גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

להישאר מחוברים גם מעבר לים: איך לשלם פחות על חבילות סלולר בחו"ל?

מאות אלפי ישראלים צפויים לנצל את הפסח לחופשה מעבר לים ● מי מציע חבילה לשלוש שנים, האם עדיין משתלם לרכוש סים מקומי באירופה, ואיך תחליפו חבילה בכמה הקלקות?

להישאר מחוברים בחו''ל / צילום: Shutterstock
להישאר מחוברים בחו''ל / צילום: Shutterstock

 

מאות אלפי ישראלים צפויים לנצל את חופשת חג הפסח לחופשה בחו"ל, ובין כל המשימות והמטלות לפני הטיסה, ישנו גם הצורך לבחור חבילת סלולר. יש כאלו שמעוניינים להיות מחוברים רק לאינטרנט, אחרים צריכים גם שיחות והודעות - ויש גם את אלה שעוברים בין מדינות, וצריכים להכיר את כל האפשרויות השונות. גלובס עושה סדר: כך תשמרו על חיבוריות גם מחוץ לישראל. 

● ​תודה לאמנון ולקפטן: הכירו את הבוטים של וואטסאפ 
התאמה אישית וחיבור לנייד: כך תשתמשו טוב יותר בטלוויזיה החכמה
מחק הקסמים ומסך מפוצל: הפיצ'רים של אנדרואיד שכדאי להכיר

החידוש העיקרי: סים דיגיטלי -e-SIM

אחד הפתרונות שהפכו טרנדיים במיוחד לאחרונה הוא השימוש ב־e-SIM. מדובר בפתרון שאפל לוקחת ברצינות רבה, ולפי פרסומיה התכנון הוא שבארה"ב המכשירים עצמם יהיו אך ורק עם סים אלקטרוני, בלי אפשרות למגירת סים חיצונית. באייפון הבא זה כבר צפוי להיות כך במכשירים שיופצו לכל העולם.

הרעיון הוא שמשלמים על סים דיגיטלי, ומקבלים קוד או ברקוד לסרוק. לאחר מכן ישנם כמה שלבים פשוטים שיש לבצע לפי המפעיל הסלולרי הנבחר, ואז ניתן לחבר את הסים למכשיר. אחת החברות שמציעה שירות זה היא Airalo - כל שיש לעשות הוא להוריד את האפליקציה שלה, לבחור את היעד ואת החבילה, לשלם ולהתחבר.

שני דברים שחשוב לשים אליהם לב: עליכם לבדוק שהמכשיר שלכם תומך ב־e-SIM, ואת התשובה ניתן לגלות בקלות בעזרת חיפוש ברשת; בעזרת השירות הזה תוכלו לקבל רק גלישה בחו"ל, ולא תהיה לכם גישה לשיחות טלפון או הודעות SMS.

בכל מקרה מדובר בתהליך פשוט וקל, שלא דורש הרבה גם מבעלי אייפון וגם מבעלי אנדרואיד. לאלו שמוטרדים מכך שאין שיחות או הודעות, נזכיר שכיום ניתן לעשות זאת בקלות בווטסאפ, כולל שיחות.

ומה באשר למחירים? לרוב הם נוחים, אך תלוי לאן טסים. בהרבה מקומות מדובר ב־4־8 דולרים עבור 1GB של גלישה. אם עולים ל־3GB של גלישה, המחיר עומד על 10 דולר, וכן הלאה. ישנן גם חבילות בעלות של 30 דולר לחודש עבור 10GB.

מומחים ממליצים על הפתרון הזה בעיקר כשמדובר בנסיעות קצרות, שבהן אין צורך בנפח גלישה גבוה או שלא עוברים בין מדינות. ככל שתוסיפו עוד ועוד יעדים או נפח גלישה, תוכלו להגיע למחירים הגבוהים של חבילות סלולר מישראל. עם זאת, כדאי לברר ברשת לפני כן על הספק שממנו אתם בוחרים את השירות, ולוודא שהוא עובד טוב במדינה שאליה אתם טסים.

הפתרון הקל: סים מקומי

הרבה אנשים אוהבים לא להתכונן מראש, להגיע ליעד הנדרש ולרכוש שם סים מקומי. בעבר, תהליך כזה היה פשוט: בכל מקום באירופה ניתן היה אפשר להגיע לחנויות סלולר, ולרכוש סים ב־10 אירו. אולם החנויות האלו הבינו את ההזדמנות העסקית שמאפשרת להם לגבות יותר כסף מהתיירים, אז והחלו לייקר את החבילות, כך שהן מתחילות מ־20 אירו. יש מדינות בהן זה יותר זול, ויש כאלו שבהן המחיר אף יקר עוד יותר.

מדובר בהימור: מי שבוחר בפתרון הזה צריך ללכת לדוכן או חנות סלולר, לקנות סים מקומי ולקוות שהמחיר יהיה משתלם. לכן, כדאי לברר עם חברים שהיו ביעד שלכם אם זה פתרון מתאים ויש חבילות טובות.

אם עוברים בין מדינות, בכל מדינה שאליה תגיעו תצטרכו לרכוש חבילה חדשה, מה שמייצר כאב ראש לא קטן. עם זאת, יש מדינות שלא תומכות בכלל ב־e-SIM, ולכן אין באמת פתרון עדיף. חשוב לשים לב שגם אם תבדקו באינטרנט מראש את המחירים, ייתכן שכאשר תיכנסו לחנויות סלולר במדינה שאליה אתם טסים תגלו מספרים אחרים. הסיבה: המחירים החודשיים שרואים באתר מיועדים למי שמתחייב לשנה או שנתיים, תיירים שמגיעים לזמן קצוב צריכים לשלם יותר.

חבילות מיוחדות: גלובל סים

לאלו שעדיין רוצים להישאר עם החברות הישראליות או עם פתרונות יותר מוכרים, יש כמה אפשרויות שכדאי להכיר. בפלאפון, למשל, מציעים Global SIM - סים שמשלמים עבורו סכום קבוע, מ־70 שקל ל־1GB ועד 150 שקל ל־5GB. מדובר במחיר גבוה יחסית, אולם היתרון הוא שהנפח שנקנה נשמר לשלוש שנים (כלומר אם לא השתמשתם בכל הנפח בנסיעה אחת, תוכלו להשתמש במה שנשאר בנסיעה הבאה עד לטווח של שלוש שנים), וגם אין צורך להחליף סימים כשעוברים בין מדינות.

אם לקוח טס הרבה לחו"ל לנסיעות קצרות, הוא יכול לרכוש חבילה אחת שתשמש אותו בכמה טיסות במקביל. מדובר בסים פיזי, ובהרבה מכשירים כיום ישנם שני מקומות לסים, כך שהוא יכול להיות תמיד בתוך הטלפון - יתרון נוסף של נוחות. כשמגיעים לשדה התעופה אפשר לכבות את סים החברה הרגילה, ולעבור לאפשרות הזו.

גם בפרטנר מציעים גלובל סים, עם נפח גלישה של 6 ג’יגה בעלות של 160 שקל.

בחברת wecom מציעים חבילה גלובלית שמשלבת גם את ישראל וגם חו"ל, ומתאימה בעיקר לאלו שטסים הרבה. ראשית, החבילה מאפשרת גלישה ללא הגבלה בישראל, ו־3,000 דקות שיחה ו־3,000 הודעות SMS בכל חודש. בנוסף, היא מאפשרת 5GB גלישה בחו"ל בכל חודש, לפי רשימת מדינות שמופיעה באתר החברה.

כאן משלמים מדי חודש את אותו הסכום על החבילה - כ־50 שקל. כך שאם מישהו טס הרבה לחו"ל לטיסות קצרות, הוא יוכל להשתמש בגלישה הזו במסגרת החבילה הרגילה שלו. חשוב לציין כי ישנם דמי חיבור של 79 שקל, כפי שגילינו בשיחה עם נציגת שירות של החברה.

אלו שמעדיפים לנהל שיחות טלפון בחו"ל אך בחרו ב־e-SIM, או כאלו שבחרו בחיבור של אינטרנט בלבד, יכולים להשתמש בווטסאפ לשיחות שהוא בחינם, אבל גם בסקייפ. סקייפ מאפשרת לרכוש קרדיט בתוך התוכנה, ומחיר דקת שיחה לכל מספר שרוצים באירופה עומד על 10 אגורות. מדובר בהשלמה טובה ואפקטיבית לחבילות האינטרנט השונות.

עוד חבילה ייחודית שכדאי להכיר היא של חברת 019Mobile, המציעה חבילה לטסים לאירופה ולארה"ב המעדיפים דווקא שיחות והודעות בחול. הרעיון הוא לאפשר שיחות והודעות ללא הגבלה בחוץ לארץ, לצד נפח גלישה בסיסי. לדוגמה, אחת החבילות שהיא מציעה כוללת 1GB גיגה לגלישה לצד הודעות ושיחות, והיא עולה 79 שקלים וזמינה ל-7 ימים. לחברה יש דוכן בנתב"ג כך שאפשר לקבל את הסים פיזית בשדה התעופה.

 

עוד כתבות

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה