גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה מחפשת קבוצת עזריאלי על חוף הים של אילת?

מה גורם לחברה כמו עזריאלי לבחור דווקא באילת, ובמלון שאינו מתפקד ככזה כבר שנים, כפרויקט המלונאי הראשון שלה בעיר הדרומית? ● וגם: פרס החינוך ע"ש דוד בן גוריון יחולק לראשונה לבתי ספר בכל זרמי החינוך ● אירועים ומינויים

אילת / צילום: Shutterstock
אילת / צילום: Shutterstock

בתחילת השבוע הודיעה קבוצת עזריאלי כי רכשה ב־130 מיליון שקל את מלון "הסלע האדום" שעל חופה הצפוני של אילת. החברה אף ציינה כי תשקיע 500-600 מיליון שקל בהקמת מלון חדש במתחם - סכום לא מבוטל, בוודאי בהתחשב בכך שהתיירות באילת אינה מצליחה להתרומם מאז הקורונה: ב־2022 הייתה אילת אחראית על 2.1% מלבד מהפדיון הארצי מתיירים, והפדיון מישראלים היווה רק 33% מהפדיון הארצי.

אם כן, מה גורם לחברה כמו עזריאלי לבחור דווקא באילת, ובמלון שאינו מתפקד ככזה כבר שנים, כפרויקט המלונאי הראשון שלה בעיר הדרומית? אפשר להשיב על כך בשתי תשובות: לוקיישן, ואופטימיות לא קטנה.

כאמור, מלון הסלע האדום לא פעיל כבר שנים רבות, ובתקופה האחרונה שימש בית מגורים לעובדי מלון קלאב הוטל הסמוך. האמונה של עזריאלי במתחם נובעת מהנקודה שבה הוא נמצא: "המיקום האסטרטגי של הנכס, על קו החוף של אילת, הוא ייחודי", מסבירים גורמים המקורבים לחברה. "בשנים האחרונות לא נבנו מלונות בקו החוף של העיר. החברה מאמינה מאוד במקום הזה, ומתכננת להקים מלון בן חמש קומות, שיכלול עד 300 חדרים".

נזכיר כי זה יהיה המלון הרביעי שבו תחזיק עזריאלי, אחרי המלון המתוכנן במגדל הספירלה המתהווה בתל אביב, מלון הר ציון בירושלים ומלון מתוכנן במודיעין. ככל הנראה, החברה "בונה" על כך שגם תיירי החוץ יחזרו לעיר, ולכן המלון באילת יכלול תמהיל חדרים רחב שיתאים לא רק למשפחות וקבוצות חברים, מאפיין טיפוסי לתיירות המקומית.

רכישת המלון הקיים כוללת גם זכויות נוספות, ובהן הזכות להפעלת קטע החוף הסמוך לנכס, וכמו כן נבדקת האפשרות לקשר בין המלון החדש שייבנה לבין קניון "מול הים" הסמוך, שאותו רכשה עזריאלי באוקטובר 2021. "הקבוצה פועלת בסביבה של עירוב שימושים, ובוחנת סינרגיות אפשריות בין השימושים השונים", נמסר מהמקורבים.

נציין כי רכישת הקרקע "מחיה" את התוכנית הקיימת, שאושרה כבר במרץ 1993. הוראות הבנייה מאפשרות הקמת מלון בן עד שש קומות בלבד, משום שבעת אישורה הייתה תחת מגבלות שדה התעופה של אילת, שפעל לא רחוק משם. למרות זאת, נראה כי עזריאלי לא תפעל להגדלת מספר הקומות או להגבהת המבנה מעבר לקבוע בתוכנית.

יובל ניסני

אזור התעשייה

הפיתוח שמזכיר לשתות מים

בכנות, האם שתיתם היום מספיק מים? למרות שמדובר בפעולה פשוטה, רבים שוכחים לבצע אותה. כעת יוצא לדרך שיתוף-פעולה טכנולוגי מעניין שאמור לסייע בפתרון הבעיה.

חברת impacX, המפתחת פתרונות טכנולוגיים מבוססי דאטה לניטור ולצריכה חכמה של מוצרי וול-ביאינג, וחברת רונלייט, נציגת שעוני גרמין בישראל, יצרו חיבור בין הבקבוק החכם Water.io (שמודד נתונים כמו מבנה גוף ומזג אוויר) לשעון ספורט (שמודד פעילות גופנית), באופן שמאפשר להציע תוכנית שתייה מותאמת אישית למשתמש.

קובי בנטובסקי מנכ״ל impacx / צילום: impacx

הבקבוק "מזכיר" למשתמש לשתות יותר מים במהלך היום באמצעות רטט, הבהוב על גבי פקק הבקבוק ושליחת התראות ישירות לשעון ולטלפון החכם. תוכנית השתייה מתעדכנת באופן יומי, בהתאם לשינויים במזג האוויר ולמשך הפעילות והמאמץ בפעילות.

במסגרת שיתוף-הפעולה, מחיר הבקבוק החכם יעמוד על 299 שקל. שעוני גרמין נמכרים תמורת 850-4,400 שקל. "הסינרגיה של ניטור מדדים לכל אורך היום והלילה, כמו דופק, נשימות, שינה, סטרס ועוד, שנמדדים בשעונים שלנו, בשילוב הנתונים מהבקבוק החכם - מסייעים לשמור על אורח חיים בריא יותר בצורה פשוטה וידידותית", מסביר אבישי פריז, מנכ"ל רונלייט.

לעלות על במה כמו אובמה

קידום העסק הוא חלק מהותי בחיי עצמאים ויזמים, אבל חלקם נתקעים בשלב ה"אחד על אחד" והשיווק הדיגיטלי, ומתקשים יותר בעמידה על במה בכנסים, למשל. חברת בי ריץ' מיינדסט, בראשות המנכ"ל איתי לוי, משיקה בימים אלו את סדנת "10X על הבמה", בהנחיית השחקן תום גרציאני, במטרה לסייע להם לעמוד מול קהל, ולבצע את עבודת השיווק והמכירות מהבמה.

תום גרציאני / צילום: נדב יהלומי

הסדנה מבוססת על השיטה של איש העסקים האמריקאי, גרנט קרדון, ומשתמשים בה בין היתר, נשיאי ארה"ב לשעבר, ביל קלינטון וברק אובמה, כוכב ה-NBA לברון ג'יימס, המנטור טוני רובינס, מנחות הטלוויזיה אופרה ווינפרי ואלן דג'נרס, ועוד.

הסדנה כוללת שבעה מפגשים, ומתמקדת בחלקי ההרצאה - הסיפור האישי הפותח, תוכן, הנעה לפעולה, סיפור אישי סוגר ומכירה מהבמה. הסדנה גם מטפלת בפחד במה, שלא מעט אנשים סובלים ממנו, באמצעות תרגול אינטנסיבי בסביבה בטוחה, הכוללת עוד בעלי עסקים, שמתמודדים עם אתגרים דומים. בסיום עוברים המשתתפים פרקטיקום הכולל ליווי וייעוץ של גרציאני וצוות המומחים של החברה.

"הרבה פעמים אנחנו רואים שאנשים עולים לבמה מבלי שיש להם מטרה ספציפית שמנחה אותם. כאן אנחנו מציעים סדנה עם מודל בר חיזוי, המאפשר לתכנן במדויק את המסרים שרוצים להעביר בשיטה שתרתק את הקהל ותייצר רגש", מסביר אוהד ארד, ממייסדי בי ריץ'. "גרנט קרדון, שאותו אנו מייצגים בישראל מאז 2018, מוביל כבר שמונה שנים את כנס העסקים הגדול בעולם GrowthCon".

לדברי גרציאני, "בתור שחקן, אני רואה פעם אחר פעם עד כמה חזקה הנוכחות והכוח של עמידה על במה, פיזית או דיגיטלית. למרות כלי השיווק הרבים היום שקיימים ברשתות, הבמה היא עדיין הכלי השיווקי מס' 1 לבניית מותג כעסק וגם כאדם. להצגת רעיון מול קהל יש את היכולת החזקה ביותר להשפיע על אנשים".

מה הטעויות הנפוצות שבעלי עסקים עושים על במה?
"אחת הנפוצות היא לעלות בלי מודל עבודה ברור, מה שגורם להם לא פעם לחוסר מיקוד. הם לא יודעים מהם הדברים החשובים ביותר שעליהם צריך לשים את הפוקוס, והם גם מתקשים להציף את הבעיות המרכזיות והרלוונטיות ביותר ללקוחות.

"כל זה מייצר קושי לחבר אליהם את הקהל באופן רגשי. כפועל יוצא, הם לא מצליחים להעביר בצורה חדה מספיק את התשוקה שלהם למקצוע, ואת המסרים החיוביים שהם רוצים להעביר.

"עוד טעות שכיחה היא חוסר שליטה בגוף, בשפת הגוף, בקול, במחוות. כל אלה מביאים לכך שבעלי העסקים שעומדים על הבמה לא תמיד מצליחים לשלוט בפרזנטציה מבחינה פיזית - דבר שבעצמו מהווה מעל ל-90% מהתקשורת, המסרים והחוויה שהם מעבירים לקהל".

אילו פתרונות יש לכך?
"צריך מודל עבודה שבמסגרתו מסמנים מראש את קהל היעד, ואילו בעיות אתם פותרים עבורו. חשוב ליצור תוכן שמלמד אנשים ומסייע להם באופן מיידי - פחות תיאוריה ויותר פרקטיקה, זה שם המשחק היום.

"נקודה חשובה נוספת היא ללמוד את השפה של הגוף שלכם, ולדעת איך לשלוט בה כדי למקסם תוצאות. חלק מרכזי מהמסרים שאנחנו מעבירים נעשה בעזרת תנועות הגוף והבעות הפנים. כמו כן, צריך לשים דגש הנעת הקהל לפעולה ולקבלת החלטות. אל תתנו לקהל שלכם ללכת, בלי שחלק ממנו לפחות רכש את המוצר או השאיר פרטי קשר".

גלית חתן

חדשות טובות

פרס החינוך ע"ש דוד בן גוריון יחולק לראשונה לבתי ספר בכל זרמי החינוך וקבוצות הגיל, המקדמים תוכניות חינוך לממלכתיות, דמוקרטיה, וחיים בשותפות. את הפרס, בגובה 300 אלף שקל, יחלקו קרן לאוטמן, קרן נדב ובית בן גוריון בתל אביב, ל-6 בתי ספר בחודש מאי הקרוב.

מהשותפות לפרס נמסר כי "דווקא על רקע המשבר בחברה הישראלית, קיימת הזדמנות לעודד עשייה חינוכית המקדמת את הדמוקרטיה המהותית והממלכתיות כערכי יסוד, כפי שהגה והבין אותה בן גוריון: משטר שאין בו ניצול, אפליה, קיפוח, שיעבוד, שלטון איש באיש; משאת נפשנו היא חברה חדשה מושתתת על חירות ושוויון, ללא תחרות וניצול, אלא - אהבת הבריות ועזרה הדדית שהן הדבק הפנימי".

עוד כתבות

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים