גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כתבת וול סטריט ג'ורנל ניסתה את המשקפיים החדשים של אפל. זה מה שהיא חשבה

ג'ואנה סטרן, כותבת הטור בוול סטריט ג'ורנל, הייתה אחת הראשונות לנסות את האפל Vision Pro, קסדת המציאות המשולבת החדשה של אפל שתופץ לשוק בתחילת שנה הבאה תמורת 3,499 דולר ● "אפילו בפרק הזמן הקצר בו לבשתי את הערכה, הניווט בה הפך לטבע שני"

משקפי ה-VR החדשים של אפל / צילום: צילום מסך
משקפי ה-VR החדשים של אפל / צילום: צילום מסך

שברים צבעוניים של זכוכית צבעונית (דיגיטלית) מרחפים סביב החדר (האמיתי). באוזן שלי, קול עדין לוחש, "זכרי כמה רב ערך יכול להיות כל רגע ורגע בחיים". היא אומרת לי להירגע ולנשום עמוק כשאני רואה גלי אוקיינוס (דיגיטליים) נשברים על שולחן הקפה (האמיתי).

עם תג מחיר גבוה במיוחד: כל מה שכדאי לדעת על המשקפיים החדשים של אפל. ולמה המשקיעים מאוכזבים 
אחרי שהשווי קפץ: אינטל מוכרת מניות מובילאיי ב-1.4 מיליארד דולר 
הביקור של יזם ה־AI ששינה את העולם והתפקיד המפתיע של מיקרוסופט ישראל 

מן הסתם, גברת, אני לא יכולה להירגע. מחוברים לפנים שלי 3,500 דולר. עד כמה שהדימויים מרגיעים, אני מנסה לזכור הכול על הרכבת המשקפיים החדשים של אפל, Vision Pro, כדי שאוכל להעביר את החוויה הלאה לקוראי הטור הזה.

רגעים ספורים אחרי שאפל הכריזה על המשקפיים הראשונים שלה למציאות משולבת ביום שני בכנס המפתחים העולמי שלה, הסיעו אותי בעגלת גולף מרחק קצר לבניין חסר ייחוד בקמפוס הגדול ודמוי ספינת חלל של החברה. לא, האנשים של אפל לא שמו לי שקית על הראש - אבל הם כן הלבישו את מחשב הפנים העשוי אלומיניום וזכוכית לפנים שלי, והכניסו לי לכיס את ערכת הסוללות שלו.

ה־Vision Pro יהיו הכניסה הראשונה של אפל לשוק הזה כשהמשקפיים יושקו בתחילת השנה הבאה. הן מגשרות בין מציאות מדומה - שבה אתם לגמרי מועברים לעולם מדומה - למציאות מרובדת - שבה אתם רואים אובייקטים וירטואליים על גבי העולם האמיתי שלכם.

אפילו אם שוכחים את המחיר הבלתי נשכח, לא לכולם מתאימה הערכה. אולי אפילו לא לרוב האנשים. בזמן ההדגמה שלי שארכה 30 דקות, הרגשתי את משקלה על האף והיא עשתה לי מעט בחילה (אפל אומרים שהדברים האלה ישופרו עד שהמשקפיים יחלו להיות מופצים בתחילת שנה הבאה). אבל וואו... הממשק ותנועות היד אינטואיטיביים, סרטים בתלת־ממד סוף כל סוף נראים הגיוניים והתחושה באמת הייתה כאילו דינוזאור ענק שובר קיר שנמצא ממש לפניי.

לא הרשו לי לצלם או להסריט, אבל הנה הניסיון שלי להכניס אתכם לחוויה

איך זה ללבוש אותם?
התחושה היא כאילו אפל תקעו לי אפל ווטש ענק על הראש - בדרך טובה. כמו הפריט הלביש של אפל, רצועת הראש של המשקפיים נעטפת בעדינות סביב הגולגולת. בינתיים, המשקפיים עצמם, בהם נמצאת כל הטכנולוגיה, נראים ומותאמים כמו מוצר שעוצב על ידי אפל.

ב־15 הדקות הראשונות של ההדגמה, לא יכולתי להאמין כמה הם נוחים - הרבה יותר נוחים מ־Meta Quest Pro או Quest 2. אבל עדיין מדובר בהרבה טכנולוגיה על הפנים. עד סוף ההדגמה, החלק העליון של האף שלי והמצח שלי החלו להרגיש את המשקל. באפל אומרים שאי הנוחות הזו הייתה בגלל שהמכשיר לא היה מותאם בצורה מושלמת לפנים שלי. כמו כן, כשנגעתי בשוליים סביב המסך הקדמי, הם היו חמימים.

האם הרגשת כאילו את הולכת להקיא?
המשקפיים שונים מכל קסדת ראש אחרת שניסיתי בגלל הקלות שבה עוברים בין לראות את העולם האמיתי והעולם הדיגיטלי. כפתור שדומה לכתר של שעון אפל ווטש שנמצא לצד המשקף הימני מאפשר לכם לשלוט ברמת הרוויה: כדי לראות עולם יותר וירטואלי מסובבים לצד אחד; כדי לראות יותר מהמציאות, מסובבים לצד השני.

המשמעות היא שיכולתי לראות את הידיים שלי בבהירות כשהסתכלתי למטה - הרבה יותר בבהירות מאשר במשקפיים אחרים שיש להן יכולות שקיפות מקבילות. יכולתי לקרוא את הפנקס שלי על השולחן. אבל אם לא רציתי לראות אותן, יכולתי בקלות לסלק אותן מהתמונה. זה מאפיין מאוד מגניב, אבל ככל שעשיתי את זה יותר, הרגשתי יותר בחילה.

האם התגעגעת לכך שיש לך כפתורים?
כפתורי בקרה במשקפיים אחרים נותנים תחושה הזהה לזו שחווינו עם עטי הכתיבה הדיגיטלית בעולם הסמרטפונים לפני שהיו לנו מסכי מגע. עם ה־Vision Pro, העיניים שלכם הן הסמן, והאצבעות הן הכפתורים.

אפילו בפרק הזמן הקצר בו לבשתי את הערכה, הניווט בה הפך לטבע שני. לחצתי על הכתר הדיגיטלי כדי להגיע למסך הבית בעל המראה המוכר. כדי לבחור, הצמדתי אצבעות באוויר. כדי לגלול, הצמדתי אצבעות באוויר וגררתי לכל כיוון שרציתי. רוב הזמן דברים עבדו באופן חלק. בכמה מקרים, ניסיתי ללכוד מטרה קטנה יותר ופיספסתי.

מה רואים שם בפנים

אפל הראו לי מבחר הדגמות. מבחינתי, יש רק שני מקרי שימוש אטרקטיביים לדבר הזה כרגע:

עבודה: אולי המשרד דווקא מוצלח יותר כמחשב פנים. יכולתי לפזר כמה אפליקציות בחלל שמעל שולחן הקפה - הודעות, פתקים וספארי. במקום שיהיו לי מסכים רבים, אפשר פשוט לפזר את המסכים הווירטואליים האלה ברחבי החדר. אפל הראתה את המשקפיים עובדים עם מקלדת ומשטח עכבר במצגת שלה, אבל אני לא התנסיתי בכך.

יכולתי גם לעשות שיחת פייסטיים עם עובדת של אפל - מלבד העובדה שזה לא רק היה סרטון שלה, אלא גרסה תלת־ממדית שלה. בעוד שחלקים מסוימים מהפנים שלה לא נעו כמו שצריך, היא הייתה יכולה להוציא לשון, להרים ידיים ולעשות הרבה הבעות פנים שונות.

במהלך השיחה, היא הייתה מסוגלת לפתוח לנו מצגת כדי לעבוד ביחד. החוויה הייתה יותר טבעית מלהחזיק שני חלונות פתוחים על המחשב.

צפייה: לאחר עשרות שנים של הבטחות לטלוויזיה תלת־ממדית, האם הפעם... זה קורה? האמינו לי, אני סקפטית. אני אף פעם לא בוחרת בזמני ההקרנות בתלת־ממד בקולנוע אבל הופתעתי מהמידה בה נכנסתי לסרטון תלת־ממדי מהסרט "אווטאר: דרך המים".

מה שיותר מגניב היו צילומי תלת־ממד וסרטונים שאפל לכדה באמצעות המשקפיים. (כפתור המוקדש לכך בצד שמאל של המכשיר מאפשר ללובשים לצלם, אם כי לא יכולתי לנסות זאת בעצמי). בסרטון תלת־ממד קצר אחד, ילדים מכבים נרות על עוגת יום הולדת תלת־ממדית בזמן שהם יושבים על ספה תלת־ממדית. בסופו של דבר החוויות האלה יהיו גם הן אינטראקטיביות. באחת ההדגמות, פרפר תלת־ממדי עף מעליי ונחת לי על האצבע. בדיוק כמו עם האייפון, מה שיעשו מפתחי אפליקציות עם המכשיר הזה יגדיר את איך שנשתמש בו.

האם יכולת לראות את העתיד? האם מדובר בלהיט?
בסוף ההדגמה, הורדתי את המשקפיים והרגשתי שני דברים:
וואו, ממש מגניב.
האם הרגע עשיתי סמים?

אפל מבדלת עצמה עם חוויה שהיא מקורקעת לגמרי במציאות. זו לא מציאות מדומה בה מתחמקים מהסביבה. במקום זה, מדובר בלהביא את העולם הדיגיטלי לעולם האמיתי. מה שאפל מכנה "מחשוב במרחב".

אבל, כשהורדתי את המשקפיים, הרגשתי כאילו הייתי במקום אחר, ורק עכשיו חזרתי למציאות.

החזרה למציאות

אולי זה היה הורדת המשקל מהראש. אולי זה בגלל שכשיכולתי סוף כל סוף לראות שוב עם העיניים שלי - להסתכל על הפנקס שלי, או הידיים שלי או אנשים אחרים בחדר - הבנתי שאני לא רואה את העולם דרך מסך. אפילו המסך החד של אפל עם 23 מיליון פיקסלים לא יכול להוות תחליף לראייה רגילה. אולי זה האתגר הגדול לטווח הרחוק: לגרום לנו לשכוח את ההבדל.

או כפי שאמרה הקריינית במדיטציה, "זכרו כמה רב ערך יכול להיות כל רגע בחיים". אפל רוצה שנבלה יותר רגעים מהחיים שלנו בדברים האלה. האם הרגעים האלה יהיו בעלי ערך?

עוד כתבות

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

בלי פוזה ובמחיר משתלם: מסעדה איטלקית תל אביבית ששווה ביקור

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

תיקון והתנצלות

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק