גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חיים כצמן מגיב למפולת: "העסקים שלנו בסדר גמור. שוק ההון מנותק מהעולם הריאלי"

בעל השליטה ומנכ"ל קבוצת הנדל'ן ג'י סיטי: "אנליסטים שמסתכלים על המסך מנסים לשכנע אותנו שהמסך קובע. אנשים כמוני, שמסתובבים בשטח, בטוחים שמה שקובע זה מה שקורה בשטח" ● החברה מנסה להרגיע: דיווחה על מו"מ למכירת שישה נכסים בהיקף של כ–1.8 מיליארד שקל, בדומה לשווי בספרים

חיים כצמן / צילום: יונתן בלום
חיים כצמן / צילום: יונתן בלום

בראיון לגלובס לאחר הירידה החדה שנרשמה השבוע במחירי ניירות הערך של קבוצת הנדל"ן המניב ג'י סיטי , אומר חיים כצמן, בעל השליטה והמנכ"ל: "על מה שקורה בשוק ההון אני לא צריך להגיב. אני חושב שכל אחד רואה וכל אחד מבין. מה שקורה בעסקים שלנו הוא בסך הכול בהחלט טוב".

תשואות האג"ח של כצמן זינקו: "לחץ על ג'י סיטי למימוש נכסים משמעותי"
ירידות חדות בניירות הערך של חיים כצמן; האג"ח בתשואה דו-ספרתית

בד בבד דיווחה ג'י סיטי (לשעבר גזית גלוב), בניסיון לעצור את המפולת במחירי ניירות הערך שלה, כי היא נמצאת בשלבי משא ומתן מתקדמים ביחס למכירת שישה נכסים בהיקף כספי כולל של כ-1.8 מיליארד שקל, בדומה לשוויים בספרי החברה.

"החברה מעריכה כי תשלים חלק מעסקאות המכירה עד תום שנת 2022, וכי כ-40% מהתמורה הנ"ל עשויה להתקבל בחברה עד סוף השנה", כתבה הנהלת ג'י סיטי בהודעה למשקיעים. לדברי החברה, מכירות אלו מתבצעות במסגרת תוכניתה האסטרטגית למכירת נכסים שאינם נכסי ליבה, בהיקף של כ-3.6 מיליארד שקל.

בתחילת השבוע נכתב בגלובס, כי תשואות איגרות החוב של ג'י סיטי בישראל טיפסו לרמות של 8%-9%, וכי הדבר מעורר דאגה רבה בקרב המשקיעים בשוק ההון המקומי, לאור היקף החובות שהונפקו כאן.

יום לאחר מכן (ב') כבר הפכה המגמה השלילית למפולת, כאשר ניירות הערך של ג'י סיטי ספגו ירידות שערים חדות. כך למשל צנחה אג"ח י"ב  של החברה בכ-6%, ומחירה בשוק משקף תשואה שנתית דו-ספרתית לפדיון (צמודת מדד) של כ-11.5%, המלמדת על חשש ליכולת החברה לעמוד בהתחייבויותיה.

הירידות החדות הואצו בעקבות סקירה של בית ההשקעות אי.בי.אי (בהמשך לדברים שאמר יום קודם אנליסט הנדל"ן נדב ברקוביץ' לגלובס) על אודות הפערים הגדולים בין תפיסת החברה לגבי שווי נכסי הקבוצה לתפיסת השוק, שלמעשה מביע חוסר אמון בערך שבו הם רשומים בספרים.

במקביל לירידות באג"ח, נפלה מניית ג'י סיטי בכ-18% והשלימה צניחה של 41% בתוך שלושה חודשים, לשפל של שנתיים. ירידה זו גררה נפילה של 14% במניית החברה האם, נורסטאר , וירידה של 12% באג"ח י"ב של נורסטאר, אשר נסחרה לפי תשואה שנתית לפדיון של כ-14.5%.

כצמן, בעל השליטה בקבוצת נדל"ן (באמצעות החזקה ב-28% ממניות נורסטאר) משדר עסקים כרגיל: "אנו רואים תוספת בשכר הדירה. בהחלט יש פעילות ערה מאוד בנכסים שלנו, אגב זה ברחבי העולם. דבר נוסף, זה שכמעט כל שכר הדירה שלנו, למעט בארה"ב, הוא צמוד (לאינפלציה, ע' כ')".

"נדל"ן הוא הגידור הטוב ביותר מפני אינפלציה"

לדברי כצמן, "אנחנו רואים עליות מאוד נאות בשכר הדירה, גם כתוצאה מהאינפלציה, כי החוזים צמודים. אגב, בישראל הכי פשוט להסביר את זה, כי הכול צמוד. אבל גם בכל אירופה שכר הדירה צמוד, ככה שעד סוף השנה אנחנו נראה עליות של כ-10% בשכר הדירה.

"מבחינת היסטורית, נדל"ן הוא הגידור הטוב ביותר מפני אינפלציה. כך שאני חושב שאנשים צריכים להבין כי הדיבורים על ירידות שווי בנכסים זה קצת דמיונות, לאור העליות בשכר הדירה בגובה האינפלציה לפחות.

"זה מה שאני אומר לגבי השוק. עניינית, בסך הכול העסקים שלנו הם בסדר גמור. אני רואה עלייה בתפוסות וגם עלייה בשכר הדירה. אז זאת התשובה לגבי מה שקורה בשוק שלנו, השוק הריאלי. בשוק ההון קורה מה שקורה בשוק ההון".

אבל מכפילי ההון של החברות בענף יורדים גם באירופה, לא רק כאן.
"אני לא מדבר על שוק ההון, אני מדבר על השוק הריאלי. אני יודע מה קורה אצלנו במרכזי הקניות ביום־יום. אני יושב עכשיו באחד מהם בוורשה, ואני יודע מה קורה בכל מרכזי הקניות שלנו.

"נכון ששוקי ההון בעולם חוו כולם ירידות וזה בסדר גמור. אז זה הרבה פחות קשור אלינו ויש נתק מוחלט בין השוק ובין מה שקורה בעולם הריאלי, אצלנו ואצל המתחרים".

איך תתמודדו עם המצב הזה?
"זה נורא פשוט, אנליסטים שמסתכלים על המסך מנסים לשכנע אותנו שהמסך קובע. אנשים כמוני, שמסתובבים בשטח, בטוחים שמה שקובע זה מה שקורה בשטח. זה המשחק.

"אני חושב שעם כל הכבוד לאנליסט שכותב את מה שהוא כותב, אני מבין שהוא עשה את זה ממרומי משרדו בת"א. אני נמצא בשטח ובסוף נטל ההוכחה הוא עליי, וזה בסדר, אני מתכוון להרים את נטל ההוכחה.

"בינתיים, בהיסטוריה שלנו, אנחנו בכל השנים האחרונות ביצענו מכירות במספרים דומים לערכים בספרים. זה דברים שלא קורים בשעה וגם לא בשעתיים. אני חושב שראוי שאותו אנליסט היה מגיע לסיור נכסים אצלנו, לפני שהוא מביע כאלו דעות נחרצות".

גם חברת הדירוג S&P מעלות הפחיתה את תחזית הדירוג שלכם לפני שלושה חודשים, ודיברה על הצורך להוריד מינוף ולמכור נכסים.
"אנחנו פועלים בדיוק לפי מה שחברות הדירוג אמרו לנו ואנחנו מבצעים את זה. זה לא מה שהאנליסט אמר. הוא כותב שלדעתו אי אפשר למכור נכסים, ואם כן אז ב-40% פחות. זה בעינינו פשוט לא נכון. אני מאמין שהקביעות שלו הן לא נכונות".

האג"ח שלכם הגיעו לתשואה של 9% בתוספת מדד עוד לפני שהוא כתב על כך.
"לחברה יש מספיק נזילות לשנים הקרובות גם כך. מכירות הנכסים שדיווחנו עליהן כעת, אנחנו מבצעים אותן ואני חושב שכרגע נצטרך להמתין עוד מספר שבועות ולראות אם זה קורה או לא".

כל ירידה בשווי הנכסים מזניקה את המינוף

תחת ניהולו הפעיל של כצמן עוסקת ג'י סיטי ברכישה, השבחה, פיתוח וניהול של נדל"ן מניב לשימושים מעורבים, לרבות מסחר, מגורים ומשרדים. כמחצית מפעילותה של החברה מרוכזת באירופה, והיתרה בישראל, בצפון אמריקה ובברזיל.

נכון לסוף יוני השנה, החזיקו ג'י סיטי והחברות שבשליטתה ב-101 נכסים, המשתרעים על שטח בנוי להשכרה של כ-2.3 מיליון מ"ר, בשווי של כ-37 מיליארד שקל. מנגד, לחברה ולחברות הבנות שבבעלותה המלאה חוב פיננסי בהיקף כולל של 18.4 מיליארד שקל, נכון לסוף יוני השנה.

חוב זה כולל איגרות חוב שהונפקו בישראל בהיקף של כ-8 מיליארד שקל, אג"ח שהנפיקה ג'י סיטי אירופה, וכן הלוואות מגובות בנכסים שניטלו מבנקים ומגופים פיננסיים בארץ ובעולם.

יש להדגיש כי אין זו הפעם הראשונה שג'י סיטי מסומנת כמי שעלולה להיקלע לקשיים, וזאת לאור שיעור המינוף הגבוה שבו פועלת החברה. במצב כזה, כל ירידה מהותית בשווי נכסיה מזניקה עוד יותר את שיעור המינוף הגבוה ממילא, ומחריפה את מצוקת החברה ובעלי מניותיה.

אי.בי.אי: החברה צריכה להוכיח שהתמחור נכון

בחודשים האחרונים פרסמו אנליסטים שונים סקירות על מצבה של ג'י סיטי, ובה התייחסות חיובית בדרך כלל, לאור הפער הגבוה בין ההון העצמי של החברה לשווי השוק שלה, אשר שיקף לכאורה אפסייד משמעותי לבעלי המניות, בגלל מכפיל ההון הנמוך שבו היא מתומחרת.

אלא שבמחלקת המחקר של אי.בי.אי בחרו להצביע על הפער הזה מנקודת מבט שונה, שלפיה החברה היא שצריכה להוכיח לשוק כי תמחור הנכסים שלה הוא הנכון, ואילו התמחור בשוק הוא המוטעה. במילים אחרות, הנהלת ג'י סיטי צריכה להוכיח למשקיעים כי הם שטועים בהבנת המציאות, וזאת דרך מכירה משמעותית של נכסים בהתאם לערכם בספרים.

בסקירה ביקשו האנליסטים באי.בי.אי להסביר את האנומליה הנוכחית. לדבריהם, אם נחשב את השווי הנכסי הנקי (NAV) של ג'י סיטי לפי ערך הנכסים בספרי החברה, נקבל NAV של 5.8 מיליארד שקל, או 34.9 שקלים למניה.

מנגד, אם יחושב ה־NAV בצירוף התאמות אשר אמורות להציג את שווי הנכסים בדומה לערכם הכלכלי, יתקבל NAV של 2.5 מיליארד שקל בלבד, או 15.2 שקל למניה. הפער העצום בשווי נוגע בעיקר לתמחור הנכסים של אטריום, שפועלת במרכז ובמזרח אירופה ושמהווה כ-40% מהפורטפוליו של ג'י סיטי.

לדברי אי.בי.אי, בוצעה התאמה באטריום לפי ממוצע מכפילי הון ו-FFO של חברות נדל"ן אירופיות מקבילות, אשר נפגעו מאוד מעליית תשואות האג"ח בעולם ומהשלכות המלחמה באוקראינה. 20 חברות כאלות שנבחנו נסחרות כיום לפי מכפיל הון של 0.5-0.7 (0.6 בממוצע).

התאמה זו מעניקה לאטריום שווי של 5.4 מיליארד שקל, כלומר 3 מיליארד שקל פחות משווייה בספרי ג'י סיטי. ליתרת הפער אחראית בעיקר הפעילות בברזיל, שלדעת אי.בי.אי שווה כ-300 מיליון שקל פחות משווייה בספרים.

באי.בי.אי מבהירים שמדובר בפערים עצומים. לדבריהם, הנכסים בברזיל בעייתיים כיום למימוש, ואילו באטריום קיים קושי להעלות כספים למעלה בגלל איגרות החוב שהנפיקה החברה הבת, אך בארה"ב ובישראל קיימים נכסים אטרקטיביים שצפויים לעניין לא מעט משקיעים.

"כעת נשאר לראות האם בתנאי השוק הנוכחיים יכולה החברה לבצע מימושים משמעותיים ולהוכיח לשוק ההון שהתמחור בשוק מוטעה", כותבים באי.בי.אי. לדבריהם, מבחינת אסטרטגיית השקעה, עדיף כיום להתמקד באיגרות החוב של החברה, לאור התשואה הגבוהה שלהן, כאשר המניה הפכה לסוג של אופציה ולכן היא פחות מעניינת.

נכסים לא משועבדים בהיקף 9.1 מיליארד שקל

כאמור ג'י סיטי דיווחה כי היא במו"מ למימוש נכסים בהיקף של 1.8 מיליארד שקל.  החברה הבת ג'י סיטי אירופה (לשעבר אטריום) קיבלה מכתבי כוונות לא מחייבים ביחס לשלושה נכסים בהיקף כספי כולל של כ-1.1 מיליארד שקל ואילו החברה הבת בברזיל קיבלה מכתבי כוונות לא מחייבים ביחס לשני נכסים בהיקף כספי כולל של כ-180 מיליון שקל. בארה"ב מנהלת החברה הבת משא ומתן ובדיקת נאותות למכירת נכס אחד בהיקף כספי כולל של 545 מיליון שקל.

עוד מציינת ג'י סיטי, כי היא העמידה למכירה נכסים נוספים בהיקף כספי כולל של כ-1.8 מיליארד שקל באירופה, בברזיל ובארה"ב.

החברה גם הדגישה, כי ברשותה כ-9.1 מיליארד שקל של נכסים לא משועבדים (כולל חברות בנות בבעלות מלאה), וכי היא פועלת לקבלת מימון מובטח בגין חלק מנכסים אלו.

לדבריה, נכון לסוף ספטמבר 2022, יתרות הנזילות של החברה והחברות הבנות בבעלות מלאה מסתכמת בכ-2.5 מיליארד שקל, מהם כ-1.3 מיליארד שקל מזומנים ושווי מזומנים, ני"ע סחירים ופיקדונות.

יש לציין כי סדרת אג"ח ט"ו  של ג'י סיטי נסחרת בתשואה לפדיון (צמודת מדד) נמוכה יחסית של כ-3% בלבד, וזאת בזכות שעבוד ראשון על נכסי נדל"ן שקיבלו מחזיקי סדרה זו. זאת גם הסיבה לכך שבחברה בחרו להדגיש בהודעתה את היקף הנכסים הלא משועבדים ואת הניסיון להשיג מימון נוסף כנגד שיעבודם.

עוד כתבות

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

רחפן של חברת DJI הסינית / צילום: ap, Shizuo Kambayashi

אחרי טיקטוק, ארה"ב בדרך לחסום את פעילות ענקית הרחפנים הסינית

הצעת חוק חדשה קוראת לחסום את הגישה של חברת DJI הסינית לתשתיות התקשורת בארה"ב, מחשש לריגול ● הערכה: המהלך יקפיץ את מחירי הרחפנים בארה"ב, המשמשים בעיקר חקלאים

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

כך מתכננים באיראן "לחגוג" את מתקפת הטילים על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן הכריזו שיום התקיפה על ישראל וה-7 באוקטובר יהיו ימי חג, בית הדין הבינלאומי דחה בקשה לעצור סיוע גרמני לישראל ומה יקרה אם אוניברסיטאות אמריקאיות יפסיקו להשקיע בחברות עם קשר ישראלי ● כותרות העיתונים בעולם 

מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

מגמה מעורבת באירופה; קוואלקום מזנקת במסחר המוקדם לאחר הדוחות

הדאקס נסחר סביב רמות הבסיס ● הניקיי ירד ב-0.1% ● בסין לא התקיים מסחר לרגל יום הפועלים ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד הבנקים ירד בכ-1.5%

ת"א 35 ירד ב-1% ות"א 90 השיל מערכו 0.2% ● בעקבות וול סטריט, מניות הקנאביס זינקו ● חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם, מוכר חלק ממניותיו, המניה זינקה בכ-7% ● גב ים: ירידה של כ-20% ברווח הנקי ● הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, וכך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"