גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארדן במשפט נתניהו: "רה"מ אמר לי 'חשוב לאפשר לבזק להישמע'"

גלעד ארדן, ששימש כשר התקשורת בשנים 2013-2014 והועבר מתפקידו ע"י נתניהו, העיד היום מטעם התביעה במסגרת תיק 4000 ● לדבריו, "בזק התנגדה לרפורמת השוק הסיטונאי, טענה שזה ימוטט אותה" ● "עמדתי הייתה שלא לאשר את מיזוג בזק-yes עד לביצוע הרפורמה" ● בתוך כך, השופטים אישרו לארנון מילצ'ן להעיד בווידאו קונפרנס מחו"ל - בניגוד לעמדת סנגורי נתניהו

גלעד ארדן במשפט נתניהו הבוקר / צילום: יוסי זמיר
גלעד ארדן במשפט נתניהו הבוקר / צילום: יוסי זמיר

גלעד ארדן, שגריר ישראל באו"ם, העיד היום (ב') במשפט נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו. ארדן, ששימש כשר התקשורת בשנים 2013-2014 והועבר מתפקידו על-ידי נתניהו, מעיד מטעם התביעה במסגרת תיק 4000. עדותו צפויה להימשך גם מחר (ג'). 

ארי הרו במשפט נתניהו: הרגשתי שאני אמצעי בדרך לראש הממשלה 
לקראת גישור? סנגורי נתניהו נפגשו עם היועמ"שית 

15:25

הדיון הסתיים. מחר תמשך חקירתו הנגדית של ארדן על-ידי עו"ד בעז בן-צור. לאחר מכן ייחקר ארדן על-ידי עו"ד ז'ק חן, סנגורו של שאול אלוביץ'.

14:15 | "לא ידוע לי על קשר בין סיום כהונתי במשרד התקשורת לבין בזק"

ארדן אישר דברים שאמר בחקירתו במשטרה. "אני באמת ניסיתי להיזכר... אם ראש הממשלה אי-פעם שוחח איתי על קשר כלשהו עם שאול אלוביץ', והתשובה היא חד-משמעית לא. בגלל זה אני הדגשתי מאוד מה הוא כן אמר לי".

עו"ד בעז בן-צור, סנגורו של ראש הממשלה, שאל על השיחה שקיים ארדן עם נתניהו על בזק. ארדן השיב: "הדבר היחיד שאני זוכר בוודאות זה רק אם שומעים אותם (את בזק - נ.ש.). אני מחדד - האם פוגשים ומאפשרים להם להשמיע את טענותיהם". ארדן אישר כי זו השיחה היחידה.

עו"ד בן-צור אמר לארדן: "תאשר לי שאין שום מידע שסיום הכהונה שלך במשרד התקשורת על הרקע הפוליטי - יש לו קשר לבזק".

ארדן השיב: "אין לי שום ידיעה שיש לזה קשר".

עו"ד בן-צור שאל: "מעולם לא היה אפשר להבין משום שיחה עם שאול אלוביץ' או מישהו גרם לכך שלא תישאר במשרד התקשורת?"

בשלב זה אמרה השופטת רבקה פרידמן-פלדמן: "העד ענה על זה הרגע".

13:55 | ארדן בחקירה הנגדית: לגיטימי שבעל עסק ייפגש עם שר בגלל נזק שייגרם לו

עו"ד בן-צור, סנגורו של ראש הממשלה, הציג לארדן בחקירה הנגדית פעולות של נתניהו המנוגדות לאינטרסים של בזק, אף שנערכו לאחר "פגישת השוחד" בין נתניהו לשאול אלוביץ' הנטענת בכתב האישום.

ארדן אישר לעו"ד בן-צור כי נתניהו נפגש באותה תקופה עם משקיע בחברת ibc שהייתה מתחרה של בזק. עו"ד בן-צור הציג החלטה המנוגדת לאינטרסים של בזק "עיגון סמכויות שר התקשורת לצורך יישומו של השוק הסיטונאי" - ממאי 2013.

עו''ד בעז בן-צור במשפט נתניהו, היום / צילום: יוסי זמיר

עוד העיד ארדן כי נתניהו בירך על כניסת חברת סיסקו לשוק פריסת הסיבים, אף שלטענת בזק כניסת החברה פוגעת בה כלכלית.

עו"ד בן-צור הראה כי ארדן קיבל פניות מגורמים בשוק הפרטי שעסק בעניינם, גם כאשר היה השר לאיכות הסביבה. ארדן השיב: "אם אני כרגולטור עומד לעשות צעד, אני מקבל שזה לגיטימי וחובתו של עסק לנסות להיאבק, בין אם קוראים לזה 'ידיעות אחרונות', ערוץ 12 או בזן. התופעה שאנשים יכולים באופן ישיר או באמצעות מקורבים לשלוח לך רמזים ישירים או עקיפים שיתלוננו עליך על זה שאתה הולך לעשות נזק, זו תופעה שחוויתי אותה ואני מתעלם ממנה. בתקשורת זה תמיד יוצג כלחצים - מפגש של שר עם בעל הון - כשלמעשה זאת חובתו". 

12:50 

הדיון התחדש. ארדן נחקר בחקירה נגדית על-ידי עו"ד בעז בן-צור, סנגורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. 

11:40 

בית המשפט יצא להפסקה של חצי שעה. הדיון יתחדש בשעה 12:10. 

10:55 | ארדן על סיום כהונתו כשר התקשורת על-ידי נתניהו: רציתי להישאר להשלים את הרפורמות

ארדן העיד על נסיבות סיום כהונתו כשר התקשורת בשנת 2014. "קיבלתי הצעה להחליף את גדעון סער, שפרש, בתפקידו כשר פנים. ביקשתי להישאר במשרד התקשורת. רציתי להשלים את הרפורמות שקידמתי. הייתי בתפקיד שנה ו-7 חודשים. במועד שביקשתי - ראש הממשלה אמר שישקול שאשאר במשרד התקשורת. ביום שבו הייתה אמורה להיות מופצת החלטת הממשלה על מינויי לשר הפנים, נאמר לי על-ידי מזכיר הממשלה (דאז) אביחי מנדלבליט שאני אמור לסיים את כהונתי כשר התקשורת. ביקשתי לשוחח עם ראש הממשלה, וביקשתי שימתין עם הפצת ההודעה".

ארדן הוסיף כי הוא לא רצה להתמנות לשר הפנים אם לא היה ממשיך במשרד התקשורת. נתניהו סירב והסכים לשבועיים נוספים בלבד. "נתניהו אמר לי שזה עלול לעורר בעיות פוליטיות בתוך הסיעה בכך שאחזיק שני תיקים מרכזיים, שזה יכול לגרום חוסר יציבות בתוך הליכוד".

בחקירתו במשטרה אמר ארדן: "לא ידעתי מה עומד להיות שם. את הניסיונות של בזק ושאול אלוביץ' לעצור - אני מכיר". בדיון בבית המשפט היום הוא אמר: "זה יכול להיות, אבל זה יכול להיות לגבי כל רפורמה שקידמתי. יכולה להיות מדיניות אחרת".

10:50 | ארדן: השתמשתי בעסקת בזק-yes כמנוף 

ארדן נשאל על עמדת גורמי המקצוע במשרד התקשורת בנוגע למיזוג בזק-yes, ואמר: "עמדתי הייתה לכרוך ולהשתמש כמנוף (בעסקת בזק-yes- נ.ש.) על בזק כדי שהיא תפסיק בסחבת כדי שהרפורמה בשוק הסיטונאי תיושם. אני משתדל להיות דומיננטי כשר ומשתדל גם, ככל שהחוק מאפשר זאת, לגרום לאנשי המקצוע, כשמדובר בעניינים של שיקול-דעת, להסכים עם עמדותיי.

"חשבתי שנכון לקשור בין עסקת בזק-yes לרפורמה בשוק הסיטונאי. בזק הערימה קשיים על התקדמות יישום הרפורמה. ברגע שבזק צריכה אותי לאישור מסוים, ואגף הכלכלה אומר שבאישור יש להקשות על היישום של פתיחת התחרות בשוק, אז החלטתי להשתמש בזה כמנוף".

לגבי פניות לשנות את ההחלטה (לכרוך בין עסקת בזק-yes לקידום הרפורמה בשוק הסיטונאי), אמר ארדן: "לגבי ראש הממשלה נתניהו - הידיעה שלי היא פוזיטיבית שלא הייתה פנייה מטעמו".

10:25 | "עמדתי הייתה שלא לאשר את המיזוג עד לביצוע הרפורמה"

ארדן התייחס בעדותו למיזוג בזק-yes ואמר: "עמדתי הייתה שלא לאשר את המיזוג עד לביצוע הרפורמה בשוק הסיטונאי".

הממונה על ההגבלים העסקיים אישר, בכפוף לתנאים לזמן מסוים, את המיזוג בין בזק ל-yes. בנוגע לכך אמר ארדן: "לא אהבתי את עמדת הממונה על ההגבלים. רצינו לחייב את בזק לפתוח את התשתיות שלה לתחרות, ולכן ראיתי בהחלטה של הממונה כמשהו שעלול להפריע לזה. כדי לאשר את המיזוג צריך גם את הממונה וגם את הרגולטור, שזה הייתי אני.

"אני רציתי להבין אם אפשר לדחות את הזמן לביצוע העסקה. העמדה שלי הייתה לא לאשר את המיזוג הפיננסי, עד שרפורמת השוק הסיטונאי תבוצע בהיקף שמשרד התקשורת יקבע".

10:10 | "נתניהו שאל על בזק. לא ראיתי בכך פנייה חריגה"

ארדן סיפר בעדותו: "נתניהו שאל אותי אם אני שומע את טענות בזק. לא ראיתי בכך פנייה חריגה".

התובעת, עו"ד יהודית תירוש, שאלה: "עד כמה ראש הממשלה דיבר איתך על הנושא?".

ארדן השיב: "ראש הממשלה דיבר איתי פעם אחת על הנושא, ושאל אותי אם אני שומע בכלל את טענות בזק, לא התרשמתי שהוא הכיר את הפרטים, וגם לא נכנסתי איתו לפרטים, רק אמרתי לו, כפי שאמרתי בעוד הזדמנויות, שאני שומע את הטענות. זו הייתה שיחה קצרה. היה תיאור כללי שלי שמסביר שמדובר ברפורמה שרוצה לקדם תחרות. לא ראיתי בכך פנייה חריגה. זכור לי משפט שנתניהו אמר - חשוב לאפשר להם להישמע".

9:50  | "בזק התנגדה לרפורמת השוק הסיטונאי" 

ארדן העיד על עמדתו בעניין רפורמת השוק הסיטונאי, שנועדה לפתוח את התחרות בטלפוניה הקווית בישראל. "זו הייתה אחת הרפורמות שקידמנו בתקופתי כשר התקשורת, מתוך הבנה שזה יקדם פתיחה לתחרות של התשתית הנייחת, בפרט של בזק", אמר. "זה היה אחד הנושאים שמשרד התקשורת המליץ בפניי לקדם, והוא גם התבסס כמובן על מסקנות עבר של ועדת חייק.

"בנושא של בזק כחברת תקשורת - היה לה כוח שוק, נתח שוק, מאוד מאוד גדול, ועל התשתית הזו הנייחת היה אפשר לקדם פתיחה לתחרות ובשאיפה להביא להורדת מחירים ולשיפור השירות. זו אחת הרפורמות המרכזיות שקודמו במשרד בתקופת כהונתי". 

לדבריו, "השוק הסיטונאי זה עניין של מדיניות. החלטתי לחייב את בזק למכור במחירים סיטונאיים על השימוש בתשתיות שלה. דבר שמצריך תהליך ממושך וארוך".

על עמדתה של בזק בנוגע לרפורמה בשוק הסיטונאי אמר ארדן: "הבנתי מראשי בזק שהיא מתנגדת לזה, ושהם חושבים שזו לא הדרך הנכונה לקדם את התחרות. הבנתי את זה משאול אלוביץ', מהסמנכ"לית ומי כל מי שקשור לזה. היו טענות שזה ימוטט את בזק, כי התעריפים שהומלצו היו נמוכים מדי. היו טענות שזה לא יאפשר לבזק להשקיע בתשתיות התקשורת בעתיד, קרי סיבים אופטיים".

על הפגישות בין משרד התקשורת לבזק אמר ארדן: "זה תהליך רגיל והגיוני שיהיו פגישות בין אנשי המשרד לחברה".

התובעת, עו"ד יהודית תירוש, שאלה את ארדן: "כמה פעמים פנה אליך שאול אלוביץ' בעניין הרפורמה?".

ארדן השיב: "פעם אחת במשרד התקשורת, פעם אחת בביתי. כמו שהגיוני ומצופה מבעל חברה לרגולטור שמקדם משהו משמעותי לחברה שלו. הטענות שלו היו - לא יהיה כסף להשקיע בסיבים, התעריפים נמוכים ועלולים למוטט את החברה". 

עו"ד תירוש שאלה: "איך הגבת לטענות של אלוביץ' שצריך להשאיר כסף לבזק כדי שתוכל לפתח תשתיות?".

ארדן השיב: "אמרתי לו שאני לא מקבל את הטענה, כי איך שאני תופס חברות בסדר גודל של בזק, הם ייאלצו לבצע השקעות בתשתית של אינטרנט מהיר בכל מקרה. לכן אני לא מודאג מההיבט הזה".

עוד אמר ארדן: "הגיעו אליי פניות שאני לא שומע את בזק ושאני לא נותן לבזק להציג את טענותיה. התרשמתי שהטענה היא שאם הייתי שומע ומתייחס לעומק, הייתי מקבל חלק מהטענות. פנו אליי אלי עזור, ישראל יהושוע (לוביסט של בזק - נ.ש.), רוני מאנה.

"עניתי למי שפנה אליי שהוא מתבלבל בין לשמוע לבין לקבל. אני שומע אותו אבל לא מקבל את הטיעונים שלו. הנחתי שהפניות אליי הן על בסיס היכרות משותפת שלי ושלהם את אלוביץ'".

9:30 | מילצ'ן יעיד בווידאו קונפרנס 

השופטים אישרו לאיש העסקים ארנון מילצ'ן להעיד בווידאו קונפרנס מחו"ל - בניגוד לעמדת סנגוריו של נתניהו.

6:20 | רפורמת השוק הסיטונאי קודמה על-ידי ארדן

ארדן קידם בתקופת כהונתו במשרד התקשורת את הרפורמה בשוק הטלפוניה הקווית המכונה "רפורמת השוק הסיטונאי". הרפורמה הייתה צפויה לפגוע קשות בהכנסותיה של בזק, ועוררה בשל כך התנגדות מצידה. לפי כתב האישום, נתניהו שאל את ארדן, בעת שכיהן כשר התקשורת, "האם בזק מקבלת את יומה בפניו, והאם טענותיה בכל הנוגע לקידום רפורמת השוק הסיטונאי נשמעות".

בנובמבר 2014 פיטר נתניהו את ארדן, מינה את עצמו לשר התקשורת ואת שלמה פילבר למנכ"ל משרד התקשורת. לפי כתב האישום, במועדים סמוכים לפני כן, ניר חפץ, יועצו של ראש הממשלה, העביר לנתניהו את תלונותיו של אלוביץ' ביחס להתנהלותו של ארדן מול בזק, ואת התנגדותו של אלוביץ' לכך שארדן ימשיך לכהן כשר התקשורת.

לפי העדויות בתיק, ארדן היה זה שקשר בין אישור עסקת בזק-yes לבין קידום הרפורמה בשוק הסיטונאי. מנכ"ל משרד התקשורת בתקופת כהונתו, אבי ברגר, העיד כי עמדתו של ארדן הייתה לאשר את עסקת בזק-yes, רק בתנאי שבזק תשתף פעולה ברפורמת השוק הסיטונאי. עמדה זו הפכה לעמדה הרשמית של משרד התקשורת, ששונתה עם מינויו של שלמה פילבר למנכ"ל.

*** חזקת חפות: יודגש כי גם לאחר הגשת כתב האישום נגדם, ראש הממשלה בנימין נתניהו ואיריס ושאול אלוביץ' מכחישים את המיוחס להם, לא הורשעו בביצוע עבירה, ועומדת להם חזקת החפות. 

עוד כתבות

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות בעקבות החלטת הריבית; מדד הנדל"ן ירד בכ-1.7%

ת"א 35 איבד 0.4% ות"א 90 ירד בכ-0.7% ● בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי ● בנק הפועלים: הפחד מפספוס הזדמנויות מניע עתה את בורסת ת"א ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט ● וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: מי מהן תורמת יותר לכלכלת ישראל?

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

המספרים שמגלים עד כמה קשה לקנות דירה בתל אביב

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם ובולטת לרעה גם עם מחירי הדיור, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

תל אביב / צילום: Shutterstock

פס"ד דרמטי מציע גישה חדשה לחישוב היטל השבחה בפינוי־בינוי, שתעלה הרבה כסף ליזמים

פסק דינו של השופט גלעד הס מציג נוסחה לחישוב היטל השבחה בפרויקטים של פינוי־בינוי, שמעלה את שווי המצב החדש של הנכס ● המשמעות היא תוספת עלות מהותית ליזם, שעלולה לפגוע בהיתכנות הכלכלית של פרויקטים מהסוג הזה

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שעלתה לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

טלפון עם eSIM / צילום: Shutterstock

מתכננים לטוס לחו"ל? כך תבחרו חבילת אינטרנט

כדי לבחור חבילת אינטרנט שתתאים לכם בחו"ל, צריך לקחת בחשבון את נפח הגלישה הדרוש, האם יש צורך גם בשיחות, משך השהות ומספר המדינות שבהן תהיו ● לפניכם הפתרונות הזמינים לכל אפשרות

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה