גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כתבת וול סטריט ג'ורנל ניסתה את המשקפיים החדשים של אפל. זה מה שהיא חשבה

ג'ואנה סטרן, כותבת הטור בוול סטריט ג'ורנל, הייתה אחת הראשונות לנסות את האפל Vision Pro, קסדת המציאות המשולבת החדשה של אפל שתופץ לשוק בתחילת שנה הבאה תמורת 3,499 דולר ● "אפילו בפרק הזמן הקצר בו לבשתי את הערכה, הניווט בה הפך לטבע שני"

משקפי ה-VR החדשים של אפל / צילום: צילום מסך
משקפי ה-VR החדשים של אפל / צילום: צילום מסך

שברים צבעוניים של זכוכית צבעונית (דיגיטלית) מרחפים סביב החדר (האמיתי). באוזן שלי, קול עדין לוחש, "זכרי כמה רב ערך יכול להיות כל רגע ורגע בחיים". היא אומרת לי להירגע ולנשום עמוק כשאני רואה גלי אוקיינוס (דיגיטליים) נשברים על שולחן הקפה (האמיתי).

עם תג מחיר גבוה במיוחד: כל מה שכדאי לדעת על המשקפיים החדשים של אפל. ולמה המשקיעים מאוכזבים
אחרי שהשווי קפץ: אינטל מוכרת מניות מובילאיי ב-1.4 מיליארד דולר
הביקור של יזם ה־AI ששינה את העולם והתפקיד המפתיע של מיקרוסופט ישראל

מן הסתם, גברת, אני לא יכולה להירגע. מחוברים לפנים שלי 3,500 דולר. עד כמה שהדימויים מרגיעים, אני מנסה לזכור הכול על הרכבת המשקפיים החדשים של אפל, Vision Pro, כדי שאוכל להעביר את החוויה הלאה לקוראי הטור הזה.

רגעים ספורים אחרי שאפל הכריזה על המשקפיים הראשונים שלה למציאות משולבת ביום שני בכנס המפתחים העולמי שלה, הסיעו אותי בעגלת גולף מרחק קצר לבניין חסר ייחוד בקמפוס הגדול ודמוי ספינת חלל של החברה. לא, האנשים של אפל לא שמו לי שקית על הראש - אבל הם כן הלבישו את מחשב הפנים העשוי אלומיניום וזכוכית לפנים שלי, והכניסו לי לכיס את ערכת הסוללות שלו.

ה־Vision Pro יהיו הכניסה הראשונה של אפל לשוק הזה כשהמשקפיים יושקו בתחילת השנה הבאה. הן מגשרות בין מציאות מדומה - שבה אתם לגמרי מועברים לעולם מדומה - למציאות מרובדת - שבה אתם רואים אובייקטים וירטואליים על גבי העולם האמיתי שלכם.

אפילו אם שוכחים את המחיר הבלתי נשכח, לא לכולם מתאימה הערכה. אולי אפילו לא לרוב האנשים. בזמן ההדגמה שלי שארכה 30 דקות, הרגשתי את משקלה על האף והיא עשתה לי מעט בחילה (אפל אומרים שהדברים האלה ישופרו עד שהמשקפיים יחלו להיות מופצים בתחילת שנה הבאה). אבל וואו... הממשק ותנועות היד אינטואיטיביים, סרטים בתלת־ממד סוף כל סוף נראים הגיוניים והתחושה באמת הייתה כאילו דינוזאור ענק שובר קיר שנמצא ממש לפניי.

לא הרשו לי לצלם או להסריט, אבל הנה הניסיון שלי להכניס אתכם לחוויה

איך זה ללבוש אותם?
התחושה היא כאילו אפל תקעו לי אפל ווטש ענק על הראש - בדרך טובה. כמו הפריט הלביש של אפל, רצועת הראש של המשקפיים נעטפת בעדינות סביב הגולגולת. בינתיים, המשקפיים עצמם, בהם נמצאת כל הטכנולוגיה, נראים ומותאמים כמו מוצר שעוצב על ידי אפל.

ב־15 הדקות הראשונות של ההדגמה, לא יכולתי להאמין כמה הם נוחים - הרבה יותר נוחים מ־Meta Quest Pro או Quest 2. אבל עדיין מדובר בהרבה טכנולוגיה על הפנים. עד סוף ההדגמה, החלק העליון של האף שלי והמצח שלי החלו להרגיש את המשקל. באפל אומרים שאי הנוחות הזו הייתה בגלל שהמכשיר לא היה מותאם בצורה מושלמת לפנים שלי. כמו כן, כשנגעתי בשוליים סביב המסך הקדמי, הם היו חמימים.

האם הרגשת כאילו את הולכת להקיא?
המשקפיים שונים מכל קסדת ראש אחרת שניסיתי בגלל הקלות שבה עוברים בין לראות את העולם האמיתי והעולם הדיגיטלי. כפתור שדומה לכתר של שעון אפל ווטש שנמצא לצד המשקף הימני מאפשר לכם לשלוט ברמת הרוויה: כדי לראות עולם יותר וירטואלי מסובבים לצד אחד; כדי לראות יותר מהמציאות, מסובבים לצד השני.

המשמעות היא שיכולתי לראות את הידיים שלי בבהירות כשהסתכלתי למטה - הרבה יותר בבהירות מאשר במשקפיים אחרים שיש להן יכולות שקיפות מקבילות. יכולתי לקרוא את הפנקס שלי על השולחן. אבל אם לא רציתי לראות אותן, יכולתי בקלות לסלק אותן מהתמונה. זה מאפיין מאוד מגניב, אבל ככל שעשיתי את זה יותר, הרגשתי יותר בחילה.

האם התגעגעת לכך שיש לך כפתורים?
כפתורי בקרה במשקפיים אחרים נותנים תחושה הזהה לזו שחווינו עם עטי הכתיבה הדיגיטלית בעולם הסמרטפונים לפני שהיו לנו מסכי מגע. עם ה־Vision Pro, העיניים שלכם הן הסמן, והאצבעות הן הכפתורים.

אפילו בפרק הזמן הקצר בו לבשתי את הערכה, הניווט בה הפך לטבע שני. לחצתי על הכתר הדיגיטלי כדי להגיע למסך הבית בעל המראה המוכר. כדי לבחור, הצמדתי אצבעות באוויר. כדי לגלול, הצמדתי אצבעות באוויר וגררתי לכל כיוון שרציתי. רוב הזמן דברים עבדו באופן חלק. בכמה מקרים, ניסיתי ללכוד מטרה קטנה יותר ופיספסתי.

מה רואים שם בפנים

אפל הראו לי מבחר הדגמות. מבחינתי, יש רק שני מקרי שימוש אטרקטיביים לדבר הזה כרגע:

עבודה: אולי המשרד דווקא מוצלח יותר כמחשב פנים. יכולתי לפזר כמה אפליקציות בחלל שמעל שולחן הקפה - הודעות, פתקים וספארי. במקום שיהיו לי מסכים רבים, אפשר פשוט לפזר את המסכים הווירטואליים האלה ברחבי החדר. אפל הראתה את המשקפיים עובדים עם מקלדת ומשטח עכבר במצגת שלה, אבל אני לא התנסיתי בכך.

יכולתי גם לעשות שיחת פייסטיים עם עובדת של אפל - מלבד העובדה שזה לא רק היה סרטון שלה, אלא גרסה תלת־ממדית שלה. בעוד שחלקים מסוימים מהפנים שלה לא נעו כמו שצריך, היא הייתה יכולה להוציא לשון, להרים ידיים ולעשות הרבה הבעות פנים שונות.

במהלך השיחה, היא הייתה מסוגלת לפתוח לנו מצגת כדי לעבוד ביחד. החוויה הייתה יותר טבעית מלהחזיק שני חלונות פתוחים על המחשב.

צפייה: לאחר עשרות שנים של הבטחות לטלוויזיה תלת־ממדית, האם הפעם... זה קורה? האמינו לי, אני סקפטית. אני אף פעם לא בוחרת בזמני ההקרנות בתלת־ממד בקולנוע אבל הופתעתי מהמידה בה נכנסתי לסרטון תלת־ממדי מהסרט "אווטאר: דרך המים".

מה שיותר מגניב היו צילומי תלת־ממד וסרטונים שאפל לכדה באמצעות המשקפיים. (כפתור המוקדש לכך בצד שמאל של המכשיר מאפשר ללובשים לצלם, אם כי לא יכולתי לנסות זאת בעצמי). בסרטון תלת־ממד קצר אחד, ילדים מכבים נרות על עוגת יום הולדת תלת־ממדית בזמן שהם יושבים על ספה תלת־ממדית. בסופו של דבר החוויות האלה יהיו גם הן אינטראקטיביות. באחת ההדגמות, פרפר תלת־ממדי עף מעליי ונחת לי על האצבע. בדיוק כמו עם האייפון, מה שיעשו מפתחי אפליקציות עם המכשיר הזה יגדיר את איך שנשתמש בו.

האם יכולת לראות את העתיד? האם מדובר בלהיט?
בסוף ההדגמה, הורדתי את המשקפיים והרגשתי שני דברים:
וואו, ממש מגניב.
האם הרגע עשיתי סמים?

אפל מבדלת עצמה עם חוויה שהיא מקורקעת לגמרי במציאות. זו לא מציאות מדומה בה מתחמקים מהסביבה. במקום זה, מדובר בלהביא את העולם הדיגיטלי לעולם האמיתי. מה שאפל מכנה "מחשוב במרחב".

אבל, כשהורדתי את המשקפיים, הרגשתי כאילו הייתי במקום אחר, ורק עכשיו חזרתי למציאות.

החזרה למציאות

אולי זה היה הורדת המשקל מהראש. אולי זה בגלל שכשיכולתי סוף כל סוף לראות שוב עם העיניים שלי - להסתכל על הפנקס שלי, או הידיים שלי או אנשים אחרים בחדר - הבנתי שאני לא רואה את העולם דרך מסך. אפילו המסך החד של אפל עם 23 מיליון פיקסלים לא יכול להוות תחליף לראייה רגילה. אולי זה האתגר הגדול לטווח הרחוק: לגרום לנו לשכוח את ההבדל.

או כפי שאמרה הקריינית במדיטציה, "זכרו כמה רב ערך יכול להיות כל רגע בחיים". אפל רוצה שנבלה יותר רגעים מהחיים שלנו בדברים האלה. האם הרגעים האלה יהיו בעלי ערך?

עוד כתבות

דנה עזריאלי / צילום: אריק סולטן

דנה עזריאלי מתיישבת על כס המנכ"לית עם שכר משודרג

דנה עזריאלי תהפוך למנכ"לית הקבועה של חברת הנדל"ן המניב ● השף יוסי שטרית ישתף פעולה עם מותג הרכב הסיני זיקר ● אחד המטוסים בארקיע יישא את שמו של הזמר יהורם גאון ● וזה המינוי החדש בקרן ההון סיכון של האחים ברקת ● אירועים ומינויים

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת באירופה; בוול סטריט לא התקיים מסחר בשל יום חג

הדאקס ירד בכ-0.4% ● הצמיחה הנמוכה של כלכלת יפן מגבירה את הסבירות שראש ממשלת יפן תקדם את תוכניותיה להמרצת הכלכלה ● הניקיי עלה ב-0.2%, רוב הבורסות באסיה סגורות לרגל חג ראש השנה ● היום לא התקיים מסחר בוול סטריט, לרגל יום הנשיאים

טיל בליסטי באיראן. האם טהרן חותרת להסכם אמיתי? / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הבטן הרכה של איראן לקראת סבב נוסף של שיחות עם ארה"ב: מכירת הנפט

טראמפ מעמת את טהרן עם מציאות חדשה לקראת סבב השיחות השני בג'נבה: נכונות של המערב למו"מ לצד לחץ צבאי חסר תקדים ● איראן מגיעה עם אורניום מועשר בהיקף גדול ותשתית חשמל מקרטעת, והשאלה הגדולה היא האם תסכים להעשרה מחוץ למדינה

כוחות איטלקיים לצד סירת מהגרים, בסמוך לאי למפדוזה / צילום: Reuters, Juan Medina

"מצור" בים התיכון: איטליה משנה את כללי המשחק נגד ההגירה הלא־חוקית

במסגרת רפורמה דרמטית, איטליה תאפשר לחיל הים למנוע כניסת סירות מהגרים למים הטריטוריאליים ולגרשם למדינות שלישיות שהוגדרו "בטוחות" ● החוק החדש גם מטיל קנסות כבדים על ארגוני הסיוע למבקשי המקלט, ומהווה חלק מהחרפת המאבק האירופי בהגירה הלא־חוקית

הממונה על התחרות, עו''ד מיכל כהן / צילום: כדיה לוי

רשות התחרות בוחנת הטלת סנקציות נוספות על החברה המרכזית למשקאות

לאחר שהודיעה כי תטיל סנקציות בסך 18 מיליון שקל בגין הפרות שקשורות למוצרי טרה, רשות התחרות מדווחת על ראיות חדשות שעשויות לגרור סנקציות נוספות נגד החברה המרכזית למשקאות - הפעם בגין הפרות בתחום המשקאות הקלים

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הנגיד יוריד את הריבית? שני נתונים שהתפרסמו ביממה מסבכים את התשובה

הלמ"ס פרסמה נתונים המציגים תמונה מורכבת: צמיחה של 3.1% וחוסן כלכלי, לצד אינפלציה בשפל של 1.8% ● על רקע התחזקות גם של השקל, נגיד בנק ישראל יצטרך להכריע האם הוא להמשיך להקל על המשק - או שמא הצמיחה האיתנה ושוק העבודה ההדוק מחייבים עדיין ריסון

שינוי היסטורי: "כנען" במקום "פלסטין" בגלריות המוזיאון הבריטי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מה יכול להבטיח החלפת משטר באיראן בצורה יעילה, המוזיאון הבריטי החליט להסיר את המילה "פלסטין" מתערוכות, ובית המשפט הבריטי פסל את הגדרת Palestine Action כארגון טרור • כותרות העיתונים בעולם

מימין: עו''ד אלון פומרנץ ועו''ד ארז תיק / צילום: תמר דניאלי

ליפא מאיר: עו"ד אלון פומרנץ ימונה ליו"ר, עו"ד ארז תיק לשותף המנהל

פירמת עורכי הדין ליפא מאיר הודיעה על שינויים בצמרת ● עו"ד ארז תיק, ראש מחלקת הנדל"ן והמלונאות, מונה לשותף המנהל ● עו"ד אלון פומרנץ, ראש מחלקת הליטיגציה, שכיהן כשותף המנהל במשך שמונה שנים, ימונה ליו"ר הפירמה

ניצול קשישים / אילוסטרציה: Shutterstock

"זעקת הקשישים נשמעת לרחוק": מאחורי החלטת העליון נגד חברות האשראי

ביהמ"ש העליון קיבל את הערעור ואישר את הבקשה בתביעה הייצוגית נגד ישראכרט, כאל ומקס, בטענה כי לא מנעו את התופעה הידועה כ"עושק הקשישים" ● מה פסק המחוזי, מהן השלכות פסק הדין, וכיצד נפעל מעכשיו במקרה של הונאה? ● גלובס עושה סדר

הכוח שמניע את הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

המאמר שקובע: הכוח החדש שמניע את הדולר

"מה שבאמת מזיז את הדולר הוא אופרת הסבון הפרועה שהיא הפוליטיקה האמריקאית", כותבים ב"פייננשל טיימס" ● אנליסטים: "אנחנו נכנסים לעידן חדש, הצמיחה בארה"ב תזנק השנה, אבל הדולר ייחלש" ● ההמלצה: לגדר את אמריקה

עו''ד ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: עופר עמרם

רשות ני"ע מקדמת: מניות ציבוריות יקבלו מסלול ירוק לרישום בחו"ל

בימים אלה, רשות ני"ע בוחנת החלה של המודל הקנדי, שיקל רגולטורית על חברות ציבוריות ישראליות ויאפשר להן קבלה מהירה לוול סטריט ● במקביל, רשות ני"ע סימנה את הקבלנים: בונה מודל דיווח חדש שיאלץ אותם למחוק את המבצעים היצירתיים ממחיר הדירה

מג'ד אל־כרום. תורחב דרומה? / צילום: Shutterstock

תקדים מסוכן או תיקון עוול: בג"ץ יכריע אם לאשר שכונה שנפסלה ארבע פעמים

ערכאת התכנון העליונה דחתה את הצעת ביהמ"ש ופסלה הכשרה בדיעבד של הבנייה הלא חוקית במג'ד אל־כרום, שגם כוללת פריצה של עקרונות תוכנית המתאר הארצית ● כעת הסוגיה חוזרת להכרעה עקרונית בבג"ץ ● בעולם התכנון חוששים: "האישור יהווה תקדים מסוכן"

טילי ספייק מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

התרגיל הספרדי: ביטול רכישת טילי נ"ט של רפאל, וקנייתם מחברה־בת אירופית

רק לפני מספר חודשים ביטלה ספרד עסקת ענק עם רפאל בגין המלחמה בעזה, וכעת היא פונה לחברת יורוספייק - בה לרפאל 20% בעלות ● התירוץ שבו משתמשים לנימוק העסקה המסתמנת: הרכיבים מיוצרים באירופה

פלטפורמת המשחקים של סאנפלאוור / צילום: צילום מסך אתר CrownCoinCasino

עם משקיע מפורסם ו-200 עובדים: החברה המסתורית מת"א שכבר שווה יותר מ-2 מיליארד דולר

תחת דיסקרטיות כבדה, סאנפלאוור הצעירה מישראל הפכה לאחד השמות המובילים בזירת משחקי הסושיאל־קזינו, עם מחזור של מאות מיליוני דולרים והשקעה פרטית של גיגי לוי־וייס ● כעת, כשהיא חמושה במערכות AI מתקדמות ושווי שמוערך ביותר מ־2 מיליארד דולר, חברת הגיימינג מסמנת את היעד הבא: שוקי החיזוי ● המהלך עשוי לאלץ את "אימפריית הרפאים" לצאת סוף־סוף לאור

מחלקת העסקים של ארקיע / צילום: ארקיע

ארקיע משיקה קווים חדשים ומחלקת עסקים גם בטיסות לאירופה

בין היעדים החדשים שארקיע מתכננת להפעיל בקיץ הקרוב נמנים פוקט שבתאילנד, מלאגה ואיביזה בספרד וכן וילנה בליטא ● בנוסף משיקה החברה מחלקת עסקים גם בקווים לאירופה, לראשונה בתולדותיה. כמה זה יעלה?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בתל אביב; מדד הבנייה זינק במעל 3%, מניות התוכנה נפלו

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.4% ● מדד הביטחוניות התאושש ומחק יותר ממחצית מהירידות שרשם מתחילת החודש ● האינפלציה בישראל ירדה, אך קיים ספק לגבי הורדת הריבית בשבוע הבא ● באופנהיימר מעלים את המלצתם לטאואר, מחיר יעד גבוה ב-25% ממחירה הנוכחי ● עין שלישית מזנקת לאחר אישור מכירת 30% ממניותיה בחברה לקונגלומרט האמירתי אדג' ● היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום הנשיאים

מנכ''ל החברה הרוכשת פאלו אלטו נטוורקס ניקאש ארורה / צילום: איל יצהר

ההודעה שקיבלו עשרות עובדים: מזל טוב, תפוטרו בעוד שנה

כ־10% מעובדי סייברארק בישראל, כולל בעלי ותק של עשור ויותר, גילו במייל ישיר מפאלו אלטו כי תפקידם יבוטל בעוד 12-3 חודשים, וישנם מנהלים שאף לא ידעו מי מהצוות שלהם יפוטר ● המהלך מעורר שאלות על המחיר האנושי של עסקאות הענק בהייטק

מניות הבנייה מזנקות / צילום: Shutterstock

המומחים לא מאמינים לנתוני הלמ"ס. אז למה מניות הבנייה זינקו, ומה יקרה למחירים?

בעקבות המדד הנמוך, המשקיעים בת"א מתמחרים הורדת ריבית בשבוע הבא, מה שמשפיע לחיוב על מניות הנדל"ן, שזינקו בחדות בבורסה ● רונן מנחם ממזרחי טפחות: "מדד המחירים לצרכן, שהפתיע למטה, מגביר את הסיכוי להורדת ריבית" ● יובל אייזנברג, מנכ"ל בית ההשקעות אם אס רוק: "נתוני הלמ"ס לעליות מחירים משובשים לחלוטין. להפך - רואים קבלנים קטנים שפושטים רגל"

יעל לינדנברג / צילום: שלומי אמסלם, לע''מ

המאבק מאחורי פיצול אחד החוקים הכלכליים החשובים במערכת הבריאות

מנגנון ה־CAP, המסדיר התחשבנות של 20 מיליארד שקל במערכת הבריאות, פוצל מחוק ההסדרים ● בכירה באוצר הודפת את טענות האפליה של הדסה ומזהירה מפני קריסת בתי החולים בפריפריה

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ברקת לממונה על התחרות: "לבדוק חשד לתיאום עמדות בין רשתות השיווק"

שר הכלכלה פנה לממונה על התחרות בבקשה לבדוק חשד לתיאום עמדות בין רשתות השיווק, וזאת בנוגע למכרז "הסל של המדינה" שבו זכתה רשת קרפור ● בפנייתו לממונה כתב ברקת כי חלק מרשתות השיווק הפעילו "דפוסי תגובה דומים ומתוזמנים" נגד המהלך