גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האייפון החדש מגיע והוא לא לבד: כל מה שצפוי באירוע הגדול של אפל היום

אפל תקיים היום את מסיבת העיתונאים השנתית שלה, בה תציג את דגמי אייפון 14 החדשים ● החברה צפויה לחדש גם בחטיבת השעון החכם שלה, לצד מוצרים נוספים ● האם ענקית הטק תפתיע ותכריז על קסדת המציאות המעורבת שלה או על הרכב האוטונומי?

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger
טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger

ענקית הטכנולוגיה אפל תקיים היום (ד') את אירוע האייפון השנתי שלה, תחת המיתוג Far Out, בו היא צפויה להכריז על דגמי אייפון 14 חדשים, חידושים בחטיבת השעון החכם, מחשבים חדשים ועוד. השנה, האירוע יתקיים בעיקרו במתכונת וירטואלית, לצד אירוע אישי וקטן שיתקיים פיזית ב-Apple Park - מוזמנים לעקוב אחרי העדכונים החיים באתר גלובס.

הרבה שמועות פורסמו עד כה בצל בעיות רבות (האינפלציה, המחסור ברכיבים, המלחמה באוקראינה). מה ידוע לנו עד כה על ההכרזות הצפויות של אפל היום?

אייפון 14 פלוס אין, אייפון 14 מיני אאוט

כפי שכבר פורסם, אפל משנה את פריסת המכשירים שלה: אם עד כה, הושקו גרסת מיני, גרסה רגילה, גרסת פרו וגרסת פרו מקס, כעת גרסת המיני צפויה להישאר מאחור, ובמקומה החברה מתכננת להשיק דגם אייפון 14 פלוס. הוא צפוי להיות בגודל של דגמי הפרו מקס (6.7 אינץ'), אך בלי השדרוגים שיש בדגמי הפרו.

לפי דיווח ב-9to5Mac, דגמי הפרו צפויים לקבל שינויים גדולים ורבים. בדיווח צוין כי יהיה עיצוב חדש, מעבד טוב יותר, שיפורים משמעותיים במצלמה - וכי נכתב בדיווח כי "סדרת האייפון 14 תהיה ככל הנראה אחת ההשקות הגדולות של אפל מזה שנים". מול זה, בבלומברג אומרים שנראה כי השיפורים באייפון 14 יהיו צנועים ולא עוצרי נשימה, ובפעם השנייה ברציפות.

בגזרת העיצוב - אפל צפויה לצמצם את המפרץ, האזור בו נמצאים חריץ הסאונד, המצלמה הקדמית וחיישני ה-FaceID. במקום מגרעת, החברה תצמצם לאליפסה קטנה. על פי דיווח ב-9to5Mac, החברה צפויה להעלות נורות פרטיות לאזור הזה: עד כה, בצד המסך המכשיר הציג נקודות בצבעים שונים כדי לציין שמשתמשים בחיישנים כמו מצלמה או מיקרופון. כעת, הכוונה שתדלק נורה ירוקה בין המצלמה לחיישן זיהוי הפנים אם המצלמה תפעל. בדיווח אחר באותו גוף צוין כי אחד הפיצ'רים המוכרים ביותר באנדרואיד, Always On, יגיע כעת גם לאייפון. מדובר בפיצ'ר שמציג תמיד על גבי המסך את השעה, מזג האוויר או נתונים נוספים - כך שלא יהיה הצורך להעיר את המסך כדי לקבל את המידע הזה.

לפי השמועות, בדגמי הפרו יישארו שלוש המצלמות שיש גם היום, והדגמים הבסיסיים יישמרו על שני החיישנים. עם זאת, מצביעים על כך שהמבנה עצמו של מערך הצילום, משמע הבליטה של המצלמה, יגדלו. זה מתקשר לשמועה אחרת - חיישנים ברזולוציה גבוהה יותר. לפי החזאים בשוק, המצלמה הקדמית תקבל פוקוס אוטומטי משופר. הדיווחים מצביעים כי הסוללה תקבל שדרוג אף היא ותהיה הרבה יותר חזקה.

ובשורה התחתונה, המחיר. לדברי מדליפים וגורמים רבים בחו"ל, אפל צפויה להותיר את דגמי הבסיס שלה (אייפון 14 ואייפון 14 פלוס) במחירים דומים. עם זאת, דגמי הפרו (אייפון 14 פרו ואייפון 14 פרו מקס) צפויים להתייקר ב-100 דולר בהשוואה לדור הקודם. כך שהשמועות מצביעות שאייפון 14 פרו יתחיל ממחיר של 1,100 דולר בארצות-הברית, הפרו מקס ב-1,200 דולר. עם זאת, יש אלו שמעריכים כי אפל תשחק בטוח ותעלה מחירים בצורה מתונה יותר - העלאה של כ-50 דולר לכל הדגמים.

לצד כל אלו, ישנן הערכות כי אפל צפויה להציג כמה מחשבי מק ושני אייפדים חדשים לפחות במהלך השנה.

שעון חכם פרו שמיועד לספורט אתגרי ואוזניות חדשות

בבלומברג דווח כי אפל תציג שלושה דגמי אפל ווטש חדשים, ה-Apple Watch Series 8. לפי הדיווח, השעונים יקבלו חיישן טמפרטורת גוף חדש וחיי סוללה טובים יותר. חוץ מהדגם הרגיל, אפל צפויה להשיק גם דור שני של Apple Watch SE, ואף אפל עשויה להשיק גרסת "פרו" עם עיצוב שונה וגימור שמתאים לספורט אתגרי (כמו "רוכבי הרים, מטיילים ורצי מרתון"). גרסת הפרו תקבל תצוגה גדולה יותר וסוללה גדולה יותר.

לצד שעון, אפל עשויה להציג גם AirPods Pro 2 החדשות שלה. לפי בלומברג, עיצוב שדומה לדור הנוכחי ויכלול את הגרסה הבאה של מעבד האודיו של אפל, H1. בין השמועות אף נכתב כי חיישני כושר צפויים להצטרף בפעם הראשונה.

האם אפל תשיק את קסדת המציאות המעורבת שלה?

השמועות על Apple Mixed Reality Headset גברו בשנה האחרונה, ורבים מחכים לראות מה החברה צפויה להציג בחטיבה הזו. לפני כמה חודשים דווח כי הדירקטוריון של החברה קיבל דמו להתנסות, אבל יותר מזה לא התגלה. השמועות כרגע מצביעות על כך שאפל צפויה לחשוף את הקסדה כבר בסוף השנה הנוכחית ולהתחיל למכור את המוצר בשנת 2023. אירוע אפל היום יכול להיות עיתוי נהדר לחברה לעשות את זה.

בין ההערכות, אפל תוכל להחיות את הביטוי One More Thing של סטיב ג'ובס כדי לתת טיזר עתידי לקסדה. בתחילת השנה, באירוע ה-WWDC, אירוע המפתחים שלה, החברה נתנה טיזר על מק פרו חדש בלי לתת פרטים נוספים.

לפי דיווח בבלומברג, אם אפל תחשוף היום את הקסדה ייקראו לזה Reality Pro או Reality One. הפיתוח נמצא כבר שנים במעבדות, והקסדה צפויה לשלב בין יכולות של מציאות רבודה למציאות מדומה.

עוד כתבות

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"שבועיים" גורליים: האם טראמפ ישתמש באותו טריק פעמיים?

ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ ● הפלסטינים מדווחים על ירי טנקים ממזרח למחנה אל-בוריג' שבמרכז רצועת עזה ● צה"ל תוקף תשתיות של חיזבאללה בדרום לבנון ● על רקע איומי המלחמה: טראמפ כינס דיון עם יועציו בנושא איראן ● עדכונים שוטפים

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות, תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה״

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

אטרקצ׳י במתקפה: הנגיד פחדן, הדולר יחליף קידומת ומחירי הדירות בת"א ייפלו

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"