גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רוכבים על טרנד ה־AI: כלי חדש מחבר בין אנשי המכירות לשירות הלקוחות

חברת התוכנה סיילספורס מכניסה בימים אלה לשימוש את איינשטיין GPT - כלי בינה מלאכותית שמטרתו לסייע לחברות להגביר את האפקטיביות והפרודוקטיביות מול צרכנים ● בשלב זה הכלי זמין רק באנגלית, אך בחברה מבטיחים שעד סוף השנה תושק גרסה בעברית

כלי הבינה המלאכותית החדש של סיילספורס / צילום: סיילספורס
כלי הבינה המלאכותית החדש של סיילספורס / צילום: סיילספורס

אחת הבעיות הגדולות של העת הנוכחית היא הצפת המידע, שמקשה על היכולת לעקוב אחרי התרחשויות. עוד לא למדנו על נושא אחד ואיך אפשר למנף אותו לטובתנו או לטובת החברה שבה אנו עובדים, וכבר צצה אפשרות נוספת או נגזרת של שימוש.

הדבר נכון במיוחד הן לאנשי שיווק ומכירות והן למנהלי שירות לקוחות, וכדי לפתור לפחות חלק מהבעיות שלהם - כולל הגדלת הפרודוקטיביות והאפקטיביות - השיקו בסיילספורס את איינשטיין GPT, כלי הבינה המלאכותית היוצרת הראשונה ל־CRM (ניהול לקוחות) - תחום שבו החברה מחזיקה 23% מהשוק העולמי. 

ענקיות הטק מסתערות על ה־AI, והעובדים משלמים את המחיר | ניתוח
חברת השיעורים הפרטיים הודתה שניזוקה מ-ChatGPT, והמניה צנחה
IBM הודיעה על השהיית גיוס עובדים. הסיבה: הבינה המלאכותית

מדובר בכלי שמשלב את טכנולוגיית ה־Generative AI עם מודלים פרטיים של סיילספורס, המתבססים על מידע מצטבר מה־CRM שנאסף מכל אינטראקציה עם הלקוחות לרוחב הארגון בזמן אמת. נכון לעכשיו, מדובר בשלב הדמו והכלי זמין רק באנגלית, אך הוא כבר פועל כפיילוט אצל מספר חברות בעולם וגם בישראל. בחברה מבטיחים כי תוך פחות משנה הכלי יהיה זמין גם בעברית, ובשפות נוספות.

איתי ברק / צילום: נתנאל טוביאס

האיינשטיין GPT למעשה מפצח את הקשר עם הלקוח על מנת להגדיל את הפרודוקטיביות ולהפחית עלויות, והוא מתאים הן לניהול מכירות מול עסקים אחרים והן לניהול מכירות מול לקוחות הקצה. חשוב לציין כי הוא לא מונע את הצורך בגורם אנושי - "באמצע" יש בנאדם שנותן פידבק, על מנת להגדיל את האמינות.

לשם המחשה, אם חברה מסוימת מעוניינת להתחיל לעבוד עם רשת קמעונאית היא יכולה לבקש מאיינשטיין מידע על הרשת, פרסומים אחרונים בעניינה ופרטי קשר של אנשי המכירות שלה.

הכלי גם יכול לנסח עבור החברה את האימייל שכדאי לשלוח כדי להתחיל את שיתוף הפעולה, וניתן "לשחק" עם רמת הפורמליות שבה הוא מנוסח. בהמשך, האיינשטיין גם יכול לסייע במענה על שאלות שמגיעות מכיוון הרשת.

הגורם האנושי נשאר

שימוש נוסף של האיינשטיין הוא בשירות הלקוחות - תחום שנחשב לא יציב מבחינת כוח האדם, בשל השחיקה הגבוה בתחום. כך, לדוגמה, אם לקוח פונה דרך צ'ט כלשהו לחברה, ושואל שאלה על פריט אופנה ספציפי שרכש, הצ'ט מחובר לאיינשטיין שיודע מתי הקנייה התרחשה, ומייצר תשובה שמותאמת לו.

אם הלקוח מקשה, ושואל גם האם הוא יכול לנסוע עם הפריט לחופשת סקי במיקום מסוים, איינשטיין יידע לנתח את המידע על המקום והטמפרטורות השוררות בו, ולהשיב האם הפריט מתאים או איזה מוצר משלים כדאי לקנות ומה מחירו.

הפיתוח הזה מעלה שתי שאלות. הראשונה - מה קורה אם אנשי המכירות לא תיעדו פגישות, ולא הזינו את המידע הנדרש לתוכנות הרלוונטיות. על כך אומרים בסיילספורס כי ישנו כלי שמנתח שיחות ומוציא מידע ל־CRM, כלומר, לא מסתמכים על הגורם האנושי.

השאלה השנייה נוגעת לכדאיות: הרי למעשה ניתן למצוא את רוב התשובות ישירות בגוגל. "הרבה לקוחות מעוניינים לקבל תשובה מהחברה עצמה כדי להרגיש בטוחים", אומר איתי ברק, סמנכ"ל מוצר בסייסלפורס ישראל. "אמנם איינשטיין הוא זה שעונה, אבל יש אדם בתוך הסיפור".

ניוזלטר זריז

מרכז המחקר והפיתוח של סיילספורס בישראל מעסיק כ־750 עובדים, ובראשו עומדת אפרת רפופורט. לחברה יש אלפי לקוחות בארץ, ביניהם טבע, קוקה קולה, שטראוס, חברת החשמל ובנק לאומי. היא גם משקיעה בסטארט־אפים כמו מאנדיי, סינק, וויז, אולקלאוד, גונג, זומין ועוד. בזירה הגלובלית,, החברה הקימה קרן בינה מלאכותית יוצרת שהיקפה 250 מיליון דולר, והיא משקיעה בסטארט־אפים בעלי פוטנציאל גבוה.

לדברי ברק, אחד היתרונות של איינשטיין הוא במענה לתרחיש שמתחיל במכירות עובר לשירות לקוחות ומשם לאיקומרס - כלומר, החיבוריות של התחומים מאפשרת לתת ערך גדול יותר. כך, ניתן גם לייצר באמצעות הכלי תוכן ממוקד שיגדיל את אחוזי ההמרה לקמפיין דיגיטלי.

כדי לעשות זאת יש להגדיר את הדרישות, ואז מתקבל טמפלייט עם לוגו, תמונה, טופס הרשמה והודעה רלוונטית. השימוש בתמונות מכלי בינה מלאכותית מעלה את סוגיית הבעלות על התוצר הוירטואלי, אולם לדברי ברק, "אפשר לסמוך על איינשטיין שהוא לוקח תמונה עם זכויות יוצרים".

הכלי יכול להתאים גם לניוזלטרים, אך בזירה הזו הוא לבד -
בשבוע שעבר השיקה חברת GetResponse כלי בינה מלאכותית לשליחת אימיילים ללקוחות, שעל פי הצהרת החברה נועד לא רק לחסוך זמן לאנשי השיווק - ניתן לייצר ניוזלטר במהירות הגבוהה פי 6 מזו הרגילה - אלא גם לייצר תוכן יותר רלוונטי ומניע לפעולה.

באמצעות הגדרות כמו מה מטרת המייל, האם מדובר באירוע מסוים ומי קהל יעד, מתקבלת תוצאה שכוללת טקסט, תמונות ובחירת צבעים אופטימלית, ויכולה לכלול אפילו את נושא המייל כך שיהיה אטרקטיבי. הכלי גם מאפשר לייצר פרסונליזציה ולעקוב אחרי ביצועים - אך נכון לעכשיו זמין רק באנגלית.

עוד זווית / "היום מנהלים לא יודעים מה לעשות עם בינה מלאכותית, הם רק יושבים בבית ומשחקים"

"בעידן הנוכחי אי אפשר לעשות שיווק מוצלח באינטרנט בלי בינה מלאכותית", קובע ד"ר רפי יואלי, מייסד אורבן איירונוטיקס ומבכירי חוקרי הבינה המלאכותית בישראל. בקרוב ייפתח קורס AI ייחודי שפיתח למנהלים בקמפוס הטכניון בתל אביב, על מנת להקנות להם ידע רחב יותר על התחום - ולא רק על הבאז וורדס שלו.

"בניתי את הקורס במשך שלוש שנים", הוא מספר, "והוא נועד לשפר ביצועים לא רק באמצעות טכניקת הרשתות העצביות דוגמת ChatGPT, אלא גם רשתות סמנטיות וביזיאניות, לוגיקה עמומה ועוד. היום מנהלים לא יודעים מה לעשות עם זה, יושבים בבית ומשחקים, אבל לא יכולים לקבל לפי זה החלטות". 

ד''ר רפי יואלי / צילום: יח''צ

כדי להמחיש את שימושי הבינה המלאכותית בניבוי התנהגות צרכנית, יואלי מציע לחשוב על טרנד חדש שמתחיל בשוק. "את נכנסת לאמזון ומזמינה את המוצר, שכמובן נמצא במלאי. איך זה עובד בכזו קלות? הרי לוקח זמן עד שמחסנים מתמלאים במוצרים.

"אבל חודשים לפני שאת מתחילה לחפש מוצר, אמזון - על ידי שימוש בבינה מלאכותית ולמידת מכונה - כבר לומדת על התנהגויות של אנשים ודברים שקורים בשוק, חוזה מה יהיו המוצרים הבאים ומתחילה לבנות סטוקים של סחורה, וכל זה לפני שהם קיבלו הזמנה אפילו מלקוח אחד. וזה קורה סביבנו כל הזמן".

להפחית אי ודאות

יואלי מצביע גם על כלי AI שמציעים מערכות תומכות החלטה. "נניח, למשל, שחברה אחת מתחרה עם חברה אחרת על מכרז שבו אחראי ה־IT בתנובה צריך להכריע. הכלי יכול לעזור לך לדעת מה תנובה צריכה, כמה לדרוש ממנה על השירות, מול מי את עובדת ומה קרה שם בפעם האחרונה. פעם היו משתמשים במודיעין אזרחי, היום עושים את זה באינטרנט עם כלי רשתות עצביות.

"אחרי שיש את כל הנתונים, צריך לבנות מערכת שמאפיינת את תהליך קבלת ההחלטות בתנובה, כי הרי לא מדובר במשהו ודאי, לבחון כמה כסף יש להם להשקיע ומה יש למתחרה שלנו. זה משהו שמקביל לסיעור מוחות אנושי, אבל מפחית מאוד את אי הוודאות".

אנחנו קרובים ליום שכלי AI יחליפו עובדים?
"הם יחליפו, אבל לא את אלה שצריכים לקבל החלטות על הדברים החשובים, וזה נכון למשך עוד הרבה שנים".

עוד כתבות

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מתחזקות העליות בוול סטריט; נאסד"ק קופץ ביותר מ-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עולה ביותר מ-6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ●  לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן