גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בין גאות למשבר: כך הפכה חני גולדשטיין ל"סנטה קלאוס" של ההייטק

בשנות הגיאות בהייטק, סנאפי, פלטפורמת הענקת המתנות לעובדים, נהנתה מצמיחה מסחררת ● אבל אז האוויר החל לצאת מהבועה והמנכ"לית חני גולדשטיין, נאלצה לחשב מסלול מחדש ● עכשיו היא מלמדת את החברות איך מחלקים מתנות בשנת משבר

חני גולדשטיין / צילום: Julia Nar
חני גולדשטיין / צילום: Julia Nar

על פניו אין עבודה מהנה יותר מזו של חני גולדשטיין, מנכ"לית וממייסדי סנאפי, שהוקמה כפלטפורמה להענקת מתנות לחברות הייטק. "כיף לעסוק רוב הזמן בדברים טובים, וכיף שכל מה שאתה עושה הוא לשמח אנשים ולפזר חיוכים" אומרת גולדשטיין. "אין לנו שום מטרה אחרת, ואם המטרה הזו לא מגיעה לכדי מימוש - נכשלנו". אבל יש גם משימות פחות מהנות במסגרת תפקידה המחייב: "סנאפי היא חברת אופרציה, אנחנו צריכים לנהל ספקי מתנות ולדאוג לכך שההיצע שלהם יהיה בהתאם לביקוש. יש לנו לקוחות גדולים - אם חברה אחת מבצעת הזמנה של עשרת אלפים מתנות מאותו סוג נוצר מחסור שצריך למלא אותו".

בדרך למאבק שליטה: ננו דיימנשן פועלת "להציף ערך" בסטרטסיס
מנהלת משאבי האנוש שהפכה למנכ"לית והנפיקה חברת טכנולוגיה בבורסה בתל אביב | ראיון
מובילי אקזיט הענק של אקסיס סקיוריטי: "חוששים משימוש פוליטי בעסקה" | ראיון

הצמיחה המשמעותית הגיעה בימי הקורונה בהם גדלה החברה והעסיקה 300 עובדים. בעקבות כך, לפני כשנה עברה החברה למשרדים חדשים במגדלי רובינשטיין שבתל אביב. גולדשטיין מתגאה בעיצוב הפנים המיוחד של קומת החברה שמזכיר מפעל למתנות שנלקח מספרי האגדות של רואלד דאל: פס ייצור ומתנות באריזות מקושטות, לצד בובות "סנאפי", הקמע והסמל המסחרי של החברה - מעין מפלצת כחולה וידידותית שמגישה מתנות.

המגמה השתנתה ולא נראה שהיא תעצר

איש לא היה מעלה על דעתו שאותו מפעל מתנות פסטורלי יהפוך לזירת משבר כעבור מספר חודשים. למעשה באותה המהירות שסנאפי גדלה, היא גם התכווצה. בינואר האחרון כינסה גולדשטיין את 300 עובדיה, מחציתם בארה"ב וסיפרה להם כי שליש מהם ייאלצו לעזוב. "זו היתה החלטה מאוד קשה, והיא השפיעה על כולם", מספרת גולדשטיין לגלובס. "זה השפיע על עובדים שנשארו כאן שחבריהם פוטרו, על מנהלים שנאלצו להודיע עליו לעובדים שלהם. בסוף באנו לכאן לעשות דברים טובים, אבל בדרך אנחנו צריכים לקבל החלטות קשות".

 

אחרי הצמיחה שהגיעה בין היתר מהצורך של חברות הייטק לחזר אחר העובדים שלהם ולשמור אותם בימים של שפע, הגיע ההנגאובר. "צמחנו משמעותית בשנים האחרונות. פי 9.5 בין 2020 ל-2021 ובשנה שלאחר מכן פי 2.5" מתארת גולדשטיין. "עכשיו אנחנו רואים מגמה אחרת ובעיקר חוזים שהיא תימשך". לדבריה, עצירת הגיוסים, הקיצוצים בהייטק ותחזיות הצמיחה המתעדכנות משפיעות גם על סנאפי.

חברות ההייטק שפכו באמצעותכם מיליוני דולרים על העובדים כדי לחזר אחריהם בשנות השפע. יכול להיות שהייתם באופוריה?
"אני מעולם לא הייתי באופוריה. למרות המצב בשוק, גם היום אנחנו מחתימים לקוחות חדשים רבים. אנחנו רואים ששוק המתנות הוא אינסופי, אין לו גבול ואני מאמינה שנוכל להגיע יום אחד להכנסות של 10 מיליארד דולר". כדי להוכיח זאת נכנסת גולדשטיין למערכת סנאפי ומציגה מתנות בתמחור נמוך יחסית של 25 דולר לאדם. "לא צריך לשלם הון תועפות כדי לתת לעובד מתנה", טוענת גולדשטיין, "אפשר לעשות זאת בתקציב נמוך, גם הכוונה חשובה".

ובכל זאת, הצמיחה האדירה בהכנסות החברה ב-2021 מספרת סיפור אחר. השימוש במערכת של סנאפי שניתן למנהלות משאבי אנוש, ראשי צוותים ומנהלי חטיבות הפך כמעט לבלתי מוגבל. כל הישג הפך לסיבה למסיבה, וכל אירוע קטן נחגג באמצעות מתנה. לעיתים קרובות תקציב המתנות לא נוהל באופן מרוכז והביא לבזבוזים גדולים שהתגלו בדיעבד. גולדשטיין נזהרת כשהיא מתארת את החגיגה בהייטק, אך היא מכירה בקלות שבאמצעותה חולקו מתנות, לפעמים ללא שום קשר לביצועים. הבזבוזים וחוסר השליטה גרמו לסנאפי לפתח שירות נוסף: ייעוץ ללקוחותיהם במחלקות משאבי האנוש ובארגונים שיגדיר כיצד להשתמש במערכת בימים של צנע כלכלי.

לצורך העניין, אחת העצות היא להעניק מתנות גדולות, אך באירועים החשובים באמת ובלי להגזים. "אני חושבת שיש דרך נכונה יותר להשתמש במערכת כמו שלנו, שלא בטוח שכולם מספיק מודעים לה" אומרת גולדשטיין. "כל מנהל צריך להגדיר לעצמו את האירועים שהוא רוצה להוקיר. אני יכולה להעיד על סנאפי: הגדרנו לעצמינו אילו אירועים או הישגים מזכים במתנה וסיפקנו למנהלים תקציב שהם יכולים להשתמש בו לפי שיקול דעתם". גולדשטיין טוענת שסנאפי נמצאת באחוזון הגבוה במתן מתנות ביחס ללקוחותיה, "מתנות הן לא חלק גדול מהתקציב - ודאי לא ביחס למשכורות, והן לא מה שיעשה את ההבדל בין רווח להפסד. מתנות הן דבר טוב ונחמד שגורם למקבלים אותן להיות מרוצים ואיכפתיים".

הפחתת התלות בהייטק ופנייה ללקוחות פרטיים

עבור חני גולדשטיין, מתנות לעובדים הם מצרך חיוני. לדבריה: "ישנן חברות שקיימות מאה שנים, שעברו משברים ובסופו של יום ממשיכות לגמול לעובדיהן באמצעות מתנות". מנגד גולדשטיין מבקשת להיאבק בתדמית שדבקה בסנאפי - חברה שמסייעת לשוק ההייטק לפנק את העובדים וממחישה את הבזבוזים בענף. לטענתה חברות ההייטק מהוות רק חלק מהכנסות החברה, "אנחנו משרתים מאה תעשיות" היא אומרת. "ההייטק היה חלק מאוד גדול שגם השפיע עלינו, אבל אין גבול לשוק שאפשר להגיע אליו. כיום אנחנו משרתים חברות הדברה, תחבורה תקשורת ונדל״ן. יהיו חברות שיעניקו פחות מתנות או יותר מתנות, אבל לא תמצא חברות שמוותרות על הנוהג הזה".

כיום סנאפי משרת 3,000 חברות, ביניהן חברות ענק כמו מיקרוסופט, נטפליקס, אובר וקומקאסט. להן היא מאפשרת לשלוח מתנות לאלפי עובדים ברחבי העולם. הכנסות החברה, שמעסיקה בימים אלה 220 עובדים בעולם, מהם 70 בישראל, נאמדות בעשרות מיליוני דולרים, אך היא עדיין רחוקה מרווחיות. למעשה, אחת המטרות של תהליך הקיצוצים הוא להפוך את החברה לרווחית בשנתיים הקרובות ולהכנסות של מיליארד דולר בטווח הבינוני. 

שוק המתנות אונליין הוא גדול, אך מפוצל בקרב חברות רבות, בהן GiftSenda ו-Gift My Client. הוא מוערך בעולם בכטריליון דולר ובארה״ב לבדה ב-600 מיליון דולר בשנה, מהן 240 מיליארד דולר ביוזמת חברות ועוד 370 מיליארד מצדם של צרכנים פרטיים. בסנאפי מספרים על חסכון של כמה אחוזים רק על החזרות של מתנות עבור הספקים, מה שהופך אותה לאטרקטיבית, בין השאר ביחס לחברות מתחרות. 

בנוסף לכך, בסנאפי מתגוננים מהמשבר הכלכלי לא רק בעזרת הפחתת התלות בחברות ההייטק, אלא גם בהיגמלות מארגונים גדולים. כחלק מהמהלך, בדצמבר האחרון השיקה החברה שירות מתנות ללקוחות פרטיים. כמו כן, הם מעודדים לקוחות פוטנציאליים לבחור מתנות מתוך קטלוג החברה על פני הגיפט קארד שלרוב נחשב לברירת המחדל. "גיפט קארד נתפס כמתנה מאוד טרנסאקציונית, זה כמו לתת לאנשים כסף, הוא חסר את התחושה שאומרת - חשבתי עליך ואני רוצה להגיד לך תודה". לטענתה: "בכל מחקר אנשים מעריכים מתנה פי שניים מכסף. למעשה, צריך לשלם כפול כדי לייצר את אותה התחושה הסובביקטיבית שמייצרת מתנה".

כדי לסייע בבחירת המתנות עוסקים בסנאפי בבניית קולקציות של ערכות ומתנות ובסקירה של הטרנדים החמים. בנוסף לכך, לאחרונה הוסיפו בחברה מספר שירותים כמו ממשק ליצירת ברכה דיגיטלית ומערכת לניהול קמפיינים של מתנות, זאת כחלק מתפיסה של מיתוג מעסיק.

מערכת ניהול הקמפיינים, יחד עם גישה פרואקטיבית כלפי מנהלי הכספים ומשאבי האנוש מצד סנאפי, הם שעשויים לעודד את החברות להתנהל בזהירות בנוגע למדיניות המתנות שלהן ובבוא העת למנוע בזבזנות. "נעזור לך לנהל את התקציב שלך ותוכל לשלוט בהקצאת התקציבים למתנות למחלקות השונות ולהגדיר מנהלים ואפשרויות חריגה".

אחת העצות שהיא מחלקת לחברות: תנו מתנות חשובות יותר באירועים החשובים יותר, ואל תגזימו.  "אני חושבת שיש דרך נכונה יותר להשתמש במערכת כמו שלנו, שלא בטוח שכולם מספיק מודעים לה", היא אומרת. "כל מנהל צריך להגיד לעצמו את האירועים שהוא רוצה להוקיר: עובד שחוגג שנה בעבודה, לקוח שחוגג שנה של התקשרות עם הספק, סגירת עסקה על ידי איש מכירות, יום הולדת, או צל"ש על הישג מיוחד - בעיקר צריך להגדיר את המדיניות הזו ולפקח על כך שמקיימים אותה. אני יכולה להעיד על סנאפי: הגדרנו לעצמנו אילו אירועים או הישגים מזכים במתנה וסיפקנו למנהלים תקציב שהם יכולים להשתמש בו לפי שיקול דעתם".

לא הגיע הזמן שהמתנות בחברות יהיו קשורות לביצועים?
"יש מקום להכרת תודה גם ללא הוכחת ביצועים" משיבה גולדשטיין ומוסיפה "בפעם אחרת צריך לתגמל הצלחה". לדבריה: "שני הרגעים האלה חשובים באותה מידה. מערכת ניהול המתנות שלנו תוכל בעתיד לקשר טוב יותר בין ביצועים לבין תגמולים".

מתי לא נכון לתת מתנות לעובדים?
"זה עניין של תרבות וגיאוגרפיה. בארה"ב, למשל, נהוג לתת מתנה לעובדים באבל, בארץ זה לא מקובל. אנשים שואלים אותי לפעמים האם לאחר פיטורים כדאי להעניק מתנות - אני חושבת שזה לא לעניין. אבל בסוף מתנות הן עניין אישי".

יכול להיות שחברות הגזימו לכיוון השני, ועצרו מתנות לעובדים?
"זה צריך להיות מאוזן, ולא להיות מוכתב מתנאי השוק. האם חברות הגזימו בתגובה שלהן? אני לא רואה חברות שסגרו את האופציה הזו לחלוטין. אני חושבת שהם מבינים את החשיבות של עובדים שמחים שמבינים שלחברה אכפת מהם. במיוחד כאשר שחברות נאלצות לקצץ בונוסים והעלאות, זו דרך מצוינת להראות הערכה בצורה שלא תשבור את התקציב. אין צורך לדאוג, המתנות לא ילכו לשום מקום". 

עוד כתבות

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

שר החוץ הטורקי מעוניין בשת"פ עם המיליציות הפרו־איראניות

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%