גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אקזיט בחצי מיליארד דולר: HPE רוכשת את אקסיס סקיוריטי הישראלית

לגלובס נודע שחברת הסייבר הישראלית אקסיס (Axis) סקיוריטי נמכרה לענקית המחשוב האמריקאית HPE, בשווי מוערך של כ-400-500 מיליון דולר ● החברה צפויה להתמזג בחברת הענק ולהמשיך את פעילותה ממשרדיה ברחוב רוטשילד בתל אביב ● אקסיס הוקמה ב-2018, גייסה עד כה כ-100 מיליון דולר ומועסקים בה כ-120 עובדים, 80 מהם בישראל

יזמי Axis Security. מימין: גיל עזריאלנט ודור כנפו / צילום: ירדן רוקח
יזמי Axis Security. מימין: גיל עזריאלנט ודור כנפו / צילום: ירדן רוקח

בזמנים בהם רבים מזהירים מפני הסכנה שנשקפת להייטק הישראלי בשל השינויים במערכת המשפט אותם מתכננת הממשלה, נראה שלפחות בינתיים - עסקאות הענק ממשיכות להגיע לארץ. ימים אחרי שפורסם הגיוס של חברת הסייבר וויז, לגלובס נודע שחברת הסייבר הישראלית אקסיס (Axis) סקיוריטי, נמכרה לענקית המחשוב האמריקאית HPE. היקף העסקה מוערך בכ-400-500 מיליון דולר, כשהחברה צפויה להתמזג בחברת הענק ולהמשיך את פעילותה ממשרדיה ברחוב רוטשילד בתל אביב.

בין המשקיעים הראשונים בחברה - קרן סייברסטארטס של גילי רענן והמשקיע הוותיק דן אמיגה.

הפסיקה התקדימית שתסדר לעובדי ההייטק הטבות מס כאילו היו משקיעים 
צבי מרום, מוותיקי התעשייה: "מובילי מחאת ההייטק לא מייצגים אותי" | ראיון 
האינפלציה באירופה מרימה ראש ותחזיות הריבית עולות. האם משבר כלכלי בדרך? | ניתוח

החברה שהוקמה ב-2018 על ידי דור כנפו וגיל עזריאלנט, יוצאי יחידת 8200 של חיל המודיעין, גייסה עד כה כ-100 מיליון דולר, מחצית מהם, בסבב גיוס שהושלם במרץ 2021 והיתר במספר סבבים מוקדמים יותר. אקסיס מעסיקה בימים אלו כ-120 עובדים, מתוכם כ-80 בישראל. רבים מהם צפויים להפוך למיליונרים בעקבות עסקת הענק.

 

החברה פיתחה מוצר חדשני שמנסה להציע פתרון עבור עובדים לגישה מרחוק פרטית ומאובטחת ליישומים ארגוניים בשירותי ענן ציבוריים או בשרתים של הארגון בו הם עובדים. או במילים אחרות, למעשה מוסיפים גורם מתווך ומאובטח בין העובד ובין הרשת של הארגון. הגורם המתווך הזה, מופעל באמצעות פלטפורמת ענן ייחודית.

Axis נחשפה לציבור כשבוע לאחר שהוכרז סגר הקורונה הראשון בישראל

פלטפורמת הענן שפתיחה החברה מיישמת את גישת ה-Zero Trust והופכת את תהליך הפריסה, השימוש והניהול של החיבור מרחוק לפשוט ומהיר באופן יחסי. פתרון החברה נועד להגנה על מידע, לאפשר אבטחה לכל האפליקציות הארגוניות, כשעל פי טענות החברה בעבר, אפילו מוביל ליתרונות רבים בתחום הפרודוקטיביות וחווית המשתמש.

החברה החלה לפעול זמן קצר לפני הקורונה, ונחשפה כשבוע לאחר שהוכרז הסגר הראשון בישראל. לאורך שנות היציאה מהמגפה החברה צברה מומנטום ולקוחות משמעותיים החלו להשתמש בשירותיה. כיום לחברה ישנם עשרות לקוחות משלמים, כולל חברות ענק מ-Fortune 500.

את צוות החברה מוביל דור כנפו, מייסד ומנכ"ל Axis, שירת במשך 5 שנים ביחידת 8200 בתפקיד של מהנדס תוכנה בכיר לאבטחת סייבר מתקדמת. לאחר שירותו הצבאי סיים בהצטיינות תואר במדעי המחשב והחל לעבוד בסטארט-אפ פיירגלאס (Fireglas) שפיתח שיטה לבידוד של הגלישה בארגונים - כך שבדפי הרשת שהעובדים גולשים בהם לא יהיה חשש להימצאות תוכנות מזיקות. החברה נמכרה ב-2017 לחברת הענק סימנטק בסכום שהוערך ב-250 מיליון דולר.

אל כנפו הצטרף גיל עזריאלנט, שסייע בייסודה של החברה והיום משמש כסמנכ"ל הטכנולוגיה (CTO). בדומה לכנפו, גם עזריאלנט החל דרכו ביחידת 8200, שם עסק במשך כחמש שנים כחוקר וראש צוות בעיקר בנושאי אבטחת סייבר ופיענוח קוד. לאחר שירותו הצבאי סיים גם הוא בהצטיינות תואר במדעי המחשב. לפני הקמת החברה הקים חברה אחרת בשם Cool Cousin, פלטפורמה מבוססת ענן לנוסעים המעוניינים לגלות חוויות טיול חדשות. אל שני היזמים הצטרף שוקי חן, יוצא 8200 ועובד פיירגלאס גם כן, שהיום משמש כ- VP מחקר ופיתוח.

המשקיעה הראשונה: קרן ההון סיכון הישראלית סייברסטארטס

הקרן הראשונה שהשקיעה בחברה היא סייברסטארטס (Cyberstarts), קרן הון סיכון ישראלית שמתמחה בהשקעה בחברות סייבר בשלבים מוקדמים. הקרן, שהוקמה ב-2018 וגייסה עד כה חצי מיליארד דולר ממשקיעים, מנוהלת על ידי גילי רענן, שהיה בעבר שותף בקרן סקויה, וליאור סיימון, שגם כן היה בקרן סקויה בעבר ובארבור ונצ'רס.

גילי רענן / צילום: יוסי זליגר

בין היתר, סייברסטארטס ביצעה השקעות מוקדמות בחברת אבטחת הענן וויז, חברת הגנת הקריפטו פיירבלוקס, סטארט-אפ הגנת ממשקי ה-API נו-ניים סקיוריטי ומפתחת הדפדפן המוגן איילנד. כל החברות הללו כבר קיבלו הערכות שווי של יותר ממיליארד דולר.

ההתמחות של סייברסטארטס היא בהשקעה מוקדמת בצוותי יזמים, שחלק גדול מהם, כמו גם במקרה הנוכחי, יוצאי יחידות מודיעין וסייבר בצה"ל. הצוותים מגיעים לעיתים עם רעיון כללי ולעיתים ללא רעיון בכלל והפירמה מפגישה אותם עם רשת שבנתה של עשרות מנהלי אבטחת מידע (CISO’s) בארגונים בינלאומיים גדולים, כדי שיבינו איפה נמצאות נקודות הכאב של הארגונים ואיזה פתרון דרוש להם. "בדרך כלל סטארט-אפים יתחילו בהתמקדות בחברות קטנות או בינוניות ואז יתקדמו ליהלומים שבכתר, עם סייברסטארטס אתה יכול לקבל קיצור דרך לפסגה", אמר בעבר אסף רפפורט, מנכ"ל ומייסד וויז.

אחד המשקיעים הראשונים בחברה היה דן אמיגה, יזם ותיק ומקים חברת הסייבר הישראלית איילנד (Island). מכירה הנוכחית של אקסיס מצטרפת להצלחות קודמות של אמיגה שהקים גם את פיירגלאס (Fireglas), שנכרשה כאמור על ידי סימנטק, ו-build.security שנרכשה על ידי ואלסטיק.

דן אמיגה / צילום: MKJ

מנכ"ל אקסיס: "החיבור ל-HPE Aruba יאפשר לטכנולוגיה שלנו להגיע לעשרות אלפי לקוחות"

דור כנפו, מנכ"ל Axis: "אנחנו רק בתחילתו של מסע מדהים ויש לנו עוד הרבה פסגות לכבוש. החיבור ל-HPE Aruba יאפשר לטכנולוגיה שלנו להגיע לעשרות אלפי לקוחות ברחבי העולם ויצמיח אותנו במהירות. אני גאה במשקיעים, שותפים ועובדים שהפכנו אותנו לסיפור הצלחה בתוך זמן קצר. אני מייחל לתקופה שקטה יותר בישראל שתאפשר לאקוסיסטם המדהים להמשיך ולתמוך בחברות סטארט-אפ שרוצות לכבוש את העולם".

דן אמיגה, מקים חברת הסייבר הישראלית איילנד (Island) והמשקיע הראשון ב-Axis: ״זכיתי להכיר את דור כנפו, מייסד-שותף ב-Axis בזמן שעבד ב-Fireglass. כעובד צעיר, בוגר טרי של 8200 ליוויתי את דור, שהתגלה כעילוי טכנולוגי. אחרי שהחברה בה עבדנו יחד נמכרה, היה לי ברור שזה הזמן לעודד את דור לרוץ קדימה ולהקים חברה משלו, עם ההבטחה שאסייע לו בכל מה שנדרש. דור, גיל עזריאלנט ושוקי חן הם שלושה מהחבר'ה הכי מוכשרים טכנולוגית שפועלים בעולמות ה- Zero Trust.

"ההשקעה שלי ושל גילי רענן בחברה נבעה מהביטחון הגדול ביכולות שלהם ובצוות שבנו סביבם, היום הם הוכיחו שצדקנו. אחרי ש-Fireglass נרכשה על ידי סימנטק ו-Build.Security שהוקמה ע״י יוצא פיירגלאס ובה השקעתי נרכשה על ידי אלסטיק, הרכישה של Axis מדגימה בפעם השלישית עד כמה חשוב להשקיע באנשים מוכשרים, וצוותים העובדים בשיתוף פעולה בכדי לייצר חדשנות אמיתית״.

גילי רענן, מייסד סייברסטארטס ומשקיע הקרן הראשון ב-Axis: "בצל האירועים המטרידים המטילים צל על תעשיית הטק הישראלית, Axis היא עדות לעוצמה, לחדשנות, ולאיכות של חברות הטכנולוגיה הישראליות. כולי תקווה שנבחרי הציבור שלנו יתעשתו ויסייעו לישראל להתגבר על המשבר הדמוקרטי שיצרו, כך שתוכל להמשיך להיות כר פורה ליזמים חזקים כמו דור, גיל ושוקי ולחברות מצוינות כמו Axis, שדוחפות את הכלכלה הישראלית קדימה ומבססות את מעמדה כסטארט אפ ניישן".

מדוברת HPE נמסר כי ״על אף שפרטי העסקה לא נחשפו, הסכום שננקב - 500 מיליון דולר - איננו מדויק״.

*** גילוי מלא: במקור נכתב בטעות כי החברה הרוכשת היא HP ולא HPE

עוד כתבות

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; הין ירד לשפל חדש

המסחר באסיה ננעל בעליות ● הין ירד לשפל של 34 שנים, חצה את רף ה-160 ין לדולר ● אילון מאסק בסין וטסלה קיבלה שם בשורות טובות ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך גם השבוע, אמזוןן תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי דונלד טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר