גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

Atriis הישראלית תנהל את מערך הנסיעות של ממשלת הולנד

חברת Atriis הישראלית נבחרה ע"י ממשלת הולנד לניהול  מערך הנסיעות שלה; העסקה מוערכת בשווי של כ-45 מיליון דולר בשנה ● ועידת נשים ועסקים תתקיים בדובאי בפעם השנייה ● וגם: מתנדבים השתתפו השבוע בשדרוג בכפר הנוער ניצנה בדרום, שנערך לקליטתם של פליטים מהמלחמה באוקראינה ● אירועים ומינויים

יעקב אמסלם ועומרי אמסלם / צילום: אוסף פרטי
יעקב אמסלם ועומרי אמסלם / צילום: אוסף פרטי

חברת Atriis הישראלית נבחרה על-ידי ממשלת הולנד כפלטפורמה שתנהל את מערך הנסיעות שלה, בהסכם שנחתם למשך שמונה שנים. היקף הנסיעות במכרז כולל התחייבות למינימום 72 אלף נסיעות בשנה.

גורמים בענף מעריכים כי ההיקף הכספי מסתכם בכ-45 מיליון דולר בשנה - ובסך-הכול כ-360 מיליון דולר לעסקה כולה. נציין כי לפני שנה בחרה גם ממשלת ישראל להטמיע את פלטפורמת Atriis עבור ניהול הנסיעות של משרדי הממשלה ברחבי העולם.

אטריס, הפועלת בתחום הטרוול טק, מציעה פלטפורמה לניהול וטיוב נסיעות עסקיות לחברות ותאגידים. במסגרת ההסכם, ממשלת הולנד תשתמש בתוכנה שלה כדי לשרת כ-12 אלף נוסעים עסקיים ברחבי העולם, במטרה להפחית זליגה של הזמנת נסיעות על-ידי נוסעים מחוץ לערוץ המנוהל, לייעל תהליכים ולשדרג את חוויית הנוסע באמצעות יכולות בינה מלאכותית.

באמצעות הפלטפורמה עובדי הממשלה יקבלו גישה קלה למחירים והטבות נוסע ייחודיות ישירות מחברות תעופה. כלים ופיצ'רים ייחודיים בפלטפורמה יובילו אותם לבחירות חכמות של אפשרויות "ירוקות" יותר בהתאם למדיניות הממשלה ההולנדית, לרבות חישוב כמות הפליטה לכל נסיעה, עם אפשרות קיזוז ושיפוי על-ידי העברת סכום רלוונטי בסיום הזמנת הנסיעה לפרויקטים של אנרגיה מתחדשת, נטיעת עצים במדינות מתפתחות וכו'.

Atriis יצאה לשוק ב-2017, כשהמשקיעה הראשונה בחברה הייתה קבוצת אמסלם טורס של יעקב ואליעזר אמסלם. מאז החברה נמצאת בצמיחה, ונוספו לה עוד משקיעים פיננסיים ואסטרטגיים. 

החברה עובדת עם כ-55 סוכנויות נסיעות, המייצגות יותר מ-3,000 ארגונים, המנהלים נסיעות בפלטפורמה עבור קרוב לחצי מיליון משתמשים. משרדי החברה ממוקמים בקיסריה, והיא מעסיקה כ-65 עובדים.

"הפלטפורמה שלנו מקנה יכולות שליטה מרכזיות לממשלה עבור כל ההזמנות של כל סוגי המשתמשים, ומכל ההיבטים שחשובים לממשלה - מדיניות נסיעות, קיימות ותעדוף ספקי נסיעות", אומר עומרי אמסלם, מייסד משותף של ב-Atriis.

"בשש השנים האחרונות סימנו לנו למטרה להפוך את טכנולוגיית ה- NDC המתקדמת של חברות התעופה, לאופציה אמינה, נגישה ופשוטה לארגונים וסוכנויות נסיעות. כעת המטרה מתממשת".

בדובאי מאמינים בשוויון עסקי

מאז חתימת הסכמי אברהם בין איחוד האמירויות לישראל נרשמו לא מעט שיתופי-פעולה עסקיים מרשימים. אחד המעניינים שבהם הוא ועידת נשים ועסקים שתתקיים בדובאי בחודש הבא, אשר מארגנת חברת SUMMIT EXPERTS SE הישראלית.

הוועידה, שזו הפעם השנייה שהיא מתקיימת בדובאי, תארח כ-250 נשות עסקים מישראל ומדינות איחוד האמירויות, ותעסוק בנושאים כמו טכנולוגיה וחלל, חדשנות בעולמות התקשורת, החינוך וההייטק, עולם העבודה ב-2030, גיוס משאבים ופתרונות פיננסים, שיווק גלובלי ויצירת הזדמנויות עסקיות בינלאומיות.

"הצלחת הוועידה בשנה שעברה הוכיחה את היתרונות שבקיום ועידה מסוג זה דווקא באיחוד האמירויות", אומר מנכ"ל SE, אילן ירון. "בדובאי ובכל האזור שמו למטרה את קידום הנשים במגזר העסקי והפוליטי, ומצליחים בכך מאוד. אין ספק, זהו המסר המרכזי בוועידה: שוויון עסקי לכל.

"בשנה שעברה  הוועידה היוותה פלטפורמה ליצירת נטוורקינג עסקי נשי בן מדינות המפרץ לישראל ויצרה שיתופי-פעולה משמעותיים. קיבלנו כבר עשרות פניות ממשתתפות פוטנציאליות מאזור האמירויות. במדינות אלה חלה התקדמות משמעותית בכל הנוגע להעצמת נשים, והן אף הפכו למודל לחיקוי עבור מדינות מפותחות אחרות".

הענף שהאיראנים בונים עליו

ישראלים רגילים לשמוע על איראן בהקשרים של נשק גרעיני או שריפת דגלים של "האויב הציוני", אבל בכנס "מזון מהים ומהמדבר" שמתקיים בימים אלה בהובלת משרד החקלאות ופיתוח הכפר, ניתן היה להיחשף גם לכיוונים אחרים.

"לאיראן יש תוכניות גדולות עבור תחום החקלאות הימית במדינה", סיפרה ד"ר אלכסנדרה טרויאנו גרו, יועצת אזורית בתחום החקלאות לאיראן, עיראק ולבנון מטעם צרפת. "מטרתם היא להגדיל את ענף הדייג לכדי ייצור של 100 מיליון טון בשנה עד 2023, בעזרת גידול בכלובים לאורך קו החוף".

ד״ר אלכסנדרה טרויאנו גרו / צילום: רותם להב

עוד סיפרה ד"ר טרויאנו גרו כי "בתגובה למצוקת ביטחון המזון, הממשלה האיראנית בונה על מזון בתוצרת ימית. ככלל, גם באיראן וגם בעיראק מייבאים הרבה תוצרת חקלאית, וכתוצאה מהמלחמה בין רוסיה לאוקראינה, שם עיקר גידולי החיטה, בעיראק שוקלים בימים אלה לגדל עצמאית. לשתי המדינות יש שיתוף-פעולה מועט עם מדינות אירופיות, שנוגע בעיקר לחקלאות הימית. שיתוף-הפעולה החקלאי של צרפת עם איראן הופסק, מאז שמספר אזרחים צרפתים נחטפו ונכלאו בה".

ד"ר טרויאנו גרו אמרה את הדברים בפאנל שרים ובכירים בנושא "ביטחון המזון בראי משבר האקלים", שבו לקחו חלק נציגים ממלטה, מולדובה, אזרבייג'ן, אקוודור וגאנה.

ולדימיר בולה, שר החקלאות ותעשיית המזון במולדובה, סיפר כי בארצו "לומדים מניסיונה של ישראל על ניצול המים בחקלאות, וכל המדינות צריכות להצטרף כדי להילחם ברעב ובמחסור המזון.

"במולדובה שני נהרות גדולים שהולכים ומתייבשים, ועליהם מסתמכים בחקלאות. משבר האקלים מחייב אותנו לניצול יעיל של המים".

חדשות טובות

נערים בדואים מהפזורה, בנות שירות לפני גיוס ופליטים מאוקראינה משתפים השבוע פעולה בשדרוג המרחב הציבורי בכפר הנוער ניצנה בדרום, שנערך לקליטתם של פליטים נוספים מהמלחמה באוקראינה. את האירוע יזם הארגון הפילנתרופי הבריטי JNF UK, ושותפים בו המועצה האזורית רמת נגב וראשי הכפר. ימי ההתחדשות יכללו עבודות גננות, הקמת דקים ופרגולות וצביעה, ואל הצעירים יצטרפו מאות מתנדבים של עמותת איילים.

עוד כתבות

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

המלחמה בעזה / צילום: דובר צה''ל

בריטניה: "ההצעה המצרית כוללת שחרור אלפי אסירים פלסטינים ו-40 יום הפוגה"

דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים", בריטניה: "המתווה יכלול 40 ימי הפוגה" • צה"ל תקף הלילה יעדי טרור בדרום לבנון - חמאס שיגר בתגובה מטח רקטות לעבר יישובי הגליל העליון • בלינקן: "העבודה על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה קרובה מאוד לסיום" • שר החוץ של האיחוד האירופי: "כמה מדינות באיחוד צפויות להכיר במדינה פלסטינית עד סוף מאי" • עדכונים בולטים

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"