גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בזמן שכולם מסתכלים על אנבידיה: חברת השבבים הזו משתלטת על השוק

השיטה של ARM ייחודית: היא אינה מוכרת שבבים ולא מייצרת אותם במפעלים חיצוניים - רק מספקת תוכניות פיתוח עבור חלקים שונים של השבב ● כך, החברה מצליחה לאט לאט להשתלט על השוק, והיא אף מצפה להנפקה קרבה בשווי של 70 מיליארד דולר ● אך ההתעצמות שלה גם מזמנת יריבים חדשים

רנה האס, מנכ''ל ארם / צילום: Reuters, ANN WANG
רנה האס, מנכ''ל ארם / צילום: Reuters, ANN WANG

סופטבנק, קרן ההשקעות היפנית הגדולה, עוברת תקופה קשה מזה זמן מה. כאחת מקרנות ההשקעה הציבוריות היחידות בתעשייה, היא נאלצה לחשוף בשנה האחרונה הפסדים של מיליארדי דולרים בעקבות ירידת השווי של חברות ההייטק הפרטיות, הירידות בבורסה בשנה שעברה ועצירת שוק ההנפקות.

"מתעשרי ההייטק מעלים את יוקר המחיה לכולם. איך שאר ה-85% אמורים לחיות?"
המשקיעים נוטשים את תאי הגזע לטובת תרופות למניעת השמנה | ניתוח

הקרן, שזוהתה בעבר עם השקעות פזרניות, מגלומניות ומסוכנות בחברות כמו וויוורק ואובר, סופגת כעת גל נוסף של עזיבת בכירים ושל פרסום שלילי שנובע גם מהזעזועים בחברות הפורטפוליו, בהן ישראליות כמו סייבריזן, ראפיד API, ואניוויז'ן.

ובתוך כל זה, לפני חודשיים זכתה סופטבנק לרגע של נחת עם הפרסומים על ההנפקה הצפויה של חברת הפורטפוליו ARM, חברה בריטית שמוכרת תוכניות לפיתוח שבבים לענקיות הטכנולוגיה. סופטבנק רואה ב־ARM תרנוגלת המטילה ביצי זהב.

היא רכשה את חברת השבבים ב־2016 ב־30 מיליארד דולר וכעת, מצפה ל־ARM הנפקה שעשויה לנפק שווי של עד 70 מיליארד דולר בנאסד"ק. אם תיכשל ההנפקה, בסופטבנק יודעים היטב שהנזק יהיה אדיר מכדי שאפשר יהיה לתקן אותו: לכן, לפי הערכות, הקרן דרשה לחייב את ARM בפיצוי של מיליארדי דולרים אם יתממש תסריט האימים.

הטכנולוגיה שהופכת את אינטל למיותרת

ARM היא חברה קטנה במונחים של חברת שבבים - שוויה המוערך הוא פחות ממחצית שוויה של אינטל, או 7% משוויה של אנבידיה. בשנת 2021 היא הייתה אחראית על 2.7 מיליארד דולר בלבד במכירות מתוך 550 מיליארד מכירות בתחום השבבים גלובלי. אך בתוך 33 שנים מאז הקמתה בעיר קיימברידג', היא הפכה להיות ספקית הטכנולוגיה העיקרית לכל חברות השבבים הגדולות - למעט אינטל.

לאחר שקוואלקום אימצה אותה כדי לפתח על בסיסה את שבב הסנאפדרגון - השבב שנמצא בבסיס רוב מכשירי האנדרואיד כמו אלה של סמסונג או גוגל - הפכה אותה אפל לספקית הטכנולוגיה המרכזית למעבדי האייפון המתקדמים שלה (A) ומחשבי המק (M). בשנים האחרונות מחוללת ARM מהפכה כשהיא הופכת למנוע הטכנולוגי הרשמי מאחורי צמיחתם של שרתי הענן, ולאחרונה גם שוק הבינה המלאכותית היוצרת ממנו נהנית אנבידיה.

את כל זאת עושה ARM מבלי לייצר שבב אחד: בניגוד למקובל, היא איננה מוכרת שבבים ולא מייצרת אותם במפעלים חיצוניים. ARM מחזיקה בספרייה של תוכניות פיתוח עבור חלקים שונים של השבב, ומאפשרת לכל חברה לרכוש תוכנית כזו מהמדף או להזמין תוכנית ייעודית עבורה. כך מספקת ARM תוכניות קניין רוחני לכולם אך איננה מתחרה בהן.

ולמרות התמלוגים הצנועים שהיא נוטלת, ARM נמצאת על המסלול הבטוח להפוך לאחת המרוויחות הגדולות מירידתה של אינטל מהבמה המרכזית של עולם השבבים ועלייתן של אנבידיה וענקיות הענן. זאת, מפני שבהכרח כל חברה שרוכשת טכנולוגיה של ARM מוותרת על אינטל: ספריית הטכנולוגיה של ARM מאפשרת לכל דורש לפתח רכיבים המייתרים את אלה של המעסיקה הפרטית הגדולה במשק.

עידן האייפון נתן את היכולת לפרוץ

ככל הנראה חברת ARM לא הייתה נולדת לולא חיפשה בראשית שנות השמונים רשת הטלוויזיה בי.בי.סי מחשב מיוחד שיוכל לשמש אותה לצילומי סדרה חדשה. בכירים ברשת בילו זמן ומאמצים רבים לשכנע חברות בריטיות שיפתחו עבורם את המחשב. חברת אייקורן (Acorn) מאוניברסיטת קיימברידג', שקודם לכן התמחתה בבניית מחשבי בוטיק למשוגעים לדבר, נענתה להצעה. התוצאה: מחשב ושמו BBC Micro שהפך בן בית בבתים רבים באנגליה. הוא אף מתח את גבולות יכולותיה של החברה הקטנה ונתן לה טעם של עוד.

לאחר מכן, אייקורן פנתה לדרך חדשה שבמובנים רבים חרצה את גורלה אינטל: היא החלה לפתח שבבים משלה בהשראת שבבי מוטורולה שהפעילו מחשבים פופולריים באותו הזמן, כמו מחשב המקינטוש. התוצאה הייתה שבבים בעלי זיכרון קטן יותר מזה של אינטל, אך כאלה הפועלים בהספק נמוך יותר.

לבסוף, אפל החליטה להשקיע בשבבים דלי ההספק ורבי העוצמה לשיבוץ במחשבי כף היד המגושמים שלה בתחילת שנות התשעים. יחד עם השקעה משלה פוצלה החטיבה לחברה חדשה בשם Advanced RISC Machines, או בקיצור - ARM. אומנם מכשירי כף היד של אפל הפכו לכשלון מסחרי, אך הקשר שנוצר אז היווה את הבסיס לכניסתה של ARM אל מכשירי האייפוד ב־2001, ובסופו של דבר אל האייפון ב־2007.

עידן האייפון נתן בפני ARM את ההזדמנות שביקשה לעצמה כדי לפרוץ ולהוכיח כי היא מלכת השבבים נמוכי ההספק. החברה הבריטית הפכה למנוע המוליכים למחצה שמניע את מהפכת הסמארטפונים כמעט כמונופול: אפל שיבצה שבבים של סמסונג המבוססים על תוכניות פיתוח של ARM במכשירי האייפון. כל שאר השוק - סמסונג, וואן פלאס, LG ופיקסל של גוגל הימרו על שבבים של קוואלקום, חברה אמריקאית מסן דייגו - אשר גם היא מבססת את הטכנולוגיה שלה על קניין רוחני שנרכש מARM. כיום, ARM שולטת ב־90% מכלל שוק השבבים לסמארטפונים.

הוכחת ההתכנות המרשימה הזו הביאה לה מעריצים מקרב בכירי ענקיות הטכנולוגיה: טים קוק, ג'ף בזוס, סאטיה נאדלה וג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה - כולם נמצאים היום בצורה כזו או אחרת בשותפות קיימת או בתחילתה של שותפות עם חברת השבבים מקיימברידג'.

במקביל, ב־2008 רכש סטיב ג'ובס חברת שבבים קטנה מקליפורניה בשם PA Semi שפיתחה קודם לכן שבבים על בסיס טכנולוגיית הפאוור פי.סי. של IBM. ג'ובס השתלט על פעילותה והחליף את IBM ב־ARM, כאשר מאוחר יותר הוא ממנה את ג'וני סרוג'י, ערבי נוצרי יליד חיפה, לראש הפעילות. סרוג'י, בשיתוף מרכזי הפיתוח של אפל בקופרטינו, מלזיה וישראל תרם לפיתוח סדרת שבבי ה־A שהחליפו את מעבדי סמסונג במכשירי האייפון. בזכות האומץ של אפל הם הביאו את ARM לראשונה גם לשוק המחשבים האישיים: כיום מהווה הטכנולוגיה הבריטית לבסיס של שבבי ה־M, המוח של מחשבי המק - כשהם מחליפים את שבביה של אינטל.

החברה של הישראלי הפכה לאבן דרך

ARM לא הסתפקה רק בשוק הטלפונים. שוק השרתים - מחשבי הענק המפעילים את המחשוב הארגוני, שירותי הענן והבינה המלאכותית - נשלט עד 2019 באופן בלעדי בידי אינטל ומתחרתה AMD אשר גם היא עושה שימוש בסביבת התוכנה האינטלית X86. היה זה הישראלי נאפע בשארה ועמיתו בילי הרבויה שבחרו לפתח שבב מבוסס ARM לשרתים - הימור מסוכן למדי כיוון ש־ARM שירתה עד אז מכשירים קלים ונמוכי הספק כמו טלפונים וקונסולות משחקים.

אלא שהחברה שהקים בשארה, אנפורנה, הפכה לאבן דרך גורלית גם לגבי עתידה של ARM. שבב ה"גרביטון" המבוסס על טכנולוגית ARM שהשיקה החברה ב־2008 נרכש בסופו של דבר על ידי אמזון שלטענתה חסך לה עד השנה שעברה כ־5 מיליארד דולר בצריכת החשמל. אנפורנה הישראלית הפכה למרכז הפיתוח הישראלי של אמזון בו מפותחים שבבי שרתים עתידים, וגם בינה מלאכותית יוצרת - על בסיס ARM כמובן.

המהפכה שחוללה אמזון הביאה טעם של עוד עבור מתחרותיה בשוק הענן: מיקרוסופט וגוגל החלו לבנות גם הן שותפות משלהן עם ARM כדי להוזיל את עלויות צריכת החשמל. את הפרויקט בגוגל מנהל מישראל בכיר אינטל לשעבר אורי פרנק ואילו מיקרוסופט החלה לשכור למשרדיה במאונטיין וויו מומחי ARM רק לאחרונה, תוך שהיא מנהלת במקביל מגעים לשילוב שבב של חברה אחרת - אמפר, המתבססת גם היא על טכנולוגיה של ARM. השליטה של אינטל ו־AMD בשוק השרתים צפויה לרדת, ע"פ ההערכות, מ־95% בשנת 2019 ל־75% בלבד ב־2027.

ARM גם לא חמקה מעיניה של חברת השבבים שחתומה על מהפכת הבינה המלאכותית היוצרת, אנבידיה, זו ששבביה מניעים את מנועי השפה והתמונות של OpenAI, מיקרוסופט, גוגל ואמזון. בעוד שהליבות של המעבדים הגרפיים אינם מבוססים על ARM אלא על טכנולוגיה מקורית של אנבידיה, היא מצאה דרך לשלב את הקניין הרוחני של החברה הבריטית במעבדי הליבה (CPU) לחוות שרתים ובמעבדים המיוחדים לתקשורת (DPU) - בזכותן משיקה כיום אנבידיה מחשבי על ללא שבבים של אינטל.

 

עם זרועות בכל יצרנית טלפונים, שירותי ענן ובקרוב גם בבינה המלאכותית - הופכת ARM למצע שעליו מתפחת תעשיית השבבים, ומונופול דה פקטו. זו אחת הסיבות בגללן מנע הרגולטור מאנבידיה לרכוש את ARM בשנה שעברה בתמורה ל־40 מיליארד דולר. לו הייתה יוצאת לפועל, אנבידיה היתה הופכת לחברה היחידה שנמצאת כמעט בכל טלפון ושרת - כאשר היא נוגסת אט אט בשוק המחשבים האישיים שנשלט כיום על ידי אינטל.

ההתעצמות מביאה על ARM יריבים חדשים

"המקרה של ARM מעיד על כך שכל מה שהיה בשוק השבבים - הוא לא מה שיהיה", אומר משה זלצברג, מנכ"ל חברת פיתוח השבבים Veriest. "בעבר היו חברות שפיתחו או ליבות או מעבדים או שבבים מוכללים. היום הקלפים נטרפו: אין כמעט חברת שבבים שלא פעילה במספר רמות".

ARM נמצאת אומנם בשיאה אך התעצמותה מביאה עליה לא מעט יריבים חדשים - מה שמסביר את הלחץ שמפעילה סופטבנק לצאת להנפקה בהקדם. קוואלקום, שהפכה במידה רבה את ARM למי שהיא היום על ידי כך ששילבה את הטכנולוגיה שלה בסמארטפונים מבוססי אנדרואיד, רכשה לפני שנתיים לקוח אחר של ARM, חברת נוביאד, במטרה להשתלט על שוק המחשבים האישיים ולבנות טכנולוגיה מתחרה.

ARM לא ראתה את המאמץ בעין יפה ותבעה את קוואלקום על הפרת הסכמי התמלוגים שלה. אם תנצח ARM בתביעה שלה - שתתחיל להתנהל רק בשנה הבאה - ייתכן וקוואלקום תחליט להיפטר מ־ARM גם במעבדי השבבים שלה, דבר שיגרום לנזק קטסטרופלי לשוק הסמארטפונים.

כחלק ממאבקה מאיימת ARM להעלות מחירים ולשנות את מודל הגבייה גם מלקוחות מדרגה שניה, מעבר ללקוחות הישירים. אלה אולי יכולים להעלות את הכנסותיה לקראת ההנפקה, אך גם להביא לקוחות פוטנציאליים וקיימים - כמו קוואלקום - ללכת אל האיום המיידי הגדול ביותר על ARM: הקוד הפתוח ריסק־5 שפותח באוניברסיטת ברקלי ומבוסס על עקרונות טכנולוגיים דומים. אומנם מדובר על קוד פתוח חסר תמיכה מסחרית, אך ההיסטוריה מוכיחה כי חברות שמשכללות את הקוד הפתוח לדרגה של מוצר מסחרי מסכנות את מעמדן של מונופולים.

עוד כתבות

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו