גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לא ראיתי את אשתי כבר חודשים": הנפגעים השקופים ממרתון הדרכונים

רוב כוח האדם של רשות האוכלוסין מופנה לטובת מרתון הנפקת הדרכונים לאזרחי ישראל ● כתוצאה מכך, מחלקת אשרות ומעמד של הרשות סגורה והזוגות הבינלאומיים שרוצים להסדיר את הקליטה בישראל נמצאים במצב של אין אונים

הנפגעים השקופים של מרתון הדרכונים / צילום: כדיה לוי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי
הנפגעים השקופים של מרתון הדרכונים / צילום: כדיה לוי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מרתון הדרכונים שנולד מהצורך להנפיק מאות אלפי דרכונים בזמן שיא, יוצר, כך מתברר, חסימה במקומות אחרים ברשות האוכלוסין וההגירה, והנפגעים העיקריים מוצאים את עצמם ללא פתרון או מענה. אחד מהאנשים שסובלים מכך הוא לאוניד נטפוב, שכבר ב-2022 החל בתהליך שיאפשר לאשתו קמילה להישאר בישראל.

מרתון הנפקת הדרכונים של רשות האוכלוסין יימשך עד סוף החודש
שר האוצר החליט: זה האיש שיעמוד בראש רשות ניירות ערך
סגן ראש אגף התקציבים בראיון פרישה: "התעסוקה במרכז היא כמו משאב טבע, קרן הארנונה תחלק אותו"

"אנחנו על הקשקש ברמה הבירוקרטית ורשות האוכלוסין פשוט לא עונים", הוא מספר לגלובס. "אשתי מגרמניה ואנחנו בתהליך של התאזרחות. יש לה אשרת עובד מומחה בהייטק ואנחנו רוצים ויזה קבועה שתאפשר לנו להישאר כמשפחה. קבעו לנו תור ב-27 ביוני כדי להעביר מסמכי מרכז חיים, וראיון ב-2 ביולי. אלא שהתור הראשון לא יוכל להתקיים, כי אנחנו משויכים ללשכת תל אביב שעדיין נמצאת במרתון הדרכונים. אנחנו מקווים שיאפשרו לנו לעשות את שני הדברים בראיון שנקבע לנו לתחילת יולי, אבל לא קיבלנו אישור לזה".

רוב כוח האדם של רשות האוכלוסין מופנה לטובת מרתון הנפקת הדרכונים לאזרחי ישראל. כך, מחלקת אשרות ומעמד של הרשות, שמטפלת בין היתר באזרחים ישראלים ובבני הזוג הזרים שלהם, סגורה כבר כחודש והזוגות הבינלאומיים שרוצים להסדיר את הקליטה בישראל נמצאים בלימבו. מבחינת לאוניד וקמילה המצב מלחיץ במיוחד. "הוויזה של אשתי מסתיימת ב-3 ביולי, יום אחד לאחר הראיון שלא בטוח שיתקיים. סוג הוויזה שלה לא מוארך ואנחנו חוששים שאם יסרבו לקבל אותנו - אשתי עלולה להידרש להישאר כאן בצורה לא חוקית. היא בהריון בחודש החמישי, והיא לא יכולה להרשות לעצמה לאבד את שירותי הבריאות. כמובן ששלחנו הודעה לתיבה ההומניטרית של רשות האוכלוסין, אבל עוד לא קיבלנו תשובה".

אתמול (א') רשות האוכלוסין וההגירה הכריזה על הארכת מרתון הדרכונים בשבועיים, עד סוף יוני, ויצרה בלבול נוסף בקרב מי שזקוקים לשירות שהוא לא חידוש דרכון. לפני כשבוע, רשות האוכלוסין עדיין טענה שיש התלבטות לגבי הארכת המבצע: "לתשומת לבכם, עוד לא התקבלה החלטה האם להאריך את מרתון דרכון או לא. כל מידע אחר הוא ספקולציות". אך אישה הנשואה לאזרח ישראלי קיבלה אימייל מרשות האוכלוסין מה-14 במאי, שאמר ש"הנני לעדכן כי עובדי מחלקת אשרות הוסטו לעבוד במבצע למשך החודש וחצי הקרובים". כלומר, כבר אז ההנחה הייתה שעובדי מחלקת הזרים ברשות האוכלוסין לא יהיו זמינים עד סוף חודש יוני. זאת ועוד, "בתום התקופה האמורה יש באפשרותך לפנות לזימון תור חדש במחלקת אשרות". גם ב-7 ביוני, ביום רביעי האחרון, אישה אחרת הנשואה לאזרח ישראלי קיבלה אימייל חד-משמעי ש"כל התורים עד סוף יוני מבוטלים. בתחילת יולי ייקבעו תורים חדשים".

עם זאת, על פי רשות האוכלוסין, כבר בראשון הקרוב ה-18 ביוני יהיה ניתן לקבוע תורים לאשרות לזרים בלשכות הקטנות. בלשכות הגדולות עדיין אין מענה עד סיום המרתון, אך אפילו בלשכות הקטנות התקשורת עם מי שזקוק לשירות סובלת מבעיות: "שלחתי מייל למשרד הפנים בנושא על מנת להקדים לי את התור עקב החלטת משרד הפנים ולא לחכות לסוף יולי לראיון. לא קיבלתי מענה", אומר רוני גורודצקי, תושב אילת, שמחכה להתאחד בישראל עם אשתו. הוא רוצה להתאחד בישראל עם אשתו ג'ו יוטינג מהעיר שנז'ן בסין, איתה הוא נמצא בקשר זוגי מזה שמונה שנים.

רוני גורודצקי ואישתו ג׳ו יוטינג / צילום: תמונה פרטית

"זו הוראת השר, לא לתת שירות לאשרות"

במסיבת העיתונאים בחודש מאי שפתחה את מרתון הדרכונים, שר הפנים משה ארבל הודיע שהחליט להאריך את תוקפן של 11 אלף אשרות של עובדים זרים, ולהשתמש בעובדי האשרות כדי לתגבר את הנפקת הדרכונים. הדבר נובע מכך שרק עובדי רשות האוכלוסין רשאים לטפל בדרכונים, מה שמקשה על גיוס עובדים ממקומות אחרים. בנוסף, גם מתקן האכיפה בבני ברק (אלבר) המשמש כיום לאשרות עובדים זרים ישמש להנפקת דרכונים - עם קביעת תור מראש.

אך מה שהוא לא אמר, זה שמחלקת הזרים ברשות האוכלוסין לא עוסקת רק בעובדים זרים, אלא גם באלפי מקרים אחרים, כמו איחוד משפחות, עלייה, בקשות הומניטריות, הכרה בגיור ורישום והסדרת מעמד לילודים לאם שאינה ישראלית. בקשות רבות בתחומים אלו נדחו לאחרי מרתון הדרכונים.

אחד מהאנשים שסובלים מכך הוא כאמור גורודצקי, שכבר ב-2022 החל בתהליך שיאפשר לאשתו להגיע לישראל. אך בשל קשיים בירוקרטיים מול רשות האוכלוסין, הבקשה התעכבה עוד ועוד - והוא לא ראה את אשתו כבר מספר חודשים. "ניסיתי להשיג את משרד הפנים כמה פעמים והם לא ענו לי במייל", גורודצקי מספר לגלובס. "אז החלטתי ללכת אליהם, והלשכה הייתה ריקה לחלוטין מאדם. כל הפקידים יושבים בחוסר מעש. כששאלתי למה לא מקדמים את התיק שלי אמרו לי, "ככה זו הוראת השר, לא לתת שירות לאשרות".

לדבריו, "הקונסול הסיני ניסה לקבוע פגישה של ראיון סימולטני לי ולאשתי ל-18 ביוני בבוקר, אך משרד הפנים סירב בטענה שאין אשרות והם לא עובדים. עכשיו אנחנו מחכים לראיון ב-18 ביולי, בעוד יותר מחודש. העניין מבחינתי אינו ההמתנה הארוכים - אלא הזלזול המטורף באזרח, חוסר הנימוס והחוצפה. הם משאירים אותנו באוויר במשך חודשים בלי תשובה ובלי נימוק לשום דבר". מטרת הראיון היא לוודא שהם אכן זוג נשוי, ולא מדובר בהונאה לצורך קבלת תושבות ואזרחות בישראל. לשכת אילת אינה אחת מהלשכות הגדולות בהן מתרחש מרתון הדרכונים, אך הסטת העובדים לטובת המרתון לא מאפשרת להציע שירות.

"לחכות 9 חודשים לתור, ואז הוא מתבטל"

זו רק אנקדוטה שמלמדת על תופעה רחבה, שכנגדה האגודה הישראלית לזוגות בינלאומיים עתרו לבג"צ. אבל כמה רחבה? כאן יש חורים בנתונים. רשות האוכלוסין טוענת שמדובר ב"לא הרבה" אנשים, אך סירבה לבקשת גלובס לנקוט במספר מדויק. לדברי האגודה, על פי תשובה לבקשת חופש מידע שקיבלו מרשות האוכלוסין "נכון לאפריל 2022, בארץ היו 39 אלף זוגות בהליכי הסדרת מעמד. מתוכם היו אז כ-5,800 בקשות חדשות שנמצאו בטיפול לפני הענקת המעמד". בנוסף, הם מעריכים שיש "כ-7,000 זוגות נוספים שיש להם זכאות לשדרוג המעמד הקיים ונמצאים בהליכים להשלמת השדרוג, שבסיומם יקבלו לדוגמה מעמד תושב או אזרחות ישראלית. כל אלה הם אנשים שהארכת האשרה הקיימת לא מסייעת להם כמובן".

הארכת האשרה היא הפתרון שהציעו ברשות האוכלוסין לזרים. עבור רבים שאינם זקוקים להליך קונקרטי זה עוזר, אך אלו שצריכים לקבל שירות נכנסו למצב שבו אין להם יכולת לקדם את מעמדם כחוק. לא מדובר רק על איחוד משפחות עם זרים, אלא גם על עלייה לישראל: צעירים יהודים שמגיעים במסגרת "מסע", בחורי ישיבות שמגיעים באשרת סטודנט ופליטים זכאי חוק השבות מרוסיה ובלארוס, ומי שעברו גיור בישראל והפכו לזכאים לאזרחות - כולם אינם יכולים לקדם את מעמדם בשל מרתון הדרכונים. עם זאת, בעקבות עתירת האגודה, רשות האוכלוסין פתחו תיבת אימייל הומניטרית כדי לטפל במקרים דחופים, אך לפי עתירת האגודה, "גם לגבי המקרים ההומניטריים שאמורים להיות בטיפול, הגיעו לעותרים עדויות לפיהן הודעות שנשלחו אינן נענות ועולה חשש כי התיבות משמשות רק עלה תאנה להכרזה כי המשיבים פעלו לספק פתרון".

באגודה הישראלית לזוגות בינלאומיים מביאים דוגמה להמחשת המצוקה: "תור לריאיון זוגיות, שניתן בחודש מאי 2023, ונקבע לחודש פברואר 2024. זה התור הראשון הזמין שלשכת תל אביב נתנה לבני הזוג האלה. אלו תשעה חודשי המתנה לתור. לא המתנה לאשרה, לא לקבלת מעמד - אלא אך ורק לתור. זה דבר שבשגרה. ועכשיו, תורים כאלה מתבטלים כל יום. דמיין שחיכית לפגישה במשך תשעה חודשים, אתה מגיע לפגישה במועד שנקבע ומסלקים אותך משם. ואם זה לא מספיק - בחלק מהמקרים דורשים ממך לפנות לתיאום התור מחדש בעצמך, לאחר סיום המרתון בחודש יולי".

אפשר גם לספק שירות בצורה אחרת. כך, למשל, רוני, שמחכה לאישור של אשתו להגיע לישראל, מספר שקיבל שירות טוב בהרבה - בסינגפור. "יש לי אשרת מגורים זמנית בסינגפור. יש כרטיס חכם שמתחבר לאפליקצייה שנקראית Singpass, האפליקציה סורקת לי את הפנים ונותנת לי גישה להכל. בקשת מסמכים, חידוש אשרה, בקשת אשרה חדשה. אני לא יודע אם קיים בכלל 'משרד פנים' בסינגפור כי אין משרדים, הכל דרך אפליקצייה אחת. משרד הפנים אומר שאשרות זה מסובך, אבל הכל שאלה של רצון ויכולת טכנולוגית".

מרשות האוכלוסין נמסר בתגובה: "רשות האוכלוסין וההגירה פרסמה כבר לפני שבועיים הודעה לציבור ולעיתונאים על פתיחת תיבות מייל ייעודיות למקרים הומניטריים, זאת מעבר לאלפי אשרות שהוארכו באופן אוטומטי ואשר לא הצריכו הגעה. אתמול פורסם עדכון לפיו הלשכות ברחבי הארץ (למעט ארבע הלשכות הגדולות) ישובו לפעילות סדירה ויטפחו באשרות".

עוד כתבות

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

מבצע ההעברה. 263 פילים הוסעו במשאיות כ–400 ק''מ / צילום: ap, Thoko Chikondi

עשרות הרוגים וציד בלתי חוקי: מבצע להצלת פילים באפריקה הסתיים באסון

פרויקט שימור טבע על הגבול בין זמביה למלאווי השתבש קשות ● ניסיון להקל את צפיפות הפילים הביא לרמיסתם של עשרות אנשים למוות, להריסה של גידולים בשווי 4.5 מיליון דולר ולהתעוררותו של ציד בלתי חוקי ● כך ניצת אחד הסכסוכים הקטלניים בין בני אנוש לחיות בר באפריקה זה עשורים

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע, נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד, הוא פיתח את אפליקציית "פארמי" שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

גלולות סטייל מטריקס. רעיון שמציע שחרור / צילום: Shutterstock

איך הפכנו לחובבי קונספירציות ומה הקשר למזג האוויר

השבוע מזג האוויר קיבל תיאוריות קונספירציה משלו: האובך אינו תופעה טבעית אלא "מבצע לעמעום השמש" ● זה נשמע מופרך, אבל גם מוכר למדי. הוליווד לימדה אותנו לחשוד בגרסה הרשמית ולהאמין שלכל תופעה יש יד מכוונת

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות בקראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג׳יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

תופי המלחמה באיראן: דיווח - משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק

דיווח: מדינות המפרץ נערכות לעימות צבאי באיראן ● עוד מדינה אירופית קוראת לאזרחיה לעזוב את איראן ● מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור ● עדכונים שוטפים

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון