גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אקזיט בחצי מיליארד דולר: HPE רוכשת את אקסיס סקיוריטי הישראלית

לגלובס נודע שחברת הסייבר הישראלית אקסיס (Axis) סקיוריטי נמכרה לענקית המחשוב האמריקאית HPE, בשווי מוערך של כ-400-500 מיליון דולר ● החברה צפויה להתמזג בחברת הענק ולהמשיך את פעילותה ממשרדיה ברחוב רוטשילד בתל אביב ● אקסיס הוקמה ב-2018, גייסה עד כה כ-100 מיליון דולר ומועסקים בה כ-120 עובדים, 80 מהם בישראל

יזמי Axis Security. מימין: גיל עזריאלנט ודור כנפו / צילום: ירדן רוקח
יזמי Axis Security. מימין: גיל עזריאלנט ודור כנפו / צילום: ירדן רוקח

בזמנים בהם רבים מזהירים מפני הסכנה שנשקפת להייטק הישראלי בשל השינויים במערכת המשפט אותם מתכננת הממשלה, נראה שלפחות בינתיים - עסקאות הענק ממשיכות להגיע לארץ. ימים אחרי שפורסם הגיוס של חברת הסייבר וויז, לגלובס נודע שחברת הסייבר הישראלית אקסיס (Axis) סקיוריטי, נמכרה לענקית המחשוב האמריקאית HPE. היקף העסקה מוערך בכ-400-500 מיליון דולר, כשהחברה צפויה להתמזג בחברת הענק ולהמשיך את פעילותה ממשרדיה ברחוב רוטשילד בתל אביב.

בין המשקיעים הראשונים בחברה - קרן סייברסטארטס של גילי רענן והמשקיע הוותיק דן אמיגה.

הפסיקה התקדימית שתסדר לעובדי ההייטק הטבות מס כאילו היו משקיעים
צבי מרום, מוותיקי התעשייה: "מובילי מחאת ההייטק לא מייצגים אותי" | ראיון
האינפלציה באירופה מרימה ראש ותחזיות הריבית עולות. האם משבר כלכלי בדרך? | ניתוח

החברה שהוקמה ב-2018 על ידי דור כנפו וגיל עזריאלנט, יוצאי יחידת 8200 של חיל המודיעין, גייסה עד כה כ-100 מיליון דולר, מחצית מהם, בסבב גיוס שהושלם במרץ 2021 והיתר במספר סבבים מוקדמים יותר. אקסיס מעסיקה בימים אלו כ-120 עובדים, מתוכם כ-80 בישראל. רבים מהם צפויים להפוך למיליונרים בעקבות עסקת הענק.

החברה פיתחה מוצר חדשני שמנסה להציע פתרון עבור עובדים לגישה מרחוק פרטית ומאובטחת ליישומים ארגוניים בשירותי ענן ציבוריים או בשרתים של הארגון בו הם עובדים. או במילים אחרות, למעשה מוסיפים גורם מתווך ומאובטח בין העובד ובין הרשת של הארגון. הגורם המתווך הזה, מופעל באמצעות פלטפורמת ענן ייחודית.

Axis נחשפה לציבור כשבוע לאחר שהוכרז סגר הקורונה הראשון בישראל

פלטפורמת הענן שפתיחה החברה מיישמת את גישת ה-Zero Trust והופכת את תהליך הפריסה, השימוש והניהול של החיבור מרחוק לפשוט ומהיר באופן יחסי. פתרון החברה נועד להגנה על מידע, לאפשר אבטחה לכל האפליקציות הארגוניות, כשעל פי טענות החברה בעבר, אפילו מוביל ליתרונות רבים בתחום הפרודוקטיביות וחווית המשתמש.

החברה החלה לפעול זמן קצר לפני הקורונה, ונחשפה כשבוע לאחר שהוכרז הסגר הראשון בישראל. לאורך שנות היציאה מהמגפה החברה צברה מומנטום ולקוחות משמעותיים החלו להשתמש בשירותיה. כיום לחברה ישנם עשרות לקוחות משלמים, כולל חברות ענק מ-Fortune 500.

את צוות החברה מוביל דור כנפו, מייסד ומנכ"ל Axis, שירת במשך 5 שנים ביחידת 8200 בתפקיד של מהנדס תוכנה בכיר לאבטחת סייבר מתקדמת. לאחר שירותו הצבאי סיים בהצטיינות תואר במדעי המחשב והחל לעבוד בסטארט-אפ פיירגלאס (Fireglas) שפיתח שיטה לבידוד של הגלישה בארגונים - כך שבדפי הרשת שהעובדים גולשים בהם לא יהיה חשש להימצאות תוכנות מזיקות. החברה נמכרה ב-2017 לחברת הענק סימנטק בסכום שהוערך ב-250 מיליון דולר.

אל כנפו הצטרף גיל עזריאלנט, שסייע בייסודה של החברה והיום משמש כסמנכ"ל הטכנולוגיה (CTO). בדומה לכנפו, גם עזריאלנט החל דרכו ביחידת 8200, שם עסק במשך כחמש שנים כחוקר וראש צוות בעיקר בנושאי אבטחת סייבר ופיענוח קוד. לאחר שירותו הצבאי סיים גם הוא בהצטיינות תואר במדעי המחשב. לפני הקמת החברה הקים חברה אחרת בשם Cool Cousin, פלטפורמה מבוססת ענן לנוסעים המעוניינים לגלות חוויות טיול חדשות. אל שני היזמים הצטרף שוקי חן, יוצא 8200 ועובד פיירגלאס גם כן, שהיום משמש כ- VP מחקר ופיתוח.

המשקיעה הראשונה: קרן ההון סיכון הישראלית סייברסטארטס

הקרן הראשונה שהשקיעה בחברה היא סייברסטארטס (Cyberstarts), קרן הון סיכון ישראלית שמתמחה בהשקעה בחברות סייבר בשלבים מוקדמים. הקרן, שהוקמה ב-2018 וגייסה עד כה חצי מיליארד דולר ממשקיעים, מנוהלת על ידי גילי רענן, שהיה בעבר שותף בקרן סקויה, וליאור סיימון, שגם כן היה בקרן סקויה בעבר ובארבור ונצ'רס.

גילי רענן / צילום: יוסי זליגר

בין היתר, סייברסטארטס ביצעה השקעות מוקדמות בחברת אבטחת הענן וויז, חברת הגנת הקריפטו פיירבלוקס, סטארט-אפ הגנת ממשקי ה-API נו-ניים סקיוריטי ומפתחת הדפדפן המוגן איילנד. כל החברות הללו כבר קיבלו הערכות שווי של יותר ממיליארד דולר.

ההתמחות של סייברסטארטס היא בהשקעה מוקדמת בצוותי יזמים, שחלק גדול מהם, כמו גם במקרה הנוכחי, יוצאי יחידות מודיעין וסייבר בצה"ל. הצוותים מגיעים לעיתים עם רעיון כללי ולעיתים ללא רעיון בכלל והפירמה מפגישה אותם עם רשת שבנתה של עשרות מנהלי אבטחת מידע (CISO’s) בארגונים בינלאומיים גדולים, כדי שיבינו איפה נמצאות נקודות הכאב של הארגונים ואיזה פתרון דרוש להם. "בדרך כלל סטארט-אפים יתחילו בהתמקדות בחברות קטנות או בינוניות ואז יתקדמו ליהלומים שבכתר, עם סייברסטארטס אתה יכול לקבל קיצור דרך לפסגה", אמר בעבר אסף רפפורט, מנכ"ל ומייסד וויז.

אחד המשקיעים הראשונים בחברה היה דן אמיגה, יזם ותיק ומקים חברת הסייבר הישראלית איילנד (Island). מכירה הנוכחית של אקסיס מצטרפת להצלחות קודמות של אמיגה שהקים גם את פיירגלאס (Fireglas), שנכרשה כאמור על ידי סימנטק, ו-build.security שנרכשה על ידי ואלסטיק.

דן אמיגה / צילום: MKJ

מנכ"ל אקסיס: "החיבור ל-HPE Aruba יאפשר לטכנולוגיה שלנו להגיע לעשרות אלפי לקוחות"

דור כנפו, מנכ"ל Axis: "אנחנו רק בתחילתו של מסע מדהים ויש לנו עוד הרבה פסגות לכבוש. החיבור ל-HPE Aruba יאפשר לטכנולוגיה שלנו להגיע לעשרות אלפי לקוחות ברחבי העולם ויצמיח אותנו במהירות. אני גאה במשקיעים, שותפים ועובדים שהפכנו אותנו לסיפור הצלחה בתוך זמן קצר. אני מייחל לתקופה שקטה יותר בישראל שתאפשר לאקוסיסטם המדהים להמשיך ולתמוך בחברות סטארט-אפ שרוצות לכבוש את העולם".

דן אמיגה, מקים חברת הסייבר הישראלית איילנד (Island) והמשקיע הראשון ב-Axis: ״זכיתי להכיר את דור כנפו, מייסד-שותף ב-Axis בזמן שעבד ב-Fireglass. כעובד צעיר, בוגר טרי של 8200 ליוויתי את דור, שהתגלה כעילוי טכנולוגי. אחרי שהחברה בה עבדנו יחד נמכרה, היה לי ברור שזה הזמן לעודד את דור לרוץ קדימה ולהקים חברה משלו, עם ההבטחה שאסייע לו בכל מה שנדרש. דור, גיל עזריאלנט ושוקי חן הם שלושה מהחבר'ה הכי מוכשרים טכנולוגית שפועלים בעולמות ה- Zero Trust.

"ההשקעה שלי ושל גילי רענן בחברה נבעה מהביטחון הגדול ביכולות שלהם ובצוות שבנו סביבם, היום הם הוכיחו שצדקנו. אחרי ש-Fireglass נרכשה על ידי סימנטק ו-Build.Security שהוקמה ע״י יוצא פיירגלאס ובה השקעתי נרכשה על ידי אלסטיק, הרכישה של Axis מדגימה בפעם השלישית עד כמה חשוב להשקיע באנשים מוכשרים, וצוותים העובדים בשיתוף פעולה בכדי לייצר חדשנות אמיתית״.

גילי רענן, מייסד סייברסטארטס ומשקיע הקרן הראשון ב-Axis: "בצל האירועים המטרידים המטילים צל על תעשיית הטק הישראלית, Axis היא עדות לעוצמה, לחדשנות, ולאיכות של חברות הטכנולוגיה הישראליות. כולי תקווה שנבחרי הציבור שלנו יתעשתו ויסייעו לישראל להתגבר על המשבר הדמוקרטי שיצרו, כך שתוכל להמשיך להיות כר פורה ליזמים חזקים כמו דור, גיל ושוקי ולחברות מצוינות כמו Axis, שדוחפות את הכלכלה הישראלית קדימה ומבססות את מעמדה כסטארט אפ ניישן".

מדוברת HPE נמסר כי ״על אף שפרטי העסקה לא נחשפו, הסכום שננקב - 500 מיליון דולר - איננו מדויק״.

*** גילוי מלא: במקור נכתב בטעות כי החברה הרוכשת היא HP ולא HPE

עוד כתבות

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית באירופה; קרפור נופלת לאחר פרסום הדוחות

הפוטסי עולה בכ-1%, הדאקס מטפס בכ-0.8% ● מוקדם יותר, הניקיי רשם עליות של כ-1% ● ההוראה האחרונה של באפט: צמצום החזקות בחברת אפל ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים עליות קלות ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● לאחר הירידות בתחילת השבוע, הזהב והכסף בעלייה ● עדכונים שוטפים

פרויקט ישע של אנלייט / צילום: באדיבות Belectric Israel

חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט עוקפת את התחזיות, המניה זינקה

אנלייט, חברת האנרגיה המתחדשת הגדולה בבורסת ת"א, עקפה את התחזיות שלה לשנת 2025, זאת הודות להקמה מהירה מהצפוי של פרויקטים בדרום-מערב ארה"ב והתחזקות השקל מול הדולר ● בנוסף מדווחת החברה על התקדמויות בפרויקטים נוספים בארה"ב ובאירופה, וצופה צמיחה של 32% בהכנסותיה ב-2026

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

"עסקה רגישה, שיש לה שיקולים פוליטיים": מניית הפג־לויד צנחה בעקבות רכישת צים

התגובה המיידית בשווקים להכרזה כי החברה תרכוש את צים הייתה שלילית ● אנליסטים מיהרו להסביר בתקשורת הגרמנית כי ישנה מגמת קונסולידציה כעת בשוק התובלה הימית, וכי רכישות ומיזוגים הם רוח התקופה

אור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: איל יצהר

הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

חשד למידע פנים במניה הלוהטת של ת"א: פשיטה על משרדי ארית

החוקרים הגיעו למשרדי החברה באור יהודה וחקרו מספר נושאי משרה ●  ארית דיווחה לבורסה כי בשלב זה אין חשדות נגד החברה עצמה ואין השפעה על הפעילות השוטפת של החברה או של חברת הבת רשף

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

אושר לקריאות שנייה ושלישית: בתי דין רבניים יוסמכו להיות בוררים בעניינים אזרחיים ללא אישור בית משפט

על פי ההצעה שהוגשה על ידי חברי כנסת מיהדות התורה, בתי דין דתיים יהיו בעלי סמכות לדון כבוררים לפני דין תורה בעניינים אזרחיים, אם הצדדים הסכימו לכך ● סמוטריץ': "קורא לדיינים: כנסת ישראל נותנת לכם הזדמנות להראות לעם ישראל דין תורה וצדק"

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים אקסטנד מתמזגת בנאסד"ק בעסקת מניות לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

החברה הודיעה על מיזוג בעסקת מניות עם חברת האחזקות JFB הנאסד"קאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● בין המשקיעים נמנים אריק טראמפ, בנו של נשיא ארה"ב

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

סמ''ר עפרי יפה ז''ל / צילום: באדיבות המשפחה

הותר לפרסום: סמ"ר עופרי יפה, לוחם בסיירת צנחנים, נהרג מאש כוחותינו בעזה

באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● "הלכנו להיהרג": מוקד המחאות החדש באיראן והירי על מפגינים ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● הצמצום באבטחת הבכירים - בעקבות עימות בין צה"ל לשב"כ ● עדכונים שוטפים

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית בת"א; מניית הבורסה מזנקת בכ-7%

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.8%, ת"א 90 מתחזק בכ-0.4% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה יורדת בכ-5% ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● עדכונים שוטפים

חיים ביבס, יו''ר מרכז השלטון המקומי / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

חיים ביבס: "אחרי הבחירות נוכל לקדם מהלכים אמיצים"

ביבס אמר ב"פורום נדל"ן מוביל" כי "כרגע אין ממש שר במשרד הפנים, ולכן קשה לקדם דברים" ● הנהלת תאגיד השידור הוחלט ששידורי גביע העולם ישודרו באיכות הצפייה 4K, שהיא הסטנדרט בשוק, רק באפליקציית כאן Box ● הכנס של חברת ההשקעות הגלובלית נויברגר ברמן בגלריית דובנוב בתל אביב ● אירועים ומינויים