גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המהפכה שחוללה הקורונה בתחום הענן מתעצמת ומייצרת הזדמנויות להשקעה

הדחיפה העצומה שהעניקה מגפת הקורונה לביקוש לפתרונות מחשוב ענן ממשיכה להניע את הענף הזה במהירות קדימה ● הצפי הוא כי עד 2026 יכפיל השוק את היקפו לקרוב לטריליון דולר ● הנה כמה מהשמות הבולטים בענף, למי שרוצה לנצל את חלון ההזדמנויות ולהשקיע

המהפכה שחוללה הקורונה בתחום הענן מתעצמת ומייצרת הזדמנויות להשקעה / צילום: Shutterstock, ESB Professional
המהפכה שחוללה הקורונה בתחום הענן מתעצמת ומייצרת הזדמנויות להשקעה / צילום: Shutterstock, ESB Professional

הכותב הוא שותף בקרני פמילי אופיס

אין באמור ייעוץ/שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם ו/או תחליף לשיקול-דעתו של הקורא, ואין באמור משום עצה ו/או המלצה לרכישה או למכירת ניירות ערך או מוצר פיננסי כלשהו

מחשוב ענן הוא אחד מתחומי ההשקעה המוצלחים ביותר בשנים האחרונות, ושנתיים מפרוץ מגפת הקורונה, הוא טס לגבהים חדשים. שוק הענן העולמי צפוי לגדול מ-445.3 מיליארד דולר בשנת 2021 ל-947.3 מיליארד דולר עד 2026, בשיעור צמיחה שנתי מורכב (CAGR) של 16.3%, כך לפי מחקר של MARKETSANDMARKETS - מחקרי שוק וייעוץ. 

מחשוב ענן: העסקים אצל חברות בתחום חזקים מציפיות השוק 

מחשוב ענן - מונח כולל לאספקת שירותים "מתארחים" בשרתים, במטרה לספק גישה קלה ונוחה לתוכנות ומערכות מחשוב - עזר להניע את ההצלחה המדהימה של כמה מהחברות הגדולות בעולם, כגון אמזון, גוגל ומיקרוסופט, שפיתחו בעזרתו שוק של כטריליון דולר.

 

מגפת הקורונה הייתה אחד מהזרזים העיקריים לתנופת הטכנולוגיה הזו (שתפסה תאוצה עוד לפני המגפה); ככל שהארגונים נאלצו להעביר את עובדיהם לעבוד מהבית, נדרשו טכנולוגיות תומכות בעבודה שיתופית מרוחקת.

גם היום, שנתיים מפרוץ המגפה, עובדים וארגונים שנחשפו ליתרונות מודל העבודה מרחוק ממשיכים ליישם אותו, ובכך מייצרים ביקושים מסיביים לפתרונות ענן.לכך מצטרפות פלטפורמות הסטרימינג שפועלות על ענן, כגון אמזון, נטפליקס, Hulu ורבות נוספות.

המושגים החשובים שמשקיעים במחשוב ענן צריכים להכיר, הם תשתית כשירות (IaaS), פלטפורמה כשירות (PaaS) ותוכנה כשירות (SaaS). חברות המספקות שירותים על גבי ענן מיישמות ברובן את אחד מהמודלים הללו, וכל אחד מהמודלים מתייחס לשוק שונה.

הסיבות לעלייה לגדולה של שוק הענן טמונות בעיקרן בחיסכון אדיר במשאבים ועלויות עבור חברות שמשתמשות בו. בין היתר מדובר בהוצאות רכישת חומרה ותוכנה, בהקמה והפעלה של מרכזי נתונים, במדפי שרתים, בקירור חדרי השרתים ובמומחי IT לניהול התשתית.

חשש המשקיעים מאינפלציה, שהבריח אותם מכל השווקים, מתמתן בהדרגה, ופוטנציאל שוק מחשוב הענן מושך אותם חזרה. התהליך הזה מייצר הזדמנויות מצוינות ובעלות חלון זמן קצר עבור משקיעים, שמעוניינים להיכנס למניות מחשוב ענן במחירי "מציאה" בטרם תוחמץ ההזדמנות.

הנה כמה מניות ענן מובילות, בעלות פוטנציאל מבטיח.

AWS - גזרת הענן שעליה נשענת אמזון  כמייצרת הכסף האמיתית של החברה. מכירות AWS עלו ב-35% משנה לשנה בששת החודשים הראשונים של 2022. מניות אמזון, שכרגע נמצאות בירידה, מהוות הזדמנות טובה למשקיעים שמבינים שהמצב עתיד להתהפך לחלוטין בקרוב.

סיילספורס  - ספקית תוכנת הענן, ספגה לא פעם ביקורת על הרכישות הסדרתיות שלה לאורך השנים. אך עם זאת, החברה סיפקה תשואות גדולות. תזרים המזומנים החופשי למניה עלה ביותר מ-500% בעשור האחרון, ואף היא הכריזה על תוכנית הרכישה החוזרת הראשונה של המניות.

אנבידיה - מתחילה להכפיל את כמות התוכנה שלה. בשנתיים האחרונות היא חושפת שירותי מינוי חדשים לתוכנת ענן, שנבנו על גבי עיצובי השבבים שלה.

אריסטה נטוורקס  (ANET) - מפתחת ומוכרת פתרונות רשת מבוססי ענן ברחבי העולם למרכזי נתונים גדולים, קמפוסים וסביבות ניתוב. החברה ביצעה בנובמבר 2021 פיצול של 4 ל-1 כדי לשפר את הנזילות במניה, ואישרה תוכנית רכישה חוזרת של מניות בסך מיליארד דולר, נוסף על האישור המוקדם.

NetApp  (NTAP) - עוסקת בחומרה טכנולוגית, אחסון וציוד היקפי, מספקת שירותי אחסון בענן, פתרונות בקרת ענן ופתרונות אופטימיזציה בענן. שווי השוק של החברה הוא 19.6 מיליארד דולר, והיא מדורגת ברשימת פורצ'ן 500 מאז 2012, במשך תשע שנים רצופות.

שופיפיי  (SHOP) - חברת שירותי IT, עם שווי שוק של 110.4 מיליארד דולר. היא משתמשת מרכזית בפלטפורמת Google Cloud של Alphabet, וככזו, היא תופסת מקום חשוב ברשימת מניות הענן הטובות ביותר לשנת 2022.

עוד כתבות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין