גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  טכנולוגיה

פיליפס רוכשת את חברת דיא אימג'ינג הישראלית תמורת עשרות מיליוני דולרים

חברת דיא אימג'ינג פיתחה טכנולוגיה לשיפור פענוח בדיקות אולטרסאונד ללב, בדגש על בדיקות שמבוצעות באולטרסאונד נייד ● המרוויחים הגדולים: קפיטל פוינט ורשות החדשנות ● "הרופאים המובילים היום גדלו עם הטכנולוגיה והאוטומציה, והם רק שואלים אם אפשר לקבל עוד"

הטכנולוגיה של דיא אימג'ינג
הטכנולוגיה של דיא אימג'ינג

תאגיד ההדמייה פיליפס ממשיך לבצע רכישות בישראל. הנרכשת החדשה היא דיא אימג'ינג (לשעבר דיא קרדיו). החברה פיתחה טכנולוגיה לשיפור פענוח בדיקות אולטרסאונד ללב וספציפית בדיקות שמבוצעות באולטרסאונד נייד.

יש לה תשעה אישורי FDA, האחרון ביניהם התקבל בפברואר האחרון, לתוכנה המנחה בודק בשטח, גם בודק לא מומחה, היכן להניח את מתמר האולטרסאונד כדי לבצע בדיקה טובה - ואישור זה כנראה היה חלק משמעותי בהחלטה של פיליפס לבצע את העסקה.

● הרווחים של ההייטקיסטים נחשפים, ואלו החברות המובילות בתגמול
● "או שתפסידו פי 3 על ההשקעה או שתרוויחו פי 1,000": הטכנולוגיה שהפכה ללהיט של עמק הסיליקון
● איך הצליח חובב חידות לפתור בעיה שהעסיקה מתמטיקאים במשך עשורים

לדיא הכנסות של כמה מיליוני דולרים בשנה. האקזיט הוא בהיקף של מעט פחות מ-100 מיליון דולר, כאשר רוב הסכום ינתן לחברה מיידית, והיתר יותנה בהשגת אבני דרך.

דיא הוקמה בחממה הטכנולוגית אופקים ב-2009 על ידי הילה גולדמן-אצלאן, שכבר יזמה בעבר חברה בחממה זו, המשמשת היום כמנכ"לית החברה, ומיכל יעקבי, אשר על בסיס מחקריה באוניברסיטת בן גוריון, הוקמה החברה על ידי BG Negev, חברת מסחור הטכנולוגיה של אוניברסיטת בן גוריון. יעקבי משמשת כסמנכ"ל הטכנולוגיה של החברה. בהמשך הצטרפו כמייסדים ד"ר ארנון תוסייה כהן וד"ר נעה ליאל-כהן.

בחברה הושקעו עד היום כ-25 מיליון דולר. בעלת המניות הגדולה בה היא קפיטל פוינט , שהייתה זכיינית חממת אופקים באותה התקופה. בדו"חותיה לבורסה דיווחה קפיטל פוינט כי דיא תימכר לגוף אסטרטגי בתחום פעילות החברה, אם כי לא נמסר מיהו הגוף הרוכש. על פי הדוח, קפיטל תרשום הכנסה של כ-7 מיליון דולר (מהם כ-5.6 מיידית והיתר יוחזקו בנאמנות למשך שנה וחצי כבטוחה מפני תביעות), ו-1.5 מיליון דולר נוספים יתקבלו אם תעמוד החברה באבני דרך.

כל המשקיעים רשמו רווח

קפיטל פוינט היא בעלת המניות הגדולה בחברה, עם כ-15%. מרוויחה נוספת מן העסקה היא רשות החדשנות. כאמור, החברה הוקמה בחממת אופקים, ולכן לרשות (שהייתה אז עדיין תחת משרד המדען הראשי), זכאית לתמלוגים מן העסקה והיא תרשום הכנסה של כ-18 מיליון דולר, בערך פי 3 מהשקעתה.

אף שלא מדובר באקזיט גדול, כל המשקיעים רשמו רווח. בסבב הגיוס האחרון של החברה שנערך ב-2021, הצטרפו פיליפס עצמה ובנוסףXTX Ventures ,Downing Ventures Alchimia Ventures ,ICON; וכמו כן המשקיעים הקיימים: CE Ventures, Conneticut Innovations, Defta Partners ו-Mindset Ventures, והמשקיע הפרטי ד"ר שמואל קבילי.

גולדמן-אצלאן מספרת: "פיליפס הצטרפו כמשקיעים בסבב הגיוס האחרון שלנו, ואנחנו נמצאים איתם בקשר קרוב מזה כשנתיים, פנו אלינו לפני כמה חודשים עם הצעת רכישה. החברה לא חיפשה להירכש, היה לנו מימון, אבל ידענו שזה שידוך טוב".

"הקדמנו את זמננו"

עוד הוסיפה גולדמן-אצלאן, "אנחנו חברה של 40 עובדים שנוסדה בדרום והיום יש לנו משרדים ברמת גן ובאר שבע. הקדמנו קצת את זמננו, כי כשיצאנו לשוק, דור הרופאים שפגשנו עדיין היה רגיל לעשות הכל לבד, וזה היה מתסכל. בעשור האחרון, הכל השתנה. הרופאים המובילים היום הם בגיל שלנו, שגדלו עם הטכנולוגיה והאוטומציה, ורק שואלים אם אפשר לקבל עוד.

"הפריצה שלנו התאפשרה כאשר תחום האולטרסאונד הנייד החל להתפתח, בעיקר סביב מחלות לב, וכאשר הקורונה דחפה קדימה את תחום הבדיקות הניידות והמרוחקות עוד יותר. אנחנו היינו כבר מוכנים עם מוצר מאושר לשיווק. חתמנו על הסכמי שיווק עם כ-10 חברות בינלאומיות שונות שמשלבות את המוצרים שלנו בשלהם".

פיליפס היא אחת מחברות ההדמייה המובילות בעולם ואחת מחברות המכשור הרפואי הגדולות הפועלות בישראל. החברה מעסיקה כ-1,500 עובדים מישראל, מפעילה בישראל קויי ייצור ומייצאת מהארץ מוצרי הדמייה ובריאות דיגיטלית. הרכישה מגיעה למרות שפיליפס עברה תקופה קשה, הן בגלל תנאי השוק והן בגלל משבר במסגרתו נאלצה לאחזר מוצר תקול. אך מתחילת 2023 מניית החברה נמצאת במגמת עליה, ואף רשמה קפיצה מעלה בעקבות הדו"חות האחרונים, שהפתיעו את השוק לטובה.

בשנים האחרונות רכשה פיליפס מספר חברות בישראל וגם בחרה להקים כאן חטיבות בתחום עיבוד המידע הרפואי בנוסף לחטיבת ה-CT שלה שפועלת כאן מ-2001. היא מעורבת בכמה מיזמי חדשנות בארץ, בין היתר בחממת Sanara Ventures.

עוד כתבות

הפנטהאוז שנמכר במגדל אינפיניטי / צילום: קבוצת חג'ג'

חג'ג' מכרה פנטהאוז במגדל אינפיניטי בתל אביב ב-55.5 מיליון שקל

הרוכש הוא יהודי אמריקאי שקנה את הדירה למגורים. המחיר אינו כולל עבודות גמר ● העסקה מתפרסמת לאחר מבצע שכלל מקדמה של מיליון שקל ודחיית יתרת התשלום, על רקע מכירת דירה אחת בלבד בפרויקט במחצית הראשונה של השנה

יונתן אוריך / צילום: ויקיפדיה

התכתבויות הוואטסאפ של יונתן אוריך דלפו לרשת לכאורה, והוא מאיים בתביעות

דליפת התכתבויות שיוחסו ליועץ ראש הממשלה, יונתן אוריך, הציתה סערה ברשת, עם דגש על שיחותיו עם עמית סגל ● אוריך מכחיש את אמינות החומרים וטוען כי חלקם שונו, בעודו מאיים בשורת תביעות נגד מפיצי הפרסומים

 

כביש 232 בעוטף עזה / צילום: ג'יני סוכנות צילום

כבישי העוטף משתקמים בקצב, התקציב לצפון רק החל לזרום

בכבישי הדרום, בהם כביש 232 שניזוק קשות במתקפת 7 באוקטובר, הושקעו כ־250 מיליון שקל ● אלא שלצפון הגיע רק כרבע מהכסף לשיקום תשתיות התחבורה ולאחר שמנכ"ל נתיבי ישראל ניסים פרץ זעק בוועידת גלובס ● תמונת מצב

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר באמצעות AI)

מדריך לצופה: המסעות הליליים של וורן באפט במחילת הארנב של יוטיוב

סרטונים של גלן קלוז. פרסומות משנות ה־50. הגרסה האוזבקית של "America’s Got Talent"● המשקיע האגדי לא מצליח לעמוד בפני האלגוריתם

אייל חומסקי / צילום: איל יצהר

דיסקונט ולאומי בוחנים השקעה במשרד הפרסום אדלר-חומסקי

זרועות ההשקעה של הבנקים בוחנות השקעה במשרד הפרסום הוותיק לפי שווי מוערך של כחצי מיליארד שקל ● בעבר נסחרו מניות אדלר-חומסקי בבורסה למשך זמן קצר, בטרם נמחקו ע"י בעלי השליטה ● ויקטור וקרט מלאומי פרטנרס מגיע מקשת 12 ומכיר היטב את משרדי הפרסום

יונתן אוריך / צילום: ויקיפדיה

התכתבויות של יועצו של רה"מ דלפו לרשת: איך אפשר היה להימנע מכך?

דליפת התכתבויות שיוחסו ליועץ רה"מ יונתן אוריך, הציפה מחדש את הסיכונים בשימוש בכלי בינה מלאכותית ובפיתוח מהיר של מערכות מידע ● מומחי סייבר מסבירים כיצד חשיפת מפתחות גישה, הגדרות שגויות במאגרי קוד ואחסון לא מאובטח של נתונים עלולים להוביל לזליגת מידע רגיש לרשת

מטוס של אייר חיפה / צילום: אנתוני הרשקו

79 שקל לכיוון לאילת: הקו החדש של אייר חיפה

אייר חיפה פותחת את המכירה לקו נתב"ג-אילת, שיפעל החל מ-25 באוקטובר, עם מחיר היכרות של 79 שקל לכיוון ● בשלב הראשון תפעיל החברה שתי טיסות ביום לכל כיוון, ובמהלך נובמבר היא צפויה להגדיל את התדירות לשלוש טיסות

עמוס לוזון / צילום: People Photography

"בוננזה רצינית": עמוס לוזון התעשר מרכישת עסק בקשיים, וינסה לעשות זאת גם בארה"ב

עשור לאחר שקנה בנזיד עדשים את קבוצת הבנייה הקורסת א.דורי והביא אותה לשווי של 2 מיליארד שקל, ינסה לוזון לשחזר את ההצלחה עם קוהאן פרופרטיז, שנקלעה לסחרור לאחר שבעליה נטל ממנה כספים ● מקורב לעסקה: "מהלך חד ומהיר, שיש לו פוטנציאל אינסופי"

אלכסנדר וואנג / צילום: Reuters, Carlos Barria

המיליארדר חובב הממים ובעל תספורת המאלט שמאחורי אפליקציית הבינה המלאכותית המצליחה של מטא

אלכסנדר וואנג הזניק את מיוז לראש טבלאות הדירוג והחזיר את מטא למרוץ הבינה המלאכותית, גם אם עורר בדרך תרעומת בקרב עובדי ענקית הטכנולוגיה

פרופ' יצחק ברלוביץ' / צילום: אוריה תדמור

הלך לעולמו פרופ' יצחק (ברלו) ברלוביץ', בעבר מנכ"ל וולפסון והמשנה למנכ"ל משרד הבריאות

ברלוביץ' נחשב למי שהציל את בית החולים וולפסון, ובתקופה בה עבד במשרד הבריאות היה שותף בניסוח "חוק ביטוח בריאות ממלכתי" ו"חוק זכויות החולה" ויזם את הסדרת הביטוח הרפואי לילדים חסרי ביטוח ● דורון אובז'נק, שניהל עמו פורום לשינוי במערכת הבריאות: "מעולם לא פגשתי אדם שידע כמוהו לגשר בין אנשים, להקשיב, להרגיע ולמצוא את המשותף"

ספינת יצוא טורקית / צילום: Shutterstock

החברה של טורקיה העלתה כתבה על הסחר עם ישראל, ואז מחקה

כותרות העיתונים בעולם: סוכנות הידיעות האזרבייג'נית פרסמה ידיעה על המסחר בין ישראל וטורקיה ואז מחקה אותה, החברות הערביות בהסכמי אברהם גורפות דיבידנד ביטחוני שהולך וגדל, וההרס בעזה אחרי שלוש שנות מלחמה • גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל 

פרויקט MIA של חברת גיא ודורון לוי בבאר יעקב / הדמיה: OLIN

הדירה נמכרה ב־4.05 מיליון שקל: כמה שווה יחידת הדיור שבתוכה?

הדירה נמצאת בבניין בקומה ה־15 וכוללת דיורית בת שני חדרים וכן שתי חניות ומחסן פרטי ● הפער במחיר לעומת דירת 6 חדרים רגילה בפרויקט עומד על 250 אלף שקל

אביב שמני, מנכ''ל הסטארט-אפ Limy / צילום: ניר סלקמן

ב-7 באוקטובר הוא פגש את הגיהנום. אחרי שנתיים כבר הקים סטארט-אפ שמכניס מיליוני דולרים

"אי-אפשר לפספס עליי שלא הייתי ב-8200, אי-אפשר גם לפספס שאני ישראלי. היה מקרה שזה ביטל את ההשקעה בנו במקום. העוינות לישראל נוכחת" ● שיחה קצרה עם אביב שמני, מנכ"ל הסטארט-אפ Limy, שמודד ומשפר את ההשפעה של AI על מכירות

אייל חומסקי, אדלר חומסקי ועמית משיח, מקאן ת''א / צילומים: איל יצהר

אייל חומסקי ייפגש עם 100 מיליון שקל. האם עמית משיח צריך לדאוג?

לאומי פרטנרס ודיסקונט קפיטל עשויות לרכוש 30% מקבוצת אדלר חומסקי, לפי שווי של כחצי מיליארד שקל ● מי ירוויח, מה יקרה לתקציבי הפרסום של הבנקים ואיך מגיבים בענף

עובדי בניין / צילום: Shutterstock

התקנות החדשות שיזמי הנדל"ן צריכים להכיר

מתחילת השנה נהרגו 30 פועלים באתרי הבנייה, ומאות נפצעו ● תקנות הבטיחות החדשות, שייכנסו לתוקף בשבוע הבא, מרחיבות את תחום האחריות המשפטית גם למזמיני הבנייה ● "המחוקק מכניס שחקנים חדשים לתוך מעגל האחריות לבטיחות"

מימין: אדם סינגולדה, מייסד  ומנכ''ל טאבולה ודיוויד קוסטמן, מנכ''ל טידס (אאוטבריין לשעבר) / צילום: טאבולה, נועם גלאי

"אולי הגניבה הגדולה בהיסטוריה": אתרי החדשות מאבדים גולשים ל-AI, וענקיות הפרסום הדיגיטלי בלחץ

חד-הקרן אופן ווב הגיש לאחרונה בקשה למינוי נאמן, ומניותיהן של טידס וטאבולה, הפועלות בתחום המלצות התוכן, נחתכו מאז ההנפקה ● הסיבה היא נהירת הגולשים למנועי הבינה המלאכותית והרשתות החברתיות ששואבים למעשה תוכן מאתרי החדשות, וזו מובילה לצמצום משמעותי בשטחי הפרסום של אותם אתרים ● והעתיד? "למנועי ה-AI והחיפוש יהיו הסכמים עם אתרי חדשות - אבל אלה יהיו יוקרתיים וספורים מאוד"

תימן. עשרות אלפי רכבי טויוטה נכנסו למדינה בשנים האחרונות / צילום: Reuters, Khaled Abdullah

סימני האזהרה למלחמה הבאה יכולים להימצא במקומות הכי לא צפויים

לפני שהטילים נורים והטנקים מופעלים, ההכנות למלחמה הבאה מותירות עקבות דווקא במרחב האזרחי ● מטנדרי הטויוטה של חמאס והחות'ים ועד היסטוריית ריצה בשעונים חכמים: כך לומדים חוקרי מודיעין לזהות אנומליות במסחר הבינלאומי ובמרחב הדיגיטלי - כדי להרכיב מחדש את הפאזל שלפני העימות הבא

הילה ויסברג ואסף גלעד בשיחה עם אלון סטופל, יו''ר רשות החדשנות / צילום: חנה טייב

"הייטקיסטים דורשים משכורות של עמק הסיליקון. חברות עוברות לחו"ל"

שיחה עם אלון סטופל, יו"ר רשות החדשנות ● על הדרך שהובילה את ישראל ל־440 אלף מועסקים בהייטק מעבר לים, התייקרות העובד הישראלי והחיפוש אחר מנכ"ל חדש

מייקל אקרמן מנכ''ל סימילרווב הנכנס / איור: גיל ג'יבלי

קבלת הפנים למנכ"ל סימילרווב: חבילת תגמולים של מעל 10 מיליון דולר

מייקל אקרמן שיחליף את המייסד אור עופר, יזכה לתגמול שנתי במזומן של 1.6 מיליון דולר הכולל מענק חתימה חד פעמי, לצד מניות חסומות בשווי של עד 10 מיליון דולר ● מניית סימילרווב עלתה בכמעט 300% מהשפל באפריל

לא מי שחשבתם: מיהם שני האנשים המסתוריים שקובעים את התמונה הפוליטית?

מדינת ישראל הולכת לבחירות, והמשרוקית של גלובס מביאה את הסקרים העדכניים ביותר מכל כלי התקשורת • מי מתחזק, מי נחלש, ואיך זה משפיע על יחסי הכוחות בין המחנות? • והפעם: וינטר מסתבך עם אחוז החסימה, ועד כמה שבריריות התוצאות?