גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפרסומאים החדשים: יותר צעירים מרוויחים מעל 100 אלף דולר בשנה מתוכן דיגיטלי

עולם שיווק המשפיענים מוערך ביותר מ־16 מיליארד דולר בשנה ונמצא במגמת עלייה - אך לא בהכרח על חשבון הפרסום המסורתי ● סקר חדש שערכה ארטליסט הישראלית מצביע על גידול בשיעור הצעירים שמרוויחים יותר מ־100 אלף דולר בשנה מתוכן דיגיטלי

סרטונים של יוצרי הטיקטוק charli d’amelio, קאבי ליים, mreviatar / צילום: צילומי מסך מטיקטוק
סרטונים של יוצרי הטיקטוק charli d’amelio, קאבי ליים, mreviatar / צילום: צילומי מסך מטיקטוק

יוצרי התוכן ממשיכים להעמיק את אחיזתם בעולם הפרסום הדיגיטלי, הופכים ליצרני פרסומות עבור המותגים הגדולים בעולם, ורבים יותר מבעבר מצליחים להתפרנס מכך - כך עולה מסקר רחב־היקף שערכה חברת הקריאייטיב והטכנולוגיה Artlist בקרב כ־5,000 יוצרים בגילאי 16־34 מרחבי העולם. הסקר נערך בינואר 2023, והוא בא בהמשך לסקר דומה שנערך במחצית הראשונה של 2021.

הקמעונאים מדברים על דור ה-Z, אבל כדאי להם להתכונן לדור האלפא | ניתוח
במשך שבוע ניסינו להחליף את גוגל בטיקטוק, וזה עבד טוב משחשבנו | בדיקת גלובס

כ־37% ממשתפי הסקר מגדירים את התוכן שלהם כסרטים קצרים (הכוונה אינה לסרטי קולנוע קצרים, אלא למגוון רחב יותר של קטעי וידאו), וכ־34% מגדירים את התוכן שלהם כפרסומות. לעומת זאת, תכנים מסוג Vlog (בלוגים בווידאו) נמצאים בירידה משמעותית, ולפי ארטליסט, הסיבה לכך היא שאומנם ליוצרי התוכן חשובה האותנטיות, אך חשוב להם גם לייצר רווח עסקי.

עובדים עם מותגים

"אחת המגמות הבולטות היא UGC - User-generated content", מסביר לירן פרידמן, ראש מחלקת מותג בארטליסט. "זה עולם יחסית חדש, שהמון מותגים וחברות גדולות לומדים להכיר. הרעיון הוא שאנשים יוצרים תוכן מסחרי מטעם עצמם, והחברות משתמשות בו כפרסום. בעצם, זה עוד ערוץ של מוניטיזציה ליוצרי תוכן. אגב, לא צריך הרבה עוקבים כדי להיכנס אליו, אתה יכול לייצר מודעות לחברות, והן ישלמו לך פר מודעה".

 

איך זה עובד?
"כמותג אני בא לקריאטור, גם אם הוא מאוד קטן, ומבקש ממנו לדבר על המוצר שלי. כשיש תוצר, אני לוקח אותו ורץ עליו כמודעה. זה לא לוקח למשרדי פרסום את העבודה, הם בעצמם משתמשים בכלי הזה. העוגה התרחבה לחלוטין, זה לא בא על חשבון אחרים, פשוט יש יותר פלטפורמות, כלים ויוצרים להשתמש בהם. התוכן הקצר לצריכה מהירה נמצא במגמת צמיחה".

רבים מהמשיבים שלכם הם בני דור ה־Z, שמאמינים בצריכה נבונה ולא בקפיטליזם חזירי. איך זה מסתדר עם היותם יצרני פרסומות?
"דור ה־Z גדל על צריכת תוכן. הוא יודע הרבה יותר טוב איך לעשות כסף באינטרנט, אבל הוא עושה את זה בצורה אותנטית - אותנטיות היא שם המשחק. חברות הבינו שכדי להגיע לדור ה־Z (וגם לאחרים, זו מגמה גלובלית), אי־אפשר לייצר פרסומות מלוטשות - הן פחות עובדות בפלטפורמות כמו יוטיוב, פייסבוק ואינטסגרם.

"הגולשים היום מחפשים אותנטיות, עד לרמה שקשה אפילו לקלוט שזו פרסומת. זה יכול להתאים לכל חברה, בין אם יש לה מוצרים פיזיים, ובין אם היא מציעה שירותים באתר אינטרנט אגב, גם אנחנו בארטליסט משתמשים ביוצרי התוכן כדי שיציגו את הכלים שלנו. הם מצלמים את האתר עם הטלפון, וזה מרגיש הכי אותנטי".

יוצרים במולטי־צ'אנל

מבין משיבי הסקר, כ־60% השיבו כי הם מתפרנסים מיצירת התוכן שהם מייצרים ומעלים לרשת (עלייה של 10% לעומת 2021), לעומת כ־40% שעושים זאת כתחביב.

עד כמה הפעילות הזו רווחית? כ־50% מרוויחים עד 5,000 דולר לשנה, כ־11% מרוויחים 5,000־10,000 דולר, עבור כ־16% מדובר ב־10־30 אלף דולר, שיעור דומה (17%) מרוויחים 30־100 אלף דולר, ו־7% מגיעים ליותר מ־100 אלף דולר לשנה מתוכן הווידאו שלהם.

"הנתון הכי מעניין ומפתיע בעיניי הוא הגידול בשיעור היוצרים שמרוויחים מעל 100 אלף דולר בשנה - מ־3% בשנת 2021 ל־7% היום", אומר פרידמן. "ליוצר תוכן יש יותר ערוצים לפעול בהם, ולעשות יותר כסף. הוא יכול לפרוץ דרך טיקטוק, יוטיוב שורטס או אינסטגרם, ולהשיג קהל לפלטפורמות אחרות שבהן הוא פעיל.

"למעשה, לראשונה זה שנים רבות אפשר לייצר פיסת תוכן, ולפרסם אותה בשלוש פלטפורמות במקביל - בלי לערוך התאמות לכל פלטפורמה. יוצרי התוכן פועלים במולטי־צ'אנל".

בין הדמויות הבולטות בזירה הזו ניתן למנות את מיסטר ביסט, שמציג סרטונים שבהם הוא מציב אתגרים לעצמו או לצופיו (לאחרונה הצליח לגייס כך מימון לניתוחי הסרת קטרקט לאלף בני אדם חסרי אמצעים שסבלו מעיוורון מלא או חלקי). לדעת פרידמן, הוא עשוי להפוך השנה ליוטיובר הראשון שהוא מיליארדר.

שחקנית טיקטוק חזק היא צ'רלי דמיליו, "אושיה שפרצה בזכות ריקודים בטיקטוק, והיום לה ולמשפחה שלה יש אימפריה של מוצרים שסובבים סביב האישיות שלה - פודקאסטים, ספרים, סדרות ריאליטי וליין של איפור".

@khaby.lame "Following your dreams and setting goals in life can be tough at times, but the feeling of accomplishment and happiness when you achieve them is unbeatable. After hours of patience and hard work, I finally caught my first fish, first time I was fishing! And just like that, life reminded me that good things come to those who wait and put in the effort. This truly makes the difference. Don't give up on your dreams and keep pushing towards your goals. You never know what amazing things you'll achieve. HAPPINESS is a feeling that comes from within, and no one can define it for you. So when people try to tell you that you're not happy, just remember that it's your life and your happiness. Don't let others dictate how you feel. This is a new Year, a new adventure, a new beginning! #tiktokfishing #happiness #followyourdreams #nevergiveup ♬ original sound - Khabane lame

שחקן מעניין נוסף הוא קאבי ליים, ש"כל הסרטונים שלו מבוססים על פנטומימה, כלומר תוכן מאוד נגיש וגלובלי - מה שעזר לו להשיג חוזים עם כמה מותגים גדולים, כמו למשל הוגו בוס".

מבין הישראלים בולט אביתר עוזרי, שפועל תחת הכינוי mreviatar ורושם יותר מ־10 מיליון עוקבים.

ארטליסט, שהוקמה ב־2016, מפעילה קטלוג מוזיקה וסרטוני וידאו ליוצרי תוכן פרטיים ולחברות. כאחת השחקניות הגלובליות המובילות בתחום, שמתחרה בשאטרסטוק ובאדובי, יש לה יותר מ־17 מיליון לקוחות רשומים. הקטלוג שלה כולל יותר ממיליון תכנים דיגיטליים.

בשנה האחרונה רכשה החברה את בית התוכנה FXhome מאנגליה, המייצר כלים לעריכת וידאו ותמונה. "ברור לנו שעולם שיווק המשפיענים, שמוערך ביותר מ־16 מיליארד דולר בשנה (נתוני סטטיסטה, ג"ח), הוא חלק בלתי נפרד מהכלכלה העולמית", מסביר פרידמן את הרציונל למהלך. "המהלך הזה מאפשר לנו לתת פתרון משלים מקצה לקצה".

כלי הבינה המלאכותית נכנסים לתחומים שמשיקים לכם. אתה חושש מהיום שהם יתחרו בכם?
"הבינה המלאכותית היוצרת מאפשרת לייצר תוכן יותר מהר וטוב, אבל זה עדיין לא יחליף בשנים הקרובות יוצרי תוכן אמיתיים עם טאץ' אנושי. היא תהיה כלי עזר ליצירת תוכן, ומי שלא יידע לאמץ אותה, יישאר מאחור. כבר היום אנחנו מכניסים בינה מלאכותית גם בקטלוגים וגם בעריכה. למשל, אנחנו דוגמים את הקטלוגים שלנו, כדי לייצר מהם תכנים חדשים.

"אגב, אחת הסוגיות המהותיות בתחום הזה היא רישיון השימוש. עדיין לא ברור איזה רישיון צריך לתכנים ש־AI יודע לייצר, כי הוא הרי דוגם יצירות של אנשים אחרים באינטרנט".

התחזקות טיקטוק

בפסטיבל החדשנות DLD TEL AVIV, שהתקיים לאחרונה, סיפרה אנה פלקין, מנהלת מחלקת לקוחות עסקיים בטיקטוק ישראל, כי לרשת החברתית "יש כלי בינה מלאכותית שמאפשר לנו ללמוד את הרשת ולהבין את השורה התחתונה. טיקטוק שמה דגש על הסרטונים הקצרים, כש־50% מהמילניאלים אמרו שהם מעדיפים לוותר על הטלוויזיה והסטרימינג, מאשר על הטיקטוק".

הנתונים של ארטליסט תומכים באמירה זו, כאשר כ־18% מהמשיבים אמרו כי הם מעלים תכנים בטיקטוק, לעומת 10% ב־2021. עם זאת, הפלטפורמה החזקה והמשמעותית ביותר נותרת יוטיוב, עם כ־67% מהמשיבים. במקום השני נמצאת אינסטגרם, עם כ־46% מהיוצרים (לעומת 37% ב־2021), וזאת ככל הנראה בזכות העובדה שאינסטגרם האריכה את משך זמן הסטוריז ונתנה במה לתכנים ארוכים ונוספים.

למרות שיוטיוב חזקה, חלה ירידה משמעותית במספר היוצרים שמגדירים את עצמם יוטיוברים. אם בשנים קודמות הם היו השחקנים החזקים, ובשנה שעברה רק 35% הגדירו את עצמם ככאלה - השנה מדובר ב־19% בלבד. כ־28% מגדירים את עצמם יוצרי תוכן, וכ־25% מגדירים את עצמם כיוצרי פרילאנס.

כאשר בוחנים את התחומים שבהם פעילים יוצרי התוכן הכי הרבה, מגלים כי הלייף סטייל נמצא במקום הראשון ועוקף את הטיולים, שירדו למקום השני. תחום הגיימינג נמצא בצניחה משמעותית מ-16% ל-5%, וגם תחום ההדרכות נחלש - מ-11% ל-3% בלבד.

אם ב-2021 יותר מ-40% העידו כי הם עוסקים בתחום יצירת הווידאו רק שנה-שנתיים - השנה ניתן לראות כי רק 24% עוסקים בתחום מתחת לשנתיים, 36% עוסקים בתחום 3-10 שנים, ו-20% עוסקים בתחום 10-20 שנה.

מגמה דומה המעידה על התמקצעות בתחום ניתן לראות בכמות קטעי הווידאו שיוצרי התוכן נעלים בחודש: כ-60% מפיקים 2-10 קטעי וידאו בחודש, 20% מפיקים 11-40 קטעי וידאו, וכ-7% מעלים מעל 41 קטעי וידאו.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים