גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הנרי קיסינג'ר נפטר בגיל 100. קצת לפני הוא הזהיר שהעולם על סף מלחמה

קיסינג'ר, חתן פרס נובל לשלום ושר החוץ היהודי הראשון של ארה"ב, התווה את מדיניות החוץ האמריקאית בשנות ה-70 והשפיע רבות גם על המזרח התיכון ● לפני כשנה הוא התראיין ל"וול סטריט ג'ורנל" ואמר כי הוא בטוח שהעולם על סף מלחמה וניצב בפני חוסר שיווי־משקל מסוכן

הנרי קיסינג'ר / צילום: Reuters, Chris Pedota USA Today Network USA TODAY NETWORK
הנרי קיסינג'ר / צילום: Reuters, Chris Pedota USA Today Network USA TODAY NETWORK

הנרי קיסינג'ר, שר החוץ היהודי הראשון של ארה"ב, נפטר הלילה בגיל 100 בביתו שבקונטיקט. קיסינג'ר כיהן כמזכיר המדינה וכיועץ לביטחון לאומי תחת הנשיאים ניקסון ופורד, התווה את מדיניות החוץ האמריקאית בשנות ה-70 והשפיע רבות גם על המזרח התיכון. 

זה מה שאמר קיסינג'ר בראיון ל"וול סטריט ג'ורנל" לפני כשנה, לרגל הוצאת ספרו, "Leadership": 

בגיל 99, הנרי קיסינג'ר פירסם את ספרו ה־19, "מנהיגות: שישה מחקרים באסטרטגיה עולמית". מדובר בניתוח של החזון וההישגים ההיסטוריים של פנתיאון ייחודי של מנהיגים שפעלו אחרי מלחמת העולם השנייה: קונראד אדנאואר, שארל דה גול, ריצ'רד ניקסון, אנואר סאדאת, לי קואן־יו ומרגרט תאצ'ר.  

ארה"ב לוחצת על ישראל לשנות את תוכניותיה בעזה. מה היא דורשת?
פרשנות: הלחץ על ישראל להסכים להפסקת אש הוא כמעט כבד מנשוא

בשנות ה־50, "לפני שנעשיתי מעורב בפוליטיקה", סיפר לי קיסינג'ר במשרדו בלב מנהטן ביום מהביל של חודש יולי, "התוכנית הייתה לכתוב ספר על עשיית השלום וסיום השלום במאה ה־19, החל בקונגרס וינה. זה אכן הפך לספר, ואז היה לי בערך עוד שליש ספר העוסק בביסמרק, שהיה אמור להיגמר עם פרוץ מלחמת העולם הראשונה". הספר החדש, הוא אומר, "הוא סוג של המשך. זו לא רק הסתכלות עכשווית".

כל שש הדמויות שהן מושא הספר "מנהיגות", אומר קיסינג'ר, לשעבר מזכיר מחלקת המדינה והיועץ לביטחון לאומי, עוצבו על ידי מה שהוא מכנה "מלחמת שלושים השנה השנייה" (התקופה שמ־1914 עד 1945), ותרמו לעיצוב העולם כפי שנראה בעקבותיה. כולם שילבו, לדעת קיסינג'ר, בין שני אבטיפוסים של מנהיגות: הפרגמטיות הרואה לרחוק של המדינאי, והתעוזה מלאת החזון של הנביא.

כשנשאל אם הוא יכול לחשוב על מנהיג עכשווי שמתקיים בו שילוב תכונות כזה, השיב "לא. הייתי גם מסייג שלמרות שאצל דה גול זה היה, הוא תפס כך את עצמו, במקרה של ניקסון, כנראה סאדאת, או אפילו אדנאואר, לא ניתן היה לדעת בשלב מוקדם. מצד שני, אף אחד מהאנשים האלה לא היה טקטי במהותו. הם שלטו באומנות הטקטיקה, אבל כשנכנסו לתפקיד, המחשבה שלהם הייתה ממוקדת בייעוד כלשהו".

השאיפה לשיווי־משקל

אי־אפשר להיכנס לשיחה ממושכת עם קיסינג'ר מבלי שהמילה הזו - ייעוד - תצוץ. וישנו מונח נוסף: שיווי־משקל. מאז שנות ה־50, כשהיה חוקר באוניברסיטת הרווארד שכתב על אסטרטגיה גרעינית, הבין קיסינג'ר את הדיפלומטיה כמהלך של איזון בין כוחות רבי־עוצמה תחת הצל הקודר של הפוטנציאל לשואה גרעינית.

לדעתו, היכולת האפוקליפטית של טכנולוגיית כלי הנשק המודרניים הפכה את הצורך לשמר שיווי־משקל בין כוחות יריבים, קשה ככל שיהיה, לדבר החשוב ביותר ביחסים הבינלאומיים.

"בחשיבה שלי, שיווי־משקל בנוי משני מרכיבים", אמר קיסינג'ר. "זה סוג של מאזן עוצמה, כולל קבלת הלגיטימיות של ערכים שלעתים מנוגדים זה לזה. אם אתה מאמין שהתוצאה הסופית של מאמציך חייבת להיות יישום של הערכים שלך, אני לא חושב שאפשר להשיג שיווי־משקל. אז רמה אחת היא מעין שיווי־משקל מוחלט".

הרמה השנייה, לדבריו, היא "שיווי־משקל בהתנהגות, כלומר הגבלה בשימוש ביכולות ובכוח שלך ביחס למה שנחוץ כדי לשמר את שיווי־המשקל הכללי". השגת השילוב הזה מצריכה "כישרון שהוא כמעט ברמה אמנותית. המדינאים לאו דווקא כיוונו בדיוק לתוצאה כזו, בגלל שהפעלת שררה אפשרית לכל־כך הרבה כיוונים מבלי להיות הרסנית, שמדינות מעולם לא חשו מחויבות לכך".

קיסינג'ר מכיר בכך ששיווי־משקל, הכרחי ככל שיהיה, לא יכול להוות ערך בפני עצמו. "עלולים להיות מצבים בהם קיום ביחד הוא בלתי אפשרי מבחינה מוסרית", הוא אומר. "למשל, היטלר. עם היטלר לא היה טעם לדון בשיווי־משקל - אם כי יש לי סימפטיה מסוימת לצ'מברלין, אם הוא חשב שעליו להרוויח זמן לקראת עימות, שיהיה בלתי נמנע בלאו הכי (הערת המתרגמת: הכוונה לוועדת מינכן)".

הנהגה ללא כיוון

ב"מנהיגות" ישנו רמז לתקווה של קיסינג'ר שמדינאים אמריקאים בימינו אולי יפיקו לקח מקודמיהם. "אני חושב שבתקופה הנוכחית יש קושי עצום להגדיר כיוון", אומר קיסינג'ר. "ישנה תגובתיות לרגש של הרגע הנתון".

האמריקאים מסרבים לנתק את המושג דיפלומטיה מהרעיון של "יחסים אישיים עם היריב". הם נוטים להסתכל על משא־ומתן במונחים מיסיונריים ולא פסיכולוגיים, אומר קיסינגר, ומבקשים להמיר או לגנות את מי שמולם - במקום להבין לעומק את החשיבה שלהם.

קיסינג'ר אומר שהעולם כיום ניצב בפני חוסר שיווי־משקל מסוכן: "אנחנו נמצאים על סיפה של מלחמה נגד רוסיה וסין לגבי נושאים שאנחנו בחלקנו אחראים ליצירתם, בלי שום מושג איך זה ייגמר או לאן זה יוביל".

האם ארה"ב יכולה להתנהל מול שתי יריבותיה כפי שהיה בשנות ניקסון? אין לו מרשם פשוט לכך. "אי־אפשר פשוט לומר: כעת נפריד ביניהן, ונפנה אותן זו נגד זו. כל מה שאפשר לעשות הוא לא להאיץ מתחים ולייצר הזדמנויות, ובשביל זה חייבים ייעוד כלשהו".

בנוגע לטייוואן (שנמצאת במצב מתיחות מתמשך מול סין ובמקביל מחזקת את קשריה עם ארה"ב - הערת המתרגמת), קיסינג'ר חושש שארה"ב וסין נעות לעבר משבר, והוא מייעץ לוושינגטון לנהוג במתינות. "המדיניות שקידמו שני הצדדים אפשרה וגרמה לטייוואן להפוך לישות דמוקרטית אוטונומית, ושימרה את השלום בין סין וארה"ב במשך 50 שנה. צריך להיות מאוד זהירים, לפיכך, כשנוקטים צעדים שנראה שעלולים לשנות את המבנה הבסיסי הזה".

קיסינג'ר בביקור בסין ב־2019 / צילום: Associated Press, Jason Lee

הסוגיה האוקראינית

מוקדם יותר השנה קיסינג'ר עורר מהומה כשרמז שמדיניות בלתי זהירה מצד ארה"ב ונאט"ו אולי הביאה למשבר באוקראינה. מבחינתו, אי־אפשר אלא להתייחס ברצינות לחששות הביטחון המוצהרים של ולדימיר פוטין, ולדעתו נאט"ו שגתה כשאותתה לאוקראינה שיש לה סיכוי להצטרף לברית.

"חשבתי שפולין - וכל המדינות המערביות המסורתיות שהיו חלק מההיסטוריה המערבית - היו חברות הגיוניות בנאט"ו", אומר קיסינג'ר. אבל אוקראינה, לדעתו, היא אוסף של טריטוריות שפעם היו קשורות לרוסיה והרוסים רואים כשלהם, אם כי "חלק מהאוקראינים" לא רואים זאת כך.

בשם היציבות, היה עדיף שאוקראינה תנהג כמעין חוצץ בין המערב לרוסיה: "הייתי בעד עצמאות מלאה לאוקראינה, אבל חשבתי שהתפקיד הטוב ביותר בשבילה הוא משהו כמו פינלנד".

כיום, אומר קיסינג'ר, הקובייה כבר הוטלה. אחרי הדרך שבה נהגה רוסיה באוקראינה, "אני סבור, כך או אחרת, באופן רשמי או לא, שיש להתייחס לאוקראינה כחברה בנאט"ו".

עדיין, הוא צופה הסדר שיותיר לרוסים רווחים מהפלישה הראשונה שלהם ב־2014, אז כבשו את חצי האי קרים וחלקים ממחוז דונבס, אם כי אין לו תשובה לשאלה במה יהיה שונה הסדר כזה מההסכם שנחתם לפני שמונה שנים ולא הצליח לסיים את הסכסוך.

הטענה המוסרית שמוצבת על ידי הדמוקרטיה והעצמאות של אוקראינה - מאז 2014, רוב ברור מאזרחי המדינה תמכו בחברות באיחוד האירופי ובנאט"ו - והגורל המר של העם תחת הכיבוש הרוסי, לא מסתדרים בקלות בצד המדינאי בחשיבה של קיסינג'ר. אם הימנעות ממלחמה גרעינית היא המטרה האולטימטיבית, מה העולם חייב למדינות קטנות שתפקידן היחיד בשיווי־המשקל העולמי הוא להיות נתונות למרותן של מדינות גדולות יותר?

ילד בבית ספר אוקראיני שנהרס מהפצצה רוסית / צילום: Associated Press, Leo Correa

"איך להשיא בין היכולת הצבאית שלנו למטרות האסטרטגיות שלנו", חושב קיסינג'ר בקול. "ואיך לקשר בין אלה לייעוד המוסרי שלנו - זו בעיה בלתי פתורה".

במבט לאחור על קריירה ארוכה ולעתים שנויה במחלוקת, קיסינג'ר לא עוסק בביקורת עצמית. כשנשאל אם יש לו חרטות לגביו שנותיו בתפקיד, ענה "אני חייב לשנן איזו תשובה מעולה לשאלה הזו, בגלל שתמיד שואלים אותה". אבל בעוד שהוא יכול לחשוב מחדש על כמה רגעיים טקטיים, בסך־הכול, הוא אומר, "אני לא מטריח את עצמי בדברים שהיו יכולים להיעשות אחרת". 

הנרי קיסינג'ר

אישי: בן 99, נשוי בשנית לננסי, אב לשניים. מתגורר בקונטיקט ובעיר ניו יורק לסירוגין
מקצועי: כיהן כמזכיר המדינה האמריקאי והיועץ לביטחון לאומי תחת הנשיאים ניקסון ופורד, ומילא תפקיד משמעותי בגיבוש מדיניות החוץ של ארה"ב בשנות ה־70
עוד משהו: ב־1973 זכה בפרס נובל לשלום על מאמציו לסיום מלחמת וייטנאם. מתן הפרס היה שנוי במחלוקת, ושניים מחברי הוועדה המחליטה התפטרו במחאה

עוד כתבות

ירידות בבורסה בתל אביב / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המניה שצפויה ליפול ב-7%, ומי עוד יכבידו על פתיחת השבוע בבורסה?

בורסת ת"א סגרה שבוע חיובי כאשר המדדים המרכזיים עלו ב-4% ● עם זאת, שבוע המסחר צפוי להיפתח בירידות על רקע פערי ארביטראז' שליליים של המניות הדואליות ● אילו מניות צפויות להכביד על המסחר?

יעקב ברדוגו / צילום: תמר מצפי

אחרי הטענות לסחיטה: המשטרה פתחה בחקירה נגד יעקב ברדוגו

בעקבות דבריו של השרים לוין, זוהר וקרעי פתחה המשטרה חקירה פלילית נגד פרשן ערוץ 14 • נעשתה פנייה לשרים אך לפי שעה אף אחד מהם לא מוכן להעיד במשטרה • על פי הנטען, ברדוגו ניסה לשכנע את השר זוהר למנות לתפקיד היועץ המשפטי של קק"ל את אחיינו

דומיסאני וושינגטון / צילום: IBSI

הכומר שנלחם למען יהודים: "לא ברור איך אמריקאים הם כל כך טיפשים כשזה נוגע לישראל"

דומיסאני וושינגטון הוא מטיף כריזמטי ומייסד המכון לסולידריות שחורה עם ישראל (IBSI) - גוף שמבקש לחזק את הקשר בין הקהילה האפרו-אמריקאית ליהודים, שהולך אחורה עד מאבק זכויות האזרח ● לדבריו התמיכה בישראל גדולה מכפי שנראה: "קולות שחורים שלא מתיישרים עם הנרטיב הרצוי בתקשורת פחות או יותר נקברים"

פרופ' אמנון שעשוע / צילום: Nasdaq, Inc

סטארט-אפ הבינה המלאכותית של אמנון שעשוע מגייס עוד 300 מיליון דולר

לא נמסרו פרטים לגבי זהותם של משקיעים חדשים או שווי החברה בגיוס החדש, ומהחברה לא נמסרה תגובה ● יחד עם הגיוס הנוכחי, מגיעים סך הגיוסים של AI21 ל- 637 מיליון דולר, כאשר הגיוס האחרון שנערך בנובמבר 2023 שיקף לחברה שווי של 1.4 מיליארד דולר, כך לפי PitchBook

יוני ורונן אסיא, מייסדי איטורו / צילום: איל יצהר

כשאף אחד לא דיבר על ביטקוין הם כבר סחרו בו. עכשיו הם בדרך להנפקת ענק

אחרי ניסיון מיזוג כושל, קשיי רגולציה, נפילות בשוק הקריפטו וסדרה של דחיות - איטורו, שהוקמה על ידי האחים יוני ורונן אסיא והייתה בין הראשונות לאפשר מסחר בקריפטו - תהפוך בימים הקרובים לחברה ציבורית ● המטרה: לאתגר את המערכת הבנקאית המסורתית ● ומה למדה איטורו מהעבודה לצד מי שבהמשך המציא את האת'ריום

העיר צ'נגדו, נקודת המוצא של יוזמת החגורה והכביש / צילום: Shutterstock

טראמפ הולך על פופוליזם, וסין מתמקדת ביעדים כלכליים

בזמן שארה"ב שוקעת במדיניות כאוטית ולא תמיד עקבית, סין צועדת באסטרטגיה סבלנית ומחושבת - מכיבוש דרכי הסחר ועד כניסה עמוקה לקוטב הצפוני ● וכשסין משקיעה מאות מיליארדי דולרים ב"פרויקט החגורה והכביש", שנועד לפתוח אותה לשווקים חדשים, אמריקה של טראמפ ומאסק עסוקה בהתרת בריתות ארוכות שנים ● כתבה שלישית בסדרה על סין־ארה"ב ועתיד הדולר

אילוסטרציה: Shutterstock

המתחזים החדשים: הדיפ־פייק משכללת את ההונאות ברשת

גל ההונאות החדש, שעושה שימוש בטכנולוגיית DeepFake כדי להתחזות לדמויות בולטות במשק, ממחיש כיצד איומי הסייבר משתכללים בעידן הבינה המלאכותית ● גיל מסינג, ראש מערך התקשורת הגלובלית בצ'ק פוינט: "אנשים חייבים להיות מודעים שזה קורה, החשדנות שצריך להפעיל גדולה מאי פעם"

ברק עילם / צילום: CRC Media

הצרות של המניה שאיבדה את התואר הישראלית הגדולה ביותר ונפרדה מהמנכ"ל הוותיק

מניית ענקית הטכנולוגיה איבדה 50% משווייה בשיא, ואת מעמד החברה הישראלית הגדולה ביותר ● זאת בעקבות פרישתו המפתיעה של המנכ"ל המוערך ברק עילם, אך גם בשל תחזית מאכזבת, חששות המשקיעים מהשפעת ה־AI ותחרות עם מיקרוסופט ● האם המחיר שאליו נפלה מניית נייס מהווה הזדמנות השקעה?

הריסות בפקסיטן כתוצאה מהפצצה הודית. תגובת הנגד תגיע / צילום: ap, K.M. Chaudary

זו היתה מערכה קצרה והנשק הישראלי כיכב

הנשיא טראמפ הודיע כי הודו ופקיסטן הסכימו על הפסקת אש באופן מיידי ● על רקע ההחלטה - הודו חוששת כי מלחמה כוללת תזיק לכלכלה, ולפקיסטן אין מספיק נשק ● מה עומד מאחורי האינטרס האמריקאי, ומה הקשר של ישראל להפסקת האש בין שתי המדינות?

חיילי מילואים בגבול רצועת עזה / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

הממשלה אישרה את תוכנית ההטבות המורחבת לאנשי המילואים

הממשלה אישרה את הצעת ההחלטה להרחבת מערך ההטבות והתגמול למילואימניקים, במרכזה עומדים כוחות המילואים הלוחמים ● בין היתר, יינתנו מענקים בגובה של עד 20 אלף שקל למפקדים עד רמת המג"ד, כמו גם נקודות זיכוי במס והטבות בדיור

נשיא בית המשפט העליון, יצחק עמית / צילום: דוברות בתי המשפט

השרים ידונו בצמצום הסמכויות של נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית

ועדת השרים לחקיקה צפויה לדון היום בהצעת החוק של ח"כ שמחה רוטמן, ולפיה שיבוץ השופטים להרכבים בעליון יתבצע רנדומלית על ידי מחשב ● נשיא העליון גם לא יקבע מי השופט שידון בבקשה לדיון נוסף ● רוטמן: "קביעת הרכב עשויה לקבוע את תוצאת הדיון עוד בטרם החל"

הפקולטה. מחקר חדש: מנהלים שמפגינים חוסן משפרים את בריאות העובדים / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מגלה: מנהלים שמפגינים חוסן משפרים את בריאות העובדים

חוסן נפשי של מנהלים יכול לעבור לעובדים ולשפר את רווחתם ותפקודם ● מחקר חדש מעיד על ההשפעה החיובית של מי שמפגינים קור רוח ואופטימיות גם במצבי לחץ, ומדגיש את החשיבות של אורך הרוח כאסטרטגיה להעצמת הארגון כולו

סאטיה נאדלה וסם אלטמן / צילומים: AP(Eric Risberg)

אלטמן ונאדלה, שהניעו יחד את תחילתו של בום הבינה המלאכותית המודרנית, מתרחקים זה מזה

המנכ"לים של OpenAI ומיקרוסופט, סם אלטמן וסאטיה נאדלה, עזרו זה לזה להפוך לשחקנים רבי־עוצמה בתחום הבינה המלאכותית הגנרטיבית, אך כעת, הם מתכוננים לעתיד עצמאי

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הלהיט החדש של המשקיעים בת"א - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בשבוע שעבר גייסו 9 חברות SPAC נטולות פעילות 1.8 מיליארד דולר בסה"כ, הנתון השבועי הגבוה ביותר זה שלוש שנים ● מדד ת"א 35 שבר את שיא כל הזמנים בפעם ה־10 מתחילת השנה ● רעיון ההשקעה הפשוט של לעקוב אחרי המדד מעט מסתבך כשצוללים לאותיות הקטנות ● וגם: עוד ועוד סוחרים בוול סטריט זונחים את הכלל העונתי העתיק

מערכת ההגנה החדשה שגרמניה רוצה לרכוש מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: גרמניה רוצה לרכוש מישראל מערכות חץ 4 שנמצאות בפיתוח, ירדן גוזרת קופון מאספקת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, איראן ממשיכה לאיים על ארה"ב והמודיעין הישראלי והאמירותי ישלבו זרועות בסיוע למדינה זרה ● כותרות העיתונים בעולם

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

אחרי 60 שנה ותשואה של מיליוני אחוזים: הצלחות הענק והפספוסים של וורן באפט

לאחר שניהל במשך 60 שנה את ברקשייר האת'וויי, הודיע האורקל מאומהה כי הוא יפרוש בסוף השנה ● הוא יותיר אחריו מורשת של הצלחות שאין שנייה לה כמשקיע, אבל היו גם כישלונות ● אלה ואלה מהווים עבורו ולכולם שיעורים חשובים ● וגם, איך הגיע המנכ"ל המיועד גרג אייבל לברקשייר, ומה גרם לו לומר על עצמו: "הפכתי לכלב שתפס את המכונית"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א; טבע ירדה בכ-5%, אנלייט אנרגיה עלתה ב-4%

מדד ת"א 35 ננעל סביב רמות הבסיס ● סוכנות דירוג האשראי S&P הותירה את הדירוג של ישראל ללא שינוי, ברמה של A עם תחזית שלילית ● השקל התחזק בחדות מול המטבעות הזרים ● בשבוע הקרוב צפויים להתפרסם מדדי המחירים לצרכן בישראל ובארה"ב ● וגם: מאילו מניות בוול סטריט כדאי להיזהר?

הפגנה נגד התייקרות מחירים בתל אביב, 1974. היררכיית צרכים קלאסית / צילום: יעקב סער, לע''מ

לא רק בגלל עייפות מהמלחמה: למה הישראלים לא מוחים על יוקר המחיה

הציבור הישראלי כבר הוביל מחאות שנשאו פרי נגד עליות מחירים, אולם לגל האחרון הוא הגיב בשתיקה ● מומחים מסבירים שככה זה כשהצרכנות פחות נבונה, המשאבים להתנגד מדולדלים, והעלייה רוחבית אז אין "אשם" אחד ● ולמה מחירים זולים טובים לחברות בורסאיות?

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

התחזית השלילית של S&P נשארת: "הצמיחה תתאושש אבל המצב הביטחוני מסכן את כלכלת ישראל"

החלטת הדירוג הניטרלית שפירסמה הפעם S&P מגיעה לאחר שתי הורדות דירוג רצופות שרשמה למדינה ● בחברת הדירוג כתבו כי ההחלטה להותיר את התחזית שלילית נובעת מהסיכונים הגיאו פוליטיים ● מדובר בהחלטה שתואמת את הקו שבו בחרו שתי החברות המתחרות מודי'ס ופיץ' בסבב הדירוג הנוכחי

Nothing Phone (3a) Pro. VIVO X200 Pro. סמסונג Galaxy A56 5G. שיאומי Redmi Note 14 Pro 5G. POCO: X7 Pro 5G / צילום: יח''צ

5 סמארטפונים שישאירו לכם עודף מ-2,000 שקל

לצד מכשירי דגל, חברות רבות מייצרות גם מכשירי ביניים למי שלא מעוניין לשלם סכומים גבוהים ● ביקשנו מארבעה יבואנים רשמיים בישראל להמליץ על אפשרויות מוצלחות בקטגוריה הזו