גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנהל ההשקעות הבכיר מהבנק העולמי משוכנע: החברות הישראליות מפספסות הזדמנות ענקית

וויליאם סונבורן מנסה לרתום את מגזר הטכנולוגיה לפתרון הבעיות הגדולות של העולם - ובמיוחד של המדינות המתפתחות ● בראיון לגלובס הוא מסביר מה הביא אותו לחפש שיתופי פעולה בישראל, מדוע חשוב להשקיע עכשיו באוקראינה, ולמה ההזדמנויות הכלכליות נמצאות דווקא בדרום ובמזרח

וויליאם (ביל) סונבורן, מנהל קרן ההשקעות של הבנק העולמי / צילום: כדיה לוי
וויליאם (ביל) סונבורן, מנהל קרן ההשקעות של הבנק העולמי / צילום: כדיה לוי

"לעתים קרובות מדי, חברות ישראליות שפיתחו פתרונות טכנולוגיים חדשניים בתחומי החקלאות, הבריאות והאקלים, חושבות ללכת מערבה. יש להן רק נתיב אחד: 'אני אלך מערבה, בעקבות קודמיי'", אומר וויליאם (ביל) סונבורן, מנהל קרן ההשקעות של הבנק העולמי. 

תל אביב נחתכה, וול סטריט זינקה: איך השפיעו התנודות בשווקים בנובמבר על קופות הגמל? 
מה לעשות עם מיליון שקל: הטיפים של מנהלי ההשקעות | בדיקת גלובס
התחזית הקודרת של בית ההשקעות הגדול בעולם וההמלצות למשקיעים

אבל סונבורן משוכנע שזו טעות, ושההתמקדות בשווקים במערב היא "קצרת-רואי". לטענתו, ההתמקדות הזו לא מביאה בחשבון היכן תהיה צמיחת האוכלוסייה וגם הצמיחה הכלכלית בשנים הבאות. "הכלכלות שצומחות הכי מהר בעולם לא נמצאות במערב", הוא אומר, ומכאן ההמלצה שלו ליזמים ישראליים: ללכת מזרחה ודרומה.

"לראות את ההזדמנות גם במזרח"

זה היה אחד המסרים איתם הגיע סונבורן (Sonneborn) לביקור בישראל בחודש שעבר. במסגרת הביקור הוא נפגש עם שורה ארוכה של יזמים, קרנות, ושחקנים מרכזיים בקהילת הטק המקומית, והתפנה גם לראיון עם 'גלובס'.

"אני מעודד ומחפש את היזמים שלא רוצים רק להסתכל מערבה, אלא גם מזרחה ודרומה, אל הדרום הגלובלי", אומר סונבורן, החולש על קרן השקעות של 7.5 מיליארד דולר. "יש שם הזדמנות ממש גדולה, אוכלוסייה ענקית של 6 מיליארד איש, שמוכנה ומשתוקקת לאמץ את הטכנולוגיות האלה".

אלה היו המחשבות שחלפו בראשו, מספר סונובורן, כשביקר בכנס טכנולוגיית חקלאות שנערך בתל אביב: "אני פוגש את כל הסטארט-אפים האלה וחושב איך הטכנולוגיות שלהם יכולות לקדם חקלאים בסודן, שאינם משתמשים בדשנים - שלא לדבר על טכנולוגיות מתקדמות וזמינות יותר".

יובב גביש, הדירקטור הישראלי בבנק העולמי, שיזם את הביקור של סוננבורן והגיע איתו לארץ, סיפר כי בביקורם בישראל הם נפגשו עם עשרות חברות בתחום הבריאות, חקלאות ואקלים, שרובן זוהו מראש כהשקעה פוטנציאלית. להערכתו, בשבועות הקרובים יוכרזו השקעות במספר גופים, בהם קרן בתחום הבריאות ולצידה שתיים או שלוש חברות טכנולוגיה.

"ההשקעה באפריקה מקטינה את הסיכון"

סונבורן (52), הגיע לבנק העולמי אחרי שכיהן בשלל תפקידים בכירים בעולם הפיננסים - כולל בענקיות השקעות כמו TCW, שם עמד בראש חברת קרנות של 160 מיליארד דולר, ו-KKR, מראשונות קרנות הפרייבט אקוויטי, בה שימש חבר הנהלה. "תמיד ידעתי שיגיע זמן בחיים ובקריירה שלי שאעבור מהתמקדות בפיתוח ההון האישי שלי, למחשבה על פיתרון בעיות עולמיות גדולות", הוא מספר על שינוי הכיוון שהוביל אותו לתפקידו הנוכחי.

הבנק העולמי הוא למעשה קבוצה של גופים, שבחלקם מתמקדים בסיוע לממשלות ולמגזר הציבורי. "תאגיד המימון הבינלאומי" (IFC), הזרוע של הבנק שבה סונבורן משמש דירקטור גלובלי, מתמקד במגזר הפרטי, ומהווה את המשקיע הגדול ביותר בשווקים המתעוררים בעולם. בין היתר, IFC משקיע בבנקים בשווקים מתעוררים, מלווה בתי חולים פרטיים בשווקים האלה, וגם שם את כספו בפרויקטים כמו הנחת סיבים אופטיים באפריקה.

סונבורן עצמו ממוקד במגזר הטכנולוגיה, משתי זוויות שונות. האחת היא לטפח את האקוסיסטם המקומי בשווקים מתעוררים, ולהביא אליהם "את הלקחים שנלמדו ברשות החדשנות הישראלית, במדיניות הממשלתית בישראל, אסטוניה או הודו".

אבל בנוסף, הוא דוחף חברות זרות להיכנס לשווקים המתעוררים. "אנחנו צריכים גם להביא לשווקים האלה טכנולוגיה אמריקאית, ישראלית, צרפתית, הודית וסינגפורית". בפועל, כל זה מתורגם להשקעה בחממות טכנולוגיות, קרנות הון סיכון, חברות בשווקים מתעוררים, וגם בהשקעה בחברות זרות שייכנסו לפעול בשווקים כאלה.

את כל זה, מדגיש סונבורן, הוא עושה כמו משקיע הון סיכון רגיל: הוא נכנס להשקעות ואז יוצא מהן באקזיט, באמצעות הנפקה או עסקת סקונדרי, "בדיוק כמו כל קרן הון סיכון ישראלית".

ואתה גם מצפה כמוהן לתשואה פיננסית על ההשקעה שלך?
"אנחנו נותנים משקל גדול לשיקולים מסחריים, כי התפקיד שלנו הוא למשוך משקיעים מסחריים להשקיע בטכנולוגיה בשווקים מתעוררים. הדרך היחידה לעשות את זה היא לייצר תשואות זהות בהשקעה באתיופיה, קניה, או גאנה, לאלו שאפשר ליצור בישראל, בהינתן שההשקעה היא בשוויים הרבה יותר זולים.

"בהשקעה באפריקה יש את היתרון שהרבה מהחדשנות שמפותחת היא למעשה העתק של חדשנות בישראל, באירופה, או בארה"ב, שמיושמת בנסיבות המקומיות. וזה מקטין את אלמנט הסיכון העסקי. כך שאם אתה מסתכל על הפורטפוליו שלנו, שכולל השקעות ישירות משמעותיות בכ-55 חברות פעילות, אנחנו מצפים שכעשירית ההשקעה תרד לטימיון, אבל 90% מהן יניבו תשואות".

"לא מוכנים להתפשר על תשואות"

מודל ההשקעות של הקרן שהוא מנהל, ממשיך סונבורן, דוגל בלא להחזיק בבעלות על יותר מ-20% מהחברה בה הוא משקיע. כלל נוסף הוא להיכנס להשקעה רק יחד עם משקיע נוסף. בעדיפות הראשונה, יחד עם משקיע מסחרי דוגמת קרן הון סיכון, או לחלופין יחד עם מוסד אחר מתחום הפיתוח, כמו למשל הבנק האירופי לשיקום ולפיתוח.

ובכל זאת, האם אתם מוכנים להתפשר על תשואות נמוכות יותר?
"אנחנו ייצרנו בכמה מהמדינות העניות יותר בעולם תשואות גבוהות יותר מאשר מדד ה-MSCI (שלסין יש בו משקל גבוה). וכדי להגיע לכך אנחנו לא מתפשרים על תשואות. אנחנו כן נכנסים בשוויים נמוכים יותר, מה שעוזר לכפר על הסיכון. אבל כשאתה פועל בתחום הטכנולוגיה בשווקים עם אוכלוסייה שצומחת כל כך מהר, היכולת לגדול ולחצות גבולות היא מהירה בצורה מדהימה".

תעשיית ההון סיכון היא מאוד מתוחכמת. לפי מה שאתה אומר, המיקוד שלה במערב משמעותו שהמשקיעים משאירים כסף על השולחן. איך זה קורה?
"אתה צריך לשאול את קרנות ההון סיכון בקהל שלך כאן בישראל, למה הן לא משקיעות בסנגל, למשל. אפשר למצוא שם דוגמה מושלמת, וזה משהו שאתה רואה בהרבה שווקים מתעוררים, שבהם יש ספק מונופוליסטי בתחום מסוים.

"בסנגל, זה היה העברה של כסף בנייד, באמצעות אורנג', ספקית המובייל הצרפתית. הם החליטו שבהעברות כסף מאדם לאדם הם הולכים לגבות 6%. אם אני מעביר לך דולר, אתה תקבל 94%.

"אלא שאז, חברה בשם Wave בנתה תשתית ניידת, לא כמפעילת רשת מובייל, אלא לצורכי פינטק. מדובר בהעברת כסף מאדם לאדם, באופן הרבה יותר יעיל, בעלות בהרבה יותר נמוכה, ויש להם רווחיות גבוהה על עמלה של 1%".

הקרן של סונבורן השקיעה בוייב, הוא מספר, ובהמשך גם העניקה לחברה הלוואה של מאה מיליון דולר לצורך התרחבות. "תוך שנה אחת הם הגיעו מאפס ל-80% מהשוק, ועכשיו הם פועלים בחמש מדינות באפריקה. מזווית של פיתוח כלכלי, זה לא רק כסף שנחסך. מדובר גם בעובדה שהעמלות הזולות דחפו מאות אלפי אנשים שלא חשבו שמשתלם להם לרכוש טלפון, לקנות טלפון שישמש בתור ארנק. וכך היא הכניסה אותם לכלכלה הדיגיטלית".

סונבורן מפרט עוד שורה של השקעות אחרות שהקרן שהוא מנהל ביצעה, ובהן בחברה הישראלית Seetree, שמשתמשת ברחפנים ובבינה מלאכותית לזיהוי מחלות בעצים - "יש להם פעילות משמעותית בברזיל, שהיא יצרנית ההדרים הגדולה בעולם.

"הקמנו חממה טכנולוגית בגדה המערבית ובעזה לפני שנתיים, כשהמטרה שלנו היא ש-60% מהיזמים יהיו נשים".

וגם באוקראינה: בספטמבר השנה השקיעה IFC שלושים מיליון דולר בקרן שתשקיע בחברות באוקראינה ובמולדובה, כשאל טקס החתימה, שנערך בלונדון מטעמי בטחון, הצטרף מרחוק הנשיא זלנסקי. "הרבה מהתמיכה העולמית ניתנה לממשלת אוקראינה, באמצעות מענקים, מוצרים, תרומות, הלוואות", אומר סונבורן. "מאוד חשוב ללמוד מהלקחים של מלחמת העולם השנייה. לצורך השיקום והבנייה מחדש של אוקראינה, המגזר העסקי חייב להיות איתן".

וולדימיר זלנסקי, נשיא אוקראינה / צילום: Associated Press, Genya Savilov

"הישראלים צריכים לחשוב על הקפיצה"

מעבר לפגישות עם קרנות ויזמים, סונבורן מספר גם על ביקורו במרכז הרפואי שיבא, שהותיר בו רושם עז. בבביקור שלו, הוא גם עלה לירושלים, לכנס מדעי החיים וטכנולוגיות הבריאות (MIXiii Health Tech) שמוביל האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות בראשות קרין מאיר רובינשטין.

"החוזקות של האקוסיסטם הישראלי - בטכנולוגיית בריאות, אקלים, חקלאות וסייבר - ארבעת עמודי תווך מאוד חשובים עבורנו כשאנחנו חושבים על שווקים מתעוררים", אומר סונבורן.

"זה המקום הכי טוב לבוא אליו ולעודד יזמים לחשוב על יישום של הטכנולוגיות שלהם לאתגרים של ביטחון תזונתי ושינוי אקלים. באפריקה הנגישות לרופאים היא מאית מזו של ישראל. אז איך אנחנו ממנפים את הטכנולוגיות האלה להרחיב את הכיסוי הרפואי?

"וזה למטרה טובה: אנחנו מתמקדים ברווחים עם תכלית. אנחנו רוצים שיותר מייסדים בישראל יחשבו על איך הטכנולוגיות שלהם יכולים ליצור קפיצות דרך בשווקים האלה, כמו ש-וייב (חברת הפינטק מסנגל, א"פ) עשתה".

אז מה הצעת הערך שלך ליזמים ישראלים? והאם תשקיע בהם רק אם הם ייכנסו לשוק או לאזור מסוים?
"אנחנו נשקיע אם הם יסכימו אסטרטגית לכלול את השווקים המתעוררים במיקוד שלהם, ובמנדט שלהם להתרחבות כעסק.

"אחד הדברים היפים בטכנולוגיה היא היכולת שלה להתפשט גלובלית, ולא רק במדינות המפותחות. אנחנו השקענו לדוגמה בחברה אמריקאית בשם Apeel, שפיתחה תרכובת אורגנית שמאריכה את חיי המדף של ירקות טריים פי 4-6.

"זו טכנולוגיה נהדרת לקמעונאים כמו קרוגר או טסקו, והיא הפכה אותם להרבה יותר רווחיים. אבל היישום האמיתי של הטכנלוגיה הזאת הוא במדינות שאין להן שרשרת אספקה בקירור לירקות ופירות, כלומר בדרום הגלובלי. יש שם בזבוז מזון מסיבי, שלא רק מביא למחירי מזון גבוהים יותר, אלא גם לפליטות פחמן גבוהות יותר. אז השקענו בהם על מנת להרחיב את הפעילות שלהם לדרום אמריקה ואפריקה".

סונבורן אף מציין כי לקבוצת הבנק העולמי יש עשרים אלף אנשים בשטח, שיש להם קשרים מסחריים. "באפריקה, לדוגמה, אנחנו משקיעים ברשת המזון הגדולה ביותר בקניה. כך שבהקשר של אפיל, שמסכימה להרחיב את הפעילות שלהם לאפריקה, יש לנו קשר לאדם שיסכים לקנות את התוצרת החקלאית שטופלה במוצר שלהם".

סונבורן שב ומ ספר על כך שהבנק העולמי משקיע, או בעל נתח בעלות, כמעט בכל מערכות הבריאות הפרטיות בשווקים המתפתחים. "העמיתים שלנו בבנק העולמי מלווים כמעט לכל מערכת בריאות ציבורית בשווקים המתעוררים, ב-120 ארצות".

כל זה יכול לסייע למשל, הוא ממשיך, לחברה ישראלית שמפתחת טכנולוגיה לזיהוי מרחוק של בעיות לב, ורוצה להגיע לשוק של ארבעה מיליארד משתמשים.

לקינוח, הוא מזכיר גם ש"אנחנו יכולים לשנות מדיניות", למשל במקרה בו דרוש אישור של משרד הבריאות ההודי או הניגרי. "העמיתים שלנו בבנק העולמי יכולים להשפיע על שינוי החוקים והרגולציות, על מנת להאיץ אימוץ של טכנולוגיות חדשות".

וויליאם (ביל) סונבורן - תעודת זהות

אישי: נולד ב-1970, נשוי פלוס שלושה ילדים

מקצועי: מנהל קרן ההשקעות של הבנק העולמי. בעבר היה שותף וחבר הנהלה בענקית ההשקעות KKR, נשיא חברת ההשקעות באנרגיה EIG ונשיא קבוצת ההשקעות TCW. בעל תואר ראשון במימון מאוניברסיטת ג'ורג'טאון.

עוד משהו: חובב חיות ומחזיק בביתו שני כלבים וחתול

עוד כתבות

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות