גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מגורים, תעשייה או משרדים: איפה יש עוד פוטנציאל לעליית מחירי הנדל"ן

תוך שנה אחת בלבד, מנובמבר 2021 עד נובמבר השנה, מחירי הדיור עלו בכ־20% - העלייה החדה ביותר בעשור האחרון • אם בדירות כבר פחות משתלם לשים את הכסף, בדקנו עם מומחים מה הם היעדים המובילים להשקעה • ובכל זאת, תמיד כדאי לקחת את ההמלצות בעירבון מוגבל ולבדוק כל נכס לגופו

יעדי השקעה עם פוטנציאל לעליות מחירים / עיצוב: טלי בוגדנובסקי
יעדי השקעה עם פוטנציאל לעליות מחירים / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

מגורים

קריית מוצקין וקריית ביאליק: מתקרבות לחיפה

אסף גסטפרוינד, עו"ד ושמאי מקרקעין יושב ראש לשכת שמאי המקרקעין במחוז צפון:

"אני ממליץ להתמקד בקריית ביאליק ובקריית מוצקין. המחירים בשתי הקריות הללו לדעתי עוד לא מומשו, יש מערכת תחבורה שמקרבת את האזור הזה לחיפה מבחינת תעסוקה, ושלא כמו בחיפה, האזור מישורי. דירות יד שנייה באזורים טובים נמכרות כיום בסביבות ה-13 אלף שקל למ"ר.

בועת הצמיחה התפוצצה: חדי הקרן מחפשים דרך חדשה למשוך משקיעים | ניתוח
רכישת טחנת הקמח ביפו: כמה דירות צריך לבנות בשביל עסקה כלכלית?
רשות המסים בעקבות בעלי דירות שמתחמקים מתשלום מס על שכירות. מה היא יכולה לעשות? | ניתוח

"לדוגמה, דירה בשטח 76 מ"ר ברחוב קרן היסוד בביאליק, הוערכה ב-1.05 מיליון. דירה ברחוב דן בשטח של 115 מ"ר הוערכה ב-1.46 מיליון - זה פחות מ-13 אלף שקל למ"ר. ואלה אזורים נורמליים שאפשר לגור בהם במחירים הדומים לשכונת חליסה בחיפה, שהיא שכונה חלשה. דירה חדשה מקבלן ברחובות הללו מגיעה ל-15-16 אלף שקל למ"ר".

ומה לגבי מוצקין?
"בקריית מוצקין עשינו לאחרונה שומה בדרך עכו-חוצה קריות, והערכנו את הנכס בסביבות 13 אלף שקל למ"ר. מדובר על דירה של 60 מ"ר שעולה 760 אלף שקל. באזור יותר טוב, רחוב קדיש לוז למשל, לפני שבועיים עשינו שומה לדירה בשטח 97 מ"ר ב-1.54 מיליון שקל".

גסטפרוינד מסביר כי שתי הקריות הללו נחשבות איכותיות בהשוואה לשכנות שלהן, קריית אתא וקריית ים, והאוכלוסייה בהן צעירה יחסית. לדבריו, "בשנתיים האחרונות יש שם הליכים משמעותיים של התחדשות עירונית ואני חושב שהאזורים עוד לא מיצו את עצמם".

"גם הכרמל המערבי בחיפה מומלץ להשקעה. ברחוב התמר בשכונה הזו, רמת המחירים היא כ-17 אלף שקל למ"ר. מדובר על שכונה הנמצאת על הכרמל וחלק מהרחובות שלה יש נוף מצוין לים, וגם הנגישות מאוד טובה. אם משווים את רחוב התמר למרכז הכרמל יש פער של 8,000 שקל למ"ר, שם מחירי הדירות מגיעים ל-23 אלף שקל למ"ר - כלומר 50% פער".

קריית מוצקין.  ''המחירים עוד לא מומשו'' / צילום: בר - אל

כפר סבא: התחדשות עירונית במרכז העיר

סער פלד, כלכלן ושמאי מקרקעין:

"כפר סבא נמצאת בהליכים מתקדמים של תכנון, לרבות הכנת תוכנית מתאר כוללנית שמעבה את מרכז העיר ומוסיפה לו יחידות דיור. העירייה מעודדת פינוי בינוי מרחוב הכרמל עד בן גוריון ובאזור הזה תתאפשר בנייה של 11 קומות בזמן שכיום העיר מאופיינת בבנייה של ארבע קומות".

פלד מוסיף כי לכפר סבא אין יותר מדי שטחים פנויים לבנייה, ולכן הוא צופה שיהיה עידוד של פינוי בינוי בעיר, והפוטנציאל של משקיע קטן גדל בעקבות התוכנית המתוכננת.

"למשל, דירה ישנה ברחוב הרצל נמכרת ב-22 אלף שקל למ"ר, דירה חדשה ברחוב רוטשילד המקביל נמכרה ביותר מ-30 אלף שקל למ"ר - אותם גדלים, ארבעה חדרים. אני מאמין שקנייה של דירה ישנה כזו שתיכנס לפינוי בינוי תהיה מאוד משתלמת להשקעה".

ירושלים: "כל מה שנשאר לה זה לעלות לגובה"

קובי ביר, עו"ד דין ושמאי המומחה בגזרת ירושלים:

"לירושלים אין לאן לגדול", אומר ביר, "למזרח אין אפשרות מסיבות פוליטיות, ממערב יש התנגדות של הגופים הירוקים, מדרום נמצאת בית לחם ובצפון נמצאת רמאללה. כל מה שנשאר לה זה לעלות לגובה, וזה מקטין את ההיצע ומעלה את הביקוש".

ביר גם אופטימי לגבי הביקושים למגורים בעיר: "לירושלים יש את הקהל שלה ותמיד תהיה מבוקשת. בינתיים המחירים בעיר משקפים את מה שקורה במדינה. נכון שיש עליות מחירים אבל השוק יגיע לנקודת איזון וסביר להניח שברגע שהריביות ירדו, הביקושים יתחדשו".

רמת השרון: התחדשות עירונית בשכונת מורשה

מאיר גלוזברג, מנכ"ל eXp ישראל, חברת תיווך נכסים:

"ברמת השרון קורה תהליך מאוד מעניין. שכונת מורשה נבנתה בראשיתה כמעברה והדמוגרפיה של האנשים קצת השאירה אותה מאחור, אולם בשכונה מתרחשים באחרונה תהליכים מופלאים.

"האוכלוסייה משתנה, הגישה לשכונה נהייתה קלה יותר, דבר המהווה יתרון על פני הפקקים בשאר שכונות העיר. בנוסף יש בה הרבה התחדשות עירונית. כבר עכשיו ישנם שלושה מגדלים חדשים ועל שולחנות התכנון ישנם 10 פרויקטים בשלבים משתנים, ואפשר לראות שבשכונה נפתחים בתי קפה ורואים אוכלוסייה חדשה שמגיעה לגור בה".

לעומת זאת, המחירים לדבריו, עדיין נמוכים ביחס לשאר השכונות המערביות של העיר, לכן יש לשכונה פוטנציאל מאוד גבוה למשקיעים. "למשל, פנטהאוז בשטח 157 מ"ר עם 44 מ"ר מרפסת, נמכר לפני שנה ב-4.9 מיליון שקל. כיום, מחיר של נכס דומה עולה מיליון שקל יותר. ברחוב שבטי ישראל, נמכר לפני פחות משנה בית בשטח 300 מ"ר על מגרש של 760 מ"ר ב-18.5 מיליון, ומה שמעניין הוא שלא היו מחירים כאלה בשכונה הזו מעולם. רק הקרקע לבד נמכרת באחת השכונות המערביות ביותר מ-22 מיליון שקל".

תעשייה ומסחר

אחד הענפים שכמעט ולא נפגעו בתקופת הקורונה הוא המרלוג"ים. ענף הלוגיסטיקה ממשיך לרוץ קדימה - יש עלייה בהתחלות הבנייה וגם המחירים. לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מ-2018 עד לספטמבר 2021, היקף התחלות הבנייה בענף התעשייה והמסחר עמד על כ-2.62 מיליון מ"ר.

אזור המרכז: ביקוש גבוה למרכזים לוגיסטיים

ארז כהן, שמאי ומשפטן, לשעבר יו"ר לשכת השמאים:

"למרלו"גים ישנו עדיין ביקוש מאוד גבוה. נכון שמחירי הקרקע באזור המרכז, בכפר סבא, בשוהם ובמודיעין מגיעים ל-6-7 מיליון שקל לדונם, אבל הם מושכרים ב-50 שקל למ"ר והתשואה נעה סביב 6%-7% מהנכס הבנוי, שנחשבת גם היום לתשואה יפה". לדבריו, "לאחרונה הייתה עסקה בנמל אשדוד שהגיעה ל-9 מיליון שקל לדונם - שם הולך להיות מרכז לוגיסטי משודרג והתשואה הצפויה שם תגיע ל-6%-7%. רמת הביקוש תמשיך להיות גבוהה, כי הביקוש לענף הזה גדל עם האוכלוסייה".

כהן מוסיף שגם גורמי הסיכון הם לא כל כך משמעותיים בענף, "אחד מגורמי הסיכון בענף הלוגיסטיקה הוא תקרת זכוכית בדמי השכירות, שם בניגוד למסחר ולמגורים לא צופים עלייה דרמטית - 60 שקל למ"ר זה המקסימום - ואם העליות במחירי הקרקעות ימשיכו, התשואה תתמתן. דבר שני הוא עודפי ביקוש שיתממשו, והביקוש יקטן, אבל נקודת האיזון הזו עדיין רחוקה ולדעתי תקרה רק בעוד חמש שנים".

מחירים לדוגמה: מכרז עבור מגרש של 9.2 דונם בשוהם נסגר השנה ב-92.3 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח המשקפות 10.03 מיליון שקל לדונם. ב-2018 נסגר מכרז עבור 46.7 דונם שההצעה הזוכה בו עמדה על 131 מיליון שקל (בלי הוצאות פיתוח) - 2.8 מיליון שקל לדונם.

אזור הצפון: "הכמות שהוקצתה לענף מוגבלת"

ענאן סלאמה, שמאי מקרקעין מחברת פסיפס שמאות מקרקעין ותכנון ערים:

"במטרופולינים כרמיאל ונצרת היו עליות מחירים רציניות באחרונה. מזה שבע שנים האזור הזה נהנה מפיתוחי תשתיות תחבורה ושינוע, הרחבת כבישים (כביש 85 צפון ו-65 תחילת ואדי ערה) ומסילות רכבת.

"בשלוש השנים האחרונות הייתה עליית מחירים של יותר מ-30%-40%. לדוגמה, באזור כפר כנא מדובר על קרקעות השייכות למינהל, והכמות שהוקצתה לטובת הענף מוגבלת, מה שגרם לכך שיהיה ביקוש אדיר וזה באופן אוטומטי העלה את המחירים. בכפר כנא ובאזור התעשייה קדמת גליל, דונם נמכר באזור ה-2.5 מיליון שקל, כאשר לפני שנתיים המחירים באותם אזורים נאמדו ב-1.6-1.7 מיליון שקל לדונם. זו עלייה משמעותית, והביקושים לא מגיעים רק מהחברה הערבית. גם חברות כמו שפיר הנדסה זכו במכרז באכסאל".

אזור התעשייה קדמת גליל. ''דונם נמכר בכ־2.5 מיליון, ולפני שנתיים ב־1.6 מיליון'' / צילום: בר - אל

משרדים

גוש דן: ביקוש חזק למרות הפיטורים בהייטק

איתי שפרן, מנהל הפיתוח העסקי בקבוצת גיאוקרטוגרפיה:

"ענף המשרדים לא נחלש למרות הפיטורים בענף ההייטק. צריך להסתכל על כמה אלמנטים מעניינים שמשפיעים על ענף זה לטובה. קודם כול, מערכות הסעות ההמונים שמתפתחות בישראל. הקו האדום הוא מגה-אירוע, שחוצה גם את רמת גן, תל אביב, פתח תקווה, בני ברק ומגיע עד בת ים. בקצוות שלו יש שתי ערים מעניינות: פ"ת, שיש לה שני אזורי תעסוקה ותיקים בעלי מוניטין וחברות מוכרות הפועלות משם ומצד שני את בת ים, עיר שבמשך שנים לא קרה בה כלום בענף התעשייה אולם יהיה בה 'בוסט' משמעותי בעקבות הרק"ל.

"כבר היום מחירי הדיור בבת ים חצו את ה-40 אלף שקל למ"ר בכל המקומות שליד תוואי הרכבת והקו האדום. כמו כן מתוכננים בעיר 300 אלף מ"ר של משרדים ומסחר - בעיקר משרדים שיפותחו מסביב לקו הרכבת הקלה.

"היום בתל אביב דמי השכירות מגיעים ל-150 שקל למ"ר והרבה חברות קטנות, למשל סטראט-אפים, חברות שירותים, עורכי דין, שהקו האדום יחבר אותם תוך 15 דקות למרכז תל אביב יוכלו לשבת בבת ים או בפתח תקווה ולשלם פחות.

"בפתח תקווה מחיר מ"ר משרדים נע בין 9,500 ל-11 אלף שקל למ"ר שאפשר להשכיר סביב ה-70 שקל למ"ר. כלומר תשואה של 7%-8% למשקיע לא ליזם. הריבוע הכחול עשו שם עסקה ממש טובה: קנו שתי קומות משרדים ב-9,500 שקל למ"ר והם יוכלו להשכיר באזור ה-80 שקל למ"ר".

קרון של הרכבת הקלה בנסיעת מבחן בפתח תקווה. '''בוסט' לענף המשרדים בעיר'' / צילום: איל יצהר

אור בן צבי קליין, סמנכ"ל שירותי הנדלן ב-NEWMARK NATAM:
"אם מסתכלים חמש שנים קדימה, כל הפיתוחים בתשתיות וחיבור של המעגלים המשניים ישפיעו באופן מובהק על כדאיות ההשקעה. בתל אביב מחיר מ"ר נע בין 22 ל-25 אלף שקל למ"ר והתשואה היא 6%-7%. בפריפריה ובירושלים התשואה היא 7%-8%. בירושלים לדעתי יהיה תיקון - מחירי הקנייה יעלו והתשואה תרד לממוצעים של 5.8%-6%.

עוד כתבות

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

הפקולטה לניהול. אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני / צילום: Shutterstock

לדבר לעצמכם, לעשות במקום לנוח ולהתמקד בכאן ועכשיו: אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני

בחצי השנה האחרונה אנו חווים ימים מורכבים וזקוקים יותר מתמיד לכלים שיסייעו לנו לפתח חוסן אישי, חברתי, קהילתי וארגוני ● כך תעשו את זה נכון

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?