית בתחום".

ארה"ב ניצבת בפני מיתון כלכלי, זה הזמן להרפתקאות בשוק הזה?
"המיתון בתחילתו? בסופו? באמצע? אנחנו לא באמת יודעים, ולא מבססים על זה את ההחלטות שלנו. אנחנו יודעים שאנחנו רוצים להיכנס לשוק האמריקאי, זה לוקח זמן, ואנחנו עובדים לטווח הארוך".

"הבלוקציין תהיה הטכנולוגיה הבאה של עולם המסחר"

פלוס500 מציעה פלטפורמה למסחר מקוון, בשורה של כלים פיננסיים מגוונים, ובעיקר בחוזי הפרשים (CFD), על שערים של ני"ע שונים - מניות, סחורות, מט"ח, מטבעות דיגיטליים ועוד. זאת באמצעות רכישת חוזה ממונף על ערך הבסיס, המבטיח את שיעור העלייה/הירידה בשער הנייר (לונג או שורט). הכנסות החברה נובעות מגביית עמלות על ההפרש בין מחיר הקנייה למחיר המכירה.

החברה נסחרת ברשימה הראשית של בורסת לונדון לפי שווי של כ-2 מיליארד דולר (עלייה של כ-30% מתחילת השנה). לחברה 22 מיליון משתמשים שהורידו את אפליקציית המסחר, מהם כ-217 אלף לקוחות פעילים שביצעו פעולות מסחר במחצית הראשונה של השנה.

החברה פרסמה בשבוע שעבר את הדוחות למחצית הראשונה, עם עלייה נאה בכל הפרמטרים, כצפוי בתקופות תנודתיות בשווקים שטובות מאוד לזירות מסחר. במחצית הראשונה של 2022, ההכנסות עלו ב-48% ל-511 מיליון דולר, ה-EBITDA עלה ב-63% ל-305 מיליון דולר, הרווח הנקי הסכם ב 244 מיליון דולר עליה של 48% ביחס לחציון המקביל, . עם זאת, כמות הלקוחות הפעילים ירדה ב 35% ביחס לחציון הקודם וכמות הלקוחות החדשים ירדה ב-58% לסך של 57 אלף לקוחות.

 

למה זה טוב להנגיש מסחר בכלי כמו חוזה הפרשים להמונים?
"זה תחום פופולרי. באנגליה הוא פועל עשרות שנים, ואנחנו עושים את זה בצורה הוגנת, תוך שמירה על הלקוח".

מנהלים של זירות מסחר, כולל בנק הקריפטו צלזיוס שקרס, תמיד מדגישים את השמירה על הלקוחות.
"יש לנו כלים לכך, למשל 'נגטיב בלאנס פרוטקשן' - לקוח לא יכול להפסיד יותר ממה שיש לו בבלאנס. אם הפקדת אלף דולר, זה המקסימום שתוכל להפסיד אצלנו. יש זירות שמחייבות את הלקוחות להביא עוד כסף מהבית. בחלק מהמקומות שאנו פועלים בהם זו הפכה לדרישה רגולטורית, אבל אנחנו מפעילים את זה ביחס לכל סוגי הלקוחות, מתחילת הפעילות שלנו. חוץ מזה הכספים אצלינו מופקדים בחשבונות נפרדים שמפוקחים על ידי הרגולטור המקומי".

יש לכם נתונים כמה מהלקוחות שלכם מפסיקים לסחור אחרי שהם הפסידו את כל מה שהם הפקידו?
"אין לנו נתון כזה. צריך לזכור שאין שום דבר בטוח במסחר, אפשר להרוויח או להפסיד. אנחנו חברה טכנולוגית שמפתחת את הטכולוגיה שמאפשרת את המסחר, ועצם זה שאנחנו חברת הייטק לא גוזרת עלינו חובות אחרים מכל בנק או מוסד פיננסי שאפשר לסחור דרכו".

אתם לא חושבים שאתם בנחיתות טכנולוגית? זה עניין של זמן עד שכל המסחר יעבור לבלוקצ'יין.
"אני מסכים איתך לגבי הצפי שהבלוקצ'יין תהיה הטכנולוגיה הבאה של עולם המסחר, ואנחנו בוחנים רכישות של חברות בתחום הזה".

בוא נחזור לפעילות העיקרית שלכם - חוזה הפרשים הוא כלי למשקיע קטן?
"זה פופולרי במקומות בהם אנחנו פועלים, יש לזה ביקוש רב כשבמקור זה כלי שנועד לגדר סיכונים, וזה ההגיון שלו".

אז מדוע משקיע קטן צריך כלי גידור אם הוא לא מחזיק את נכס הבסיס?
"יש בכלי הזה נוחות גדולה לסוחר, הוא מאוד אינטואיטיבי, מאפשר גם לסחור אם אתה חושב שיהיו ירידות, לא רק עליות".

יש אצלכם חוזי-הפרשים על מטבעות קריפטו. איך בכלל מתנהל מסחר בחוזה הפרשים בנכס כל כך תנודתי?
"בדיוק מהסיבה הזאת אנחנו מציעים חוזי הפרשים רק על מטבעות גדולים בלבד, שהם תנודתיים פחות, וזה משרת לקוחות שרוצים חשיפה לקריפטו בלי להתעסק עם בירוקרטיה של הצפנות וארנקים. אגב, סגמנט הקריפטו אצלנו הוא יחסית שולי".

"רובינהוד טירגטו קהל שלא מבין בהשקעות ובמסחר"

איך השתנו טעמי המשקיעים בשנתיים האחרונות מתקופת הקורונה?
"טעמי המשקיעים משתנים ברמה החודשית. ב-2020 לקוחות חיפשו נפט, מניות, אפילו מניות קטנות שזינקו - כל 'הייפ הגיימסטופ', אחרי זה חיפשו גז. עכשיו מניות טיפה ירדו, ולקוחות מתעניינים במט"ח. כל שינויי המטבעות בעולם יוצרים עניין, מסחר ותנודתיות. ההשפעות הגלובליות של המלחמה, ושל המשבר הכלכלי מייצרות עניין רב.

"יש עוד שינוי חשוב: ב-2020 ראינו הרבה מסחר לטווח קצר, הקורונה הבהילה, היה חוסר ודאות, ואנשים חששו להשקיע בכיוונים ארוכי טווח. עכשיו, למרות התמורות בעולם, אנחנו רואים יותר לקוחות שפותחים פוזיציות ארוכות"

מה דעתך על המסחר שריכזה בזמנו אפליקציית רובינהוד?
"קודם כל צריך להבין שרובינהוד טירגטו קהל שלא מבין בהשקעות ובמסחר, ולכן התפתחה אצלם תופעה כזאת. המשתמשים שלנו יותר מתוחכמים מזה. מעבר לכך, מסחר 'הירואי' זה לא הכיוון שלנו. אנחנו לא מאפשרים מסחר במניות כמו גיימסטופ, שאין בהן מספיק עומק ומספיק נזילות, ואפשר להשפיע על השערים שלהן בקלות.

"אנחנו צריכים להגן גם על עצמנו וגם על הלקוחות שלנו כחלק מניהול סיכונים, ואם אפשר להזיז מניה באלפי אחוזים מסיבות לא רציונליות, אנשים ייפגעו, וגם אנחנו. שום דבר לא בטוח בעולם המסחר, אבל כחלק מניהול סיכונים אנחנו רוצים אצלינו כלים יציבים וגדולים".

במסחר העצמאי באמצעות הפלטפורמות הדיגיטליות, וספציפית בסיפור ההשקעה בגיימסטופ, יש אלמנטים בין דוריים חזקים: הדור הצעיר שמשתמש בפלטפורמה החדשנית נגד ענקי וול סטריט. אתם כביכול פלטפורמה ההיטקיסטית החדשנית, אבל בחשיבה אתם שוק הון ישן?
"אנחנו לא מגדירים את עצמנו כפלטפורמה לצעירים, אלא למשקיעים מנוסים יותר, ובסוף, בכל מקום שאנחנו פועלים בו, גבולות הגזרה שלנו נקבעים על ידי הרגולטור".

דוד צרויה | תעודת זהות
אישי: נשוי לעדי, אב ל־3 ילדים, גר בבת חן
מקצועי: מנכ"ל פלוס500 מאז אפריל 2020, אך נמצא בחברה כבר 12 שנה לאחר שהצטרף בשלב הסטארט־אפ, כמנהל במחלקת השיווק. לאחר מכן כיהן כסמנכ"ל תפעול
השכלה: בעל תואר מהנדס, בוגר הטכניון

עוד כתבות

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הנשיא ביידן שוחח עם ראש הממשלה נתניהו

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית