גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדרך למחיר שיא של 100 דולר למניית אמדוקס עוברת בכניסה לעולם הבנקאות

מניית חברת התוכנה נסחרת בשווי שהופך אותה לישראלית החמישית בגודלה בוול סטריט ● אמדוקס הקימה יחידה שפונה לשוק הפיננסים, ולאחרונה דיווחה על שיתוף-פעולה עם בנק הפועלים: "מסתכלים מעבר לשוק הטלקום, לאו דווקא כמשהו שיוביל לקפיצת מדרגה מיידית"

תמר רפפורט-דגים, סמנכ''לית הכספים והתפעול באמדוקס / צילום: יוסי כהן
תמר רפפורט-דגים, סמנכ''לית הכספים והתפעול באמדוקס / צילום: יוסי כהן

מניית ענקית התוכנה אמדוקס מתקרבת בימים אלה לרף סמלי - מחיר של 100 דולר. המניה נסחרת ברמות קרובות לשיא כל הזמנים, לאחר עלייה של 5.5% מאז פרסום הדוחות הכספיים האחרונים שלה לפני כשבועיים. במחיר נוכחי של 95 דולר למניה, שווי השוק של אמדוקס  עומד על 11.5 מיליארד דולר, אשר הופך אותה לחברה הישראלית החמישית בגודלה במונחי שווי בוול סטריט (הגם שאינה מאוגדת בארץ), אחרי מובילאיי, סולאראדג', צ'ק פוינט ונייס. 

● צומחת, רווחית ומייצרת ערך למשקיעים, אז למה אמדוקס מפטרת מאות עובדים? 
הפיצ'ר שכולם חיכו לו: עריכת ההודעות מגיעה לוואטסאפ 

מתחילת השנה רשמה מניית אמדוקס תשואה חיובית חד־ספרתית, בזמן שמדד נאסד"ק עלה בכ־21%. עם זאת, בשנה שעברה המניה עלתה ב־24% בזמן שרוב חברות הטכנולוגיה הניבו תשואות שליליות, ומדד נאסד"ק צנח בכ־33%.

החברה בניהולו של שוקי שפר מספקת מערכות IT לחברות טלקום, כאשר הפתרונות של אמדוקס מאפשרים לחברות - ספקיות סלולר, תקשורת קווית, כבלים וכדומה - לנהל את כל התפעול והשירותים שלהן לצרכן. אמדוקס מעסיקה קרוב ל־30 אלף עובדים ברחבי העולם. 

● כבר לא הרווחית בישראל: צים עברה להפסד בשל צניחת מחירי ההובלה

בכנס שערך השבוע בנק אופנהיימר בתל אביב, דיברה סמנכ"לית הכספים והתפעול של אמדוקס, תמר רפפורט־דגים, על הנעשה בחברה ועל מנועי הצמיחה שלה, לאו דווקא בשוק המסורתי של אמדוקס. החברה שמה דגש בשנים האחרונות גם על שוק הפיננסים והבנקאות, והקימה יחידה עסקית שפונה לשוק זה, ומהווה למעשה מעין חברת פינטק בתוך אמדוקס. בשלב זה, החברה עוד לא מספקת מספרים ותחזיות, אך כבר היום יש לה לקוחות גדולים מארה"ב וממדינות אחרות. כך לדוגמה דווח לאחרונה על שיתוף-פעולה עם בנק הפועלים, שבמסגרתו הפתרונות של אמדוקס מאפשרים לבנק להשיק במהירות שירותים דיגיטליים ללקוחות הקצה שלו.

"אנחנו מסתכלים מעבר לשוק הטלקום, לאו דווקא כמשהו שיוביל לקפיצת מדרגה בשנה־שנתיים הקרובות, אלא יותר בהסתכלות לטווח ארוך", אמרה רפפורט־דגים. "עולם הבנקאות רלוונטי לנו מבחינת היכולות, יש לנו כבר כמה עשרות לקוחות, והמומנטום יפה. עוד לא קיבלנו החלטה אסטרטגית משמעותית על איך לפרוץ לשוק, וזה אומר שנצטרך לעשות רכישה. זה אחד התחומים המעניינים של אמדוקס לעשור הבא".

 

דחיפה ממשבר הבנקים?

אמדוקס פזלה בעבר לשוק הפיננסי וכבר ב־2004 היא דיווחה על חוזה עם בנק הולנדי גדול, ובהמשך שירתה עוד לקוחות בתחום. עם זאת, הפעילות כיום אסטרטגית יותר ופחות אופורטוניסטית בשוק, ואמדוקס ביצעה רכישות בתחומים שמעניינים את הבנקים כמו מעבר לענן. המטרה היא לסייע להם לעשות מודרניזציה במערכות שלהם על מנת לאפשר להם לפעול במהירות בתעשייה שעוברת disruption (שיבוש), עם מעבר מהיר לדיגיטל, סגירת סניפים ותחרות מצד חברות פינטק. אמדוקס רואה בעצמה כבעלת ניסיון בתחום בשיבושים שעברו על תעשיית הטלקום, ולכן להערכתה תוכל לעשות זאת גם בבנקאות, ובכך להגדיל משמעותית בעתיד את השוק שאליו היא פונה.

אגב, דווקא המשבר בבנקאות האמריקאית עשוי להיטיב עם אמדוקס: כפי שמיזוגים בתעשיית הטלקום ייצרו לחברה עבודה בעבר (משום שסיפקה לחברות את המערכות הקשורות לאינטגרציה והחליפה מערכות ישנות של החברות שנרכשו, למשל), כך היא עשויה ליהנות ממגמה דומה בתעשיית הבנקאות.

בנוגע לתעשיית הטלקום, רפפורט־דגים אמרה בכנס אופנהיימר כי "בעולם שלפני הקורונה, מפעילי התקשורת השקיעו בעיקר בנושא המעבר לדיגיטל. אם פעם היינו מתקשרים למוקד שירות, היום אנחנו רוצים להיות בקשר עם החברה בכל נקודת זמן. המהפכה הדיגיטלית ייצרה לנו שיעורי צמיחה נמוכים של 2%-3% בשנה, עם מובילות שוק. במרוצת השנים האחרונות, התרחבנו לעוד מנועי צמיחה משמעותיים והרחבנו את שוק היעד שלנו".

לדבריה, "המעבר של התעשייה לענן רק מתחיל, יהיו השקעות של מיליארדי דולרים. פיתחנו יכולות בתחום הזה, רכשנו מספר חברות. אנחנו חברה שכבר משרתת הרבה לקוחות במודל של שירותים מנוהלים, עם חוזים ארוכי טווח להפעלת מערכות ה־IT ללקוח. המעבר לענן מהווה נקודת החלטה (שמאפשר ללקוח לעבור לניהול של אמדוקס, ש' ח' ו')".

גורמים נוספים שהיא מציינת הם המעבר של עולם הרשתות לתוכנה (virtual network), שם אמדוקס הרחיבה את יכולותיה באמצעות רכישות, ולדבריה מדובר בשוק של מיליארדי דולרים שנמצא בתחילת דרכו, וכן הדור החמישי בסלולר שמוביל "גל אדיר של השקעות מצד מפעילי תקשורת". לדברי רפפורט־דגים, רשתות דור 5 מאפשרות לראשונה הקצאת נתח מסוים מהרשת לטובת שירות מסוים או קבוצת לקוחות - לדוגמה חברת גיימינג יכולה לשתף פעולה עם ספקית תקשורת ולמכור לגיימרים חבילת תקשורת. "זה שינוי מבחינת השירותים והמוניטיזציה", היא אומרת, "מפעילי התקשורת מבינים שהם משקיעים מיליארדים ברשת וזה חייב לבוא עם אפליקציות תוכנה שמאפשרות לעשות מוניטיזציה, ושם אנחנו נכנסים 'ביג טיים' כי המערכות שלנו מאפשרות את זה".

 

"מתרגמים רווח למזומן"

"אנחנו הופכים לחברה שמדווחת על צמיחה של 6%־10% בשנה, וזה מתורגם לרווחיות חזקה - צמיחה דו־ספרתית ברווח הנקי למניה", ציינה רפפורט־דגים. "מעבר לכך יש גם תרגום של הרווחים למזומן. יש חברות שחושבות שזה 'סקסי' לדווח על רווח בלי לתרגם אותו לתזרים המזומנים, אצלנו זה הולך יחד".

במחצית הראשונה של שנת הכספים 2023 של אמדוקס (המחצית שהסתיימה בחודש מרץ) הכנסות החברה צמחו ב־7.1% ל־2.4 מיליארד דולר, הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות לפי כללי החשבונאות המקובלים ירד ב־4.4% ל־279 מיליון דולר, הרווח על בסיס Non-GAAP עלה ב־4.3% ל־356 מיליון דולר והתזרים מפעילות הסתכם ב־378 מיליון דולר. התחזית השנתית היא לתזרים חופשי של 700 מיליון דולר.

לדברי רפפורט־דגים, חלק הארי של המזומן שהחברה מרוויחה הולך לבעלי המניות באמצעות רכישה עצמית ודיבידנד. במקביל, החברה משקיעה במו"פ ובמיזוגים ורכישות. החודש אמדוקס הודיעה על רכישת פעילות מ-TEOCO ב־90 מיליון דולר.

עוד כתבות

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: יוסי כהן

החמרה בפיקוח על הנפקות בבורסה: מפיצים יידרשו להירשם ולדווח לרשות ני"ע

בעקבות העלייה בפעילות המפיצים בשוק ההון, רשות ניירות ערך תחייב גופים שפעלו עד כה בענף ללא פיקוח להירשם במרשם החתמים – גם אם אינם מציעים חיתום ● מרבית המפיצים כבר רשומים, אך ברשות פועלים להגביר את הפיקוח על גורמים נוספים הגוזרים קופון מהנפקות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עליות בבורסת תל אביב; מניות הביטוח והבנייה שוב מזנקות

חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל יציב הבוקר, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את חיל האוויר האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בחיל האוויר האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים

עסקים סגורים בקניון ערים כפר סבא בזמן מבצע ''עם כלביא'' / צילום: רמי זרנגר

"לעג לרש": ביקורת חריפה במשק על מתווה הפיצויים לעסקים

במשק טוענים כי המתווה שפורסם לא יספק מענה לנזקים האמיתיים שנגרמו לעסקים כתוצאה ממלחמת "עם כלביא" - ובמיוחד לעסקים הקטנים והזעירים ● "גם אם הפיצוי יגיע, עבור עסקים קטנים וזעירים ככל הנראה זה יהיה מעט מדי ומאוחר מדי"

אסדת קידוח לוויתן / צילום: אלבטרוס

תחזית הכנסות קרן העושר עודכנו כלפי מעלה: 57-74 מיליארד דולר

בעקבות עדכון כלפי מעלה של כמויות הגז במאגר "לוויתן" והכניסה של המאגר הקטן "קטלן" שנמצא לאחרונה ע"י אנרג'יאן, רשות המסים הודיעה על עדכון כלפי מעלה של צפי ההכנסות מתמלוגים על רווחי גז ונפט

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

הוא חתום על אחד האקזיטים המדהימים בתולדות ישראל אבל 4 חברות שלו כבר נקלעו לקשיים. למה זה קורה?

בני לנדא נחשב לאחד מהיזמים הבולטים בישראל, בין היתר, בזכות האקזיט המדהים של אינדיגו ואלף פטנטים שרשם ● אך לפחות ארבע חברות המקושרות אליו נקלעו לקשיים - בשל פיתוחים יקרים, קצב חדירה איטי לשוק, תלות במשקיעים אירופים והשלכות המלחמה ● האם מדובר בצירוף מקרים מצער, או בכשל מובנה במודל?

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

באופן חריג, חברות התעופה הזרות והישראליות מתאגדות. מה הן דורשות?

בחברות התעופה הישראליות והזרות מאחדים כוחות ומבקשים הקלות בחוק שמחייב אותם לפצות נוסעים שבוטלה טיסתם ● החוק כבר תוקן לפני מספר חודשים כדי לתת מענה לחברות תעופה בזמן חירום, וכעת החברות מבקשות שהמדינה תספוג את הנזק במקומן ● "אנחנו נמצאים בזמן קריטי בו חברות התעופה בוחנות האם יחזרו לארץ"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

המניה הלוהטת שחזרה לככב בוול סטריט, והמניות שאכזבו בת"א

האופטימיות ביחס להסכמי הסחר והמערכה הקצרה עם איראן צבעו את המסכים בבורסה בתל אביב ובוול סטריט בירוק במהלך החודש החולף ● סקטור השבבים ובעיקר מניית אנבידיה הובילו את העליות, מי אכזבו והאם הראלי יימשך?

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

רגב הורתה להחרים את הדיונים על הקמת שדה תעופה בעמק יזרעאל

שרת התחבורה הורתה שלא לקדם את הקמתו של השדה הצפוני עד להצגת חלופות לשדה הדרומי לראש הממשלה ● בכך מצטרפת רגב לקריאתו של ח"כ אלמוג כהן שלא לקדם בינתיים את השדה

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

הצד הפחות מוכר של המלחמה: ישראל נתנה מכה אנושה גם לתשתית הפיננסית של איראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים

הוספת מיגון ליצירת ''חדר מוגן''. הביקוש עלה מאוד בשבועות האחרונים / צילום: אורטק

איך למגן חדר קיים במקרה שאי אפשר להוסיף ממ"ד

בעקבות מתקפת הטילים מאיראן ושיעורם הנמוך של דירות ובניינים ממוגנים, ישראלים רבים נמצאים בחיפוש אחר מרחב מוגן תקני ● חברות שונות מציעות פתרונות מיגון מעבר לממ"דים ולמקלטים, אולם פיקוד העורף אישר רק חלק מהשיטות ● גלובס עושה סדר

יעקב לוקסנבורג / צילום: סיון פרג'

המהלך הכפול שהניב ליעקב לוקסנבורג תוספת שווי של 400 מיליון שקל

בשבוע שעבר ניצל יעקב לוקסנבורג את מחירי השיא בבורסה בת"א כדי למכור מניות בחברת הבנייה דניה סיבוס, ובמקביל הגדיל את החזקותיו בלפידות קפיטל השולטת בה ● התוצאה: שווי החזקותיו בלפידות זינק ל-3.2 מיליארד שקל

הון שחור / צילום: דוברות המשטרה

ועדת השרים אישרה את החוק נגד ארגוני פשיעה במכרזים ציבוריים

התוכנית החדשה תעניק לחשב הכללי במשרד האוצר סמכות לפסול ספקים ממכרזים ציבוריים על בסיס מידע משטרתי ● המנגנון החדש יחול על תחומים שבהם זוהתה מעורבות משמעותית של גורמי פשיעה, ותוקם ועדה מקצועית בראשות בכיר מאגף החשכ"ל שתגבש המלצות לפסילת ספקים ספציפיים

סניף של רשת דולר ג'נרל, שיאנית העליות ב־S&P 500 / צילום: Reuters, Cassidy Waigand

לא חברת שבבים: זו שיאנית העליות המפתיעה של וול סטריט

בשיא שרשם שוק המניות האמריקאי בשבוע שעבר, בלטו מניות של עסקים "אפורים" בהובלת רשת הקמעונאות המוזלת דולר ג'נרל, שעלתה בכ-50% ● מניות שבע המופלאות ושאר מגזר הטכנולוגיה אמנם בהתאוששות, אבל לא משחזרות את השיאים של 2024 ● זה הזמן לחפש ערך

חיילי צה''ל בגבול עם עזה / צילום: ap, AMIR COHEN

חריגה של 25 מיליארד שקל, לפחות: באוצר תוקפים את התנהלות צה"ל

באוצר טוענים כי משרד הביטחון קובע עובדות בשטח, והם נאלצים לאשר הוצאות בדיעבד ● אם לא יחול שינוי, הם מזהירים כי לא יהיה מנוס מהטלת גזרות חדשות על הציבור בתקציב 2026 ● מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם: "אני מקווה שמשרד האוצר לא שכח שאנו במלחמה"

עוזי לוי, מנהל מחקר חו״ל בבנק מזרחי טפחות / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

"פוטנציאל לתשואות פנומנליות": מנהל המחקר בבנק שמסמן 3 סקטורים לוהטים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו"ל במזרחי טפחות, לא נלחץ מהשיאים בשוק המניות: "זה לא 'הייפ' על ריק — אנחנו נמצאים בראשיתה של מהפכה טכנולוגית" ● למשקיע אגרסיבי הוא ממליץ לשים את הז'יטונים על מניות AI, ענן ומחשוב קוונטי, לצד הסקטור החבוט של אנרגיות מתחדשות

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

איתמר בן גביר, עוצמה יהודית בוקר טוב דרום, רדיו דרום, 25.6.25 / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם בשנה שעברה נוספו למשטרה 3,500 שוטרים?

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התגאה בהגדלת הכוח המשטרתי, אבל הוא לא הפריד בין הברוטו לנטו ● המשרוקית של גלובס

שלמה קרמר / צילום: Eclipse Media and Leonid Yakobov

חברת הסייבר של שלמה קרמר מגייסת 360 מיליון דולר והופכת לאחת הגדולות בישראל

סבב הגיוס הנוכחי של קייטו נטוורקס בוצע לפי שווי חברה של כ-4.8 מיליארד דולר, זאת לעומת 3 מיליארד דולר לפני פחות משנתיים ● בכך היא הופכת לאחת מחברות הסייבר הישראליות בעלות השווי הגבוה ביותר ● שיעור הצמיחה הגבוה של החברה מקרב אותה ליציאה להנפקה, אם כי טרם נודע האם היא מתקרבת לרווחיות