גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ננו דיימנשן עוברת להתקפה: "קמפיין של השמצות לצורך השתלטות על החברה"

האסיפה הכללית של חברת מדפסות התלת-ממד טרפדה תמחור מחדש של אופציות למנכ"ל יואב שטרן ● בננו דיימנשן טוענים כי "ההון של החברה הפך אותה ליעד עבור גופים שפעילויותיהם מצביעות על כך שהם מתכננים לפרק אותה"

מדפסת תלת ממד של חברת ננו דיימנשן / צילום: יח''צ
מדפסת תלת ממד של חברת ננו דיימנשן / צילום: יח''צ

תבוסה למנכ"ל ננו דיימנשן . לאחר שהוגשה בקשה לצו מניעה נגד כינוס אסיפת בעלי המניות של חברת מדפסות התלת-ממד, ולאחר שבית המשפט דחה את הבקשה - התכנסה האסיפה ביום שלישי והצביעה נגד כל שלוש ההצעות שהעמידה החברה להצבעה.

בקשה לצו נגד "הטבה של עשרות מיליוני דולרים" למנכ"ל ננו דיימנשן
מה עובר על שוק הדפסות התלת־ממד, שנחשב עד לא מזמן להבטחה מהפכנית
ביס מהמתחרה: ננו דיימנשן רכשה מניות סטרטסיס בשווי של כ-150 מיליון דולר

ההצעה הבולטת שנדחתה היא זו שכללה תמחור מחדש של כתבי האופציות (warrants) בהם מחזיק המנכ"ל יואב שטרן לכ-10% ממניות החברה. לפי ההצעה, בתמורה להשקעה נוספת בסך 50 אלף דולר מצד שטרן, מחיר המימוש עבור כתבי האופציות יופחת ביותר מחצי - מ-6.16 דולר ל-2.46 דולר. מחיר המניה הנוכחי בנאסד"ק הוא 2.36 דולר, והוא משקף לננו דיימנשן שווי שוק של 607 מיליון דולר - ירידה של יותר מ-80% מהשיא אשתקד.

ננו דיימנשן עוסקת בתחום הדפסות התלת-ממד. בתקופת השיא של מניות הטכנולוגיה, בשנים 2020-2021, ננו דיימנשן ניצלה את העליות החדות במנייתה וגייסה סכום של למעלה מ-1.5 מיליארד דולר, אותו היא מייעדת לרכישות. בקופת החברה היו בסוף הרבעון השלישי השנה למעלה ממיליארד דולר, כך שהיא נסחרת בשווי נמוך משווי המזומנים שלה.

בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה, הכנסות ננו דיימנשן הסתכמו ב-31.5 מיליון דולר, לעומת 3 מיליון דולר בלבד בתקופה המקבילה ב-2021, וההפסד הנקי המיוחס לבעלי המניות שלה הסתכם ב-140 מיליון דולר, גידול לעומת הפסד של 41.2 מיליון דולר בתקופה המקבילה.

"כוונה ברורה של מרצ'ינסון להטריד את החברה מתוך ונדטה אישית"

לקראת אסיפת בעלי המניות, חברת ההשקעות הקנדית Murchinson המחזיקה בכ-4% ממניות ננו דיימנשן פנתה לבית המשפט בבקשה שיוציא צו מניעה זמני שימנע מהחברה לכנס את אסיפת בעלי המניות. חברת ההשקעות, בניהולו של מארק ביסטריסר, חשפה בבקשתה שהגישה הצעה לא מחייבת לרכישת ננו דיימנשן ב-995 מיליון דולר, אך הצעתה נדחתה. לטענת מרצ'ינסון, היא ביקשה מננו דיימנשן את כל המסמכים שנוגעים לנושאים שעל הפרק, ביניהם למשל החלטות הדירקטוריון וועדותיו, וחוות דעת כלכליות ומשפטיות, אך החברה דחתה את בקשתה בטענה כי היא "חסרת תום לב". הקרן טענה כי אין נימוק לתמחור מחדש של כתבי האופציה וכי שווי ההטבה עולה לכדי עשרות מיליוני דולרים.

עם זאת, בדיון שנערך לאחר מספר ימים בבית המשפט המחוזי בלוד, נדחתה בקשת מרצ'ינסון בהסכמת שני הצדדים. נציגי ננו דיימנשן, שהתנגדה לבקשה, אמרו בדיון בבית המשפט כי אף בעל מניות אחר לא פנה אל החברה ולא היה שותף לטענות מרצ'ינסון על חוסר במידע. "יש כאן כוונת מכוון ברורה של מרצ'ינסון להטריד את החברה ואת נושאי המשרה מתוך ונדטה אישית שלא אישרו את הצעת הרכש", אמרה נציגת ננו דיימנשן בדיון.

בעקבות החלטת בית המשפט התכנסה האסיפה של נו דיימנשן השבוע. בתחילה לא היה מספר מספק של בעלי מניות לקיום האסיפה, ולאחר דחייה של שעה וחצי היא התקיימה, אך כאמור דחתה את כל הצעות החברה. מלבד השינוי בתנאי כתבי האופציה של שטרן, שתי ההצעות האחרות כללו הגדלת ההון הרשום של החברה, ושינוי תנאי השיפוי של חברי הדירקטוריון.

בתגובה להתנגדות האסיפה פרסמה היום ננו דיימנשן דיווח ובו הגיבה לראשונה על הניסיון של מרצ'ינסון (מבלי לנקוב בשמה). ננו דיימנשן ציינה כי לאור הגיוסים הגדולים שבוצעו, החברה נכנסת ל-2023 - שנה שצפויה להיות קשה בכלכלה העולמית ומאתגרת לכל חברה בתחום - עם מאזן חזק ויכולת להשיג הזדמנויות בשוק.

לדברי החברה, האמון לו היא זוכה מהמשקיעים נוצר על בסיס חזון ייחודי וניסיון מוכח של ההנהלה, וההון שגויס הוא עדות לאמון הזה. "עם זאת, ההון של החברה הפך אותה ליעד עבור גופים שמעוניינים להשתלט על החברה, למען הצרכים העסקיים או האישיים שלהם. פעילויותיהם מצביעות על כך שהם מתכננים לפרק את החברה", מתריעה החברה, ומעריכה שבחודשים הבאים עלולים להיות ניסיונות נוספים כאלה. "אנו, הנהלת ננו דיימנשן, מודעים לכך ונגן על החברה מכל ניסיון להזיק לה או לפגוע באינטרסים של החברה ובעלי המניות שלה".

לדבריהם, התנהל נגד החברה "קמפיין השמצות" שנועד לפגוע בה ובהנהלה שלה כצעד טקטי מקדים להשתלטות על נכסי החברה, "על-ידי גוף קטן עם היסטוריה של הסתבכות עם הרגולציה והרשויות בארה"ב", כהגדרתה. לפי ננו דיימנשן, היא תמשיך להתמקד במיזוגים ורכישות ובמו"פ, והיא מעריכה שב-2023 יהיו לה הזדמנויות משמעותיות להרחיב את עסקיה.

עוד כתבות

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות, תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה״

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר והבעל נותר בלי זכויות בבית

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?