גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"עיר חדשה" באזור חיפה ומגדלים של מאה קומות בתל אביב: כך תיראה ישראל בשנת ה-100

מלט ובטון הפריחו את השממה ב־75 השנים האחרונות ושינו את פני המדינה הצעירה לכלכלה מודרנית ● איך ייראה הנדל"ן הישראלי בשנים הבאות? החל מהמגדלים הגבוהים שיתרבו בפסטורליה האורבנית בישראל, דרך שינוי חלון הראווה של עיר הבירה ועד לכינון רכבת תחתית אמיתית שאולי תצטרף סוף־סוף למערך התחבורה הציבורית

הפרויקטים הנדל''ניים שישנו את פני ישראל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי
הפרויקטים הנדל''ניים שישנו את פני ישראל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מגדל בין ערים 

מקום: רחוב 'על פרשת דרכים', סמוך לתחנת רכבת סבידור מרכז
סטטוס: בתכנון
שנת סיום הפרויקט (הערכה): לא ידוע
היקף בנייה: 100 קומות, 121,500 אלף מ"ר בנוי

מגדל בין ערים / הדמיה: יח''צ

מגדל בין ערים נקרא כך משום שהוא נמצא בנקודה הצופה על גבול שלוש הערים הסמוכות זו לזו - תל אביב, רמת גן וגבעתיים. כך הוא גם מתוכנן להיבנות: כמעין מנסרה משולשת (בדומה למגדל המשולש במתחם עזריאלי), שכל אחת מחזיתותיה פונה לעיר אחרת. את המגדל תכנן משרד מילוסלבסקי אדריכלים.

כיכר העיר העכשווית: כך הפכו המרכזים השכונתיים למוקדי משיכה
מבני ברק עד רעננה: הפוליטיקה מאחורי שמות הרחובות
אתרי הטבע כבר לא עומדים בעומס: איפה נעשה פיקניק כשישראל תהיה בת 100?   

מגדל בן 100 קומות ובגובה 400 מטר נשמע כמו חלום רחוק, אולי, אלא שהתוכנית שלו כבר אושרה על ידי הוועדה המחוזית ביוני 2018. עיריית תל אביב־יפו ורשות מקרקעי ישראל, המחזיקות בקרקע (בשיעור של 65% ו־35% בהתאמה), אמורות לפרסם בעתיד הקרוב את המכרז עבורה, כשלב ראשון למימוש התוכנית. הן יוכלו להרוויח מהמכרז, יחד, כחצי מיליארד שקל על פי ההערכות - ואפשר להניח בזהירות כי אם המכרז אכן יצא לפועל בקרוב, נוכל לחזות בו בעינינו אולי אף לפני חגיגות ה־100 למדינה.

המגדל צפוי לכלול שתי קומות ראשונות למסחר, חמש קומות מעליהן לצורכי ציבור, 71 קומות נוספות למשרדים, שלוש קומות "סקיי לובי" ועוד 15 קומות למלונאות. מתחת לפני הקרקע יהיו שש קומות חניה. ואם כבר עסקנו במגדלים אייקוניים מתוכננים, נזכיר עוד שניים שאמורים להתווסף לקו הרקיע של גוש דן, שניהם ברמת גן: פרויקט "ורטיקל סיטי" במתחם הבורסה ברמת גן, של החברות ישראל־קנדה וב.ס.ר, במגדל בן 100 קומות; ופרויקט "מגדל 120", גם הוא במתחם הבורסה, המתוכנן לכלול 120 קומות.

מגדל הספירלה

מקום: מתחם מגדלי עזריאלי, דרך מנחם בגין בתל אביב
סטטוס: בהקמה
שנת סיום הפרויקט (הערכה): 2027
היקף בנייה: 91 קומות, 147,260 מ"ר בנוי ברוטו

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

מגדל הספירלה הוא חלק מפרויקט הרחבת מרכז עזריאלי, שבו ניצבים כיום שלושת המגדלים המוכרים - העגול, המרובע והמשולש. מגדל הספירלה צפוי להיות הגבוה בישראל כשבנייתו תושלם, כמעט כפול בגובהו מהמגדל הגבוה ביותר במתחם כיום: הוא מתוכנן להתנשא לגובה 350 מטרים, לעומת 187 מטרים, גובהו של המגדל העגול (שבו 49 קומות). עוד אומדן להמחשת גודלו של המגדל החדש: שטחו המתוכנן שווה לשטח שלושת מגדלי עזריאלי הקיימים יחד. אין ספק שהוא יהפוך לאייקון נדל"ני מרכזי בישראל, וישפיע מאוד על קו הרקיע הקיים של תל אביב.

כאמור, הקמת המגדל היא חלק מהרחבת מרכז עזריאלי כולו, שעם השלמת הבנייה יכלול 500 אלף מ"ר של שטחי מסחר, תעסוקה, מגורים ומלונאות. הבנייה של מגדל הספירלה כבר החלה, ונמצאת כעת בשלב עבודות החפירה והדיפון ובניית מרתפי החניה (שבין היתר הביאו להיווצרות הבולען בנתיבי איילון הסמוכים בספטמבר 2022 - י.נ). את העבודות מבצעות החברות סולל בונה מקבוצת שיכון ובינוי ולוינשטין ניתב מבית לוינשטין הנדסה, תמורת סכום של 600 מיליון שקל. נכון להיום נמצא הפרויקט לאחר מתן היתר בנייה בתנאים, לקראת קבלת היתר בנייה סופי.

רובע הכניסה לירושלים 

מקום: הכניסה לעיר ירושלים
סטטוס: בהקמה
שנת סיום הפרויקט (הערכה): 2028
היקף בנייה: 1.2 מיליון מ"ר של עירוב שימושים

מתחמים A2, A3 ו־B ברובע הכניסה לעיר ירושלים / הדמיה: חברת עדן, החברה העירונית לפיתוח כלכלי

עיר הבירה נמצאת בעיצומו של שינוי משמעותי, וחלק מרכזי ממנו מתרחש בתחום הנדל"ן. ברחבי העיר מקודמות תוכניות רבות, ההתחדשות העירונית תופסת תאוצה - אך מעל הכול פרוייקט אחד ואייקוני: רובע הכניסה לעיר. כפי שאפשר להבין משמו, מדובר במתחם שנמצא בכניסה לירושלים, סמוך לתחנת האוטובוסים המרכזית שאותה ודאי מכיר גם מי שלא ביקר בעיר בתקופה האחרונה.

הוא חולש על פני 300 דונם, ומתוכננים לקום בו שטחי תעסוקה, מסחר, מלונאות, מבני ציבור ומגורים, כמו גם מרכז תחבורתי גדול ו־1,300 מקומות חניה. יעברו בו שלושה קווי הרכבת הקלה, וכבר כיום פועלת בצמוד לו תחנת הרכבת הכבדה החדשה "יצחק נבון". רובע הכניסה לעיר יכלול 20 מגדלים, הוא יוסיף 60 אלף מקומות עבודה, ועלותו מוערכת במיליארדים רבים.

התוכנית כוללת גם הרחבה של מרכז בנייני האומה, כך שיהיה מרכז הקונגרסים הגדול במזרח התיכון, הקמה של קריית ממשלה חדשה וכן היכל משפט חדש. הבנייה כבר בעיצומה. בין 2020 ל־2022 שווקו בהצלחה שישה מכרזים לחברות כמו אמות, אשטרום, ישראל־קנדה, אלייד, אפריקה ישראל ועוד. בעתיד הקרוב ישווקו שלושת המתחמים הנותרים. על פי התכנון, החק הצפוני יושלם עד 2026, ושנתיים לאחר מכן תושלם בניית הרובע כולו.

המטרו 

מקום: גוש דן
סטטוס: בתכנון
שנת סיום הפרויקט (הערכה): 2037
היקף בנייה: 150 ק"מ, 109 תחנות

המטרו בראשון לציון / הדמיה: אדר טל אייל ושרון שפירא

המטרו, הרכבת התחתית של גוש דן, הוא כנראה פרויקט התשתיות הגדול ביותר שתוכנן בישראל. על פי ההערכות הראשוניות הוא אמור לעלות 150 מיליארד שקל, כעת אפשר להעריך שיעלה יותר. המטרו יציע מערכת בת שלושה קווים, שתעבור בתחום 24 רשויות, על פני כ־150 ק"מ. נכון להיום היעד הוא כ־450 מיליון נסיעות בשנה. לאורך הקווים, על פני הקרקע, מתוכננת תוכנית להעצמת הבינוי (תמ"א 70), שתעודד בנייה מואצת בעיקר סביב עשרות התחנות שיוקמו.

אין חולק על כך שכאשר מערכת המטרו תושלם ותפעל במלואה, גם אם עיקר השינוי וה"חוויה" יהיו מתחת לפני הקרקע, היא תשנה את כל סביבתה, בכל ממד. זה מתחיל בתחנות עצמן, ממשיך אל הבינוי סביבן - אך בעיקר ישפיע לחלוטין על דרך ההתניידות ברחבי גוש דן רבתי.

אך כל אלו תלויים במועד: בתחילת דרכו של הפרויקט הגרנדיוזי, במוסדות התכנון דובר על הפעלת הקווים הראשונים בשנת 2032. בינתיים כבר הודיעה נת"ע שתפעיל את המטרו, כי התאריך "הוזז" ל־2034, והמועד להפעלת המערכת במלואה נותר כפי שהיה: 2037. באפריל 2019 אישרה הוועדה לתשתיות לאומיות (הוות"ל) את תוואי שלושת הקווים, ובפברואר 2022 אישרה ועדת השרים את חוק המטרו - אלא שאז התפרקה הממשלה, מה שעיכב את המשך ההתקדמות. במרץ האחרון יצא לדרך המכרז לניהול קווי המטרו, ובמסגרת סיכומי התקציב נקבע כי קידומו יימשך ללא תנאי - בניגוד להצהרות קודמות של שרת התחבורה, מירי רגב. בחודשים האחרונים נערכו דיונים בוועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת לטובת הכנת הצעת חוק המטרו לקריאה שנייה ושלישית, לטובת אישורו הסופי.

בית ראש הממשלה החדש בירושלים 

מקום: ירושלים, אזור רובע הכניסה לעיר
סטטוס: בתכנון
שנת סיום הפרויקט (הערכה): לא ידוע
היקף בנייה: 11 אלף מ"ר, מתוכם 300 מ"ר כמעון ראש הממשלה

בית ראש הממשלה החדש / הדמיה: עדה כרמי מלמד אדריכלים

פרויקט "הבית הלבן" הישראלי הוא למעשה רעיון לאיחוד בין משרד ראש הממשלה ומעון ראש הממשלה, כך שיפעלו במתחם אחד - ויחסכו זמן, לוגיסטיקה וכסף. המתחם אמור לכלול כ־11 אלף מ"ר בנויים, והוא צפוי להיות מונומנט מרשים, מודרני וחדשני. אך ישנה בעיה מהותית: אף אחד עוד לא יודע היכן יוקם הפרויקט ואיך, למרות שההחלטה הראשונה על קידומו ניתנה כבר בשנת 2009.

"פרויקט אלמוג" עבר עליות ומורדות רבות לאורך השנים. לפני כמעט 15 שנים הוא קודם לראשונה, כאמור, בהחלטת ממשלת אולמרט, ובוטל זמן קצר לאחר מכן על ידי ממשלת נתניהו. ב־2013 החלה הממשלה בקידומו מחדש, ולאחר שב־2014 אישרה אותו שוב, הוצגה ב־2015 התוכנית החדשה על ידי האדריכלית עדה כרמי־מלמד (אחותו של האחראי על התכנון המקורי, אדריכל רם כרמי ז"ל). בנובמבר 2015 אישרה אותה הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ירושלים, והאישור הסופי התקבל בינואר 2017 - אבל כאן זה לא נגמר.

המקום שבו תוכנן להקים את בית ראש הממשלה החדש נמצא בסמוך לרובע הכניסה לעיר (שעליו עוד נרחיב כאן). העובדה שמתוכננים רבי קומות מסביב, לצד אלמנטים נוספים, הביאה למסקנה שהמקום שנבחר אינו מתאים לפרויקט רגיש כזה. לכן, לעת עתה לא ברור - או שטרם הוחלט - היכן יקום הפרויקט, ולכן הוא ממשיך להתעכב. בינתיים, העלות המוערכת להקמתו הגיע עד לכ־1.3 מיליארד שקל, פי שניים מהעלות המקורית.

שער המפרץ 

מקום: חיפה
סטטוס: בתכנון
שנת סיום הפרויקט (הערכה): 2050
היקף בנייה: כ־120 אלף יח"ד, כ־6.5 מיליון מ"ר שטחי מסחר ותעסוקה ועוד

שער המפרץ קרדיט / הדמיה: רשות מקרקעי ישראל

כבר השתמשנו בכתבה הזו במילה "גרנדיוזי", בצדק לטעמנו, והתואר הזה מתאים ללא ספק גם לפרויקט המתוכנן במפרץ חיפה - פרויקט שאמור להפוך כ־36 אלף דונמים מאזור תעשייתי צפוף ומזוהם לעיר חדשה, ממש כך, שתחבר בין חיפה לבין ערי הקריות. תוכנית שער המפרץ מתוכננת כך שתוכל לאכלס כמעט חצי מיליון איש. היא גם מציעה שטחי מסחר, תעסוקה ומבני ציבור בהיקפים עצומים, 6,000 דונמים של פארקים ואף בתי מלון. זה יהיה האייקון הנדל"ני של מטרופולין חיפה, אך עד למימוש יעברו עוד הרבה מים בקישון.

ראשית, התוכנית עוד נמצאת בשלבי התכנון - לאחרונה המליצה הוועדה המחוזית חיפה למועצה הארצית לאשר את התוכנית, אך ישנם עוד שלבי תכנון בדרך. שנית, לאחר השלמת התכנון נדרש מהלך רחב היקף לפינוי התעשייה מהמפרץ ולשיקום הקרקע ומי התהום המזוהמים. צוותי המשא ומתן לעניין הפינוי רק החלו בעבודתם, וההערכות הן שתהליך ניקוי הקרקע ומי התהום ייארך תשע שנים. תוך כדי שלב זה צפויה להתחיל המדינה בשיווק הקרקעות, אך ההערכה היא שתוכל לשווק כ־2,000 יח"ד בשנה, קרי יידרשו 60 שנים (!) עד לשיווק כל הקרקעות. ההערכות האופטימיות יותר מדברות על 40 שנים לשיווק כל הקרקעות.

כך או כך פינוי המפעלים, כולל התעשייה המזהמת, ותחילת עבודות השיקום כבר יעשו את שלהם ויחוללו שינוי אדיר באזור הזה, וברגע שתחל הבנייה בקרקעות הראשונות שישווקו - הצפי העכשווי הוא התחלת שיווק בשנת 2030 - המהפך כבר יקרום עור וגידים בשטח, כך שעד לשנת ה־100 למדינה ישנו בהחלט סיכוי שנתחיל לחזות במפרץ חיפה משנה את פניו.

עוד כתבות

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, shutterstock

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע