גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך תצלחו את השוק הדובי: משקיעים מנוסים חושפים אסטרטגיות

מדד S&P 500 חווה ירידה של יותר מ־20% למשך יותר משבעה חודשים - תקופת הזמן הארוכה ביותר מאז 1973 ● משקיעים רבים, שרכבו על גל העליות במניות חברות הטכנולוגיה הגדולות, ספגו הפסדים כבדים - שהתעצמו עם העלאת הריבית של הפד וקריסת בנק סיליקון ואלי השנה ● אבל יש גם מי שלמדו איך לנווט במצב החדש ● הנה כמה מהלקחים שלהם

אסטרטגיות של משקיעים ששרדו את השוק הדובי / צילום: Shutterstock
אסטרטגיות של משקיעים ששרדו את השוק הדובי / צילום: Shutterstock

 

מדד S&P 500 היה תקוע בשוק דובי, כלומר בירידה של יותר מ־20% מהשיא שלו, במשך 221 ימים. זו תקופת הזמן הארוכה ביותר של שוק דובי מאז 1973, והיא מתעלה גם על התקופה שלאחר התפוצצות בועת הדוט־קום ב־2001 והמשבר הפיננסי של 2008.

מגדל הקלפים של מדיניות החוב מתנדנד והאפשרויות של הפד מצטמצמות | חנן שטיינהרט, פרשנות
אופס האופציות התכווצו: הרווחים של ההייטקיסטים נחשפים ואלו החברות המובילות בתגמול | בדיקת גלובס
נוסחת ההצלחה של וורן באפט: החלטה טובה אחת כל חמש שנים

מבחינת משקיעים רבים זה היה מסע של כאב. מי שרכבו על גל העליות במניות חברות הטכנולוגיה הגדולות מעלה ומעלה נכוו בשנה שעברה, כשהפדרל רזרב החל להעלות את הריבית. מניות של חברות ענק, כולל טסלה ואמזון, חביבות המשקיעים הפרטיים, ירדו ביותר מ־45%.

חלק מהמשקיעים אומרים שהם עדיין במצב של "לחכות ולראות". הם נשמו לרווחה עם הראלי במניות בתחילת 2023, אבל במרץ שוב נתפסו לא מוכנים כשבנק סיליקון ואלי קרס, מה שעורר חששות להתפשטות בשאר תעשיית הבנקאות.

למרות שהשווקים נרגעו בשבועות האחרונים, ומניות טיפסו מנקודות השפל שלהן, משקיעים רבים נותרו חסרי מנוח ומחפשים רמזים לשבירה כלשהי בעקבות קמפיין ההידוק של הפדרל ריזרב.

בדקנו עם ארבעה משקיעים פרטיים איך הם מנווטים בשווקים ואילו לקחים למדו בשוק הדובי. רובם שינו את האופן שבו פעלו עד לפני כמה חודשים בלבד.

לא לנסות לתזמן את השפל

אמית דסאי, מנהל טכנולוגיות מידע בן 43 מיוסטון, אמר שנסחף בטירוף הספקולטיבי ששלט בשווקים ב־2020-2021, בין היתר בגלל שמגפת הקורונה הותירה לו הרבה זמן פנוי. הוא רדף אחרי מניות לוהטות וחיפש את המומנטום בכאלה שנראה היה שמניע אותן רק כיוון אחד - מעלה.

כמי שיש לו תואר ראשון בהנדסת חלל החליט דסאי להשקיע במניה אחת במיוחד, של חברת Virgin Galactic Holdings, ששואפת להוציא טיסות מסחריות לחלל. הוא חזה שטיסות כזה יהיו נפוצות כמו נסיעות לפארקי שעשועים בארה"ב.

אפילו כשמניות החברה צנחו לנקודות שפל חדשות בשנה שעברה, המשיך דסאי לקנות עוד מהן. הוא היה משוכנע שהוא קונה את המניות בסייל ושלבסוף הן יעשו ריבאונד. בסופו של דבר הוא צבר נתח של עשרות אלפי דולרים מכך.

מניות החברה עלו לשיא של כ־60 דולר ב־2021 כשהייתה לפייבוריטית של הסוחרים היומיים, ולעתים קרובות גם זכו לפופולריות בטוויטר וברשתות חברתיות אחרות. מאז איבדו כמעט את כל ערכן והן נסחרות ב־3.64 דולר, בפיגור אחרי השוק אפילו בזמן ההתאוששות של הבורסה השנה.

"המשכתי לקנות כשהמחיר היה נמוך, אבל הוא המשיך לרדת עוד יותר", אמר דסאי, שערך האחזקות שלו ירד ביותר מ־50%. הוא למד כמה קשה לתזמן את נקודת השפל של כל השקעה.

כיום הוא אומר שהוא מקדיש יותר תשומת לב לאופן שבו נקבע ערכן של חברות ולשאלה אם הן מייצרות רווחים. לאחרונה השקיע בחברת האנרגיה Occidental Petroleum Corp ובחברת הביגוד Hanesbrands.

Virgin Galactic לא הייתה רווחית, ודסאי אומר שהיה מעדיף לשבת על השוליים ולנהל יותר לעומק את נכסיו הפיננסיים לפני שקפץ בכל הכוח על המניה של החברה. "הייתי יכול להיות סבלני יותר", אמר. "יכולתי להשתמש בהון הזה כדי לעשות כסף בתחומים אחרים לפני שהשקעתי במה שיש לי תשוקה אליו".

לא כל הביצים בסל אחד

דו קים, רואה חשבון בן 46 מבאקס קאונטי, פנסילבניה, היה מושקע כולו במניות אנבידיה וטסלה, ובנה פוזיציה משולבת בשתי החברות של יותר מ־2 מיליון דולר, כך אמר. הוא נהנה לעקוב אחריהן והיה קשוב לכל דבר שהמנכ"לים אילון מאסק וג'נסן הואנג דיווחו. הוא השקיע גם במניות אחרות, כמו זו של חברת הביטוח למונייד ושל Palantir Technologies, בזמן שסחר באופציות בניסיון להגדיל את התשואות שלו.

הוא ראה את תיק ההשקעות שלו מזנק - כלומר לפחות עד 2022. במהלך השנה ההיא, הוא מספר, קיבל הרבה בקשות מחברת הברוקרים שלו להפקיד יותר מזומנים כדי לערוב לפעולות מסחר שעשה בכסף שלווה או בגלל מסחר באופציות שהחמיץ.

קים אומר שהפסיד את כל הכסף שעשה מאז תחילת המגפה, יותר ממיליון דולר בחשבון הברוקרים שלו, שאפילו נגסו בהשקעה הראשונית שלו. ההפסדים היו מלחיצים. לעתים הוא דילג על חופשות משפחתיות כדי להקדיש את הזמן למסחר ולשמירת עין על התיק שלו. "אני מרגיש שאיבדתי הרבה שנים מהחיים", אמר. "היו לי כל כך הרבה לילות ללא שינה".

עכשיו הוא בגישה אחרת. הוא עדיין מאמין במניות טכנולוגיה, אבל ניסה לגוון את אחזקותיו. הוא קנה חלקים בחברות המבטיחות תזרים מזומנים יציב למשקיעים, כולל מניות של חברות אנרגיה כמו דבון אנרג'י ושברון ושל בנקים כמו גולדמן זקס. כמו כן צבר פוזיציות בשוק המתכות באמצעות קרנות סל כמו SPDR Gold Shares בגלל שהוא חושש ממיתון בהמשך השנה. הוא מקווה שגיוון מרכיבי התיק ייתן לו נחת והגנה טובה יותר מפני תנודתיות מכל סוג. "התיק שלי נראה די שונה בהשוואה לשנה שעברה", אמר.

קים אינו לבד. משקיעים משכו יותר מ־2 מיליארד דולר מאחזקות בחברות טכנולוגיה ומקרנות נאמנות השנה, לאחר ש־2022 הייתה שנת שיא שבה משכו 18 מיליארד דולר מקרנות כאלה, על פי נתוני חברת Refnitiv Lipper. לעומת זאת, הם הכניסו כספים לקרנות העוקבות אחרי חברות פיננסיות ובנקאיות.

לשמר רווחים, במקום להרוויח

סימרת' סאנגה, משקיעה פרטית בשנות ה־30 לחייה שבעבר עבדה במערכת אכיפת החוק, סוחרת לעתים קרובות מאז תחילת הקורונה. היא מספרת שהיא עושה עשרות פעולות מסחר במניות ואופציות בשבוע, וחולקת טיפים להשקעות עם קבוצת חברים ברשת החברתית דיסקורד. הרבה מהם משלמים יותר מ־100 דולר בחודש עבור טיפים למסחר והאפשרות לשוחח בצ'ט עם סאנגה, שמפרטת שם את פעולות המסחר שלה.

סאנגה ספגה הפסד גדול, והוא עדיין צורב. היא קנתה אופציות רכש הקשורות למדד S&P 500 שחשבה שישתלמו אם המניות ימשיכו לרדת בימים העוקבים. כמה נתונים כלכליים מפתיעים גרמו לראלי קצר במניות, והמסחר שעשתה התהפך נגדה. היא סיימה בהפסד של יותר מ־50 אלף דולר בסיבוב מסחר אחד, חלק משמעותי מתיק ההשקעות שלה.

אופציות מכר נותנות לסוחרים את הזכות, אם כי לא את ההתחייבות, למכור מניות במחיר קבוע מראש עד תאריך מסוים. אופציות רכש מעניקות את הזכות לרכוש אותן. סאנגה אומרת שנהגה להקצות יותר משליש מתיק ההשקעות שלה להימורים גדולים. השנה היא נזהרת יותר באשר לסכומים של כל השקעה, ולעתים בוחרת לקחת פחות סיכון בשוק שקשה במיוחד לנווט בו. היא גם פחות ששה להעביר החלטת מסחר מיום אחד לשני מחשש שהשוק יתהפך עם צלצול הפעמון בתחילת היום הבא בבורסה.

מה הלקח הגדול ביותר שלה? שמירה על הרווחים יותר חשובה מלעשות רווחים. "המשחק האמיתי הוא באמת לשמר את ההון", אמרה. "זה גם כמה אני יכולה לעשות וגם כמה אני יכולה לשמור".

לקנות בשפל ובכאוס

כריס סולטיס, מתכנת מחשבים בן 50, לא נכנע ליציאה המסיבית מהשווקים השנה שעברה, ובמקום זה קנה מניות. הוא שמח שעשה זאת. בתחילה הוא הרגיש רע כשמדדי מניות גדולים הידרדרו עוד ועוד זמן קצר אחרי שהתחיל במסע הקניות. בשונה מ־2020 ומ־2021, הוא לא קיבל תמורה מהירה על הרכישות שלו בקרנות סל ובמניות של ענקיות הטכנולוגיה. במובן מסוים השנה שעברה הייתה השנה הגרועה ביותר לקנייה בשפל (Buy the Dip) מאז שנות השבעים: מדד S&P 500 ירד ב־0.6% בממוצע בשבוע העוקב לירידה של כ־1%, כך לפי נתוני חברת דאו ג'ונס.

הוא אומר שהתיק שלו ירד בכ־250 אלף דולר ושמעולם לא מכר שום מניה. במקום זאת המשיך להעביר מזומנים לחשבונות הפרישה שלו ולקנות מניות של חברות שבכוונתו להחזיק לאורך זמן.

משקיעים רבים שצללו לשוק עם סולטיס בשנה שעברה, כמו גם נתוני חברת המחקר Vanda, מעידים שסוחרים פרטיים המשיכו לרכוש מניות כל השנה בקצב יציב. סוחרים פרטיים רבים שינו את האסטרטגיות שלהם גם בדרכים אחרות ונסוגים ממסחר יומי אגרסיבי.

"זו הייתה הפעם הראשונה שקניתי מניות כשהשוק היה בשפל, ואני שמח שעשיתי זאת, זה יכול להיות מפחיד", אמר סולטיס, שמח שלפחות לעת עתה היציאה המסיבית משוק המניות נפסקה. הוא הוסיף שוויתר על הניסיון לחזות מה יקרה בשווקים או בכלכלה. "יש כל כך הרבה כאוס בעולם כרגע, וכל המרכיבים בתיק שלי עלו בלפחות 8% השנה", אמר.

מדד נאסד"ק המשולב עלה בתחילת השנה, וכמעט יצא מהשוק הדובי עם עלייה של 17%. הרווחים במניות חברות הטכנולוגיה עזרו לו להציג ביצועים טובים משל S&P 500, שעלה ב־8.6%. מניות טסלה ואפל, שבהן יש לסולטיס פוזיציות גדולות, עלו בכ־30%. ברגע שיחסוך עוד קצת כסף, הוא אומר, בכוונתו לרכוש עוד מניות.

עוד כתבות

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס ישראל: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"