גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ראובן אבלגון נפרד ממפעל חייו ומגלה את סודות השוק: "בלי חלונות במשרד ובלי פינוקים התחלתי מחדש"

רגע לאחר שראובן אבלגון מכר את החזקותיו בחברת החיתום רוסאריו קפיטל, הוא מספר מה מניע אותו להיפרד ממפעל חייו ("אסור שיהיה אגו בעסקים. אם יש קונה אז מוכרים"), על הנפקות ההייטק שאכזבו ("עדיין לא יודעים מה תרומתן לשוק"), על השגיאות שעשה ("מותר כל יום לטעות - אבל טעות חדשה"), ומי אנשי העסקים הישראלים שהוא מעריך

ראובן אבלגון / צילום: איל יצהר
ראובן אבלגון / צילום: איל יצהר

צודק מי שסבור ששוק ההון בישראל גדוש ביצרים, אינטריגות, דרמות ועסקאות מתוחכמות. אבל מי שבקיא בהלכות השוק, יודע שגם בתוך החום שמייצר המטבח הגדול, יש פינות לוהטות יותר, ואחת מהן היא עולמן של חברות החיתום, שער הכניסה לבורסה. עבודת החתמים בתקופה עמוסת הנפקות של מניות ואג"ח מתנהלת בקצב רצחני, כדי להגיש בסופו של דבר "מנה" אטרקטיבית לקהל המשקיעים.

● בגיל 99 הנרי קיסינג'ר בטוח שהעולם על סף מלחמה | WSJ
● כשהגלים עולים כולם סופגים, וגם האג"ח הממשלתיות לא נשארות סולידיות | מומחים כותבים

חברות החיתום הן גורם מתווך בין החברות המנפיקות לבין המשקיעים. הן האמונות על הבאת החברות החדשות לבורסה, ועל גיוס הכספים עבורן. שוק החיתום המקומי מתאפיין מצד אחד בתחרות עזה בין הגופים הפועלים בו על הובלת ההנפקות ועל העמלות השמנות הנלוות להן, ומצד שני בשיתופי פעולה בין הפעילים בו, לצורך הוצאת הגיוס לפועל.

אחד השחקנים הוותיקים בשוק הוא ראובן אבלגון, יו"ר חברת החיתום רוסאריו קפיטל, שבחודש שעבר מכר מרבית החזקותיו בחברה, שאותה הקים לפני עשרים שנה (ראו מסגרת) תמורת כמה מיליוני שקלים. אבלגון ימשיך לייעץ לחברה במשך תקופה קצרה ובכוונתו לפנות לעסקים חדשים.

סיפורו של אבלגון בשוק ההון לא שגרתי. מי שחווה נפילה כואבת של עסקיו בעבר, הצליח בתוך זמן קצר להמציא את עצמו מחדש, לשוב ולזכות באמון השוק ולבסס עסק מצליח בתחומו. הוא עשה זאת בעזרת חריצות ושמירה על שמו הטוב - למרות ההפסדים שהסבו עסקיו למשקיעים בעבר.

"הדבר הראשון הוא נחישות", אומר אבלגון כשנשאל על סוד ההישרדות שלו. "אליה מצטרפת האמונה בדרך והתמיכה של הסובבים אותך - המשפחה והילדים, שנותנים לי את הכח. גם לכלכתי את הידיים, מעולם לא ישבתי רק בקומת ההנהלה. כשהיה צריך להתחיל מחדש, הלכתי לבניין משרדים, נכנסתי לחדר בגודל של 2 על 3 מטרים, בלי חלונות ובלי פינוקים - והתחלתי מחדש. מעולם לא התביישתי לעבוד ולעשות דברים קטנים. אבל בשביל זה אתה קודם כל צריך להאמין בעצמך, בדרך שלך וביושרה, ואז להתמיד".

"שוק החיתום התמקצע בשנים האחרונות"

אבלגון מוכר החזקותיו ברוסאריו כשברקע תקופת גאות בעסקיה, בעקבות גל הנפקות חסר תקדים של חברות טכנולוגיה בבורסה בת"א בשנים 2021-2020 שהוביל לתוצאות שיא בחברות החיתום המקומיות. עם זאת, הפסדים כבדים שנחלו המשקיעים ברבות מאותן הנפקות, הוביל לאחרונה להצטננות השוק. "אני לא חושב שהשוק מת", מתייחס לכך אבלגון, "הוא משתנה והוא יתאים את עצמו. היינו בתקופה שבה בשל הריבית האפסית המוצר שנקרא 'כסף' היה ללא מחיר, ואין מוצר שאין לו מחיר. בסופו של דבר, יכול להיות שהמחיר (הריבית) של גיוס כספים לחברות יהיה מעתה טיפה יותר גבוה. אבל אנחנו במטוטלת, עד שנגיע לשיווי המשקל חדש מבחינת מחיר הכסף. חוץ מזה, צריך להסתכל על שוק ההנפקות בשני מישורים, של מניות ושל גיוסי אג"ח, כאשר שוק גיוסי החוב תמיד ימשיך להתקיים. כמו כן, שוק החיתום מאוד התמקצע והשתנה לגמרי בשנים האחרונות".

"הבנקים לא יספקו את צורכי חברות הבנייה"

אילו הנפקות יעניינו את השוק בעתיד?
"תחום התשתיות יתחזק. אלה דברים שיצליחו ויגיעו לבורסה - חברות בתחומים כמו התפלה, טכנולוגיות ניהול מים, ותשתיות חשמל. בעולם הבנייה למגורים פשוט אין ברירה, המערכת הבנקאית לא תוכל לספק את הצרכים של הענף. חברות הבנייה ימשיכו לגייס אג"ח ובהמשך יצטרכו להנפיק מניות".

אגב תשתיות, הובלתם לאחרונה הנפקה של קרן התשתיות קיסטון, כחלק מעסקה שלה להשתלט על אגד לפי שווי של 4.8 מיליארד שקל. תג המחיר בעסקה היה יקר מדי?
"אני חושב שכל מי שקנה עד היום חברה גדולה במשק, בסוף הסתבר שעשה עסקה טובה ובמקרה של אגד יוכח לדעתי אותו הדבר".

גל ההנפקות האחרון כלל הרבה חברות טכנולוגיה שהסבו הפסדים כבדים למשקיעים.
"אבל סך כל הכסף שגויס על ידן באמת לא היה גדול. נניח שכל חברות הטכנולוגיה האלו גייסו מיליארד שקל. ביחס לכלל השוק, נכסי המוסדיים, זה לא משמעותי. אנחנו עדיין לא יודעים מה תהיה תרומת החברות החדשות האלו לשוק. יש חברות שבאמת מתפתחות ועומדות בתחזיות שנתנו, והשוק לא יודע לתמחר אותן. זו לא אשמת החברות או החתמים, אלה החיים".

כשהוא מתבקש לנקוב באנשי עסקים שהוא מעריך, אבלגון משיב כי "אני חושב שנתן חץ, יו"ר אלוני חץ, הוא מנהל מצוין ואיש ישר, חכם וצנוע. גם רמי נוסבאום, יו"ר אשטרום, הוא איש מצויין. אלה הם אנשי עבודה. אני מעריך מאוד גם את אייל בן סימון מנכ"ל הפניקס ואת יורם נוה מנכ"ל כלל ביטוח".

נתן חץ, מנכ''ל אלוני חץ / צילום: איל יצהר

אין אנשי הייטק ברשימה שלך, יותר מתחומים מסורתיים.
"בעולם ההייטק קשה מאוד למדוד את המנהלים. בתחומים המסורתיים יותר של הכלכלה, עובדים קשה בשביל להרוויח. אצלנו הכסף לא צומח על העצים. בענפים שאינם בעולם ההייטק, צריך לקום בבוקר וללכת לעבודה כדי להרוויח, כשבעולם ההייטק הרבה פעם הרווחים יותר מהירים".

ניסיון מר מכישלון קבוצת זלר-אבלגון

בפרק הקודם, המוצלח פחות שלו, היה אבלגון חלק מהצמד שהוביל את קבוצת זלר-אבלגון שהוקמה בשנת 1993. אבלגון ושותפו אהרון זלר, בכירים לשעבר בחברה לישראל, רצו להשיג הצלחה דומה לזו של אהרון דוברת ואיציק שרם, יוצאי קונצרן כלל שהקימו באותה תקופה את בית ההשקעות דוברת-שרם.

הבורסה נהנתה אז מגאות שאפשרה לזלר-אבלגון לנצל את החודשים הראשונים לפעילות הקבוצה לגיוסי הון גדולים, בעיקר באמצעות אג"ח, לצורך פעילות בתחום המימון החוץ בנקאי.

למרות שהקבוצה הצליחה לייצר בזמן קצר עסקים בהיקף מרשים, והפכה לגורם דומיננטי בשוק הליסינג שהיה בחיתוליו, ספגה זלר-אבלגון שורת מהלומות עסקיות בעקבות עסקאות מימון כושלות והשקעות שלא צלחו על רקע הירידות בבורסה. החברה, שבשנות פעילותה יצרה למשקיעים הפסדים של יותר מ-100 מיליון שקל, נדרשה בתחילת שנת 2000 להסדר שכלל מחיקת חובות גדולים לבנקים, והוציא את השליטה בה מצמד המייסדים.

עם הפסד כספי ניכר ומוניטין פגוע, יצא אבלגון לדרך חדשה, הפעם לבדו, בשוק החיתום. ב-2003 הקים את רוסאריו קפיטל, הנקראת על שם העיר בה גדל בארגנטינה. שבע שנים לאחר מכן קיבל אסמכתה לשיקום המוניטין, כשבנק מזרחי טפחות רכש חמישית ממניות החברה".

מה החוזקות שמגלה רוסאריו כיום בשוק החיתום?
"המקצועיות. אנחנו באים ללקוח עם מחקר ואנליזה. הצלחנו לשכנע גם את הרשות לניירות ערך שכדאי לצרף מודלים כלכליים כחלק מהמסמכים שהחתמים מגישים בהנפקה. אתה מגיע (לשווק הנפקה, ח' ש') עם מודל כלכלי, ולא עם 'תעשה לי טובה'. לקח זמן, אבל עובדה שבסוף כל המתחרים שלנו מחקים אותנו ומקימים מחלקות מחקר. זה סימן שאתה מצליח".

איך היית מאפיין את הענף כיום?
"בסוף רואים שכל המנהלים הבכירים בחברות החיתום הם ותיקים, אין כמעט חדשים. זה עסק של אנשים, מסורת. לצבור מוניטין וידע בענף שלנו זה משהו שלוקח זמן. היום אין יותר את המונח 'בית', כלומר בית השקעות גדול מאחוריך שאמור לקנות את ההנפקה אם לא תצליח לשווק אותה. אם העסקה טובה, המוסדיים קונים".

למה בעצם אתה מוכר את מפעל החיים שלך?
"אסור שיהיה לך אגו בעסקים. אם יש קונה, אז מוכרים. אי אפשר להוציא אותי מרוסאריו, אבל כשיש אגו יש את המחשבה שאתה לא יכול לטעות. ראיתי הרבה אנשים שחושבים ולא מודים ולא לומדים מטעויות. מותר לעשות טעויות, מותר כל יום טעות - אבל טעות חדשה. אל תעשה את אותה טעות פעמיים. אל תעשה טעות שיכולה לגרום לך למצב של 'טוטל לוס'".

מה התוכניות שלך לעתיד?
"אני מתכוון לפתח את נושא ההשקעות האלטרנטיביות. יש לי אופציות להצטרף לקרנות השקעה חדשות, בעיקר בתחומי הטכנולוגיות. לא אעסוק בחיתום. אני לא צריך לרוץ. אני נהנה מכל רגע. אני רעב ומחפש משהו חדש ומרגש".

איך רוסאריו תמשיך בלי המייסד?
"יש בשוק אמון רב בליאור (פייס, היו"ר והמנכ"ל, ח' ש'). רוסאריו היא סיירת. גוף שכל הזמן מסתובב ומחולל עסקאות. אני מאמין שהחברים שם ימשיכו את הדרך ברוח טובה ובחברות".

הרוכשת המפתיעה של מניות אבלגון: משפחת שמלצר נכנסת לעולם החיתום

במסגרת עסקה שדווחה בחודש שעבר, מוכר ראובן אבלגון את מרבית החזקותיו בחברת החיתום רוסאריו לקבוצת משקיעים בראשות מנכ"ל החברה, ליאור פייס. בשלב הראשון מוכר אבלגון 37% מהמניות (ימשיך להחזיק 10% מהמניות שאותן הוא צפוי למכור בעוד שלוש שנים).

ליאור פייס, מנכ''ל רוסאריו קפיטל / צילום: גיא גלעד

היות שרוסאריו היא חברה פרטית, לא פורסמה תמורת העסקה אך בשוק מעריכים כי היא משקפת לרוסאריו שווי של 20-30 מיליון שקל, המבטא את המוניטין שנצבר בחברה (חברות החיתום מחלקות בדרך כלל את הרווחים השוטפים שנצברים בהן כדיבידנד).

את הנתח שמוכר כעת אבלגון רוכשים, לצד פייס, עוד כמה משקיעים ובראשם משפחת שמלצר, בעלת קבוצת שלמה הפועלת בתחומי הרכב, הביטוח והנדל"ן, וכעת מבקשת לה גם אחיזה בשוק ההון (שוק החיתום המקומי מגלגל עמלות בהיקף של כמה מאות מיליוני שקלים בשנה).

עוד משקיע מוכר בקבוצת הרוכשים הוא נדב גרינשפון, בעברו סגן יו"ר אפריקה ישראל בתקופת לב לבייב, וכיום יו"ר קרן הגידור חצבים.

לאחר השלמת העסקה יחזיקו מנהלי רוסאריו והמשקיעים החדשים ב-70% ממניות חברת החיתום, לצד אבלגון (10%) ובנק מזרחי טפחות (20%). בשנה הקרובה ימשיך אבלגון לייעץ לחברה, ובהמשך ייפרדו דרכיהם.

תעודת זהות | ראובן אבלגון

אישי: בן 71, בזוגיות. אב ל-3 ילדים וסב ל-6 נכדים
מקצועי: יו"ר רוסאריו קפיטל. בעברו שימש כסמנכ"ל הכספים באחים עופר נכסים וכסמנכ"ל כספים בכלל ביטוח. כמו כן ניהל את ח.ל. ממון מקבוצת החברה לישראל
עוד משהו: אוהד שרוף של מכבי חיפה, משחק טניס, וגם שחקן גולף המשתתף בתחרויות בעולם

עוד כתבות

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

המתיחות בין טורקיה לישראל והשחקנית המפתיעה שתשנה את כללי המשחק

הגבלת הייצוא מטורקיה מוסיפה אש למדורת היחסים שלה מול ישראל ● עם נשיא שמקורב הן לנתניהו והן לארדואן, ייתכן כי הפתרון למשבר טמון באזרבייג'ן ● ישראל היא ספקית אמל"ח קריטית לאזרבייג'ן, שמצידה מספקת לנו נפט, ואילו הדבר האחרון שירצה ארדואן הוא לפגוע באינטרסים של ידידו הקרוב ● גלובס נכנס מאחורי הקלעים של היחסים המתוחים

שוק המשכנתאות / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שוק המשכנתאות בחודש מרץ חזר לרמות מלפני המלחמה

מנתוני בנק ישראל עולה כי בחודש מרץ נלקחו משכנאות בהיקף של 6.23 מיליארד שקל ● היקף משכנתה ממוצעת שנלקחה במרץ הגיע ל-918 אלף שקל

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

חניה בכל מקום: כך זינק מספר תווי הנכה ב-55% בתוך שנתיים

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, מספר תווי הנכה זינק מ־405 אלף ל־628 אלף בתוך שנתיים ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

אילון מאסק, מנכ''ל ומייסד טסלה / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה מזנקת ב־35% בשבוע? אל תתרגשו, זו השיטה הכי ישנה בספר של מאסק

לאורך השנים אילון מאסק פיזר שלל הצהרות שלא התממשו ● בזמן שהמניה של טסלה צברה תאוצה והכרזותיו של מאסק שבו את דמיונם של המשקיעים, גופים פדרליים החלו בחקירה רשמית בה נבדקו טענות שמערכת הסיוע לנהיגה אוטונומית תרמה לכ־1,000 תאונות החל מינואר 2018 ● אבל המשקיעים של טסלה לא מוטרדים מהעבר, ומסתבר שגם לא מההווה

עוד עלייה במחירי הדלק / צילום: איל יצהר

מתקרב ל-8 שקלים לליטר: מחיר הדלק יעלה בחצות

הדלק שוב מתייקר ומתקרב לשיא כל הזמנים: 7.90 שקלים לליטר - עלייה של 18 אגורות לעומת מחירו באפריל ● במצטבר, מתחילת שנת 2024 עלה מחיר ליטר בנזין ב-96 אגורות ● מעבר לתנודות במחירי הנפט ושער הדולר, סיבה נוספת לקפיצת המחירים היא החלטת שר האוצר סמוטריץ' להחזיר את מס הבלו על הדלק לרמתו המלאה

החוק שיאשר לסנן את הבוס אחרי העבודה / אילוסטרציה: גלובס, חומרים: Shutterstock

החוק שיאסור על הבוס להתקשר לעובד אחרי שעות העבודה והסיכוי שיגיע גם לישראל

שוק העבודה בעולם ממשיך להתאים את עצמו לצרכיהם של דור המילניום וה–Z: הקנדים יעגנו בחוק התקציב את "הזכות להתנתק" ● גם מדינות אחרות מקדמות מהלכים שמגדירים מתי נגמר יום עבודה ומתי מותר לפנות לעובדים ● האם יש סיכוי לחקיקה דומה גם בישראל?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה אדומה בוול סטריט: המדדים סיימו את החודש הכי גרוע השנה

נאסד"ק ירד ב-2% ● אמזון פרסמה את הדוח הרבעוני - עקפה את הצפי הן ברווח והן בהכנסות ● גוגל מסיימת את אפריל בעלייה של כ-9%, מטא בירידה של כ-10% ● טראמפ מדיה עלתה ב-50% בחמישה ימים, אך ירדה ב-20% מתחילת החודש ● פייפאל פרסמה תוצאות מעורבות ועדכנה כלפי מעלה את תחזית הרווח ● קוקה קולה עקפה את הציפיות, אך המניה ירדה

מייסדי איילנד , מייק פיי (משמאל) ודן אמיגה / צילום: MKJ photography

השווי הוכפל בתוך חצי שנה: חד הקרן איילנד מקבל תג מחיר של 3 מיליארד דולר

חברת איילנד מגייסת לפי שווי של 3 מיליארד דולר ● החברה עוסקת באבטחת מידע לדפדפנים, בעיקר כרום, במקומות עבודה ● רק לפני חצי שנה גייסה איילנד לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר.

לוח הטיסות בנתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברת תעופה נוספת החליטה לעכב את החזרה לישראל

רוב חברות התעופה החזירו את פעילותן לישראל מאז מתקפת הכטב"מים, אך עדיין יש כמה שבוחרות להשהות את חזרתן ● איזיג'ט השהתה את פעילותה עד סוף העונה, אייר קנדה ואייר אינדיה האריכו את תוקף השהיית הטיסות לישראל ● יונייטד איירליינס מצטרפת אליהן

השקל מתחזק מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

השקל מזנק בכ-2% מול המטבעות הזרים; אלו הסיבות

ברקע למגעים בעסקת החטופים השקל מתחזק בחדות הבוקר (ג'), בהמשך למגמה אמש ● למרות האופטימיות, הכלכלנים הבכירים מזהירים כי התנודתיות בשוק המט"ח המקומי צפויה להימשך

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim

ההמלצה שהזניקה את השווי של אפל ב־70 מיליארד דולר ביום אחד

בית ההשקעות ברנשטיין פרסם בסוף השבוע האחרון המלצת קנייה אופטימית על אפל, שהזניקה את המניה המדשדשת וביקשה לנפץ את התחזיות הקודרות לגביה ● האם זה סימן להתאוששות?

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירה בקריות נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. כמה היא תהיה שווה אחרי תמ"א

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

מדפי סופר / צילום: טלי בודנובסקי

הגל נמשך: עליות מחירים במוצרי טרה וקוקה קולה

מוצרי החלב הלא מפוקחים של טרה, ביניהם מעדנים, משקאות חלב וגבינות, יתייקרו בשיעור ממוצע של כ-3.2% ● המשקאות הממותקים והמשקאות האלכוהוליים של החברה המרכזית למשקאות יתייקרו בשיעור של כ-4.5%

קתי ווד / צילום: Reuters, Hugo Amaral/SOPA Images

קרנות 'ארק' הפופולריות של קתי ווד שוקעות במהירות

המשקיעים משכו השנה 2.2 מיליארד דולר מהקרנות הפעילות של ARK השנה, יותר מהתזרים של כל 2023

נתן חץ / צילום: תמר מצפי

אלוני חץ רושמת עוד הפסדי שיערוך של 400 מיליון שקל

בשנה וחצי האחרונות מניית אלוני חץ איבדה כ-60% מערכה, כשהחברה רושמת הפסדי שיערוך של יותר מ-3 מיליארד שקל

התקיפה הישראלית מכריחה את איראן לחשוב מחדש על מערכות ההגנה שלה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: איראן צריכה לשנות את מערכות ההגנה שלה כדי להתמודד עם ישראל ואיך היא יכולה להתחמק מהסקנציות שהוטלו עליה, ולמה סטודנטים אמריקאים מצטרפים למחאות נגד ישראל ● כותרות העיתונים בעולם 

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; טסלה קפצה ביותר מ-15%

השקל התחזק במעל 1% מול הדולר, 3.76 שקלים ● טסלה סיימה את יום המסחר בזינוק של 15.3%, אפל הוסיפה 2.5%, גוגל צנחה ב-3.3% ובורסת הקריפטו קוינבייס איבדה 7.8% ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזון תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

מטה אמזון. זונחת חוזים למשרדים או אינה מחדשת אותם / צילום: Shutterstock, Tada Images

ענקיות הטק מצמצמות שטחים, וזו מכה נוספת לנדל"ן המניב

הצמצום הזה מהווה ניגוד חריף לאחר שנים שבהן החברות רק הגדילו את השטחים

פרויקט TLV במתחם השוק הסיטונאי בת''א, על קרקע שתנובה מכרה / צילום: טל איז׳ק

מבית שמש ועד צומת מורשה: הכירו את האקזיטים הנדל"ניים המפתיעים

מכירת קרקעות על ידי חברה תעשייתית חושפת לרוב ערך חבוי, הגבוה לעיתים אף מזה של פעילותה המסורתית – מה שמוביל לא פעם לזינוק במניה ● אנליסט נדל"ן: "בעסקה שכזו מקבלת המוכרת תזרים מזומנים משמעותי שיכול לסייע לה בהגדלת הייצור, ואף לבצע רכישות" ● סיור בין אקזיטים נדל"ניים מפתיעים שנרשמו בבית שמש, ירושלים, לוד, תל אביב ובצומת מורשה