גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מה אתן עושות בלילה?": התביעה שמטלטלת את משרד עורכי הדין המוכר

עורכת דין שעבדה במשרד שקל ושות', מהמובילים בתחום המס, טוענת כי שותף במשרד הטריד אותה מילולית על רקע נטייתה המינית ● לטענתה, בעקבות כך היא פוטרה, ובירור המקרה נעשה רק לאחר חצי שנה ● משרד שקל ושות': "נערך בירור, והמשרד פעל בהתאם להמלצות"

הטרדה מינית / צילום: Shutterstock
הטרדה מינית / צילום: Shutterstock

טענות לאמירות מטרידות, התנכלות ופיטורים באחד ממשרדי עורכי הדין המובילים בתחום המס: עו"ד הדר נעמה פרץ, שעבדה 8 חודשים במשרד שקל ושות', טוענת במסגרת תביעה שהוגשה לבית הדין לעבודה כי שותף במשרד הטריד אותה מילולית על רקע נטייתה המינית לנשים, וכי המשרד נמנע במשך חודשים מלברר את התלונה ואז פיטר אותה בנימוק מקצועי.

משרד אחד, כמעט 4,000 עורכי דין: מגה-מיזוג בארה"ב מאותת על המגמה העולמית בענף
עורך דין ביקש פטור ממע"מ בגין גביית חובות על צ'קים ושטרי חוב בהיקף כ-10 מיליון שקל. מה קבע בית המשפט?

לטענתה, לאחר אמירות שנאמרו לה מצד עו"ד יניב הרשקוביץ במהלך טיול שערך המשרד ביוון, היא התלוננה, אך באותה העת לא היה ממונה על הטרדות מיניות במשרד עורכי הדין. המשרד בירר את התלונה רק חצי שנה מאוחר יותר, ובבירור נקבע כי חלק מהאמירות נאמרו, והן מהוות הטרדה ברף הנמוך.

כחצי שנה לאחר פיטוריה של עו"ד פרץ, הוגשה בשבוע שעבר תביעה לבית הדין לעבודה על סכום של כ-400 אלף שקל, באמצעות עורכי הדין חגי קלעי, אייל וייס ונטע סרוסי. בתביעה נטען כי משרד שקל, בראשו עומד עו"ד יניב שקל, לא דאג לסביבת עבודה מוגנת ופיטר את עו"ד פרץ בשל תלונתה.

עוד נטען כי "המשרד ביקש להיפטר ממי שהעזה להתלונן על הטרדה מינית, בזמן שלא עשה דבר נגד השותף במשרד שחזר ופנה אליה באופן מטריד ומשפיל, לאחר שהמשרד לא עשה את המוטל עליו על-מנת לספק לעובדותיו סביבת עבודה בטוחה מהטרדות".

יצוין כי החוק למניעת הטרדה מינית מאפשר לעובד לתבוע פיצוי בגין עוולה אזרחית. תביעות יכולות להיות מוגשות נגד המעסיק, אם הוא הפר את החובות בחוק שמחייבות אותו לנקוט אמצעים כדי למנוע הטרדה מינית ולטפל בתלונות.

בין היתר, המעסיק מחויב לקבוע דרך יעילה להגשת תלונה בשל הטרדה מינית או התנכלות; לטפל ביעילות במקרה של הטרדה מינית או התנכלות ולעשות כל מה שביכולתו כדי למנוע את הישנות המעשים; ובמקום בו מועסקים יותר מ-25 עובדים, עליו לקבוע תקנון שיפורטו בו דרכי הגשת תלונה.

עוה"ד טוענת: המשרד לא דאג לסביבה מוגנת

בחודש מרץ 2022 החלה עורכת הדין פרץ, בוגרת האוניברסיטה העברית והתמחות במחלקה הפיסקאלית בפרקליטות, לעבוד במשרד שקל ושות'. ביוני 2022 יצא כל המשרד לחופשה ביוון לנופש של שלושה ימים. פרץ מתארת כי לפני הנסיעה השותף עו"ד הרשקוביץ אמר לה בנוכחות עובדים נוספים "יודעת לאן היינו צריכים לנסוע כדי שתהני?" והוסיף "לאי לסבוס".

לטענתה, הדברים נאמרו באופן מלגלג ומשפיל ביחס לנטייתה המינית. בנוסף היא טוענת כי הוא אמר לה במטבחון המשרדי, בנוכחות עובד נוסף, כי "נשים אוהבות להיות מוטרדות, ככה יש להן קייס על הגבר".

בעת ששהו בנופש עצמו ביוון, טוענת פרץ כי אותו שותף שאל אותה על כך שהיא ישנה בחדר עם עורכת דין מהמשרד - "איך נתנו לכן לישון באותו חדר?" והוסיף, "אבל את לסבית. תחשבי שאותי היו שמים עם בחורה בחדר", "אז מה אתן עושות בלילה?". לפי כתב התביעה, עוה"ד הביעה בפניו את חוסר שביעות רצונה מההתייחסות הללו וכעסה על תשובתו.

לטענתה, הערות אלו גרמו לה להרגיש שעובדים רבים מסתכלים עליה ומצחקקים על הרמיזה לקשר מיני בינה לבין עוה"ד עמה היא ישנה בחדר, וכי האמירות נאמרו "על בסיס ההנחה המשפילה והפוגענית כשלעצמה, שאישה לסבית אינה יכולה לשהות בחדר אחד עם אישה אחרת מבלי שיהיה לכך הקשר מיני, ובמסגרת זו אף לנצל את חברתה ההטרוסקסואלית".

אמירה נוספת הייתה בזמן שאחד העובדים ביקש לסחוט לימון על דג שהוגש בצלחת מרכזית. נטען כי הרשקוביץ אמר לעובד "רק תזהר לא להשפריץ על עוה"ד, היא לא אוהבת שמשפריצים עליה". עוה"ד כעסה על האמירה והאחרון השיב לה לטענתה, "את הבנת את זה כמו שאת רוצה".

בנוסף, בכתב התביעה פרץ מתארת כי היא מאובחנת עם תסמונת פוסט טראומטית ופיברומיאלגיה המושפעת ממצב נפשי. בתביעה תואר כי "תחושת השפלה קשה ליוותה את התובעת לאחר שובה לישראל מן הנופש המשפחתי, דרדרה את מצבה הפיזי והנפשי".

לטענתה, בחודשים שלאחר הגשת התלונה, היא לא קיבלה כל הודעה אודות בירור המקרה, והיא הרגישה שהיחס של עורכי הדין הבכירים כלפיה השתנה. "משימות שביצעה התובעת נותרו ללא התייחסות, ובמקרים אחרים זכו להתייחסות רק לאחר זמן רב, באופן שאילץ אותה לשוב ולצלול לנבכי תיקים עליהם עבדה זה מכבר. בדומה, התובעת ננזפה על כך שהגיעה לעבודה 'באיחור' ביום שבו הלכה לבדיקה רפואית שתואמה מראש".

רק לאחר חצי שנה ביררו את התלונה

חודשיים לאחר הגשת התלונה, מונתה במשרד עורכת דין לאחראית על מניעת הטרדה מינית. בנובמבר 2022 זומנה עו"ד פרץ לשימוע לפני פיטורים. הזימון לשימוע העלה טענה על רמה מקצועית ירודה, למרות שלטענתה מעולם לא הועלתה טענה שכזו בפניה. בתחילת דצמבר קיבלה עורכת הדין הודעה על פיטוריה.

רק לאחר פיטוריה, וחצי שנה אחרי הגשת התלונה, התקבלה החלטת המשרד אודות בירור התלונה. הבירור נערך על-ידי האחראית על ההטרדות שמונתה, וההחלטה התקבלה על-ידי עו"ד עופר אלבוים.

המשרד קבע כי שתי אמירות אכן נאמרו - בנוגע לסידורי השינה ולסחיטת הלימון - אך ספק אם הן מהוות הטרדה מינית, ולכל היותר הן הטרדה ברף הנמוך. לגבי אמירות על האי לסבוס ועל כך שנשים אוהבות להיות מוטרדות ,נקבע כי לא ניתן לקבוע שהן אכן נאמרו.

עוד צוין בבירור שנערך כי לא התקיימו יחסי מרות בין השותף לבין עורכת הדין, היא לא הראתה התנגדות לדברים, והיא פוטרה עקב חוסר שביעות-רצון מקצועית.

ההמלצה, בחלוף חצי שנה מהתלונה, הייתה לקיים שיחה עם השותף בעניין החובה להימנע מהתבטאויות ואמירות דומה, והתראה לבל יאמר אמירות שעלולות להשפיל או לבזות אדם אחרת, שמא יינקטו נגדו צעדים משמעתיים.

עורך הדין בתגובה: "הטענות כלפיי מוכחשות"

ממשרד עורכי דין שקל ושות' נמסר בתגובה: "משרדנו נוקט מדיניות של אפס סובלנות כלפי כל התנהגות שאינה הולמת. במקרה המדובר נערך בירור על-ידי הממונה למניעת הטרדה מינית, והמשרד פעל בהתאם להמלצותיה. התובעת פוטרה עקב אי-התאמה מקצועית. המשרד יגיב לתביעה באופן מפורט בבית הדין".

מעור"ד הרשקוביץ נמסר: "קיבלתי את התביעה. הטענות כלפיי מוכחשות, ואגיב באופן מפורט בבית הדין".

עוד כתבות

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

המתיחות בין טורקיה לישראל והשחקנית המפתיעה שתשנה את כללי המשחק

הגבלת הייצוא מטורקיה מוסיפה אש למדורת היחסים שלה מול ישראל ● עם נשיא שמקורב הן לנתניהו והן לארדואן, ייתכן כי הפתרון למשבר טמון באזרבייג'ן ● ישראל היא ספקית אמל"ח קריטית לאזרבייג'ן, שמצידה מספקת לנו נפט, ואילו הדבר האחרון שירצה ארדואן הוא לפגוע באינטרסים של ידידו הקרוב ● גלובס נכנס מאחורי הקלעים של היחסים המתוחים

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

טהראן, אמצע חודש  אפריל / צילום: ap, Vahid Salemi

דיווח: ישראל חיסלה בתוך איראן איש משמרות המהפכה

כתב איראן אינטרנשיונל דיווח כי ישראל חיסלה קצין במשמרות המהפכה שהיה מעורב בניסיון פיגוע נגד יהודים בגרמניה ● בסוף דצמבר דווח כי מספר חשודים נעצרו בחשד לניסיון פיגוע בברלין

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

ההפגנה בתל אביב הערב / צילום: יעל גדות

שני לוחמים נפלו ברצועת עזה; אלפי מפגינים בת"א בעד עסקת חטופים

רס"ר במיל' עידו אביב ורס"ר במיל' קאלקידן מהרי נפלו בקרב במרכז רצועת עזה ● משפחותיהם של החטופים קית' סיגל ועמרי מירן קיימו מסיבת עיתונאים בעקבות אות החיים שהתקבל מהשניים בימים האחרונים • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים", בריטניה: "המתווה יכלול 40 ימי הפוגה" • בלינקן: "העבודה על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה קרובה מאוד לסיום" • עדכונים בולטים

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35