גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כמעט 2 מיליון שקל, לפני תוספות: קבלו את ספינת הדגל של האלפיון העליון

מכונית הפאר של המותג מתאימה כמו כפפה ליד של האלפיון העליון ● היא מציעה בידוד מוחלט מהמהומה שבחוץ ויש לה מנוע שיותיר את מתחרותיה מאחור

BENTLEY FLYING SPUR / צילום: יח''צ
BENTLEY FLYING SPUR / צילום: יח''צ

נפתח בחידה: כמה מכוניות שהמחיר שלהן נע בין מיליון ל־2 מיליון שקל לפני תוספות, נמכרו לדעתכם בישראל בשנה החולפת? המנחשים הזהירים יגידו בודדות. הרפתקנים יותר יהמרו על כמה עשרות. אבל התשובה הנכונה היא קרוב ל־350 מכוניות וזו לא טעות דפוס. כמעט 80 מתוך אלה משתייכות לקטגוריה "מכוניות אקזוטיות", שכמותן נדיר לראות ביומיום אפילו במדינות גדולות ועשירות בעולם.

● ביטוחי הרכב התייקרו ב-20%: באילו דגמים ואיך כדאי לבחור פוליסה 
איך הופכים לאיש העשיר בעולם בגיל 73? תשאלו את ברנאר ארנו 

האמת היא שהמספרים לא אמורים להפתיע. על פי דוח העושר של קרדיט סוויס לשנת 2021, ישראל היא אחד המוקדים הצומחים בעולם של עושר פרטי ביחס לגודל האוכלוסייה בעולם.

על הקרקע העשירה הזו משגשגת גם בנטלי, אחת היצרניות המזוהות ביותר עם אצולת הממון הגלובלית, שמכרה בישראל בשנה החולפת 26 מכוניות - עלייה של 23% לעומת אשתקד. המכירות האלה מדרגות את ישראל די גבוה במפת המכירות העולמית של המותג הבריטי. ובמונחים של כוח קנייה, כל מכונית כזו עולה כאן כמו שתיים שנמכרות בדובאי.

לרגל סיומה של אחת השנים והעשירות ביותר של שוק הרכב הישראלי, לקחנו למבחן את "ספינת הדגל" של המותג בנטלי שנושאת את השם ההיסטורי Flying Spur ועולה כ־1.9 מיליון שקל לפני תוספות.

תופעה ייחודית לסובבים

יחסית למכונית שמתוכננת להוביל כמה מהאנשים העשירים בעולם, ל־Flying Spur יש עיצוב שקט יחסית. מאחור היא נראית כמעט לא ייחודית עם פנסים אחוריים קטנים יחסית ותא מטען בעיצוב שמרני. פרופיל הצד גם הוא מאופק, למעט תפיחות שריריות מעל הגלגלים האחוריים וחישוקי 22 אינץ' עצומים ונוצצים. על המוצא האריסטוקרטי מבשר בעיקר החרטום עם הגריל הענק והנוצץ, שבלחיצת כפתור מתרומם ממנו פסלון כסוף.

מנגד, עם אורך של קצת יותר מ־5.3 מ' ומכסה מנוע בגודל של שטח חניה טיפוסי, אין כמעט סיכוי שלא יבחינו בכם, והתגובה של הקהל ברחוב הישראלי למכונית הזו ראויה למחקר אנתרופולוגי. מנעד התגובות נע בין מבטי ניסיונות "סלפי" אגרסיביים לבין ספקולציות קולניות על מקור פרנסתם המפוקפק של הנוסעים ברכב.

למרבה המזל, עיקר הסקרנות מופנית ליושבים מאחור. האוחז בהגה מזוהה עם "המעמד העובד", והשאלה הנפוצה ביותר שנשאלנו במהלך המבחן, הייתה "של מי הרכב?". נעלבנו.

ישיבה בתא הנוסעים של כל בנטלי היא חוויה יוצאת דופן וכך גם בפליינג־ספר. קשה שלא להשתאות מהיקף השעות שמושקעות ביצירת כל תפר בדיפון העור, כל משטח עץ מעובד וכל שטיח צמר ברכב הזה, ודרגת התאמה לפי הזמנה של חומרי הדיפון והצבעים מגיעה כאן לפרטים מגוחכים. גם מי שלא ישתולל יותר מדי עם רשימת האופציות הענקית, יוכל להוסיף בקלות חצי מיליון שקל למחיר הבסיס. רכב ההדגמה בו נהגנו למשל, הכיל חבילות מותאמות אישית בשווי של 700 אלף שקל - כמו המחיר של עוד מכונית פאר מכובדת.

כאשר מתגברים על הנטייה הפרולטרית לחלוץ נעליים ולעטות כפפות בכניסה לרכב, מגלים תא נוסעים שימושי ומודרני. לוח המחוונים משלב בין מידע דיגיטלי עשיר למראה ניאו־קלאסי, מסך המולטימדיה הגדול מסוגל להיעלם ברקע, ויש גם שעון אנלוגי מסורתי שעולה כמו משפחתית משומשת במצב טוב.

הנדסת האנוש מתוכננת היטב, וקל לנהוג ברכב ולחנות אותו תודות למוט הילוכים מאסיבי, סוללה של חיישנים היקפיים ומערך של מתגי שליטה פיזיים. הגימור, כאמור, הוא ברמה של בתי אופנה עילית ופריטי המתכת משדרים תחושה מלוטשת כמו תכשיטים. בידוד הרעשים הולם את מערכת הקול האופציונלית, שלבדה עולה קצת יותר מ־100 אלף שקל.

כאמור, מטבע הדברים מכוניות כאלה מתוכננות בעיקר עבור הנוסעים מאחור ואלה מקבלים מושבי מחלקה ראשונה נוחים מאוד ומתכווננים חשמלית, אם כי עם פחות אופציות כוונון מאלה של "העובדים" במושבים הקדמיים. סוג של צדק חברתי.

מרחב הרגליים והכתפיים מאחור כמעט בלתי מוגבל, אך ה־SUV של בנטלי מעניק יותר מרחב ראש לאנשים גבוהים. גם תא המטען המרופד לא מרשים בגודלו עבור רכב כה גדול.

 

בבנטלי לא ויתרו על מורשת רכבי הספורט של המותג, והותירו גם מצב תכנות ספורטיבי לטובת בעלי ממון שאוחזים בהגה מדי פעם. מצב התכנות הזה מקשיח את מתלי אוויר, מפחית את נטיית הגוף למינימום ומחדד את תגובת ההגה. התוצאה: תחושה של נהיגה במכונית שמגיבה בזריזות ובצורה מדויקת לפקודות הנהג, ומנטרלת כמעט לחלוטין את נטיית הגוף בפניות.

מאפס למאה ב־4 שניות

את הפליינג־ספר אפשר להזמין גם עם מנוע V8 בנפח 4 ליטר מבית פורשה, שבאמת לא חסר לו כלום, ואפילו עם הנעת פלאג־אין. אבל רכב ההדגמה שלנו צויד ב"שפיץ" - מנוע 12 צילינדרים בנפח 6 ליטר, שהוא אחד השרידים האחרונים לעידן נכחד של דינוזאורים מוטוריים.

ממש כמו לדינוזאורים, גם למנוע הענק הזה יש כריזמה ממכרת. הוא יכול להוביל את הרכב בפקק עירוני או לגלוש ב־150 קמ"ש עם פחות מ־1,500 סל"ד. אבל עם 635 כ"ס ומומנט של סמי־טריילר, הוא גם יכול להאיץ את המכונית מאפס ל־100 בפחות מ־4 שניות ולהפליג אל מעבר ל־330 קמ"ש (לא ניסינו) בליווי מנגינה שרק 12 צילינדרים מכווננים יודעים לייצר.

במחיר של 1.9 מיליון שקל, לפני אופציות, המכונית של בנטלי מקטבת את הדעות. יש מי שיראה בה סוג של "לעג לרעש" - הפגנת עושר מוגזמת, שלא סופרת את האיש הקטן. אחרים יראו בה את התמצית של ישראל "החדשה": מעצמת הייטק ויצואנית גז עשירה עם קרן עושר תופחת, שמשילה מעליה עכבות סוציאליסטיות.

אבל אנחנו מעדיפים לראות בה מפגן מרהיב של הנדסת רכב מודרנית ו"חדר בריחה אולטימטיבי", שמאפשר להרגיש כמו מונטה קרלו גם בעת זגזוג בין בולענים זחילה לצד רוכבי קטנוע עצבנים על איילון המפויח והפקוק. לפחות מבחינה פסיכולוגית, מבחינתנו זו תמורה ראויה בהחלט לכסף.

חלק מהמתחרות

ב.מ.וו 760e מודל 2023
1.25 מיליון שקל לפני תוספות, עולה הדור החדש של סדרה 7. המכונית גדולה לאור אורך של 5.39 מ' ובסיס גלגלים של 3.2 מ'.

ב.מ.וו 760e מודל 2023 / צילום: יח''צ

יש לה תא חדשני וגרסת הבנזין מצוידת בהנעת פלאג־אין עם הספק כולל של 571 כ"ס ותאוצה ל־100 ב־4.3 שניות.

מרצדס S580
1.49 מיליון שקל עולה S580. המכונית משלבת מנוע V8 טורבו עם מנוע חשמלי בהספק משולב של 503 כ"ס ומאיצה ל־100 קמ"ש ב־4.4 שניות.

מרצדס S580 / צילום: יח''צ

תא הנוסעים כולל מושבים חשמליים והוא מפואר. הנעה כפולה ומתלי אוויר דואגים ליכולת דינמיות.

מזראטי קוואטרופורטה טרופאו
1.4 מיליון שקל עולה גרסת הטרופאו המפוארת. המכונית מצוידת במנוע 3.8 ליטר V8 טורבו מבית פרארי, שמייצר 580 כ"ס ומאיץ את הרכב ל־100 ב־4.5 שניות בדרך ל־326 קמ"ש.

מזראטי קוואטרופורטה טרופאו / צילום: יח''צ

היא נמתחת לאורך 5.26 מ' עם בסיס גלגלים של 3.17 מ'.

עוד כתבות

ארה"ב מכוונת לצינור החיים הכלכלי של איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל

משרדי פאלו אלטו / צילום: Shutterstock

כפי שנחשף בגלובס: פאלו אלטו רוכשת את KOI הישראלית בכ-400 מיליון דולר

פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi), שגייסה קרוב ל-50 מיליון דולר בלבד מאז הקמתה ● סכום העסקה לא נמסר, אך הוא מוערך בכ-400 מיליון דולר

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

חשד למידע פנים במניה הלוהטת של ת"א: פשיטה על משרדי ארית

החוקרים הגיעו למשרדי החברה באור יהודה וחקרו מספר נושאי משרה ●  ארית דיווחה לבורסה כי בשלב זה אין חשדות נגד החברה עצמה ואין השפעה על הפעילות השוטפת של החברה או של חברת הבת רשף

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית בת"א; מניית הבורסה מזנקת בכ-7%

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.8%, ת"א 90 מתחזק בכ-0.4% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה יורדת בכ-5% ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● עדכונים שוטפים

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

רשות המסים חשפה שיטת העלמת מס במכולות ובפיצוציות

כחלק ממאבקה של רשות המסים בהון השחור ובשיטות שונות להלבין הון, חוקרת רשות המסים בעלי מכולות ופיצוציות שמבצעים העלמות באמצעות מכשירי כספומט המוצבים בבתי עסק

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

אבישי אברהמי, ניר זוהר, ערן זינמן, רועי מן, מיכה קאופמן / צילום: אלן צצקין, נתנאל טוביאס, NYSE

צניחת מניות התוכנה: היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר

מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● הללו רשמו ירידה מצטברת של מעל ל־80% משוויין בשיא ● ההפסדים שרשמו הבכירים של מאנדיי, וויקס, פייבר וסימילרווב - והמכה לאופציות של העובדים בהן

הרצל חבס / צילום: רוני שיצר

כעשור לאחר מכירת קרקע ברעננה: משפחת חבס חויבה במע"מ בהיקף מיליוני שקלים

ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה של חברת נוף נאה שבבעלות משפחת חבס וקבע כי מכירת קרקע חקלאית ברעננה ל-80 רוכשים שונים ב-15 עסקאות היא פעילות עסקית החייבת במע"מ - זאת למרות שהחברה החזיקה בקרקע במשך 60 שנה מבלי לעשות בה כל שימוש

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

אושר לקריאות שנייה ושלישית: בתי דין רבניים יוסמכו להיות בוררים בעניינים אזרחיים ללא אישור בית משפט

על פי ההצעה שהוגשה על ידי חברי כנסת מיהדות התורה, בתי דין דתיים יהיו בעלי סמכות לדון כבוררים לפני דין תורה בעניינים אזרחיים, אם הצדדים הסכימו לכך ● סמוטריץ': "קורא לדיינים: כנסת ישראל נותנת לכם הזדמנות להראות לעם ישראל דין תורה וצדק"

הסקר שמרעיד את דמשק: מה חושבים הסורים על ישראל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: חברה־בת של סקוטיה בנק הקנדי חיסלה את כל ההחזקות שלה באלביט, האזרחים באיראן מתמודדים עם אבל לאומי וחרדה, ו־59% מהסורים סבורים כי שלום עם ישראל אפשרי • כותרות העיתונים בעולם

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים