גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פעמיים רמי לוי: מככב בהטבות מועדוני הצרכנות ומתחזק במכירות האונליין

מועדוני הצרכנות המובילים בישראל מציעים שוברי הנחה לרשת רמי לוי, מה שמסייע למיצובה כשחקנית האונליין השנייה בגודלה בענף קמעונאות המזון ● בסך הכללי, החודש החולף מתאפיין בקיטון של כ־5% בכמות ההזמנות בדיגיטל לעומת קודמו ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

רשת רמי לוי, סניף בני ברק / צילום: איל יצהר
רשת רמי לוי, סניף בני ברק / צילום: איל יצהר

חודש אפריל 2023 מציג קיטון של כ־5% בכמות ההזמנות באונליין לעומת חודש מרץ, שאותו ניתן לייחס למספר ימי החגים והשבתון - פסח, חול המועד, יום השואה, יום הזיכרון ויום העצמאות.

החל מהחודש שעבר אנו בודקים גם את דירוג רכישת ההטבות ממועדוני הצרכנות הגדולים בישראל - תוך התמקדות בחמש החברות הבולטות ביותר מבחינת מספר ההזמנות שנרשמו. המועדונים הללו מספקים הטבות בעיקר לעסקים פופולריים ומבוקשים, ובמקרים מסוימים גם "נותנים פייט" לקמעונאיות המזון עם הטבות למוצרים ספציפיים.

גל ההתייקרויות נמשך: שטראוס מעלה את מחירי מוצרי עלית עד 6%
מה אפשר ללמוד מהצלחת הרול אפס, ואיפה אפשר למצוא אותם ב-1.99 שקלים ליחידה

הוולט של החופשות

בדירוג אתרי האונליין ללא חנויות פיזיות, עלי אקספרס הוא האתר הפופולרי ביותר בקרב הישראלים, עם כ־64% מסך ההזמנות בעשיריה המובילה באפריל, בדומה לחודש מרץ.

למקום הרביעי מזנק אתר הזמנת החופשות בוקינג, עם 4% מסך ההזמנות בעשירייה המובילה. "נראה כי אתר בוקינג בתחום התיירות הוא המקבילה של וולט בתחום המסעדות", מציין נתי יעקובי, מנכ"ל שופ אנליטיקס. "הישראלים מתחילים להזמין החודש את חופשות הקיץ, ועדיף בצ'ארטר, וזאת במקביל להזמנות של הרגע האחרון לאפריל". בין המדינות הבולטות שאליהן מתכננים הישראלים לטוס נמנות ארה"ב, גרמניה, בריטניה, הונגריה, טורקיה, יפן וספרד.

נתי יעקובי, מנכ''ל שופ אנליטיקס / צילום: יח''צ

כחלק מהמגמה, אתר חברת התעופה ההונגרית WizzAir חוזר החודש לטבלה ומתברג במקום העשירי עם 2% מסך ההזמנות. החברה מציעה טיסות לואו קוסט למגוון יעדים, ובהם הונגריה, איטליה, בולגריה ובריטניה.

גם אתר טרמינל X מתחזק החודש ומתברג במקום השישי עם 3% מסך ההזמנות. העובדה שמדובר בתקופה של חילופי עונות משתקפת בהזמנות המגוונות - הן של ביגוד למזג אוויר קריר והן ביגוד קצר לקראת הקיץ. לצד זאת נרשמו הזמנות לביגוד לילדים ותינוקות, נעלי ספורט, סניקרס, כפכפים ועוד.

במהלך השנה האחרונה השקיע אתר האופנה OneProject הן בקמפיין טלוויזיוני והן בקמפיין שילוט חוצות, אולם נכון לעכשיו נראה כי הוא עדיין לא פרץ לתודעה ברמה המאפשרת לו להתברג בעשירייה המובילה. עם זאת, המבצע שקיים האתר לקראת יום העצמאות - 30% הנחה על מגוון פריטים - מיצב אותו במקום ה־13.

נזכיר כי כחלק ממגמת המרקטפלייס - שבולטת בעיקר אצל רשתות עם חנויות פיזיות - גם קניוני עזריאלי מחזיקים באתר שבו הם למעשה מתחרים בחנויות הפועלות אצלם ומוכרים מגוון רחב של מוצרים. בין היתר מדובר בסמארטפונים, מוצרי תינוקות, ריהוט, הנעלה, ציוד קמפינג, מוצרים למטבח, מוצרי טיפוח ועוד. החודש מתברג האתר במקום ה־12, מחוץ לטבלה אבל במגמת התחזקות מתמדת מאז תחילת השנה.

מכירות מחוץ לסגמנט

בדירוג אתרי האונליין של רשתות עם חנויות פיזיות נרשמת יציבות בפסגה - שופרסל, סופר־פארם, KSP ורמי לוי. כל האתרים הללו מהווים מעין מרקטפלייס, משום שהם מציעים הרבה מעבר לסגמנטים שעמם היו מזוהים מלכתחילה. בכך הם מנסים לחזק את פעילות הדיגיטל ולהפוך את הזירה הזו לרווחית יותר עבורם.

את העשירייה סוגר מרקטפלייס נוסף - לאסט פרייס של רשת ניופאן, אתר ותיק שלצדו פועלות גם מספר חנויות פיזיות. האתר מאפשר לרכוש מוצרי חשמל במחירים תחרותיים, כולל רכישה במכירה אישית, שבה הלקוח מציין איזה מחיר הוא מוכן לשלם, ולעתים הוא מתקבל. בנוסף, ניתן לרכוש באתר גם מוצרים כמו ערכה להכנת סושי, סט כלים לפיקניק, כרית אורטופדית או שולחן פיקניק.

בהתייחס לשופרסל ורמי לוי, נציין כי החודש הושקה בישראל רשת קרפור הצרפתית, המתכננת אף היא לפעול בזירת האונליין - נכון לעכשיו, מדובר באזורי חלוקה מסוימים בלבד, ובהמשך מתוכננת התרחבות לכל הארץ.

אחרי היעדרות בת מספר חודשים, אתר הודיס חוזר לעשיריה המובילה וממוקם במקום השמיני עם 3% מסך ההזמנות. את המהלך ניתן לייחס למבצעי החגים האטרקטיביים שהושקו באתר במהלך החודש (כל האתר עד 99.9 שקל). גם כאן ניתן לחוש את חילופי העונות ולראות הזמנות מגוונות לאופנת אביב וקיץ.

באמצע אפריל השיקה סטימצקי מחדש את אפליקציית הספרים הדיגיטליים "סטימצקי דיגיטל", בהשקעה של כמיליון שקל. הרשת מציעה מגוון רחב של ספרים דיגיטליים בעברית ויצאה במבצע השקה שמעניק ספר דיגיטלי במתנה. המהלך הוביל לתנועה ערה באתר, אולם כאמור לא מדובר במכירות אלא במתנת חינם, ולכן האתר לא נכלל החודש בדירוג.

המבורגר וסרט

בדירוג ההטבות של כ־30 מועדוני צרכנות וכרטיסי אשראי, שאותו השקנו בחודש שעבר, עולה כי ההטבות המובילות שייכות למקדונלד'ס (16%), כשמועדוני הצרכנות הבולטים שמציעים אותן הם פיס פלוס, אשמורת ומועדון שלך. מקדונלד'ס בולטת עם היצע של ארוחות מק רויאל וארוחות ילדים בהנחות ניכרות.

במקום השני נמצאת רשת בתי הקולנוע סינמה סיטי (7%), כשמועדוני הצרכנות המובילים הם פיס פלוס, Max והסתדרות. ההטבות הבולטות הן כרטיס יחיד לכל ימות השבוע, הטבת 1+1 והנחה על רכישת פופקורן.

במקום השלישי נמצאת רשת רמי לוי (4%), כשמועדוני הצרכנות המובילים הם פיס פלוס, אשמורת ו־IsracardTop. ההטבה הבולטת היא תו קנייה בשווי 300 שקל. ייתכן כי בזכות השימוש בהטבות מצליחה הרשת למצב את מעמדה כשחקנית האונליין השנייה בגודלה בענף קמעונאות המזון.

במקום הרביעי נמצאת אפליקציית ההזמנות וולט (3%), כשמועדוני הצרכנות המובילים הם פיס פלוס, מועדון שלך ומועדון ישיר. ההטבות הבולטות הן שובר כספי בשווי 50 שקל (תמורת 25 שקל) ושובר כספי בשווי 150 שקל (תמורת 109 שקל).

את החמישייה סוגרת רשת בתי הקולנוע יס פלאנט, כשמועדוני הצרכנות המובילים הם פיס פלוס, CalStore ורמי לוי. ההטבה הפופולרית היא בהנחה לכל ימות השבוע.

עוד כתבות

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין