גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקונים כבר לא מתרגשים מימי הקניות של נובמבר, והחודש כולו הפך לחגיגה

חודש הקניות הסתכם בגידול של כ-40% במספר ההזמנות באתרים המובילים לעומת אוקטובר ● אתרי המרקטפלייס, המרכזים מוצרים מקטגוריות רבות, נמצאים במגמת התחזקות ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין המצליחים בישראל

ימי הקניות הובילו לגידול ממוצע של כ־40% בהזמנות האונליין / צילום: Shutterstock
ימי הקניות הובילו לגידול ממוצע של כ־40% בהזמנות האונליין / צילום: Shutterstock

חודש נובמבר ידוע כאחד מחודשי הקניות משמעותיים בישראל ובעולם, על שלל ימי המכירות והמבצעים המוצעים בו - והשנה הדבר בא לידי ביטוי עם גידול ממוצע של כ־40% במספר ההזמנות באתרים המובילים.

הדרכונים החזקים בעולם: מי המוביל ואיפה מדורג הישראלי?
מחירי הנדל"ן בבריטניה בצניחה: "הירידה החודשית החדה ביותר מאז 2008"
למה האמריקאים לא השתוללו והתפרצו לחנויות בבלאק פריידיי השנה

"מבצעי האונליין החלו השנה באופן חריג מהיום הראשון של החודש, בשל שבתון הבחירות, מה שהפך את נובמבר כולו לחודש מבצעים אחד ארוך, והוציא במידה רבה את העוקץ מתאריכי האי־קומרס הספציפיים", מסביר נתי יעקובי, מנכ"ל שופ אנליטיקס.

לדבריו, "מבדיקה של ביצועי המכירות בתאריכי יום הרווקים הסיני והבלאק פריידי רואים ירידה של 40% ו־20% במספר ההזמנות בהתאמה, בהשוואה לשנת 2021.

"כמו כן, בשל היציאה מהקורונה והעובדה שהקניונים מאמצים בהתלהבות את מבצעי נובמבר, השנה הייתה חזקה יותר באופליין - מה שללא ספק בא על חשבון מכירות האונליין בחלק מהקטגוריות".

עלי אקספרס שובר שיא

בקרב אתרי האונליין ללא חנויות פיזיות, עלי אקספרס הסיני שובר שיאים החודש, עם גידול של כ־55% במספר ההזמנות לעומת אוקטובר. האתר ממוקם במקום הראשון עם כ־69% מסך ההזמנות בעשירייה המובילה, לעומת 62% באוקטובר.

אתר אמזון האמריקאי ממוקם במקום השני עם כ־9% מסך ההזמנות בעשירייה המובילה, ונהנה ממבצעי נובמבר עם גידול של כ־36% במספר ההזמנות לעומת אוקטובר.

במקום השלישי שוב אתר סיני, SHEIN, שאוחז בנתח של כ־6% מסך ההזמנות בעשירייה המובילה, עם עלייה של כ־28% בהזמנות מול אוקטובר. רוב הרכישות הן של ביגוד והנעלה בדגש על מגפיים, אך גם קישוטים לחג המולד נמצאים ברשימה.

במקום השישי ממוקם אתר iHerb, המתמקד בתחום הטיפוח והבריאות, עם גידול של כ־52% במספר ההזמנות ביחס לאוקטובר - וכ־3% מסך ההזמנות בעשירייה המובילה. נציין כי האתר שומר על נוכחות יציבה במדד לאורך החודשים האחרונים.

מי שמציג גידול מרשים במיוחד החודש הוא אתר האופנה הבריטי ASOS, עם זינוק של כ־85% במספר ההזמנות ביחס לאוקטובר, (מקום שמיני ו־2% מסך ההזמנות). נציין כי בעוד שרוב אתרי האופנה פונים באופן מובהק לקהל נשי, אסוס פונה גם לגברים, הרוכשים בו בעיקר תיקים, משקפי שמש ואקססוריז.

נתוני המדד מתיישבים עם נתונים של חברת המחקר האוסטרלית ACA Research עבור פייפאל, ולפיהם כ־38% מהקניות שישראלים מבצעים ברשת הן באתרים מחו"ל. שתי הסיבות המובילות לבחירה בהזמנות מחו"ל הן מחיר משתלם יותר (52%), וגישה למוצרים שאינם זמינים בארץ (34%).

בין האתרים שלא נכנסו לעשירייה אך רשמו ביצועים מרשימים החודש נמנה אתר האופנה הישראלי OneProject (מקום 12), שכמעט שילש את מספר ההזמנות שלו החודש. מדובר באתר שהוקם לפני כחמש שנים, נמצא בבעלות קבוצת MGS (בעלת מגה ספורט ואליטל), ומציע עשרות מותגי ספורט, אופנה ורחוב בינלאומיים. האתר משתף פעולה באינסטגרם עם משפיעניות רשת ויוצאות ריאליטי, ובשילוב עם מבצעי נובמבר, הוא רושם החודש תוצאות יפות.

במקום ה־14 ממוקם עזריאלי.קום, שהשיק לאחרונה גרסת אתר חדשה ומתנהל כמעין מרקט פלייס - כאשר מספר ההזמנות בו הוכפל בנובמבר לעומת אוקטובר. הרכישות הפופולריות הן של מוצרי תינוקות וילדים, ציוד שטח ופנאי, ביגוד והנעלה, ריהוט, צעצועים ומשחקים.

נזכיר כי אתרים מסוג מרקטפלייס, שמציעים מוצרים בקטגוריות שונות, מאפשרים לחברות לעקוב אחרי מסע הלקוח ולפענח טוב יותר את ההתנהלות הצרכנית שלו - מה שמאפשר להם לתת הצעות ערך מותאמות אישית ולשפר את יחס ההמרה.

הזינוק של קסטרו

למרות סכסוכי רשתות המזון והספקיות שלהן סביב עליות המחירים, וההחלטה של שופרסל "לעשות שרירים" מול יוניליוור ותנובה - גם החודש מובילה קמעונאית המזון הגדולה בישראל את דירוג אתרי האונליין של רשתות אופליין. עם זאת, מכיוון שמבצעי נובמבר פחות רלוונטיים אליה, נתח ההזמנות שהאתר מרכז מסך העשירייה המובילה יורד ל־32% החודש, לעומת 42% באוקטובר.

סופר־פארם והמרקטפלייס שלו נמצאים במקום השני, עם כ־24% מסך ההזמנות בעשירייה המובילה. בסך ־הכול רושם האתר גידול של 60% במספר ההזמנות ביחס לאוקטובר, בזכות רשימת מבצעים מתמשכים.

המרקטפלייס של KSP עובר את רמי לוי ועולה החודש אל המקום השלישי עם גידול של 71% במספר ההזמנות ביחס לאוקטובר, תוך כדי שהוא מרכז נתח של כ־12% מסך ההזמנות בעשירייה המובילה. האתר, שהתחיל את מבצעי נובמבר כבר בראשון לחודש, בולט החודש ברכישות של טלוויזיות, מחשבים ואלקטרוניקה, מוצרי חשמל, מכונות שאיבה ושטיפה, קונסולות משחק ועוד.

אחרי חודש של היעדרות, אתר קסטרו מתברג החודש במקום השביעי (5% מההזמנות), עם זינוק של 400% במכירות. גם ברשת האופנה של משפחת רוטר החלו מבצעי נובמבר עוד בתחילת החודש, ומכירות פריטי החורף גדלו בהתאמה.

אתר נספרסו יורד למקום התשיעי בעשירייה החודש, אך עם גידול של כ־64%, תוך כדי שהוא מרכז כ־4% מההזמנות. ניתן לייחס את הגידול למבצעי נובמבר של האתר - שכללו 20% הנחה על עד 30 שרוולי קפסולות ועד שתי מכונות קפה, וכן להכנסת אפשרות משלוח חינם ברכישה מעל 100 שקל. מאחר שהישראלים אכן רכשו כמויות גדולות של שרוולי קפה, ניתן להניח כי בחודש דצמבר נראה ירידה.

במקום העשירי נמצאת רשת האופנה רנואר, אך יש לציין כי הודיס וסטימצקי רושמות שיעור דומה מאוד של הזמנות.

מבין האתרים שלא נכנסו החודש אל העשירייה, אך בלטו בזכות מבצעי נובמבר, במקום ה־11 ניתן למצוא את אתר LAST PRICE. הרכישות הבולטות באתר הן של מכונות כביסה, מזגנים, שואבי אבק, מוצרים למטבח, מוצרי אחסון, מכונות קפה ועוד.

במקום ה־12 נמצא אתר הרשת השבדית H&M, שעלה לאוויר בישראל בספטמבר האחרון ונהנה החודש מתנופת המכירות בתחום האופנה. האתר מציע גם מוצרי עיצוב לבית, ויהיה מעניין לעקוב אחרי שיעור החדירה שלו לתודעה הישראלית.

משלוחה מתחזק

בקרב אתרי ההזמנות ממסעדות, וולט מוביל את החמישייה ומרכז 62% מסך ההזמנות (גידול של כ־9% לעומת אוקטובר).

לאחרונה פורסם כי וולט תשתף פעולה עם הסטארט־אפ OPA ותציע ללקוחות כלים רב־פעמיים שיישלחו אליהם מהמסעדות, וניתן יהיה להחזירם בנקודות איסוף ייעודיות. כיום כבר קיימות 15 נקודות כאלה במסעדות בתל אביב (ביניהן: דליקטסן, רביבה וסיליה ומתחת לעץ), ובשבועיים הקרובים יצטרפו אנסטסיה, אסיף וקפה נואר.

מקדונלד'ס, תן ביס ודומינו'ס פיצה נמצאות במקומות השני, השלישי והרביעי בהתאמה, ואילו אתר משלוחה חוזר למקום החמישי על חשבון ג'פניקה ופיצה האט, ורושם גידול של 41% בהזמנות לעומת החודש הקודם.

גם תן ביס וגם משלוחה רושמים החודש גידול של עשרות אחוזים במספר ההזמנות לעומת אוקטובר, ויש לייחס זאת לעובדה שחלק ניכר מההזמנות הן ממקומות עבודה - שהיו בחופשות החגים באותו חודש.

בעולם: 21% מהרכישות - באונליין

עונת הקניות הראשונה לאחר מגפת הקורונה התקיימה תחת צל האינפלציה, מה שהוביל לתחזיות קודרות בקרב קמעונאים ברחבי העולם. עם זאת, לפי נתוני Adobe Analytics, ההוצאות אונליין בבלאק פריידיי בארה"ב צמחו השנה ל־9.1 מיליארד דולר, עלייה של 2.3% מהשנה הקודמת. עד כה מכירות האונליין מהוות כ־21% מהמכירות הקמעונאיות העולמיות בשנת 2022, עלייה של כ־50% מהרמות שלפני המגפה (נתוני Digital Dot).

איך הקמעונאים נערכו לבלאק פריידיי ברחבי העולם? הם בעיקר למדו להקשיב לצרכנים. התחזיות המוקדמות של דלויט דיברו על שימוש מוגבר בשירותים כמו BNPL ("קנה עכשיו, שלם מאוחר יותר"), כאשר 48% אמרו שהם מתכננים להשתמש בכרטיסי אשראי, ו־37% תכננו להשתמש ב־BNPL. לפי נתוני Adobe, מספר ההזמנות שבוצעו בשיטת תשלום זו עלו ב־19-25 בנובמבר ב־78%, וסך ההכנסות מ־BNPL עלו ב־81% בשבוע זה.

פורמט נוסף שעמד למבחן בעונה זו הוא BOPIS, קנייה באינטרנט ואיסוף בחנות (Buy online pickup in-store), מה שמנע את מרבית התורים הארוכים והמריבות בחנויות, שבעלי העסקים מורגלים בהם משנים קודמות.

עלייה בקטגוריית האלקטרוניקה

מי המנצחים הגדולים של הבלאק פריידיי? לפי סיילספורס, קטגוריית האלקטרוניקה צמחה ב־19% בהשוואה ל־2021, והפריטים הנמכרים ביותר היו כאלה המיועדים לבית חכם וציוד שמע. שניהם זינקו ביותר מ־200% בהשוואה ליום ממוצע בחודש אוקטובר.

עוד לפי סיילספורס, מכירות הצעצועים מהוות את הקטגוריה השלישית המתפתחת בעולם, עם עלייה של 10% משנה לשנה. לפי Adobe, מכירות הצעצועים זינקו בבלאק פריידיי ב־285% לעומת יום ממוצע באוקטובר.

רוב הרכישות בבלאק פריידיי בוצעו באמצעות הטלפון הסלולרי, אם כי חברות המחקר מציגות שיעורים שונים. לפי Adobe, הרכישות בסלולר עמדו על 48% מסך המכירות המקוונות, בהשוואה ל־44% ב־2021. ב־Shopify מדברים על שיעור גבוה בהרבה - יותר מ־70%.

עוד כתבות

פינק פלויד, The Wall / צילום: Shutterstock, Pink Floyd on the wall

אל תגלו לרוג'ר ווטרס: מה מצאו חוקרים בטכניון על הלהיט של פינק פלויד?

חוקרים מהטכניון הצליחו לעורר אזורים מסוימים במוח עם השיר "עוד לבנה בחומה", באופן שישפר קליטה של תרופות לטיפול במחלות כמו אלצהיימר ופרקינסון

רונן בר / צילום: אוהד צויגנברג

משפחת ראש השב"כ לשעבר הבטיחה הנפקה של 2 מיליארד שקל

הנפקת פרודלים, חברת תמציות הטעם והריח לתעשיית המזון והמשקאות שבשליטת משפחתו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר, בדרך להשלמה ● המהלך שזכה לביקוש גבוה יכלול גיוס של 390 מיליון שקל תמורת 15% מהחברה

בנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדד תשומות הבנייה למגורים עלה ב–0.6% בינואר, השכר ממשיך להיות המרכיב הדומיננטי

מדד תשומות הבנייה המשיך לעלות גם בחודש הראשון של 2026, אם כי בשיעור מזערי ● ללא העלייה בשכר העבודה, ירד המדד ב־0.2%

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: הגר בדר

מסע הרכש נמשך: לאומי פרטנרס משקיעה ברייק נדל"ן לפי שווי של 525 מיליון שקל

זרוע ההשקעות של בנק לאומי תרכוש 16% ממניות חברת ההתחדשות העירונית שבשליטת אספן ויוסי רייק ● ההשקעה מגיעה כשלב מקדים להנפקה ראשונית שתבוצע בשלוש השנים הקרובות

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

שלטי מבצעי קבלן / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האם מחירי הדירות בתל אביב באמת עולים? הגרף שכדאי להכיר

האם מחירי הנדל"ן בת"א באמת עולים או שזו תוצאה של "בליץ" הטבות סוף שנה? ● לאחר שנים שמחירי דירות יד ראשונה ויד שנייה נעו במתאם גבוה, כעת הם מתנתקים והפערים שנפתחים מגיעים לרמה היסטורית ● הכלכלן הראשי בהפניקס מסביר: כך מבצעי המימון האגרסיביים של הקבלנים מנפחים את המחירים - על הנייר

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היום היסטוריה בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף היום לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

בכירי מאנדיי בפתיחת המסחר בוול סטריט / צילום: נאסד''ק

מחיר היעד ירד ב-70%: ההמלצה השלילית שקיבלה המניה הישראלית

בנק ההשקעות ג'פריס הוריד את ההמלצה על מאנדיי וביצע חיתוך חד של מחיר היעד של החברה ● "במאנדיי יש תחזית מעורפלת הן בסגמנט החברות הקטנות והבינוניות והן בארגוני", אמר אחד האנליסטים מג'פריס ● גם חברות תוכנה נוספות סופגות שינוי גישה מצד בנק ההשקעות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

ירידה עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים / צילום: יח''צ

הם שלטו בכבישי ישראל יותר מ־40 שנה. היום רק מותג רכב יפני אחד נותר בצמרת

בתוך שנים ספורות הפכו רוב מותגי הרכב היפניים ממובילי שוק לזן שנמצא על סף הכחדה, לנוכח הפלישה הסינית ● נתוני ינואר ממחישים זאת היטב, עם ירידה דו–ספרתית עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים, למעט טויוטה ● האם עוד מכשול הוסר מדרכם של הסינים?

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

הדירקטוריון שאמר לא למיליארד דולר

דירקטוריון אינמוד הודיע כי אף אחת מההצעות שהוגשו לרכישת החברה אינה מתאימה ● על חברת האסתטיקה הרפואית התחרו שתי קבוצות, אחת ישראלית ואחת קוריאנית, וההצעות היו לשווי של יותר ממיליארד דולר

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

״השקיע במניה כשהייתה שווה שקל וחצי״: מאחורי החקירה שמסעירה את שוק ההון

מנכ"ל בית ההשקעות לביא את לביא, שנחקר ע"י רשות ני"ע, הוא בנו של אחד מראשוני שוק ההון בישראל, שחילץ את לקוחותיו במשבר ויסות הבנקים ● אנשי שוק שמכירים את צביקה לביא מתקשים להאמין לחשדות: "זה לא בחור צעיר שבא לעשות מכה של כמה מאות אלפי שקלים"

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

מושגים לאזרחות מיודעת. מניית זהב / צילום: Craig Coope

מכירת צים: מהו הכלי שמעניק למדינה זכות וטו?

עסקת צים נחתמה, אבל היא עדיין ניצבת בפני מכשול אפשרי מצד המדינה • למה למדינה יש זכות וטו, ובאילו תנאים היא יכולה להשתמש בה? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

סאלח דבאח / צילום: שלומי יוסף

"עד עכשיו נלחמנו על הבית. הגיע הזמן לדבאח מעבר לים"

המלחמה שרוקנה את הצפון והקשתה על העובדים להישאר, הסערה ברשת שהביאה אותו לבית המשפט, הקושי להתפתח בנדל"ן אל מול המתחרות והתוכניות להתרחב למדינות המפרץ ● סאלח דבאח, מנכ"ל רשת הקמעונאות המשפחתית שמגלגלת יותר ממיליארד שקל בשנה, בראיון מיוחד

שדות סולאריים של דוראל בארה''ב / צילום: באדיבות דוראל

מניות האנרגיה הלוהטות של ת"א קפצו פי 3 בזכות הימור על השוק האמריקאי

חברות האנרגיה אנלייט, או.פי.סי ודוראל הוסיפו בשנה האחרונה מאות אחוזים לשוויין, על רקע פעילותן המתרחבת בארה"ב ● השלוש הפכו לחביבות המשקיעים בזכות רוח גבית לה הן זוכות מהביקוש האדיר לחשמל בארה"ב, בעיקר עבור חוות שרתים למהפכת ה–AI

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים