גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך מתמודדים עם משפחות הפשע, והבעיה הגדולה בשוק השכירות: מנהל רשות המסים בראיון

ערן יעקב אמור לפנות את הכיסא בעוד כחודשיים, אבל בינתיים מנהל רשות המסים מסרב לסכם את הקדנציה ● מה לדעתו חייב להיכנס לחוק ההסדרים הנוכחי, כיצד יש להתנהל עם ההון השחור, ומה הוא חושב על הקריאות למרד מסים? ● "אנחנו כל הזמן משתפרים, אבל המדינה לא נותנת חקיקה וענישה משמעותית"

מנהל רשות המסים, ערן יעקב / צילום: איל יצהר
מנהל רשות המסים, ערן יעקב / צילום: איל יצהר

מנהל רשות המסים, ערן יעקב, יסיים את הקדנציה שלו בעוד כחודשיים (אם לא תוארך כהונתו עד למינוי מחליף), אך בכלל לא עסוק בסיכום התקופה. "זה לא זמן לסיכומים", הוא אומר. "זה זמן לתכנן איך ייראה העשור הבא של מדינת ישראל".

בין דיונים על תקציב המדינה למעצרים של ראשי ארגוני פשע, תפסנו אותו לראיון בו הוא מדבר בפתיחות על החשש מהירידה בהכנסות המדינה, מסביר אילו חוקים "קריטיים למדינת ישראל" ואף מתייחס ל"קריאות למרד מסים" על רקע הרפורמה המשפטית.

"שומע וער לשיח על מרד מסים"

"לאורך העשור האחרון רשות המסים מכה את התחזית, את האומדן שמותווה על־ידי משרד האוצר והכלכלנית הראשית. זה קורה בגלל התאמה שלנו לשינויים המשקיים והבאת תפיסות הפעלה בהתאם לכלכלה המשובשת", הוא פותח בנימה חגיגית ואופטימית.

"בשנת 2022 סיימנו עם גבייה שאפשרה גרעון של מינוס 0.6. במונחים מדינתיים זה מטורף. מ־1987 לא היינו ביחס כזה בין הכנסות להוצאות. זה מאפשר לנו חוב תוצר נמוך של כמעט 60% ונותן למקבלי ההחלטות חופש יחסי".

 

"הגידול הכלכלי שקרה בישראל בעשור האחרון איפשר את גביית המס המשמעותית. עד לפני 5־6 שנים לא היו פה יוניקורנים, ולפני שנתיים הגענו ל־70 יוניקורנים. זה ייצר הרבה מאוד הכנסות".

ואז הגיעה 2023, והכל השתנה.
"אומנם יש ירידה ברבעון הראשון לעומת רבעונים מקבילים בשנים קודמות, אבל זו לא השוואה נכונה. 2022 הייתה שנה חריגה ולא רלוונטית לשום דבר בתוך תהליך של הסתכלות השוואתית. את ההשוואה צריך לעשות לאומדן שמותווה לרשות המסים על־ידי הכלכלנית הראשית. ביחס לאומדן הזה, גם ברבעון הראשון של 2023 - אנחנו מעל התחזית בכמה מיליארדים".

המגמה הזאת תימשך?
"זו שאלה שקטונתי מלענות עליה. יש המון גורמים שישפיעו על זה, כמו ריביות ונאסד"ק שעולה ב־14% מתחילת השנה, אינפלציה עולמית ושער חליפין וגם גורמים פנימיים - אינפלציה פנימית ויוקר מחיה, מצב רוח ואמון ציבור".

כל אלה גורמים שמשפיעים לרעה על הכלכלה, אך יעקב מציין כי יש גם דברים טובים. "יש גז ואנרגיה מאוד זולה, שער חליפין שמאפשר לנו לבלום חלק מהאינפלציה וכיפת ברזל כלכלית שמאפשרת לנו לבלום חלק מהזעזועים הכלכליים. עם זאת, בתקופה שיש זעזוע עולמי זה יכול להיות עקב האכילס שלנו. בעולם של 52% ייצוא שירותים שמתבסס על עולם ההייטק, ובתוך זעזוע וסגמנט פנימי, צריך לשים לב שבלון הצפלין הזה לא יתפוצץ".

חלק מהסגמנט הפנימי זה הקריאות ל"מרד המסים"?
"אני שומע וער לשיח על מרד המסים. לא משנה מה דעתי על כך, אבל אנחנו לא מתעלמים מהקול הזה. אנחנו עובדים על־מנת לבנות את אמון הציבור ולתת לו הבנה שתשלום המס הופך לשירותים.

"אנחנו מקבלים לא מעט מהמדינה - ביטחון ברמה טובה, הוצאות החינוך הן מהגדולות שיש בתקציב, שירותי הרווחה בסדר ואנחנו מקבלים שירותי בריאות מהטובים בעולם. אפשר תמיד להיות פסימיים, אבל אני אופטימיסט מטבעי".

 

"אנחנו מאוד חסרים בכלים שיש לנו"

הפגישה עם מנהל רשות המסים מתקיימת באולם אווניו בקריית שדה התעופה, רגע לפני הרמת כוסית חגיגית עם הנהלת רשות המסים. אנחנו מתמקמים בחדר קטן מתחת לאולם והוא נכנס אליו כשהטלפון הנייד צמוד לאוזנו. גם כשהטלפון מונח לבסוף על השולחן, הוא לא מפסיק לרטוט ולזמזם. יעקב מתקשה להתעלם ממנו.

הוא אמור לפנות את הכיסא ביוני הקרוב, לאחר ששר האוצר החליט להאריך את כהונתו (שהסתיימה בחודש שעבר) בשלושה חודשים בלבד, אבל הוא מתנהל כאילו הוא כאן כדי להישאר. ההערכות הן שכהונתו תוארך שוב, כיוון שעדיין לא מונתה ועדת איתור שתחפש את מחליפו. בימים אלה הוא מבלה את רוב זמנו בשטח, משתתף בפשיטות לבתים של ראשי ארגוני פשע ומפרסם, ערב חג הפסח, תוכנית אסטרטגית לרשות המסים לשנים הבאות.

אחר־כך הוא גם ירוץ למשרדו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' לשיחה על חוק ההסדרים והתקציב המתגבש. גם אם הוא לא מתייחס לימים האלה כימים של סיכום קדנציה, חוק ההסדרים - בייחוד פרק המאבק בהון השחור - יהיה חלק מהמורשת שלו.

"רשות המסים גבתה השנה 430 מיליארד שקל. זה נוצר כתוצאה מההרתעה והלחץ שהפעלנו על העבריינים, ומזה שאנחנו משקיעים המון כלים דיגיטליים, אלקטרוניים עם אנליטיקה מתקדמת. אבל אם לא יתנו לנו את הכלים הדרושים, את התקציבים ואת החקיקה המתאימה זה לא יוכל להימשך לאורך זמן", מזהיר יעקב.

"אנחנו מאוד חסרים במדינת ישראל בכלים שיש לרשות המסים, וצריך לעשות בזה שינוי משמעותי. אני כנראה לא אצליח לעשות את כולו בתקופה הקרובה, אבל אם נצליח להעביר בחוק ההסדרים את הפיקוח על החשבוניות הפיקטיביות ואת הדיווח על דירה מושכרת וקבלת מידע מצדדים שלישיים, הדברים האלה ייצרו עוד קפיצת מדרגה עצומה".

"החשבוניות הפיקטיביות - חולי משמעותי במדינה"

בכל הקשור למסים, טיוטת חוק ההסדרים הראשונה כללה דרישה לדיווח מקוון על כל חשבונית מעל 5,000 שקל בזמן אמת; הגבלת סכום המזומן שמותר להחזיק בבית ל־200 אלף שקל ודיווח על החזקת מזומן מעל 100 אלף שקל; דיווח על החזקת מטבעות קריפטו מעל 200 אלף שקל; הגבלת קבלת הלוואות במזומן מצ'יינג'ים ל־6,000 שקל ודרישה לקבלת מידע מהגופים הפיננסיים.

בינתיים, כבר הוצאו מחוק ההסדרים הדרישה לדיווח על החזקת קריפטו, הגבלת הסכומים שניתן למשוך מצ'יינג'ים וההגבלות על החזקת מזומן הועברו לדיון בוועדת הכספים ברשות ח"כ משה גפני. "הצלחנו לשים בסדר היום הציבורי את העובדה שבעיית ההון השחור היא לא בעיה רק של רשות המסים. הון שחור פוגע בתחרותיות, בשוויון, באמון ובהכנסות. זה מוביל לחוק ההסדרים הנוכחי שהולכים לעבור בו לא מעט מהלכים.

"צר לי על הדברים שכבר ירדו, אבל אני יודע על מה נלחמנו וזה נמצא בפנים כרגע, ושר האוצר עזר לנו. המכה הכי משמעותית בהון השחור זה עניין החשבוניות הפיקטיביות וזה נמצא בחוק ההסדרים".

יש טענה שהטכנולוגיה לא ערוכה ושתעכבו עסקאות במשק.
"החשבוניות הפיקטיביות זה אחד מהחולאים הכי משמעותיים במדינה ואם לא יתנו לנו את הכלים לא ננצח את העבריינות. מניעה היא באמצעות טכנולוגיה. האם אנחנו לא חוששים? רועד לי הפופיק, ואמרתי את זה לשר האוצר. אין ודאות אבל אנחנו לא חוששים מלקיחת אתגרים".

חוק המזומן, המגביל את היכולת להשתמש במזומן מעל 6,000 שקל בעסקאות עם עסקים, סייע לשינוי התודעה בעניין התשלום בשחור, אך לדברי יעקב צריך להלחם יותר במזומן שמלבה את הכלכלה השחורה. "הדרך לנצח את הפשיעה היא באמצעות תפיסה הוליסטית של התמודדות עם העבריינות. אנחנו צריכים להעביר את החקיקה המגבילה את האפשרות להחזיק מזומן בבית מעל 200 אלף שקל ודיווח על החזקת מזומן מעל 50 אלף שקל".

החקיקה עברה לדיון בוועדת הכספים, ולפי ההערכות היא תיפול.
"אני מקווה שזה יצלח גם את הוועדה. איזו סיבה יש לבן אדם להחזיק חצי מיליון שקל בבית? זה מזין את הכלכלה השחורה ואת הפשיעה. אנחנו כל הזמן משתפרים בנוסחת הסיכוי של העבריין להיתפס ומגיעים ללא מעט משפחות פשע שכולם משתמשים במזומן. האם זה יימשך? אני לא יודע כי אנחנו בעולם שקושרים לי את הידיים, לא נותנים לי את הכלים, לא מאפשרים לי חקיקה ואין לי ענישה משמעותית".

לא שולל חובת דיווח כללית לרשות

יוזמת חקיקה נוספת שזוכה להתנגדות רבה היא הדרישה של רשות המסים לקבל מידע על חשבונות עסקיים והתנהלות עסקית בחשבונות פרטיים מבנקים ומוסדות פיננסיים. "הבנקים אומרים שקשה להם להעביר את המידע, אבל הם כבר נותנים את זה לרשות לאיסור הלבנת הון. הם הרוויחו מצרפי 23 מיליארד שקל שנה שעברה ויש להם יכולות טכנולוגיות מאוד גדולות, אז הם יכולים לעשות את זה".

טענה נוספת מדברת על פגיעה בפרטיות.
"מה אנחנו מבקשים? את החשבון העסקי שלך שאתה גם ככה כעסק חייב לדווח לרשות המסים. אם אתה עסק אז מן הראוי שרשות המסים תדע. בכלים שקיימים היום אתה יכול לפגוע מינימום בפרטיות, ולהכווין את הפעילות שלך בדיוק מול מעלימי המס. היום כשאני צריך לירות על כולם אני לא מאוד מדויק.

"אפשר לראות שאדם למשל מוציא 100 אלף שקל בכרטיס האשראי שלו אבל מדווח על הכנסות נמוכות ולא משלם מס, בשני אופנים: לגלות על ההוצאות וההכנסות שלו באמצעות חובת דיווח כללית או באמצעות קבלת מידע מצדדים שלישיים".

רשות המסים באופן מסורתי התנגדה לדיווח כללי.
"נכון, כי אנחנו מאמינים שמרבית המידע נמצא אצל גופים שלישיים ואני יכול לקחת אותו. אבל יכול להיות שזה הפתרון - להורות על חובת דיווח כללי ועכשיו שכולם יתחילו לדווח לי כמה הכנסות ונכסים יש להם. ואז אני אקבל דיווח גם מאמא שלי בת ה־82 שלא תבין מה אני רוצה ממנה".

"יש לא מעט חמץ לבער בעולם המסים"

כשיעקב מדבר על העלמות מס ופרצות המס ניכר עליו שהוא מתעצבן. זה נראה כמעט אישי. "תשמעו סיפור שמקומם ממש", הוא אומר. "באחד התיקים לאחרונה עו"ד הגיש דיווח לנו על מכירת בניין ב־800 אלף שקל. בדקנו את הנושא ואמרנו לו ששווי הנכס הוא לפחות 4.5 מיליון ולכן המס שהוא נדרש לשלם בהתאם. בתגובה הוא התעקש ושלח לנו את החוזה מכר על 800 אלף שקל ואיים 'אני אלך אתכם לבית המשפט'.

"בחיפוש בבית שלו מצאנו את החוזה האמיתי שבו כתוב שהתמורה שאותו עו"ד קיבל הייתה 5.5 מיליון שקל. ואז שואלים אותי למה אנחנו צריכים דיווח מבעלי נכסים...".

אתה אחרי 5 שנים בתפקיד, 5 מערכות בחירות, 4 שרי אוצר, משבר הקורונה, מבצע שומר חומות - לא הייתה תקופה מאתגרת כזאת מעולם בהיסטוריה של רשות המסים.
"בחוויה שלי רשות המסים בתקופה הזאת חוותה טלטלה משמעותית והוכיחה את עצמה כארגון אנטי שביר. היא חוותה את הקורונה ביחד עם כל עם ישראל, שילמה 40 מיליארד לציבור, והוכיחה שהיא יכולה להפוך מגוף גובה לגוף משלם. גם מבצע שומר חומות היה אתגר ששינה את תפיסת הפיצוי ממס רכוש".

לסיום, באווירת החג, איזה חמץ צריך לבער היום בזירה שלך?
"יש לא מעט חמץ לבער בעולם המסים, בעיקר ההון השחור והמאבק בו. רשות המסים מתמודדת עם טכנולוגיה, כלים וחקיקה שלפעמים הם של יום האתמול. היום אנחנו בנקודת פיתול משמעותית, כי הטכנולוגיה מאפשרת לצעוד קדימה באכיפה וככל שלא יתנו לנו כלים יהיה קשה מאוד להתמודד". 

עוד כתבות

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב